در هنگام جستجو کلمه در قسمت عنوان میتوانید کلمات مورد جستجو را با کاراکتر (-) جدا کنید.
کاربرد نوع شرط:
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: مجله پژوهش در بهداشت محیط
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: نیشابور,آلودگی صوتی,تراز فشار صوت
- چکیده: زمینه و هدف: قرار گرفتن در معرض صدای محیط زیست ناشی از ترافیک در مناطق شهری شایع است و منجر به افزایش خطر برای سلامتی انسان میشود. با توجه به وسعت شهر و خطرات ناشی از آلودگی صوتی حاصل از تردد وسایل نقلیه فراوان برای شهروندان، مطالعه حاضر با هدف تعیین آلودگی صوتی و همچنین متوسط شاخص سطح صدا در مناطق پر تردد نیشابور انجام شد.
مواد و روشها: این مطالعه توصیفی و مقطعی در سه ماه اول سال1394 در شهر نیشابورانجام شد. در این مطالعه اندازهگیری به مدت 30روز در طی روزهای هفته به جز روزهای تعطیل در 6 ایستگاه میدان امام خمینی (ره)، میدان امام انقلاب، میدان خیام، میدان آزادی، چهارراه بعثت و خیابان عطار که جزء مناطق شلوغ و مهم نیشابور میباشند، در سه بازه زمانی انجام گرفت. دستگاه مورد استفاده در این سنجش، صداسنج مدل SVAN953 ساخت کارخانه Casella انگلستان بود. تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از نرمافزار آماری SPSS (نسخه 18) انجام شد.
یافتهها: میانگین میزان صوت در ایستگاههای مورد بررسی (ایستگاههای 6-1) به ترتیب در محدوده 5/16±100/06، 5/15± 93/38، 4/96± 86/58، 5/15±93/38، 4/15±97/38 و 2/17±96/90 دسیبل قرار گرفتند که بیشترین مقدار تراز مربوط به میدان امام خمینی (ره) (معادل صوت به مقدار 4/125 دسی بل) در بازه زمانی صبح (ساعت 9-7) که جزء مناطق تجاری است و کمترین آن مربوط به چهارراه بعثت (80/2 دسیبل) در بازه زمانی عصر (ساعت 19-17) که جزء مناطق مسکونی است، بود.
نتیجهگیری: در همه ایستگاههای مورد بررسی تراز شدت صوت بالاتر از حد مجاز توصیه شده برای مناطق مسکونی و تجاری است. با توجه به اثرات و عوارض زیانبار این عامل محیطی، انجام مطالعات مداخلهای جهت بررسی عوامل ایجاد کننده آلودگی ضروری میباشد.- چکیده انگلیسی: Background and purpose: Exposure to the environmental noise originated from traffic is common in urban areas, and can lead to the adverse health effects. Present study aimed to determine average Sound Level Index (SLI) and noise pollution in overcrowded areas of Neyshabur, Iran.
Materials and methods: This cross-sectional study was accomplished over three primary months of 2015 in Neyshabour city. Six stations in main and crowded parts of Neyshabour including Imam Khomeini, Enghelab Square, Khayyam Square, Azadi Square, Beasat crossroad and Attar Street were applied to measure the SLA in three time period of a day. The measurements were carried out using SVAN953 mean. Statistical analyses of the obtained data were performed by SPSS 18 software.
Results: The achieved results revealed that the average SLI at the aforementioned stations were (100.06 ±5.16), (93.38 ± 5.15), (86.58 ± 4.96), (93.38 ± 5.15), (97.38 ± 4.15) and (96.90 ± 2.17) dB respectively. The maximum and minimum Equivalent sound levels were 125.4 and 80.2 dB at the Imam Khomeini station (as a commercial area) in the morning and Beasat station (as a residential area) in the evening correspondingly.
Conclusion: In all stations, the measured sound pressure levels were higher than its permission limit for residential and commercial areas. Regarding the adverse health effects of noise pollution, it needs to perform required investigations to reveal the effective factors.- انتشار مقاله: 16-10-1395
- نویسندگان: علی اکبر محمدی,حسین علیدادی,محمد باقر دلخوش,سیده حوریه فلاح,عبدالایمان عموئی,حسینعلی اصغرنیا,وحید تقوی منش,منیره قربانی
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: بیهق
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: رنگ,خاکستر,اسیدیته,چای
- چکیده: زمینه و هدف: چای پس از آب دومین نوشیدنی پر مصرف در جهان است. چای از نقطه نظر مواد، طعم و رنگ دهنده تقلبی همواره مورد استفاده سودجویان قرار گرفته است. با توجه به اهمیت این موضوع و سلامت جامعه، هدف از این مطالعه بررسی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی در چایهای پرمصرف موجود در سوپرمارکتهای سطح شهر بابل است.
مواد و روش ها: در این مطالعهی توصیفی– مقطعی از 48 نمونه چای خشک پر مصرف از سوپرمارکتهای سطح شهر بابل در سال 91 به طور تصادفی نمونه برداری صورت گرفت، پس از ثبت مشخصات چای در آزمایشگاه معاونت غذا جهت بررسی وجود رنگ سنتتیک از آزمایش کروماتوگرافی استفاده گردید، همچنین میزان خاکستر و اسیدیته آنها نیز بر اساس روش استاندارد انجام گرفت.
یافتهها: میانگین و انحراف معیار اندازه گیری شده برای پارامترهای خاکستر وpH در چایهای کیسهای و بستهبندی به ترتیب برابر با 07/0±52/5، 08/0±63/5، 02/0±94/02، 4/0±92/4 بود که در تمامی موارد پایینتر از حد استاندارد می باشند، همچنین در تمامی نمونهها میزان رنگ سنتتیک استفاده شده به میزان صفر بوده است.
نتیجهگیری: با توجه به اهمیت موضوع و تأثیر بر روی سلامتی مصرف کنندگان آن نظارت دقیق و مستمر بر مراکز عرضه این محصول جهت تأمین و حفظ سلامت مصرف کنندگان ضروری است.- چکیده انگلیسی: Background and Aims: Tea is the most consumed beverage in the world after Tea.It has always beenmisused by the profiteers in terms offakeflavouring and coloring.Considering the importance of this issue and the health of the society thisstudyaimedto investigate physicochemical properties of the highly consumed tea in Babol Supermarkets.
Materials and Methods: This cross-sectional descriptive study was performed on48 samples of high consumed tea,randomly selected during 2012, in Babolcity. After registration of the characteristics of the tea in the food laboratory, the presence of the synthetic color in the tea sample was examinedusing the chromatography test. The acidity and amount of ash were also examined based on standards
Results: The averageand standard deviation ofthe measured pH and ash parameters in teabags and packaging were respectively 5.52±0.08, 5.52±0.07, 4.92±0.07, 4.940.02±, which in all caseswere lower than standards. Furthermore,in all cases to the use of synthetic colors was zero.
Conclusion Considering the importance of the issue and its impact onconsumers’ health,precise and continuous supervision on this products in order to protect the consumers health is necessary.- انتشار مقاله: 22-09-1394
- نویسندگان: علی اکبر محمدی,محسن رضازاده,سیده حوریه فلاح,مصطفی اصغری کبریا,معصومه رئیسی,طاهره بینش پژوه,آذر محمدی
- مشاهده