چکیده:
این پژوهش به منظور تعیین تاثیر سطوح مختلف مولتیآنزیم ناتوزایم پلاس شامل مقادیر صفر، 5/0 و 75/0 گرم آنزیم در هر کیلوگرم علوفه خشک یونجه به عنوان سه گروه آزمایشی بر تخمیرپذیری، قابلیت هضم و تجزیهپذیری علوفه یونجه در قالب طرح آزمایشی کاملاً تصادفی انجام شد. تخمیرپذیری نمونهها با اندازه-گیری آزمایشگاهی گاز با روش استاندارد انجام شد. برای اندازهگیری تجزیهپذیری ماده خشک ، فیبر نامحلول در شوینده خنثی(NDF) و فیبر نامحلول در شوینده اسیدی(ADF) یونجه در شکمبه از طریق روش کیسههای نایلونی (in situ ) از 3 راس گاو نر اخته فیستولا شده نژاد تالشی استفاده شد. قابلیت هضم ماده آلی، ماده خشک، NDF و ADF در تیمارهای مختلف با روش جمعآوری کل مدفوع بر روی 4 راس گوسفند نر بالغ نژاد شال اندازهگیری شد. نتایج آزمایشات تخمیرپذیری نشان دادکه استفاده از آنزیم اثری بر میانگین تولید گاز در تیمارهای آزمایشی نداشت. میزان تجریهپذیری ماده خشک، NDF وADF در بین تیمارهای آزمایشی در تمام زمان های انکوباسیون دارای اختلاف معنی داری بود به طوریکه با افزایش مقدار مصرف آنزیم، تجزیهپذیری ماده خشک و NDFوADF نیز افزایش یافت (05/0P<). نتایج آزمایشات قابلیت هضم نشان داد که استفاده از آنزیم در سطح 75/0 گرم آنزیم در هر کیلوگرم علوفه خشک یونجه سبب افزایش معنی دار قابلیت هضم ماده آلی، ماده خشک، NDF و ADF شد(05/0 P<). درمجموع نتایج این تحقیق نشان داد که استفاده از مولتیآنزیم مورد آزمایش در سطح 75/0 گرم آنزیم به ازای هر کیلوگرم یونجه مصرفی سبب بهبود قابلیت تجزیهپذیری و قابلیت هضم علف خشک یونجه شده است.
چکیده انگلیسی:
This experiment was conducted to investigate the effects of Natuzyme plus multi enzyme at different inclusions on fermentibility, degradability and digestibility of alfalfa hay. The treatments consisted of 1) control group, 2)0.5 g enzyme per Kg of alfalfa hay and 3) 0.75 g enzyme per Kg of alfalfa hay. A completely randomized design (CRD) was used for analyzing data. In Vitro gas production and In Situ nylon bag techniques were used for measuring of fermentibility and degradability. Three fistulated cows (mature Taleshi steers) were used for degradability measurement of DM, NDF and ADF. Digestibility of alfalfa hay was performed by total collection of feces method on 4 heads of Shal mature ram. No significant difference was obtained in gas test results. The effect of enzyme levels on degradability of DM, NDF and ADF at all incubation times were significantly different (p<0.05).The digestibility of DM, OM, NDF and ADF in 0.75 g/Kg of alfalfa hay group were higher than other treatments significantly (p<0.05). Results of this research indicated that using 0.75 g/Kg DM Enzyme significantly improved in situ degradability and in vivo digestibility of alfalfa hay.
خبرنامه
برای ثبت نام در خبرنامه و دریافت خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید.