در هنگام جستجو کلمه در قسمت عنوان میتوانید کلمات مورد جستجو را با کاراکتر (-) جدا کنید.
کاربرد نوع شرط:
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: تولیدات دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: مالون دیآلدهید,کیفیت گوشت,بلدرچین ژاپنی,تنش فیزیولوژیکی,نانوذرات کروم
- چکیده: تأثیر نانوذرات کروم بر عملکرد و صفات کیفی گوشت بلدرچین ژاپنی تحت تنش فیزیولوژیکی با استفاده از 360 قطعه جوجه بلدرچین ژاپنی از 17 تا 35روزگی در شش تیمار، چهار تکرار، و 15 قطعه پرنده در هر تکرار بررسی شد. تیمارها شامل شاهد منفی (بدون تنش) و پنج تیمار تحت تنش فیزیولوژیکی حاوی سطوح گوناگون نانوذرات کروم (صفر، 200، 400، 800، و 1200 میکروگرم بر کیلوگرم جیره) بودند. از افزودن دگزامتازون به جیره (6/0 میلیگرم در کیلوگرم وزن بدن) برای ایجاد تنش فیزیولوژیک استفاده شد. تنش فیزیولوژیکی موجب کاهش مصرف خوراک، کاهش رشد، افزایش ضریب تبدیل غذایی، و افزایش مقدار مالون دیآلدهید (MDA) گوشت سینه و ران شد (05/0P<). مکملکردن جیرۀ پرندگان تحت تنش با سطوح گوناگون نانوذرات کروم موجب بهبود خطی میانگین افزایش وزن روزانه (02/0P<)، کاهش خطی ضریب تبدیل غذایی (05/0P<)، میزان MDA گوشت سینه (04/0P<)، و ران (05/0P<) شد. نتایج موجود نشان داد که افزودن نانوذرات کروم به جیره تأثیر منفی تنش فیزیولوژیک بر عملکرد و کیفیت گوشت را کاهش میدهد.
- چکیده انگلیسی: Effects of chromium nano particles (NanoCr) on performance and meat quality of Japanese quail under physiological stress was determined by using 360 birds in a completely randomized design with six treatments, four replicates and 15 birds per each, during 17- 35 d of age. The tratments were negative control (non-stressed), and five groups under physiological stress which fed on diets supplemented with different levels of NanoCr (0, 200, 400, 800 and 1200 µgkg-1). Dexamethasone (0.6 mgkg-1 BW) was added to diet for induction of physiological stress. Physiological stress reduced feed intake and growth, whereas increased feed conversion ratio (FCR) and thigh and breast muscles malondialdehyde (MDA) concentration (P<0.05). Stressed birds were fed on diets containing increased levels of NanoCr linearly improved weight gain (P< 0.02), and decreaced FCR (P< 0.05), MDA levels in breast (P< 0.04), and thigh muscles (P< 0.006). The results showed that supplementation of diet with NanoCr can alleviate the negative effects of physiological stress on performance and meat quality of quails.
