در هنگام جستجو کلمه در قسمت عنوان میتوانید کلمات مورد جستجو را با کاراکتر (-) جدا کنید.
کاربرد نوع شرط:
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: علوم دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: عملکرد,جوجههای گوشتی,چربی,عصاره آویشن شیرازی,کلمات کلیدی: ثبات اکسیداتیو گوشت
- چکیده: این آزمایش به منظور بررسی تأثیر عصاره آویشن شیرازی و چربی جیرهای بر عملکرد و ثبات اکسیداتیو لاشه جوجههای گوشتی (سویه راس 308، با نسبت مساوی نر و ماده) انجام شد. طرح مورد استفاده در آزمایش، طرح کاملاً تصادفی با 6 تیمار، 4 تکرار و 10 قطعه جوجه در هر تکرار بود. مصرف خوراک، افزایش وزن و ضریب تبدیل خوراک به صورت دورهای و در پایان دورهای آغازین، رشد و پایانی اندازهگیری شدند. در پایان دوره آزمایش (روز 42) از گوشت ناحیه ران 2 قطعه جوجه کشتار شده نمونهگیری انجام و ذخیرهسازی نمونهها به مدت 45 و90 روز در دمای فریزر (20- درجه سانتیگراد) صورت گرفت. جهت اندازه گیری ثبات اکسیداتیو نمونههای گوشت ناحیه ران، از میزان مواد واکنش دهنده با اسید تیوباربیتوریک (TBARS) استفاده شد. در تمامی دورهها، جیرههای حاوی چربی، افزایش وزن و خوراک مصرفی روزانه بیشتر و ضریب تبدیل خوراک کمتری در مقایسه با جیرههای بدون چربی داشتند (05/0>P). با وجود عدم معنیداری اثر عصاره آویشن شیرازی بر عملکرد رشد جوجههای گوشتی (05/0
P) و افزایش غیر معنیدار در غلظلت سوپراکسید دیسموتاز شد. به عنوان نتیجهگیری کلی، استفاده از چربی جیرهای و عصاره آویشن شیرازی به ترتیب منجر به بهبود در عملکرد جوجهها و کاهش میزان اکسیداسیون و افزایش کیفیت گوشت در طی ذخیرهسازی شد.
- چکیده انگلیسی: This experiment was conducted to investigate the effect of thyme extract (TE) and dietary fat on performance and carcass antioxidant properties of Ross 308 broiler chicks (male/female ratio of 50/50). The used experimental design was a completely randomized design with six dietary treatments each replicated 4 times with 10 birds per replicate. Feed intake (FI) and body weight gain (BWG) of the chicks were recorded at the end of starter, grower and finisher periods. These records were used to calculate feed conversion ratio (FCR). The susceptibility to lipid oxidation of thigh muscles from two slaughtered chicks (on day 42) was determined during 45 and 90 days of refrigerated storage (-20 °C) using thiobarbituric acid reactive substances (TBARS) assay. Chicks fed diets supplemented with fat had higher BWG and FI, and lower FCR compared to diets without fat (P<0.05) in all experimental periods. Despite the non-significant effect of TE on growth performance, its use led to significant reduction in TBARS concentrations in thigh meat after 45 and 90 days of storage (P<0.05). Adding TE led to significant increase in glutathione peroxidase concentration in liver (P<0.05), but its increasing effect on liver superoxide dismutase activity was not significant (P>0.05). As an overall conclusion, adding TE and SO to the diets of broiler chicks for the entire experimental period led to improved growth rate in SO supplemented birds and increased oxidative stability of meat in birds supplemented with TE.
- انتشار مقاله: 20-09-1395
- نویسندگان: مریم نوبخت,حسن درمانی کوهی,مازیار محیطی اصلی
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: علوم دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: عملکرد,جوجههای گوشتی,چربی,عصاره آویشن شیرازی,کلمات کلیدی: ثبات اکسیداتیو گوشت
- چکیده: این آزمایش به منظور بررسی تأثیر عصاره آویشن شیرازی و چربی جیرهای بر عملکرد و ثبات اکسیداتیو لاشه جوجههای گوشتی (سویه راس 308، با نسبت مساوی نر و ماده) انجام شد. طرح مورد استفاده در آزمایش، طرح کاملاً تصادفی با 6 تیمار، 4 تکرار و 10 قطعه جوجه در هر تکرار بود. مصرف خوراک، افزایش وزن و ضریب تبدیل خوراک به صورت دورهای و در پایان دورهای آغازین، رشد و پایانی اندازهگیری شدند. در پایان دوره آزمایش (روز 42) از گوشت ناحیه ران 2 قطعه جوجه کشتار شده نمونهگیری انجام و ذخیرهسازی نمونهها به مدت 45 و90 روز در دمای فریزر (20- درجه سانتیگراد) صورت گرفت. جهت اندازه گیری ثبات اکسیداتیو نمونههای گوشت ناحیه ران، از میزان مواد واکنش دهنده با اسید تیوباربیتوریک (TBARS) استفاده شد. در تمامی دورهها، جیرههای حاوی چربی، افزایش وزن و خوراک مصرفی روزانه بیشتر و ضریب تبدیل خوراک کمتری در مقایسه با جیرههای بدون چربی داشتند (05/0>P). با وجود عدم معنیداری اثر عصاره آویشن شیرازی بر عملکرد رشد جوجههای گوشتی (05/0
P) و افزایش غیر معنیدار در غلظلت سوپراکسید دیسموتاز شد. به عنوان نتیجهگیری کلی، استفاده از چربی جیرهای و عصاره آویشن شیرازی به ترتیب منجر به بهبود در عملکرد جوجهها و کاهش میزان اکسیداسیون و افزایش کیفیت گوشت در طی ذخیرهسازی شد.
- چکیده انگلیسی: This experiment was conducted to investigate the effect of thyme extract (TE) and dietary fat on performance and carcass antioxidant properties of Ross 308 broiler chicks (male/female ratio of 50/50). The used experimental design was a completely randomized design with six dietary treatments each replicated 4 times with 10 birds per replicate. Feed intake (FI) and body weight gain (BWG) of the chicks were recorded at the end of starter, grower and finisher periods. These records were used to calculate feed conversion ratio (FCR). The susceptibility to lipid oxidation of thigh muscles from two slaughtered chicks (on day 42) was determined during 45 and 90 days of refrigerated storage (-20 °C) using thiobarbituric acid reactive substances (TBARS) assay. Chicks fed diets supplemented with fat had higher BWG and FI, and lower FCR compared to diets without fat (P<0.05) in all experimental periods. Despite the non-significant effect of TE on growth performance, its use led to significant reduction in TBARS concentrations in thigh meat after 45 and 90 days of storage (P<0.05). Adding TE led to significant increase in glutathione peroxidase concentration in liver (P<0.05), but its increasing effect on liver superoxide dismutase activity was not significant (P>0.05). As an overall conclusion, adding TE and SO to the diets of broiler chicks for the entire experimental period led to improved growth rate in SO supplemented birds and increased oxidative stability of meat in birds supplemented with TE.
- انتشار مقاله: 20-09-1395
- نویسندگان: مریم نوبخت,حسن درمانی کوهی,مازیار محیطی اصلی
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: دانش حسابداری
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: مدیریت سود واقعی,کمیتۀ حسابرسی,جریان نقد آزاد,تخصص حسابرس در صنعت
- چکیده: هدف: هدف از این پژوهش، بررسی نقش تعدیلگر استقرار کمیتۀ حسابرسی و تخصص حسابرس در صنعت بر ارتباط بین جریان نقد آزاد و مدیریت سود واقعی در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران با حجم نمونة 133 شرکت برای سالهای 1397-1388است.
روش: فرضـیههـای پژوهش بـا بهـرهگیری از الگوهـای رگرسیونی چند متغیره آزمون و برای سنجش جریان نقد آزاد از الگوی چن و همکاران (2016) و به منظور آزمون معیارهای مدیریت سود واقعی از الگوی کوهن و زاروین (2010) استفاده گردید. همچنین برای سنجش متغیرهای تعدیلگرِ استقرار کمیتۀ حسابرسی و تخصص حسابرس در صنعت بهصورت ساختگی از اعداد صفر و یک استفاده شده است.
یافتهها: یافتهها حاکی از ارتباط بین جریان نقد آزاد و مدیریت سود واقعی از طریق هزینههای تولید غیرعادی و جریان نقد عملیاتی غیرعادی است، اما بین جریان نقد آزاد و مدیریت سود واقعی از طریق هزینههای اختیاری غیرعادی ارتباط معناداری مشاهده نگردید. بنابراین، متغیرهای تعدیلگر با دو معیار هزینههای تولید غیرعادی و جریان نقد عملیاتی غیرعادی آزمون شدند و مشخص گردید استقرار کمیتۀ حسابرسی و تخصص حسابرس در صنعت، ارتباط بین جریان نقد آزاد و مدیریت سود واقعی را تضعیف میکند.
نتیجهگیری: وجود کمیتۀ حسابرسی کارآمد به عنوان ناظر درونسازمانی میتواند قدرت مدیریت برای دستکاری صورتهای مالی را محدود و رفتار فرصتطلبانۀ وی را برای استفاده از جریانهای نقد آزاد جهت مدیریت سود از طریق اتخاذ تصمیمهای عملیاتی کنترل نماید. همچنین، حسابرسان متخصص در صنعت به عنوان ناظران برونسازمانی با نظارت بر فرآیند گزارشگری مالی، هم از طریق حسابرسی صورتهای مالی و هم از طریق تأثیر متقابل بر سازوکارهای داخلی حاکمیت شرکتی، میتوانند باعث محدودتر شدن استفاده ناکارا از جریانهای نقد آزاد شرکت توسط مدیریت گردند.- چکیده انگلیسی: Objective: Previous research has shown that managers invest free cash flow in projects with the negative current value and use earnings management to hide the negative effects of such investments, especially when management oversight is weak manipulates real accounting-related processes to increase profits. The results of this study offer beneficial information for the investors with a similar institutional environment because the study promotes the application of applying audit committee and auditor's expertise as efficient tools to constrain management behavior towards manipulation of the accruals. Thus the purpose of this study is to investigate the moderating role of establishing the audit committee and auditor's expertise in the industry on the relationship between free cash flow and real earnings management with a sample of 133 firms for the years 2009-2018.
Methods: The research hypotheses have been tested whit using multivariate linear regression models and with the help of combined data. Chen, et al., (2016) model has been used to measure free cash flow, and Cohen and Zarvin's (2010) model has been used to test real earnings management criteria. Also, the numbers zero and one have been used to measure the moderating variables of the establishment of the audit committee and the auditor's expertise in the industry.
Results: The findings indicate a relationship between free cash flow and real earnings management through abnormal production costs and abnormal operating cash flow but were not observed a significant relationship between free cash flow and actual earnings management through abnormal discretionary expenses. Therefore, the moderating variables were tested with two criteria of abnormal production costs and abnormal operating cash flow which were specified establishment audit committee and auditor's expertise in the industry, weakening the relationship between free cash flow and real earnings management through abnormal production costs and abnormal operating cash flow.
Conclusion: The existence of an effective audit committee as an intra-agency supervisor can limit management's ability to manipulate financial statements and control its opportunistic behavior to use free cash flow for earnings management through operational decision-making. Also, the auditor's expertise in the industry as external-agency supervisors by overseeing the financial reporting process, both through the audit of financial statements and through the interplay of internal corporate governance mechanisms, can limit the inefficient use of free cash flow by management. Therefore, investors, general assemblies, and the board of directors of joint-stock companies, when choosing an auditing firm, should pay serious attention to the selection of an auditor's expertise in the industry as an effective monitoring mechanism for the work of managers. Besides, decision-makers of companies with significant free cash flow can effectively control the negative effects of free cash flow by hiring an auditor's expertise in the industry. It is also necessary that the board of directors of joint-stock companies have more oversight over the activities of the members of the audit committee so that this committee can do its job properly and accurately.- انتشار مقاله: 22-12-1398
- نویسندگان: مریم نوبخت,یونس نوبخت
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: تحقیقات تولیدات دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: کیفیت گوشت,جوجه های گوشتی,چربی جیره ای,عصاره آویشن شیرازی,وضعیت آنتی اکسیدانی سرم
- چکیده: این آزمایش با استفاده از 240 قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با شش تیمار و هر تیمار در چهار تکرار انجام شد. تیمارها شامل: 1 و 2- جیرههای فاقد عصاره آویشن با و بدون چربی در کل دوره، 3 و 4- جیرههای حاوی 5/0 درصد عصاره آویشن با و بدون چربی در کل دوره، 5 و 6- جیرههای حاوی 5/0 درصد عصاره آویشن با و بدون چربی در دو هفته آخر، بودند. در پایان آزمایش (42 روزگی) از هر تکرار دو قطعه پرنده انتخاب و پس از خونگیری جهت بررسی کیفیت گوشت ران و pH محتویات ایلئوم کشتار شدند. جیرههای حاوی چربی، افزایش وزن و خوراک مصرفی روزانه بیشتر و ضریب تبدیل خوراک کمتری در مقایسه با جیرههای بدون چربی داشتند (05/0>P). استفاده از عصاره آویشن شیرازی منجر به کاهش در مالوندیآلدئید، کاهش معنیدار کلسترول و افزایش فعالیت گلوتاتیون پراکسیداز سرم خون شد (05/0P<). ارزیابی گوشت تفاوت معنیداری را بین تیمارهای آزمایشی در معیارهای روشنایی، قرمزی، زردی، ظرفیت نگهداری آب، افت پخت و افت خونابه نشان نداد (05/0<P). استفاده از عصاره آویشن شیرازی در کل دوره موجب کاهش معنیدار در pH محتویات ایلئوم شد (05/0>P). جیرههای حاوی چربی موجب کاهش غیر معنیدار در فعالیت گلوتاتیون پراکسیداز و افزایش مالوندیآلدئید و کلسترول سرم خون شد (05/0<P). در کل، استفاده از عصاره آویشن شیرازی با تقویت سیستم آنتیاکسیدانی، موجب کاهش میزان اکسیداسیون لیپید سرم، کاهش کلسترول سرم و بهبود pH محتویات دستگاه گوارشی شد.
- چکیده انگلیسی: In this experiment, 240 one-day-old broiler chicks were assigned to one of six dietary treatments in a completely randomized design. Each treatment replicated four times with 10 birds per replicate. The dietary treatments were: 1 and 2: diet without thyme extract (TE) with and without soybean oil (SO) for the entire period of the experiment; 3 and 4: 0.5% TE with and without SO for the entire period of the experiment; 5 and 6: 0.5% TE in last two weeks with and without SO. Supplementation of TE to the diets significantly decreased serum malondialdehyde concentration and increased gluthatione peroxidase activity (P<0.05). Adding TE to the diets also led to a significant reduction in serum cholesterol content (P<0.05) , but its effect on lightness, redness, yellowness, water holding capacity, cooking dripping loss of thigh meat was not significant (P>0.05). Thyme extract supplementation to the diets caused significant reduction in gut pH (P< 0.05), but its effect on relative length of gastrointestinal tract parts was not significant (P>0.05). Soybean oil addition to the diets did not have significant effect on malondialdehyde and cholesterol concentrations, and gluthatione peroxidase activity of broiler chicks' serum (P>0.05). As an overall conclusion, adding TE to the diets throughout the entire experimental period led to improvement in antioxidant status, reduction in gut pH and serum cholesterol of broiler chicks.
- انتشار مقاله: 17-12-1395
- نویسندگان: مریم نوبخت,حسن درمانی کوهی,مازیار محیطی اصلی
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: تحقیقات تولیدات دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: جوجه های گوشتی,چربی جیره ای,عصاره آویشن شیرازی,کلسترول گوشت,میکروفلور روده
- چکیده: این آزمایش با استفاده از 240 قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفیبا 6 تیمار، 4تکرار و 10 قطعهپرنده در هر تکرارانجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1، 2- جیرههای فاقد عصاره آویشن با و بدون چربی در کل دوره، 3، 4- جیره حاوی 5/0 درصد عصاره آویشن با و بدون چربی در کل دوره و 5، 6- جیره حاوی 5/0 درصد عصاره آویشن با و بدون چربی در دو هفته آخر، بودند. شاخصهای عملکردی جوجهها (افزایش وزن، مصرف و ضریب تبدیل خوراک) بهصورت هفتگی اندازهگیری و دورهای مقایسه شدند. تعیین جمعیت میکروبی و محتوای کلسترول گوشت روی 2 جوجه از هر تکرار در سن 42 روزگی انجام شد. جیرههای حاوی چربی، افزایش وزن و خوراک مصرفی روزانه بیشتر و ضریب تبدیل خوراک کمتری در مقایسه با جیرههای بدون چربی داشتند (05/0>P). استفاده از عصاره آویشن شیرازی اثر معنیداری بر عملکرد جوجههای گوشتی نداشت (05/0<P)، ولی استفاده از آن منجر به کاهش معنیدار کلسترول بافت ران (76/83 در مقابل 64/85 میلیگرم در 100 گرم) در مقایسه با گروه شاهد شد (05/0P<). کمترین (log10 CFU/g 39/6) و بیشترین (log10 CFU/g 2/7) شمار کلونیهای اشریشیاکلی و لاکتوباسیلوس در تیمارهای حاوی آویشن با چربی درکل دوره مشاهده شد (05/0P<). عصاره آویشن شیرازی اثر معنیداری روی وزن نسبی اجزاء لاشه و اندامهای گوارشی نداشت (05/0P>). بطور کلی در این آزمایش استفاده از عصاره آویشن شیرازی به مدت 42 روز در جیره جوجههای گوشتی منجر به کاهش کلسترول عضله ران در طی ذخیرهسازی و بهبود جمیعت میکروبی روده شد.
- چکیده انگلیسی: This experiment was conducted using 240 one-day-old broiler chicks (Ross 308 strain) in a completely randomized design with 6 dietary treatments, each replicated 4 times with 10 birds/replicate. The dietary treatments were: 1, 2- diets without thyme extract (TE) with and without fat for the entire period of the experiment, 3, 4- diets with 0.5% TE with and without fat for the entire period of the experiment, and 5, 6- diets with 0.5% TE in last two weeks with and without fat. Weight gain (WG), feed intake (FI) and feed conversion ratio (FCR)) of chicks were measured as weekly basis. At day 42, two chicks were selected from each pen and slaughtered for microfloracount and thigh meat cholesterol measurement. Chicks fed diets supplemented with fat had higher body WG and FI, and lower FCR compared to diets without fat (P<0.05). Supplementation of TE did not show significant effect on performance of broiler chicks. Adding TE to the diets led to a significant reduction (83.76 vs. 85.64 mg/100 g) in thigh meat cholesterol content compared to the control (P<0.05). The lowest count (6.39 log10 CFU/g) for Escherichia coli and the highest count (7.2 log10 CFU/g) for Lactobacillus were belong to TE with fat (P<0.05). TE supplementation had no significant effect on the relative weights of carcass components and digestive organs (P> 0.05). As an overall conclusion, adding TE to the diets during the entire rearing period of the experimentled to significant reduction in thigh meat cholesterol in boiler chickens.
- انتشار مقاله: 13-10-1395
- نویسندگان: مریم نوبخت,حسن درمانی کوهی,مازیار محیطی اصلی
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: پژوهش دربرنامه ریزی درسی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: آموزش بالینی,آموزش پرستاری,صلاحیت بالینی,الگوی مشارکت حرفهای مراقبت محور
- چکیده: هدف این پژوهش شناسایی اثر بخشی الگوی مشارکت حرفهای مراقبت محور در تدریس واحدهای کارآموزی درعرصه دانشجویان پرستاری ترم 7 دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بود. طرح پژوهشی مورد استفاده از نوع شبه آزمایشی با دو گروه آزمون و کنترل بود. جامعه آماری آن کلیه دانشجویان پرستاری ترم 7 است. در این پژوهش 40 نفر از دانشجویان در دو گروه 20 نفری قرار گرفتند.طرح آزمایشی طی 10 جلسه اجرا گردید، گروه کنترل به روش سنتی و گروه آزمون با استفاده از روش الگوی مشارکت حرفهای مراقبت محور آموزش داده شدند و پس از اتمام جلسات از هر دو گروه پس آزمون به عمل آمد.ابزار اندازهگیری، پرسشنامه «بررسی صلاحیت بالینی دانشجویان پرستاری در بخش مراقبتهای ویژه» محقق ساخته در سال 92 بود. روایی این پرسشنامه توسط گروهی از اساتید دانشگاه و مربیان بالینی مورد تأیید قرار گرفت و پایایی آن به روش آلفای کرونباخ محاسبه شد که مقدار آن 93% به دست آمد. به منظور تجزیه و تحلیل دادهها از روشهای آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و در بخش استنباطی از آزمون ناپارامتری من ویتنی و نرم افزار SPSS 22 استفاده شد. آموزش به روش الگوی مشارکت حرفهای مراقبت محور بر افزایش صلاحیت بالینی در بعد روانی حرکتی معنادار بود (P<0/001،آماره آزمون=307/5-) و باعث افزایش صلاحیت بالینی دانشجویان پرستاری در حیطه روانی حرکتی شده است.
