تأثیر سطوح مختلف اسیدهای چرب امگا-3 بر عملکرد مرغ های تخم گذار در شرایط تنش فیزیولوژیکی القاء شده با دگزامتازون
تأثیر سطوح مختلف اسیدهای چرب امگا-3 بر عملکرد مرغ های تخم گذار در شرایط تنش فیزیولوژیکی القاء شده با دگزامتازون
عنوان فارسی :
تأثیر سطوح مختلف اسیدهای چرب امگا-3 بر عملکرد مرغ های تخم گذار در شرایط تنش فیزیولوژیکی القاء شده با دگزامتازون
عنوان انگلیسی :
Influence of different levels of omega-3 fatty acids on the performance of laying hens under physiological stress induced by dexamethasone
چکیده:
تاثیر اسیدهای چرب امگا-3 بر عملکرد و صفات فیزیکی تخممرغ در مرغهای تخمگذار در شرایط تنش فیزیولوژیکی با استفاده از 96 قطعه مرغ تخمگذار لوهمن سفید (LSL-Lite) در یک آزمایش فاکتوریل2×3 با دو سطح تنش (تنش و بدون تنش) و سه سطح اسیدهای چرب امگا-3 (صفر، 24/0 و 48/0 درصد جیره) در قالب طرح کاملاً تصادفی به مدت 70 روز بررسی شد. از سن 35 تا40 هفتگی، پرندگان با جیره پایه به همراه سطوح مختلف اسیدهای چرب امگا-3 تغذیه شدند و در سن 41 هفتگی، تنش فیزیولوژیکی با استفاده از افزودن 5/1 میلیگرم دگزامتازون در کیلوگرم جیره به مدت یک هفته القاء شد. سپس دگزامتازون از جیره حذف و پرندگان به مدت سه هفته دیگر با جیرههای قبل از تنش تغذیه شدند (دوره پس از تنش). درصد تولید، مصرف خوراک، توده تخممرغ و همچنین صفات فیزیکی تخممرغ در دورههای تنش و بعد از آن بررسی شدند. در دوره تنش، درصد تولید تخممرغ، وزن و توده تخممرغ و ضخامت پوسته کاهش و ضریب تبدیل خوراک افزایش یافت (05/0p <). مصرف خوراک پرندگان متحمل تنشی که با جیرههای حاوی سطوح مختلف اسیدهای چرب امگا-3 تغذیه شدند، کمتر بود (05/0p <). کمترین شاخص زرده مربوط به پرندگان متحمل تنش تغذیه شده با سطوح 24/0 و 48/0 درصد اسیدهای چرب امگا-3 بود. در دوره پس از تنش، درصد تولید، توده تخممرغ و مصرف خوراک در پرندگان متحمل تنش، در مقایسه با پرندگان بدون تنش کمتر بود و ضریب تبدیل بالاتری داشتند (05/0p <). در این دوره، ضخامت پوسته تخم پرندگان متحمل تنشی که سطح 48/0 درصد اسیدهای چرب امگا-3 را دریافت کرده بودند، کمتر بود (05/0p <). به طور کلی، استفاده از اسیدهای چرب امگا-3 در مرغهای تخمگذار در شرایط تنش، با تشدید کاهش مصرف خوراک در این پرندگان میتواند آثار زیانبار تنش بر عملکرد تولید و کیفیت پوسته تخممرغ را افزایش دهد.
چکیده انگلیسی:
The effect of omega-3 fatty acids on performance and physical characteristics of eggs in laying hens under physiological stress was evaluated using 96 LSL-Lite layers in a 2 × 3 factorial experiment with two levels of stress (stress and non-stress) and three levels of omega-3 fatty acids (0, 0.24 and 0.48% of diet) in a completely randomized design for 70 days. From age of 35 to 40 weeks, birds were fed with basal diet and various levels of omega-3 fatty acids, at 41 weeks of age. Physiological stress was induced by adding 1.5 mg dexamethasone/kg of diet for one week. Dexamethasone was then removed from the diet and the birds were fed with pre-stressed diets for three weeks (post-stress period). Percentage of production, feed intake, egg mass, as well as physical traits of eggs in stress and post-stress periods were evaluated. During the stress period, the percentage of egg production, weight and egg mass, shell thickness decreased under stress while feed conversion ratio increased (p < /em><0.05). Feed intake of stressed birds fed diets containing different levels of omega-3 fatty acids was lower than other groups (p < /em><0.05). The lowest yolk index was observed in the stressed birds fed diets containing levels of 0.24 and 0.48 % omega-3 fatty acids. In the post-stress period, the egg production, egg mass, feed intake in birds that experienced stress was lower than non-stressed birds and had higher feed conversion ratio (p < /em><0.05). During this period, the shell thickness of the stressed birds receiving level of 0.48% of the omega-3 fatty acids was lower than other groups (p < /em><0.05). In general, the use of omega-3 fatty acids in stressed laying hens with the intensification of reduced feed intake can increase adverse effects of stress on the performance and egg quality.
خبرنامه
برای ثبت نام در خبرنامه و دریافت خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید.