در هنگام جستجو کلمه در قسمت عنوان میتوانید کلمات مورد جستجو را با کاراکتر (-) جدا کنید.
کاربرد نوع شرط:
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: فصلنامه محیط زیست جانوری
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: بذر,حبوبات,ترکیب شیمیایی,تولید گاز,تلقیح میکوریزی
- چکیده: مطالعه ای به منظور تأثیر هورمونهای گیاهی به صورت پرایمینگ و تلقیح با کودهای زیستی بر ترکیب شیمیایی و فراسنجه های تخمیری علوفه عدس در شرایط برونتنی انجام شد. در ابتدا بذور عدس قبل از اعمال تیمارهای پرایمینگ، با محلول دو درصد هیپوکلریت سدیم ضد عفونی و قبل از کشت به مدت 8 ساعت در محلول های مورد نظر (هورمون سالیسیلیک اسید و جیبرلیک اسید و آب مقطر) نگه داری شدند. تیمارهای آزمایشی شامل: عامل اول استفاده از قارچهای میکوریزی در سه سطح [عدم تلقیح (شاهد)، تلقیح خاک با گونه های قارچ میکوریزای Glomus intraradices و G. mosseae]. عامل دوم شامل تیمارهای پرایمینگ در 5 سطح [هیدروپرایم (با استفاده از آب مقطر)، پرایمینگ با اسید جیبرلیک 100 پی پی ام، پرایمینگ با اسید سالیسیلیک 100 پی پی ام، پرایمینگ با اسید جیبرلیک 100 پی پی ام × پرایمینگ با اسید سالیسیلیک 100 پی پی ام و شاهد (بدون تیمار)] بود. . ترکیب شیمیایی نمونه ها با استفاده از روش های استاندارد تعیین شد. به منظور برآورد فراسنجه های تولید گاز، از آزمون تولید گاز استفاده شد. قابلیت هضم برونتنی نمونه ها با استفاده از روش کشت بسته تعیین شد. نتایج نشان داد که بین تیمارهای آزمایشی از نظر ماده خشک، پروتئین خام، الیاف نامحلول در شوینده خنثی، الیاف نامحلول در شوینده اسیدی و خاکستر خام اختلاف معنی داری وجود داشت (0/05>p ). در شرایط عدم کاربرد قارچ، تیمار تلفیق دو هورمون بیش ترین و تیمار اسید سالیسیلیک و اسید جیبرلینگ کم ترین پروتئین خام را داشتند. در این مطالعه تیمار گلوموس اینترارادیسز تیمار قارچ گلوموس اینترارادیسیز×اسیدسالیسیلیک کم ترین میزان الیاف نامحلول در شوینده خنثی و الیاف نامحلول در شوینده اسیدی را داشتند. پیش تیمار کردن بذر عدس با اسید سالیسیلیک و تلفیق دو هورمون در شرایط دیم، موجب افزایش پروتئین، الیاف نامحلول در شوینده خنثی و مواد مغذی قابل هضم در مقایسه با کاربرد قارچ گلوموس اینترارادیسیز و گلوموس موسه شد. تیمار قارچ گلوموس موسه بالاترین میزان پتانسیل تولید گاز (294/9 میلی لیتر) و قارچ گلوموس موسه×اسید جیبرلیک بالاترین انرژی قابل متابولیسم (13/48 مگا ژول در کیلوگرم) را در مقایسه با سایر تیمارها داشتند. به طورکلی نتایج این مطالعه نشان داد که تیمار کردن بذر محصولات زراعی با اهداف مقاوم کردن در برابر بیماری ها و آفات و تنش هایی از قبیل شوری و خشکی، توانا ساختن ریشه ها در جذب آب و مواد مغذی می تواند بر ارزش تغذیه ای علوفه حاصل از آن ها تاثیر داشته باشد.
- چکیده انگلیسی: A study was conducted to evaluate the effect priming and inoculation with bio-fertilizers on the chemical composition and in vitro fermentation parameters of lentil. The lentil seeds to priming treatments, with two percent sodium hypochlorite disinfection solution, and cultured for 8 hours before the desired solutions (hormone gibberellic acid, and salicylic acid and distilled water) were kept. Treatments were: The first factor is the use of mycorrhizae in three levels [Non-inoculated (control), inoculation with mycorrhizal fungi species Glomus intraradices and G. mosseae]. The second factor involves priming treatments in 5 levels [Hydro-priming (using water), priming with gibberellic acid 100 ppm, Priming with salicylic acid 100 ppm, Priming with gibberellic acid 100 ppm × priming with salicylic acid 100 ppm and control (no treatment)]. The chemical composition of the samples was determined using the standard methods. In vitro digestibility of samples was determined by the batch culture method. Results showed that there was significant difference among treatments on chemical composition. In the absence of fungus, treatment combination of two hormones had most and salicylic acid and gibberellic acid had lowest crude protein content. In this study, the lowest neutral detergent fiber and acid detergent fiber content was related to treatment Glomus intraradices Glomus intraradices × salicylic acid. Results showed that pre-treatment of lentil seed with salicylic acid and combination of two hormones in drought conditions, compared with Glomus intraradices and Glomus mosseae, increased crude protein, neutral detergent fiber and nutrients digestibility. The highest apgas production potential (294.9 ml) and metabolizable energy (13.48 Mj/kg) were related to treatments Glomus mosseae and Glomus mosseae × gibberellic acid, respectively. Totally, the obtained results of this study showed that any treatment of crop seeds for resistance to diseases, pests and stresses such as salinity and drought, making ability of roots in the absorption of water and nutrients can affect nutritive values of their forages and other by- products.
- انتشار مقاله: 19-11-1398
- نویسندگان: جواد بیات کوهسار,فرشته مقصودلو,محسن آذرنیا,فرزاد قنبری,فرخنده رضایی
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: فصلنامه محیط زیست جانوری
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: ترکیب شیمیایی,تولید گاز,قابلیت هضم,علف های خودرو
- چکیده: این پژوهش به منظور تعیین ترکیب شیمیایی، فراسنجه های تولید گاز و قابلیت هضم برونتنی گیاهان خودروی قیاق (Echinochola crus-gali)، تاج خروس (Portulaca oleracea)، سلمه (Sorghum halepense)، سوروف (Amaranthus retroflexus)، پنجه مرغی (Chenopodium album) و خرفه (Cynodon dactylon) در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام شد. گیاهان مورد مطالعه در مرحله بلوغ از منطقه گنبد کاووس جمع آوری شدند. نتایج نشان داد که در بین گونه های مختلف، از نظر ترکیب شیمیایی اختلاف وجود دارد (0/05>P). گیاه خرفه از نظر مقدار خاکستر (26/54 درصد) و پروتئین خام (18/91 درصد) بالاترین و از نظر الیاف نامحلول در شوینده خنثی (18 درصد) پایین ترین مقدار را داشت. بالاترین مقدار الیاف نامحلول در شوینده خنثی (66 درصد) و فنل کل (15/5 درصد) و پایین ترین مقدار خاکستر (9/75 درصد) مربوط به قیاق بود. بین تیمارهای آزمایشی از نظر پتانسیل و ثابت نرخ تولید گاز اختلاف معنیداری وجود داشت (0/05>P)؛ به طوری که خرفه و سلمه به ترتیب پایین ترین و بالاترین پتانسیل تولید گاز را دارا بودند (131/7 و 255/7 میلی لیتر در گرم ماده خشک). بالاترین و پایین ترین غلظت اسیدهای چرب کوتاه زنجیر به ترتیب مربوط به گیاهان خودروی سوروف و سلمه بود (0/171 و 0/413 میلی مول به ازاء گرم ماده خشک). بالاترین و پایین ترین میزان قابلیت هضم ماده خشک و ماده آلی، تولید توده پروتئین میکروبی و بازده تولید پروتئین میکروبی به ترتیب مربوط به خرفه و قیاق بود. نتایج نشان داد که علف های خودروی مورد مطالعه در این آزمایش، از پتانسیل غذایی متفاوت برخوردار بودند، ولی در عین حال، این گیاهان قابلیت استفاده در تغذیه دام را دارا می باشند.
- چکیده انگلیسی: This study was conducted to investigate chemical composition, gas production parameters and digestibility of dominant species of weed plants on in vitro conditions. In this experiment, samples of Echinochola crus-gali, Portulaca oleracea, Sorghum halepense, Amaranthus retroflexus, Chenopodium album and Cynodon dactylon were collected from the Gonbad Kavoos area before seeding. The mean annual rainfall amount is below 450 mm and means annual temperature is above 20 °C. Plant specimens were dried in an oven at 60 °C until they reached constant weight and milled to pass a 1 and 1.5 mm screen. Their nutritive value was evaluated through determination of chemical compositions and in vitro gas production techniques. Samples were tested in an in vitro gas production method (96 h incubation) and batch rumen culture system (24 h incubation). Results showed that there were differences among treatments on chemical composition (P<0.05). Portulaca oleracea had highest Ash and crude protein and lowest NDF and total phenol. Highest content of NDF and total phenol and lowest Ash was related to Sorghum halepense. There were significantly differences among treatments on gas production parameters and Portulaca oleracea and Chenopodium album had lowest lowest and highest gas productionpotential, respectively. Highest and lowest short chain fatty acid content and OMD were related to Echinochloa crus-galli and Chenopodium album, respectively. Portulaca oleraceaand Sorghum halepense had highest and lowest in vitro DMD and OMD, microbial crude protein and microbial crude protein efficiency, respectively. The obtained results of this study showed that different weed plants have different nutritive value; however, these plants can be regarded as feed resources for animal nutrition. In general, the results showed that the weeds in the fields are nutritionally different, which is due to differences in the chemical composition and their nature.
- انتشار مقاله: 09-05-1398
- نویسندگان: جواد بیات کوهسار,فرشته مقصودلو,علی محمد خوجه
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: تحقیقات تولیدات دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: فلاوونوئید,ساپونین,تولید گاز,پروتئین میکروبی
- چکیده: این مطالعه به منظور بررسی اثر سطوح مختلف (5/2، 5 و 10 درصد ماده خشک) ساپونین، اسید گالیک و اسید تانیک بر فراسنجههای تولید گاز و قابلیت هضم برونتنی ماده خشک و ماده آلی با استفاده از روش تولید گاز و کشت ثابت انجام گرفت. نتایج نشان داد که بین تیمارهای آزمایشی از نظر پتانسیل و نرخ تولید گاز اختلاف معنیداری وجود داشت (05/0>P). تیمار شاهد و تیمارهای دارای ساپونین به ترتیب دارای بالاترین و پایینترین پتانسیل تولید گاز بودند. به هر حال، افزودن سطوح مختلف ساپونین، اسید گالیک و اسید تانیک به جیره پایه سبب کاهش قابلیت هضم ماده آلی، انرژی قابل متابولیسم و غلظت اسیدهای چرب کوتاه زنجیر شد. از این نظر، تیمار دارای 10 درصد اسید گالیک پایینترین مقدار قابلیت هضم ماده آلی، انرژی قابل متابولیسم و غلظت اسیدهای چرب کوتاه زنجیر را داشت. بالاترین مقدار غلظت نیتروژن آمونیاکی مربوط به تیمار شاهد (76/10 میلیگرم در دسیلیتر) و پایینترین مقدار مربوط به تیمار دارای 10 درصد اسید تانیک (79/5 میلیگرم در دسیلیتر) بود. بین تیمارها از نظر بازده تولید گاز، عامل تفکیک و تولید توده میکروبی تفاوت معنیداری وجود داشت (05/0P<). به طور کلی، نتایج این مطالعه نشان داد که استفاده از سطوح مختلف ساپونین، اسید گالیک و اسید تانیک مورد استفاده اثر قابل ملاحظهای بر فرآیندهای تخمیر شکمبهای در شرایط آزمایشگاهی نداشت.
- چکیده انگلیسی: This study was conducted in order to evaluate effect of different levels (2.5, 5 and 10 % of DM) of saponin, gallic acid and tannic acid on gas production parameters and in vitro digestibility of dry matter and organic matter, using gas production technique and batch culture. Results showed that there were significant differences among treatments on gas production and rate of gas production (P<0.05). Gas production and rate of gas production were higher for control treatment than other groups. The control treatment and treatments with different levels of saponin had the highest and lowest cumulative gas production. However, addition of different levels of saponin, gallic acid and tannic acid caused to decrease organic matter digestibility (OMD), metabolizable energy (ME) and short chain fatty acids (SCFAs), and treatment contained 10% of gallic acid had the lowest OMD, ME and SCFAs. Nitrogen-ammonia concentration was the highest (10.76 mg/dl) and lowest (5.79 mg/dl) in control treatment and treatment contained 10% of tannic acid, respectively. There were significant differences among treatments on gas production, partitioning factor and microbial crude protein (P<0.05). In general, obtained results of this study showed that using different levels of saponin, gallic acid and tannic acid had no significant effect on in vitro ruminally fermentation parameters.
- انتشار مقاله: 19-11-1395
- نویسندگان: جواد بیات کوهسار,فرشته مقصودلو,فاطمه فتحی,فرزاد قنبری
- مشاهده