- چکیده انگلیسی: The purpose of this research was to recognize the effect of professional partnership Care-oriented teaching model on nursing students’ psychomotor clinical competencies in teaching training credits on Jondi Shapoor medical university in 7th - semester nursing students in Ahvaz. The quasi-experimental research had two control and experimental groups. The population was all 7 semester nursing students. There were 40 students in this research and they divided in to two 20 student groups. The experimental research was done in 10 sessions. The control group was taught traditionally and the experimental group was taught by using professional partnership Care-oriented teaching model, at the end of the sessions they were tested by a posttest. The instrument was a research-made questionnaire of “ Investigating the nursing students’ clinical competency in the intensive care unit in 2013”.The validity of this research was confirmed by a group of university professors and clinical instructors and its reliability was calculated 0.93 by Cranach alpha. To analyze data, the descriptive statistics were used (mean, and standard deviation) and also SPSS 22 and the non-parametric test of Mann-Whitney were used in the inferential statistics. Training with professional partnership Care-oriented teaching model on nursing students’ Psychomotor clinical competencies was meaningful (P˂0.001, test statistics= -5.307) and it increased nursing students’ clinical competency in psychomotor domain.
- انتشار مقاله: 25-07-1396
- نویسندگان: مریم نوبخت,حیدر علی عابدی,نسرین الهی
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: بررسیهای حسابداری و حسابرسی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: اندازه,مدیریت سود واقعی,اهرم مالی,جریان نقد آزاد,مدیریت سود تصنعی
- چکیده: هدف پژوهش حاضر، بررسی تأثیر جریان نقد آزاد بر مدیریت سود واقعی و تصنعی در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران با حجم نمونۀ 183 شرکت برای سالهای 1395-1385 است. برای آزمون فرضیهها، رگرسیون خطی چندمتغیره با دادههای ترکیبی استفاده شده است. در این مطالعه، جریان نقد آزاد با دو معیار جریان نقد آزاد برای واحد تجاری و جریان نقد آزاد ناشی از کسبوکار سنجیده شده و مدیریت سود واقعی با سه معیار جریان نقد عملیاتی غیرعادی، هزینههای تولید غیرعادی، هزینههای اختیاری غیرعادی و مدیریت سود تصنعی با معیار اقلام تعهدی اختیاری اندازهگیری شده است. نتایج نشان میدهد جریان نقد آزاد با دو معیار یاد شده بر معیارهای مدیریت سود واقعی و تصنعی تأثیر مثبت و معناداری میگذارد؛ یعنی با افزایش جریان نقد آزاد، سطح غیرعادی معیارهای مدیریت سود واقعی و میزان اقلام تعهدی اختیاری افزایش مییابد. در واقع مدیران شرکتهایی که دارای جریان نقد آزاد بالایی هستند، شدت عمل خوبی در ادارۀ مدیریت سود دارند. بدینترتیب، رفتار فرصتطلبانۀ مدیران شرکتهای دارای وجوه نقد مازاد، بهکمک فرضیۀ جریانهای نقد آزاد توضیح داده میشود.
- چکیده انگلیسی: The purpose of this study is to examine the effect of free cash flow on the management of real and artificial earning in companies listed in the Tehran Stock Exchange during 2006 – 2016 by choosing 183 companies as sample. To test the hypotheses, multivariate linear regression with panel data has been used. In this study, free cash flows and real earnings management have been measured with two and three measures (earlier and latter measures respectively are free cash flows to the firm and business, and abnormal operating cash flows, abnormal production costs, abnormal discretionary costs and artificial earnings management though discretionary accruals). The results shows free cash flows with above mentioned criteria has a positive and significant impact on the criteria of real and artificial earnings management. That means with the increase in free cash flow, the irregular level of the criteria of real earnings management and also the amount of accruals items are increased. Actually the managers of the companies with high free cash flow have a good severity of action in manage of earnings management. Thus, the opportunist behavior of managers with surplus amount of cash can be explained through free cash flows theory.
- انتشار مقاله: 20-10-1395
- نویسندگان: مریم نوبخت,رسول برادران حسن زاده
- مشاهده