- انتشار مقاله: 20-05-1393
- نویسندگان: عاطفه برنجیان,سید داود شریفی,عبدالله محمدی سنگ چشمه,شکوفه غضنفری
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: تحقیقات تولیدات دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: عملکرد,اسیدهای چرب امگا-3,دگزامتازون,توده تخم مرغ,ضخامت پوسته
- چکیده: تاثیر اسیدهای چرب امگا-3 بر عملکرد و صفات فیزیکی تخممرغ در مرغهای تخمگذار در شرایط تنش فیزیولوژیکی با استفاده از 96 قطعه مرغ تخمگذار لوهمن سفید (LSL-Lite) در یک آزمایش فاکتوریل2×3 با دو سطح تنش (تنش و بدون تنش) و سه سطح اسیدهای چرب امگا-3 (صفر، 24/0 و 48/0 درصد جیره) در قالب طرح کاملاً تصادفی به مدت 70 روز بررسی شد. از سن 35 تا40 هفتگی، پرندگان با جیره پایه به همراه سطوح مختلف اسیدهای چرب امگا-3 تغذیه شدند و در سن 41 هفتگی، تنش فیزیولوژیکی با استفاده از افزودن 5/1 میلیگرم دگزامتازون در کیلوگرم جیره به مدت یک هفته القاء شد. سپس دگزامتازون از جیره حذف و پرندگان به مدت سه هفته دیگر با جیرههای قبل از تنش تغذیه شدند (دوره پس از تنش). درصد تولید، مصرف خوراک، توده تخممرغ و همچنین صفات فیزیکی تخممرغ در دورههای تنش و بعد از آن بررسی شدند. در دوره تنش، درصد تولید تخممرغ، وزن و توده تخممرغ و ضخامت پوسته کاهش و ضریب تبدیل خوراک افزایش یافت (05/0p <). مصرف خوراک پرندگان متحمل تنشی که با جیرههای حاوی سطوح مختلف اسیدهای چرب امگا-3 تغذیه شدند، کمتر بود (05/0p <). کمترین شاخص زرده مربوط به پرندگان متحمل تنش تغذیه شده با سطوح 24/0 و 48/0 درصد اسیدهای چرب امگا-3 بود. در دوره پس از تنش، درصد تولید، توده تخممرغ و مصرف خوراک در پرندگان متحمل تنش، در مقایسه با پرندگان بدون تنش کمتر بود و ضریب تبدیل بالاتری داشتند (05/0p <). در این دوره، ضخامت پوسته تخم پرندگان متحمل تنشی که سطح 48/0 درصد اسیدهای چرب امگا-3 را دریافت کرده بودند، کمتر بود (05/0p <). به طور کلی، استفاده از اسیدهای چرب امگا-3 در مرغهای تخمگذار در شرایط تنش، با تشدید کاهش مصرف خوراک در این پرندگان میتواند آثار زیانبار تنش بر عملکرد تولید و کیفیت پوسته تخممرغ را افزایش دهد.
- چکیده انگلیسی: The effect of omega-3 fatty acids on performance and physical characteristics of eggs in laying hens under physiological stress was evaluated using 96 LSL-Lite layers in a 2 × 3 factorial experiment with two levels of stress (stress and non-stress) and three levels of omega-3 fatty acids (0, 0.24 and 0.48% of diet) in a completely randomized design for 70 days. From age of 35 to 40 weeks, birds were fed with basal diet and various levels of omega-3 fatty acids, at 41 weeks of age. Physiological stress was induced by adding 1.5 mg dexamethasone/kg of diet for one week. Dexamethasone was then removed from the diet and the birds were fed with pre-stressed diets for three weeks (post-stress period). Percentage of production, feed intake, egg mass, as well as physical traits of eggs in stress and post-stress periods were evaluated. During the stress period, the percentage of egg production, weight and egg mass, shell thickness decreased under stress while feed conversion ratio increased (p < /em><0.05). Feed intake of stressed birds fed diets containing different levels of omega-3 fatty acids was lower than other groups (p < /em><0.05). The lowest yolk index was observed in the stressed birds fed diets containing levels of 0.24 and 0.48 % omega-3 fatty acids. In the post-stress period, the egg production, egg mass, feed intake in birds that experienced stress was lower than non-stressed birds and had higher feed conversion ratio (p < /em><0.05). During this period, the shell thickness of the stressed birds receiving level of 0.48% of the omega-3 fatty acids was lower than other groups (p < /em><0.05). In general, the use of omega-3 fatty acids in stressed laying hens with the intensification of reduced feed intake can increase adverse effects of stress on the performance and egg quality.
- انتشار مقاله: 25-04-1398
- نویسندگان: عاطفه برنجیان,سید داود شریفی,عبدالله محمدی سنگ چشمه,محمدرضا بختیاری زاده
- مشاهده