اثر عصاره آویشن شیرازی و چربی جیره ای بر کیفیت گوشت، اسیدیته روده و وضعیت اکسیداسیونی سرم خون جوجه های گوشتی
اثر عصاره آویشن شیرازی و چربی جیره ای بر کیفیت گوشت، اسیدیته روده و وضعیت اکسیداسیونی سرم خون جوجه های گوشتی
عنوان فارسی :
اثر عصاره آویشن شیرازی و چربی جیره ای بر کیفیت گوشت، اسیدیته روده و وضعیت اکسیداسیونی سرم خون جوجه های گوشتی
عنوان انگلیسی :
Effect of Zataria multiflora boiss (thyme) extract and fat on meat quality, intestinal pH and serum antioxidant status of broiler chicks
چکیده:
این آزمایش با استفاده از 240 قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با شش تیمار و هر تیمار در چهار تکرار انجام شد. تیمارها شامل: 1 و 2- جیرههای فاقد عصاره آویشن با و بدون چربی در کل دوره، 3 و 4- جیرههای حاوی 5/0 درصد عصاره آویشن با و بدون چربی در کل دوره، 5 و 6- جیرههای حاوی 5/0 درصد عصاره آویشن با و بدون چربی در دو هفته آخر، بودند. در پایان آزمایش (42 روزگی) از هر تکرار دو قطعه پرنده انتخاب و پس از خونگیری جهت بررسی کیفیت گوشت ران و pH محتویات ایلئوم کشتار شدند. جیرههای حاوی چربی، افزایش وزن و خوراک مصرفی روزانه بیشتر و ضریب تبدیل خوراک کمتری در مقایسه با جیرههای بدون چربی داشتند (05/0>P). استفاده از عصاره آویشن شیرازی منجر به کاهش در مالوندیآلدئید، کاهش معنیدار کلسترول و افزایش فعالیت گلوتاتیون پراکسیداز سرم خون شد (05/0P<). ارزیابی گوشت تفاوت معنیداری را بین تیمارهای آزمایشی در معیارهای روشنایی، قرمزی، زردی، ظرفیت نگهداری آب، افت پخت و افت خونابه نشان نداد (05/0<P). استفاده از عصاره آویشن شیرازی در کل دوره موجب کاهش معنیدار در pH محتویات ایلئوم شد (05/0>P). جیرههای حاوی چربی موجب کاهش غیر معنیدار در فعالیت گلوتاتیون پراکسیداز و افزایش مالوندیآلدئید و کلسترول سرم خون شد (05/0<P). در کل، استفاده از عصاره آویشن شیرازی با تقویت سیستم آنتیاکسیدانی، موجب کاهش میزان اکسیداسیون لیپید سرم، کاهش کلسترول سرم و بهبود pH محتویات دستگاه گوارشی شد.
چکیده انگلیسی:
In this experiment, 240 one-day-old broiler chicks were assigned to one of six dietary treatments in a completely randomized design. Each treatment replicated four times with 10 birds per replicate. The dietary treatments were: 1 and 2: diet without thyme extract (TE) with and without soybean oil (SO) for the entire period of the experiment; 3 and 4: 0.5% TE with and without SO for the entire period of the experiment; 5 and 6: 0.5% TE in last two weeks with and without SO. Supplementation of TE to the diets significantly decreased serum malondialdehyde concentration and increased gluthatione peroxidase activity (P<0.05). Adding TE to the diets also led to a significant reduction in serum cholesterol content (P<0.05) , but its effect on lightness, redness, yellowness, water holding capacity, cooking dripping loss of thigh meat was not significant (P>0.05). Thyme extract supplementation to the diets caused significant reduction in gut pH (P< 0.05), but its effect on relative length of gastrointestinal tract parts was not significant (P>0.05). Soybean oil addition to the diets did not have significant effect on malondialdehyde and cholesterol concentrations, and gluthatione peroxidase activity of broiler chicks' serum (P>0.05). As an overall conclusion, adding TE to the diets throughout the entire experimental period led to improvement in antioxidant status, reduction in gut pH and serum cholesterol of broiler chicks.
خبرنامه
برای ثبت نام در خبرنامه و دریافت خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید.