چکیده:
این مطالعه به منظور بررسی اثر سطوح مختلف (5/2، 5 و 10 درصد ماده خشک) ساپونین، اسید گالیک و اسید تانیک بر فراسنجههای تولید گاز و قابلیت هضم برونتنی ماده خشک و ماده آلی با استفاده از روش تولید گاز و کشت ثابت انجام گرفت. نتایج نشان داد که بین تیمارهای آزمایشی از نظر پتانسیل و نرخ تولید گاز اختلاف معنیداری وجود داشت (05/0>P). تیمار شاهد و تیمارهای دارای ساپونین به ترتیب دارای بالاترین و پایینترین پتانسیل تولید گاز بودند. به هر حال، افزودن سطوح مختلف ساپونین، اسید گالیک و اسید تانیک به جیره پایه سبب کاهش قابلیت هضم ماده آلی، انرژی قابل متابولیسم و غلظت اسیدهای چرب کوتاه زنجیر شد. از این نظر، تیمار دارای 10 درصد اسید گالیک پایینترین مقدار قابلیت هضم ماده آلی، انرژی قابل متابولیسم و غلظت اسیدهای چرب کوتاه زنجیر را داشت. بالاترین مقدار غلظت نیتروژن آمونیاکی مربوط به تیمار شاهد (76/10 میلیگرم در دسیلیتر) و پایینترین مقدار مربوط به تیمار دارای 10 درصد اسید تانیک (79/5 میلیگرم در دسیلیتر) بود. بین تیمارها از نظر بازده تولید گاز، عامل تفکیک و تولید توده میکروبی تفاوت معنیداری وجود داشت (05/0P<). به طور کلی، نتایج این مطالعه نشان داد که استفاده از سطوح مختلف ساپونین، اسید گالیک و اسید تانیک مورد استفاده اثر قابل ملاحظهای بر فرآیندهای تخمیر شکمبهای در شرایط آزمایشگاهی نداشت.
چکیده انگلیسی:
This study was conducted in order to evaluate effect of different levels (2.5, 5 and 10 % of DM) of saponin, gallic acid and tannic acid on gas production parameters and in vitro digestibility of dry matter and organic matter, using gas production technique and batch culture. Results showed that there were significant differences among treatments on gas production and rate of gas production (P<0.05). Gas production and rate of gas production were higher for control treatment than other groups. The control treatment and treatments with different levels of saponin had the highest and lowest cumulative gas production. However, addition of different levels of saponin, gallic acid and tannic acid caused to decrease organic matter digestibility (OMD), metabolizable energy (ME) and short chain fatty acids (SCFAs), and treatment contained 10% of gallic acid had the lowest OMD, ME and SCFAs. Nitrogen-ammonia concentration was the highest (10.76 mg/dl) and lowest (5.79 mg/dl) in control treatment and treatment contained 10% of tannic acid, respectively. There were significant differences among treatments on gas production, partitioning factor and microbial crude protein (P<0.05). In general, obtained results of this study showed that using different levels of saponin, gallic acid and tannic acid had no significant effect on in vitro ruminally fermentation parameters.
خبرنامه
برای ثبت نام در خبرنامه و دریافت خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید.