در هنگام جستجو کلمه در قسمت عنوان میتوانید کلمات مورد جستجو را با کاراکتر (-) جدا کنید.
کاربرد نوع شرط:
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: فصلنامه محیط زیست جانوری
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: آفلاتوکسین,پسمانده های میوه و سبزیجات,حد مجاز آفلاتوکسین و آزمون گاز
- چکیده: پژوهش حاضر در راستای بررسی پس مانده های میوه و سبزیجات به روش آزمون گاز و هم چنین تعیین میزان آفلاتوکسین در پس مانده های میوه و سبزیجات در فصول مختلف سال صورت گرفت که برای این هدف از نمونه های پس مانده های میوه و سبزیجات تبدیل شده به خوراک دام در کار هر ماه یک بار نمونه برداری صورت گرفت. حجم و نرخ تولید گاز، نمونه های فصل زمستان در رتبه اول قرار داشتند و ME (انرژی قابل متابولیسم) تخمین زده شده نمونه های فصل پاییز توسط آزمون گاز به طور معنی داری از سایر فصول کم تر بود (0/05> P). در بررسی میزان آفلاتوکسین نتایج نشان داد نمونه های هیچ یک از فصول از نظر آفلاتوکسین های B2 , B1 و G1 اختلاف معنی داری نداشتند (0/05
2 نمونه های 4 فصل به ترتیب : 2/39 ، 0/50 ، 0/50 و 0/59 میلی گرم در کیلوگرم به دست آمد که نشان دهنده این امر است ، آفلاتوکسین G2 نمونه های فصل بهار به طور معنی داری بیش تر از نمونه های سایر فصول است (0/05>P). نتایج حاصله اثبات می کند که مقادیر آفلاتوکسین موجود در این مواد برای تمام نشخوار کنندگان در حد مجاز می باشد و میزان آن برای دام های اهلی در حد مناسب بوده و هم چنین به علت مقادیر بسیار ناچیز آفلاتوکسین در این مواد میزان آن ها در محصولات دامی هم ناچیز خواهد بود.
- چکیده انگلیسی: To evaluate the effect of some managerial parameters on the performance 150 poultry laying flocks (room) from 15 commercial laying farms in Alborz and Tehran provinces of Iran were studied in this experiment. The educational information’s of the managers, geographic location and condition of flock health, nutrition and lighting program were collected thorough questionnaire distribution among the technical managers of commercial egg laying farms. Another required information such as light color, diet properties, feed intake, egg production were collected with direct observation and referring to the preexisting data which registered in the farms notebooks. For evaluation of egg quality, 10 eggs from each flock randomly selected and maintained under standard condition until laboratory assessments, then in the laboratory the egg quality parameters such as egg weight, egg edible percentage, egg yolk color, egg shell thickness, dry egg shell weight, yolk weight, and egg shape index were evaluated. Data from this study were analyzed using the GLM procedure of SPSS20 statistical software with t-student test (for 2 data groups) and F test (for more than two data groups).The results showed that the relevance of the managers profession with their education resulted to some decreases in yolk color, yolk weight and feed consumption and an increase in mortality (P <0.05). Farm manager training reduced yolk color, egg shell thickness, yolk weight, haugh unit, egg shape index, feed intake and mortality is increased (P <0.05). Percentage of yolk and feed to egg conversion were higher yolk color and egg production were lower in Varaminian flocks rather than Karaj flocks (P <0.05). Using of pelleted rather than mash feed resulted in some increases in yolk color, egg shell thickness, egg shape index, feed intake, feed to egg conversion and resulted in decrease of mortality (P <0.05). Haugh unit, feed intake, egg production and daily egg production per hen were reduced when ration prepared outside of farms rather than inside of them (P <0.05).Previous Conflict of flocks with disease rather than no previous conflicted flocks resulted in increase of egg shell thickness, egg shape index, and feed intake, feed to egg conversion, and decrease in egg weight, daily egg production and mortality. The use of CFLs compared to incandescent lamps increased egg weight, yolk color, egg contents weight, yolk weight, feed intake, and mortality but egg production and daily egg production per hen was decreased (P <0.05).The use of white light in the room decreased egg weight, content weight and daily egg production per hen rather than other colors but increased the yolk color. Use yellow light rather than other colors in the room, resulted to decrease of Haugh unit in the flocks. In total having previous disease background in the farms resulted to that farmer tended to be more sensitive and have more attention to their farms. More attention needed in educational and training programs for farmers to produce the high quality products rather than other aspects of production.
- انتشار مقاله: 31-02-1391
- نویسندگان: ساسان میرابی,مجتبی زاهدی فر,کامران زند,ناصر تیمورنژاد
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: علوم دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: گوسفند,ویناس,ملاس,اسیدهای چرب فرار,نیتروژن آمونیاکی شکمبه
- چکیده: این مطالعه با هدف مقایسهی اثر جیرههای پلت شده حاوی سطوح مختلف ویناس نیشکر بر مصرف خوراک، گوارشپذیری و فراسنجههای شکمبهای در برههای نر لری-بختیاری و در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار و 5 تکرار انجام شد. جیرههای آزمایشی حاوی سطوح صفر، 5، 10، 15، و 20 در صد ویناس نیشکر در ماده خشک به جای ملاس نیشکر بود. ﻃﻮل دورهی آزﻣﺎﯾﺶ مجموعاً 25 روز و ﺷﺎﻣﻞ 15 روز ﻋﺎدتپذیری و 10 روز نمونهبرداری بود. اضافه کردن ویناس به جیره، گوارشپذیری ماده خشک را تحت تأثیر قرار نداد (05/0P>). گوارشپذیری پروتئینخام در جیرهی حاوی20 درصد ویناس نسبت به سایر تیمارها کمتر بود (05/0P<). گوارشپذیری عصارهی اتری در جیرهی حاوی 10 درصد ویناس نسبت به جیرهی شاهد کاهش، و در سایر جیرهها افزایش نشان داد (05/0P<). گوارشپذیری الیاف نامحلول در شویندهی خنثی نیز در جیرهی 15 درصد ویناس نسبت به سایر جیرهها بیشتر بود (05/0P<). با افزایش سطح ویناس در جیرهها، غلظت اسیداستیک، اسیدبوتیریک و کل اسیدهای چرب فرار کاهش یافت (05/0P<). در مجموع، ویناس نیشکر را میتوان بدون تأثیر سوء بر گوارشپذیری و تخمیر شکمبهای تا سطح 15 درصد ماده خشک در جیرهی برههای نژاد لری-بختیاری جایگزین ملاس نمود و باعث جلوگیری از دفع آن به محیط زیست شد. به هر حال، برای نتیجهگیری صحیحتر باید بازده رشد دام و بازده اقتصادی گنجاندن ویناس نیشکر را در جیره در نظر داشت.
- چکیده انگلیسی: The aim of this study was to compare the effect of pelleted diets containing different levels of sugarcane Vinasses on dry matter (DM) intake (DMI), digestibility and ruminal parameters in male lambs using a completely randomized design with 5 treatments and 5 replications. The experimental diets were containing 0, 5, 10, 15, and 20% levels of sugarcane Vinasses in DM instead of sugarcane molasses. The experiment lasted for 25 days, including 15 days of adaptation and 10 days for sampling. No significant differences were observed for digestion of DM in response to vinasse addition (P>0.05). Digestibility of crude protein at the level of 20% Vinasses was lower than that of other groups (P<0.05). Ether extract digestibility decreased at the level of 10% Vinasses compared to control, and increased in other diets (P<0.05). Digestibility of NDF at level of 15% Vinasses was higher than that of other levels (P<0.05). The amount of acetate, butyrate and total volatile fatty acids was decreased by increasing the level of Vinasses (P<0.05). In total, sugarcane vinasse can be substituted for molasses without any adverse effect on digestibility and ruminal fermentation up to 15% of DM in Lorry-Bakhtiari male lambs diet and preventing its release to the environment. However, in order to make a more correct conclusion, we must consider the efficiency of animal growth and the economic efficiency of the inclusion of sugarcane vinasse in the diet.
- انتشار مقاله: 31-05-1396
- نویسندگان: غلامعلی صنیعی,محمد بوجارپور,جمال فیاضی,مجتبی زاهدی فر
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: علوم دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: یونجه,قابلیت هضم,تجزیه پذیری,مولتی آنزیم
- چکیده: این پژوهش به منظور تعیین تاثیر سطوح مختلف مولتیآنزیم ناتوزایم پلاس شامل مقادیر صفر، 5/0 و 75/0 گرم آنزیم در هر کیلوگرم علوفه خشک یونجه به عنوان سه گروه آزمایشی بر تخمیرپذیری، قابلیت هضم و تجزیهپذیری علوفه یونجه در قالب طرح آزمایشی کاملاً تصادفی انجام شد. تخمیرپذیری نمونهها با اندازه-گیری آزمایشگاهی گاز با روش استاندارد انجام شد. برای اندازهگیری تجزیهپذیری ماده خشک ، فیبر نامحلول در شوینده خنثی(NDF) و فیبر نامحلول در شوینده اسیدی(ADF) یونجه در شکمبه از طریق روش کیسههای نایلونی (in situ ) از 3 راس گاو نر اخته فیستولا شده نژاد تالشی استفاده شد. قابلیت هضم ماده آلی، ماده خشک، NDF و ADF در تیمارهای مختلف با روش جمعآوری کل مدفوع بر روی 4 راس گوسفند نر بالغ نژاد شال اندازهگیری شد. نتایج آزمایشات تخمیرپذیری نشان دادکه استفاده از آنزیم اثری بر میانگین تولید گاز در تیمارهای آزمایشی نداشت. میزان تجریهپذیری ماده خشک، NDF وADF در بین تیمارهای آزمایشی در تمام زمان های انکوباسیون دارای اختلاف معنی داری بود به طوریکه با افزایش مقدار مصرف آنزیم، تجزیهپذیری ماده خشک و NDFوADF نیز افزایش یافت (05/0P<). نتایج آزمایشات قابلیت هضم نشان داد که استفاده از آنزیم در سطح 75/0 گرم آنزیم در هر کیلوگرم علوفه خشک یونجه سبب افزایش معنی دار قابلیت هضم ماده آلی، ماده خشک، NDF و ADF شد(05/0 P<). درمجموع نتایج این تحقیق نشان داد که استفاده از مولتیآنزیم مورد آزمایش در سطح 75/0 گرم آنزیم به ازای هر کیلوگرم یونجه مصرفی سبب بهبود قابلیت تجزیهپذیری و قابلیت هضم علف خشک یونجه شده است.
- چکیده انگلیسی: This experiment was conducted to investigate the effects of Natuzyme plus multi enzyme at different inclusions on fermentibility, degradability and digestibility of alfalfa hay. The treatments consisted of 1) control group, 2)0.5 g enzyme per Kg of alfalfa hay and 3) 0.75 g enzyme per Kg of alfalfa hay. A completely randomized design (CRD) was used for analyzing data. In Vitro gas production and In Situ nylon bag techniques were used for measuring of fermentibility and degradability. Three fistulated cows (mature Taleshi steers) were used for degradability measurement of DM, NDF and ADF. Digestibility of alfalfa hay was performed by total collection of feces method on 4 heads of Shal mature ram. No significant difference was obtained in gas test results. The effect of enzyme levels on degradability of DM, NDF and ADF at all incubation times were significantly different (p<0.05).The digestibility of DM, OM, NDF and ADF in 0.75 g/Kg of alfalfa hay group were higher than other treatments significantly (p<0.05). Results of this research indicated that using 0.75 g/Kg DM Enzyme significantly improved in situ degradability and in vivo digestibility of alfalfa hay.
- انتشار مقاله: 10-12-1395
- نویسندگان: مرتضی رضائی,مجتبی زاهدی فر,علی مصطفی طهرانی,حسین غلامی
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: علوم دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: عملکرد,تفاله دانه انار,وضعیت آنتی اکسیدانی,ویتامین ای
- چکیده: این مطالعه به منظور بررسی تأثیر تغذیه آنتیاکسیدان طبیعی و مصنوعی بر عملکرد و وضعیت آنتیاکسیدانی بزغالههای پرواری انجام گرفت. تعداد 32 رأس بزغاله نر نژاد مهابادی 5 تا 6 ماهه با میانگین وزن اولیه 8/1±5/16 کیلوگرم، به طور تصادفی با یکی از جیرههای آزمایشی شامل: 1- شاهد، 2- حاوی 15 درصد تفاله دانه انار، 3- حاوی 400 میلیگرم درکیلوگرم ویتامین ای و 4- حاوی 15 درصد تفاله دانه انار + 400 میلیگرم درکیلوگرم ویتامین ای (بر حسب ماده خشک) به صورت انفرادی و به مدت 84 روز تغذیه شدند. افزودن ویتامین ای و تفاله دانه انار به جیره تغییری در عملکرد و ماده خشک مصرفی بزغالهها ایجاد نکرد (05/0
P). افزودن تفاله دانه انار، ویتامین ای و تفاله دانه انار + ویتامین ای به جیره باعث افزایش (05/0P<) ظرفیت کل آنتی اکسیدانی و متعاقباً کاهش (05/0P<) میزان مالون دیآلدهید پلاسما، کبد و عضله راسته نسبت به جیره شاهد شد. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که تفاله دانه انار را میتوان به عنوان یک منبع آنتیاکسیدان طبیعی به جای آنتیاکسیدانهای صنعتی در جیره نشخوارکنندگان به کار برد.
- چکیده انگلیسی: This study was carried out to determine the effects of feeding synthetic and natural antioxidants on performance and antioxidant status of fattening kids. Thirty-two Mahabadi goat kids (average initial BW of 16.5 ± 1.8 kg, 5-6 months) were randomly assigned to four experimental diets: 1, control., 2, containing 15% pomegranate seed pulp (PSP)., 3, containing 400 mg/kg DM vitamin E., and 4, containing 15% PSP + 400 mg/kg DM vitamin E. Animals were kept in individual pens with self-mangers for 84 d. Performance and dry matter intake were not affected by addition of PSP and vitamin E to diets (P>0.05). TBARS value measured in raw and cooked meat from kids fed control diet were higher than the kids fed diets contain PSP or vitamin E, and minimum level was in kids fed PSP + vitamin E diet (P< 0.05). Addition of PSP, vitamin E and PSP + vitamin E to the diet increased (P< 0.05) total antioxidant capacity and subsequently decreased (P<0.05) the malondialdehyde concentration in the plasma, LL muscle and liver compared to the control diet. The results of this study indicated that PSP offer a source of natural antioxidant that could be included in ruminant’s diet instead of synthetic antioxidants.
- انتشار مقاله: 06-11-1394
- نویسندگان: علی امامی,مهدی گنج خانلو,محمد حسن فتحی نسری,لادن رشیدی,ابوالفضل زالی,مجتبی زاهدی فر,محمد شریفی
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: علوم دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: گوسفند,ویناس,ملاس,اسیدهای چرب فرار,نیتروژن آمونیاکی شکمبه
- چکیده: این مطالعه با هدف مقایسهی اثر جیرههای پلت شده حاوی سطوح مختلف ویناس نیشکر بر مصرف خوراک، گوارشپذیری و فراسنجههای شکمبهای در برههای نر لری-بختیاری و در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار و 5 تکرار انجام شد. جیرههای آزمایشی حاوی سطوح صفر، 5، 10، 15، و 20 در صد ویناس نیشکر در ماده خشک به جای ملاس نیشکر بود. ﻃﻮل دورهی آزﻣﺎﯾﺶ مجموعاً 25 روز و ﺷﺎﻣﻞ 15 روز ﻋﺎدتپذیری و 10 روز نمونهبرداری بود. اضافه کردن ویناس به جیره، گوارشپذیری ماده خشک را تحت تأثیر قرار نداد (05/0P>). گوارشپذیری پروتئینخام در جیرهی حاوی20 درصد ویناس نسبت به سایر تیمارها کمتر بود (05/0P<). گوارشپذیری عصارهی اتری در جیرهی حاوی 10 درصد ویناس نسبت به جیرهی شاهد کاهش، و در سایر جیرهها افزایش نشان داد (05/0P<). گوارشپذیری الیاف نامحلول در شویندهی خنثی نیز در جیرهی 15 درصد ویناس نسبت به سایر جیرهها بیشتر بود (05/0P<). با افزایش سطح ویناس در جیرهها، غلظت اسیداستیک، اسیدبوتیریک و کل اسیدهای چرب فرار کاهش یافت (05/0P<). در مجموع، ویناس نیشکر را میتوان بدون تأثیر سوء بر گوارشپذیری و تخمیر شکمبهای تا سطح 15 درصد ماده خشک در جیرهی برههای نژاد لری-بختیاری جایگزین ملاس نمود و باعث جلوگیری از دفع آن به محیط زیست شد. به هر حال، برای نتیجهگیری صحیحتر باید بازده رشد دام و بازده اقتصادی گنجاندن ویناس نیشکر را در جیره در نظر داشت.
- چکیده انگلیسی: The aim of this study was to compare the effect of pelleted diets containing different levels of sugarcane Vinasses on dry matter (DM) intake (DMI), digestibility and ruminal parameters in male lambs using a completely randomized design with 5 treatments and 5 replications. The experimental diets were containing 0, 5, 10, 15, and 20% levels of sugarcane Vinasses in DM instead of sugarcane molasses. The experiment lasted for 25 days, including 15 days of adaptation and 10 days for sampling. No significant differences were observed for digestion of DM in response to vinasse addition (P>0.05). Digestibility of crude protein at the level of 20% Vinasses was lower than that of other groups (P<0.05). Ether extract digestibility decreased at the level of 10% Vinasses compared to control, and increased in other diets (P<0.05). Digestibility of NDF at level of 15% Vinasses was higher than that of other levels (P<0.05). The amount of acetate, butyrate and total volatile fatty acids was decreased by increasing the level of Vinasses (P<0.05). In total, sugarcane vinasse can be substituted for molasses without any adverse effect on digestibility and ruminal fermentation up to 15% of DM in Lorry-Bakhtiari male lambs diet and preventing its release to the environment. However, in order to make a more correct conclusion, we must consider the efficiency of animal growth and the economic efficiency of the inclusion of sugarcane vinasse in the diet.
- انتشار مقاله: 31-05-1396
- نویسندگان: غلامعلی صنیعی,محمد بوجارپور,جمال فیاضی,مجتبی زاهدی فر
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: علوم دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: یونجه,قابلیت هضم,تجزیه پذیری,مولتی آنزیم
- چکیده: این پژوهش به منظور تعیین تاثیر سطوح مختلف مولتیآنزیم ناتوزایم پلاس شامل مقادیر صفر، 5/0 و 75/0 گرم آنزیم در هر کیلوگرم علوفه خشک یونجه به عنوان سه گروه آزمایشی بر تخمیرپذیری، قابلیت هضم و تجزیهپذیری علوفه یونجه در قالب طرح آزمایشی کاملاً تصادفی انجام شد. تخمیرپذیری نمونهها با اندازه-گیری آزمایشگاهی گاز با روش استاندارد انجام شد. برای اندازهگیری تجزیهپذیری ماده خشک ، فیبر نامحلول در شوینده خنثی(NDF) و فیبر نامحلول در شوینده اسیدی(ADF) یونجه در شکمبه از طریق روش کیسههای نایلونی (in situ ) از 3 راس گاو نر اخته فیستولا شده نژاد تالشی استفاده شد. قابلیت هضم ماده آلی، ماده خشک، NDF و ADF در تیمارهای مختلف با روش جمعآوری کل مدفوع بر روی 4 راس گوسفند نر بالغ نژاد شال اندازهگیری شد. نتایج آزمایشات تخمیرپذیری نشان دادکه استفاده از آنزیم اثری بر میانگین تولید گاز در تیمارهای آزمایشی نداشت. میزان تجریهپذیری ماده خشک، NDF وADF در بین تیمارهای آزمایشی در تمام زمان های انکوباسیون دارای اختلاف معنی داری بود به طوریکه با افزایش مقدار مصرف آنزیم، تجزیهپذیری ماده خشک و NDFوADF نیز افزایش یافت (05/0P<). نتایج آزمایشات قابلیت هضم نشان داد که استفاده از آنزیم در سطح 75/0 گرم آنزیم در هر کیلوگرم علوفه خشک یونجه سبب افزایش معنی دار قابلیت هضم ماده آلی، ماده خشک، NDF و ADF شد(05/0 P<). درمجموع نتایج این تحقیق نشان داد که استفاده از مولتیآنزیم مورد آزمایش در سطح 75/0 گرم آنزیم به ازای هر کیلوگرم یونجه مصرفی سبب بهبود قابلیت تجزیهپذیری و قابلیت هضم علف خشک یونجه شده است.
- چکیده انگلیسی: This experiment was conducted to investigate the effects of Natuzyme plus multi enzyme at different inclusions on fermentibility, degradability and digestibility of alfalfa hay. The treatments consisted of 1) control group, 2)0.5 g enzyme per Kg of alfalfa hay and 3) 0.75 g enzyme per Kg of alfalfa hay. A completely randomized design (CRD) was used for analyzing data. In Vitro gas production and In Situ nylon bag techniques were used for measuring of fermentibility and degradability. Three fistulated cows (mature Taleshi steers) were used for degradability measurement of DM, NDF and ADF. Digestibility of alfalfa hay was performed by total collection of feces method on 4 heads of Shal mature ram. No significant difference was obtained in gas test results. The effect of enzyme levels on degradability of DM, NDF and ADF at all incubation times were significantly different (p<0.05).The digestibility of DM, OM, NDF and ADF in 0.75 g/Kg of alfalfa hay group were higher than other treatments significantly (p<0.05). Results of this research indicated that using 0.75 g/Kg DM Enzyme significantly improved in situ degradability and in vivo digestibility of alfalfa hay.
- انتشار مقاله: 10-12-1395
- نویسندگان: مرتضی رضائی,مجتبی زاهدی فر,علی مصطفی طهرانی,حسین غلامی
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: علوم دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: عملکرد,تفاله دانه انار,وضعیت آنتی اکسیدانی,ویتامین ای
- چکیده: این مطالعه به منظور بررسی تأثیر تغذیه آنتیاکسیدان طبیعی و مصنوعی بر عملکرد و وضعیت آنتیاکسیدانی بزغالههای پرواری انجام گرفت. تعداد 32 رأس بزغاله نر نژاد مهابادی 5 تا 6 ماهه با میانگین وزن اولیه 8/1±5/16 کیلوگرم، به طور تصادفی با یکی از جیرههای آزمایشی شامل: 1- شاهد، 2- حاوی 15 درصد تفاله دانه انار، 3- حاوی 400 میلیگرم درکیلوگرم ویتامین ای و 4- حاوی 15 درصد تفاله دانه انار + 400 میلیگرم درکیلوگرم ویتامین ای (بر حسب ماده خشک) به صورت انفرادی و به مدت 84 روز تغذیه شدند. افزودن ویتامین ای و تفاله دانه انار به جیره تغییری در عملکرد و ماده خشک مصرفی بزغالهها ایجاد نکرد (05/0
P). افزودن تفاله دانه انار، ویتامین ای و تفاله دانه انار + ویتامین ای به جیره باعث افزایش (05/0P<) ظرفیت کل آنتی اکسیدانی و متعاقباً کاهش (05/0P<) میزان مالون دیآلدهید پلاسما، کبد و عضله راسته نسبت به جیره شاهد شد. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که تفاله دانه انار را میتوان به عنوان یک منبع آنتیاکسیدان طبیعی به جای آنتیاکسیدانهای صنعتی در جیره نشخوارکنندگان به کار برد.
- چکیده انگلیسی: This study was carried out to determine the effects of feeding synthetic and natural antioxidants on performance and antioxidant status of fattening kids. Thirty-two Mahabadi goat kids (average initial BW of 16.5 ± 1.8 kg, 5-6 months) were randomly assigned to four experimental diets: 1, control., 2, containing 15% pomegranate seed pulp (PSP)., 3, containing 400 mg/kg DM vitamin E., and 4, containing 15% PSP + 400 mg/kg DM vitamin E. Animals were kept in individual pens with self-mangers for 84 d. Performance and dry matter intake were not affected by addition of PSP and vitamin E to diets (P>0.05). TBARS value measured in raw and cooked meat from kids fed control diet were higher than the kids fed diets contain PSP or vitamin E, and minimum level was in kids fed PSP + vitamin E diet (P< 0.05). Addition of PSP, vitamin E and PSP + vitamin E to the diet increased (P< 0.05) total antioxidant capacity and subsequently decreased (P<0.05) the malondialdehyde concentration in the plasma, LL muscle and liver compared to the control diet. The results of this study indicated that PSP offer a source of natural antioxidant that could be included in ruminant’s diet instead of synthetic antioxidants.
- انتشار مقاله: 06-11-1394
- نویسندگان: علی امامی,مهدی گنج خانلو,محمد حسن فتحی نسری,لادن رشیدی,ابوالفضل زالی,مجتبی زاهدی فر,محمد شریفی
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: تولیدات دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: In situ,کنجاله سویا,تجزیهپذیری,پروتئین محافظت شده,عصاره محصول فرعی پسته
- چکیده: تاننها توانایی کاهش تجزیهپذیری پروتئین در شکمبه و افزایش پروتئین عبوری به روده کوچک را دارند. این آزمایش باهدف بررسی تأثیر عصاره تاننی استخراجشده از محصول فرعی پسته با حلالهای آب، اتانول 70 درصد و متانول 80 درصد بر تجزیهپذیری پروتئین کنجاله سویا در شکمبه انجام شد. مقادیری از عصارهها به کنجاله سویا اضافه شد تا غلظت تانن اضافهشده به مخلوط به 5/0 و یک درصد رسید. در کنجاله سویای بدون عصاره (شاهد) و کنجالههای سویای عملآوریشده با غلظتهای 5/0 و یک درصد از سه نوع عصاره (شش تیمار)، میزان ناپدیدشدن شکمبهای و پس از شکمبهای و همچنین تجزیهپذیری شکمبهای ماده خشک و پروتئین خام با سه تکرار اندازهگیری شد. برای تعیین میزان ناپدیدشدن و تجزیهپذیری نمونهها در شکمبه، از سه رأس گاو نر اختهشده تالشی با فیستولای شکمبهای، و برای تعیین میزان ناپدیدشدن پساز شکمبهای از دستگاه شبیهساز هضم استفاده شد. فرآوری کنجاله سویا با یک درصد تانن از عصاره آبی، 5/0 و یک درصد تانن از عصارههای اتانولی و متانولی سبب کاهش ناپدیدشدن شکمبهای پروتئین خام گردید (01/0>P)، بدون آنکه میزان ناپدیدشدن ماده خشک و پروتئین خام در کل دستگاه گوارش را تغییر دهد. فرآوری کنجالههای سویا با 5/0 و یک درصد تانن استخراجشده با آب، اتانول و متانول، غلظت پروتئینهای با تجزیه پذیری سریع را کاهش داد (01/0>P). بهطور کلی تانن عصارههای آبی، اتانولی و متانولی محصول فرعی پسته میتوانند تجزیه پروتئین کنجاله سویا در شکمبه را کاهش دهند، هرچند استفاده از عصاره آبی محصول فرعی پسته اقتصادی و کاربردیتر است.
- چکیده انگلیسی: The objective of this study was to evaluate the effects of different doses of pistachio by-products (PBP) tannin extracts obtained by water, ethanol 70 % and methanol 80 % on the soybean meals protein protection from ruminal degradability. Soybean meal supplemented with 0.5 and 1 % tannins of different tannin extracts of PBP. Ruminal degradability and disappearance of dry matter and crude protein in untreated soybean meal (control) and soybean meal treated by tannin extracts (6 treatments) was determined in an in situ trial (three head of castrated Taleshi male calves) and post ruminal disappearance was measured in DaisyII incubator. Soybean meal supplementation with 1 % tannin from water extract, 0.5 and 1 % tannin from ethanol and methanol extracts decreased the ruminal protein disappearance (P<0.01) without any negative effect on total gastrointestinal disappearance of dry matter and crude protein. Also, the addition of all of tannin extracts to soybean meal reduced (P<0.01) the concentration of rapidly degradable proteins. In conclusion, the results showed that tannins of water, ethanol and methanol of PBP extracts could be effective on soybean meals protein's protection from ruminal degradability; however, the use of tannin from water extract of PBP can be more economical and practical.
- انتشار مقاله: 17-08-1396
- نویسندگان: پیروز شاکری,حسن فضائلی,مجتبی زاهدی فر
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: تحقیقات تولیدات دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: ویناس,تولید گاز,ملاس,هضم پذیری
- چکیده: این مطالعه جهت تعیین ارزش و مقایسه فراسنجههای تولید گاز ملاس و ویناس در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار و شش تکرار انجام شد. جهت تهیه مایع شکمبه از سه رأس گوسفند نر بالغ فیستولدار استفاده شد. جیرههای آزمایشی شامل: جیره 1) جیره پایه +20 درصد ملاس + صفر درصد ویناس (شاهد)، جیره 2) جیره پایه + 15 درصد ملاس + 5 درصد ویناس، جیره 3) جیره پایه + 10 درصد ملاس + 10 درصد ویناس، جیره 4) جیره پایه + 5 درصد ملاس + 15 درصد ویناس، و جیره 5) جیره پایه + صفر درصد ملاس + 20 درصد ویناس بودند. بر اساس نتایج به دست آمده پتانسیل تولید گاز، نرخ گاز تولید شده، انرژی قابل متابولیسم، قابلیت هضم ماده آلی و مقدار اسیدهای چرب کوتاه زنجیر در ملاس بطور معنیداری بیشتر از ویناس بود (05/0P<). عامل تفکیک، تولید توده میکروبی و راندمان تولید توده میکروبی در سطح 10 درصد ویناس کاهش معنیداری نسبت به شاهد نشان داد (05/0P<). حجم تولید گاز در سطح 15 درصد ویناس در تمامی ساعات انکوباسیون نسبت به گروه شاهد به طور معنیداری بیشتر بود (05/0P<). مقدار انرژی قابل متابولیسم، قابلیت هضم ماده آلی و مقدار اسیدهای چرب کوتاه زنجیر در در سطح 15 درصد ویناس افزایش معنیداری نسبت به شاهد نشان داد(05/0P<). به طور کلی جایگزینی ویناس با ملاس به نسبت 15 درصد در جیرههای غذایی، باعث افزایش ارزش غذایی جیرهها میشود.
- چکیده انگلیسی: This study was conducted to compare the nutritive value of molasses and vinasses by in vitro gas production technique using rumen fluid collected from three fistulated mature male sheep. The experiment used the completely randomized design with 5 treatments and 6 replications. Rumen fluid was collected from three fistulated mature male sheep.The experimental diets included: diet 1) basal diet + 20% molasses + 0% vinasses (control), diet 2) basal diet + 15% molasses +5% vinasses, diet 3) basal diet + 10% molasses + 10% vinasses, diet 4) basal diet + 5% molasses + 15% vinasses, and diet 5) basal diet + 0% molasses + 20% vinasses. Potential of gas production, rate of gas production, metabolizable energy, digestibilityof organic matter and short-chain fatty acids from molasses were more than those from vinasses (P<0.05). Partitioning Factor, microbial biomass and microbial biomass efficiency at level of 10% vinasses was less compared to the control (P<0.05). The volume of gas production from diet containing 15% vinasses was greater than the control throughout the fermentation period (P<0.05). Metabolizable energy, organic matter digestibility and short-chain fatty acids from the diet containing 15% vinasses was significantlyhigher compared to the control (P<0.05). Generally, substitution of vinasses with molasses up to 15% increased the nutritional value of the diets.
- انتشار مقاله: 06-01-1396
- نویسندگان: غلامعلی صنیعی,محمد بوجارپور,جمال فیاضی,مجتبی زاهدی فر
- مشاهده