در هنگام جستجو کلمه در قسمت عنوان میتوانید کلمات مورد جستجو را با کاراکتر (-) جدا کنید.
کاربرد نوع شرط:
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: تحقیقات دام و طیور
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی:
- چکیده: به منظور بررسی اثرات ضداکسیدانی تفاله گوجه فرنگی در جیرههای حاوی دانه کتان بر شاخص تولید، راندمان مصرف انرژی و پروتئین در طی دورههای رشد و پایانی جوجه های گوشتی، تعداد 396 قطعه جوجه گوشتی راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با آزمایشات فاکتوریل 3×3 شامل سه سطح دانه کتان (0، 3 و 6 درصد) و سه سطح تفاله گوجه (در دوره رشد 0، 4 و 8 و در دوره پایانی 0، 5 و 10 درصد) توزیع شدند. وزن بدن و مصرف خوراک و ضریب تبدیل در دوره رشد و پایانی، فراسنجههای شاخص تولید، راندمان مصرف انرژی و پروتئین در قالب دوره رشد و پایانی محاسبه گردید. مکمل نمودن تفاله گوجه فرنگی و دانه کتان تأثیری بر مصرف خوراک و ضریب تبدیل خوراک نداشت (05/0
P). جوجههای تغذیه شده با دانه کتان در دوره پایانی دارای افزایش وزن بدنی کمتری در مقایسه با شاهد بودند (05/0>P). افزودن دانه کتان و تفاله گوجه فرنگی به جیره جوجههای گوشتی تأثیر معنی داری بر راندمان مصرف انرژی و پروتئین و شاخص تولید در 24 و 42 روزگی نداشت. ولی افزودن همزمان سطح 10%تفاله گوجه فرنگی و 6% دانه کتان باعث کاهش راندمان مصرف انرژی و پروتئین و شاخص تولید در 28 روزگی شد (05/0>P). جیرههای آزمایشی بر وزن نسبی اجزاء لاشه تأثیری نداشتند (05/0
- چکیده انگلیسی: To evaluate antioxidant effects of tomato pomace in broiler diets contained full-fat linseed on the production index, energy and protein efficiency, 396 one-day old Ross 308 broilers were randomly allocated to 36 cages for nine dietary treatments with four replicate. This experiment were carried out in a completely randomized design with 3*3 factorial arrangement with three levels of full-fat Linseed (0, 3 and 6% LS) and three levels of tomato pomace (0, 5 and 10% TP). Birds were fed with two diets of grower (10-24) and finisher (25-42d). Dietary contained TP and LS did not affect feed intake, body weight gain and feed conversion ratio. Supplementation of TP and LS to diets did not affect production index, Energy and protein efficiency of broiler chickens; however, the diets contained of 10% TP and 6% LS reduced the feed efficiency and production index of broilers at 28 d (P<0.05), with no effects on other parameters. In conclusion, supplementation of TP and LS to broiler diets may be with no effect on the production index, energy and protein efficiency ratio, but the diets contained higher levels of LS (6%) and TP (10%) might reduce the energy efficiency and production index.
- انتشار مقاله: 12-01-1395
- نویسندگان: سید جواد حسینی واشان,نظر افضلی,مجتبی افشین,نوید قوی پنجه,ابراهیم سالاری,سلمان کمال پور
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: تولیدات دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: کینوا,گوارش پذیری,تجزیهپذیری,بقایای زراعی,تولیدگاز برون تنی,دیزی II
- چکیده: در پژوهش حاضر، ترکیب شیمیایی و ارزش غذایی بقایای زراعی کینوا با استفاده از روشهای آزمایشگاهی درون کیسهای و تولید گاز اندازهگیری و با یونجه خشک مقایسه شد. گیاه کامل کینوا پس از برداشت از مزرعه در دمای محیط خشک و دانهها جدا شدند و بقایای زراعی جهت انجام آزمایش مورد استفاده قرار گرفت. نتایج نشان داد میزان انرژی خام، ماده خشک، ماده آلی، الیاف نامحلول در شوینده خنثی و لیگنین علوفه کینوا بالاتر از یونجه بود (0/05>P). غلظت پروتئین خام کینوا (12/29درصد) کمتر از یونجه (14/32درصد) بود. بخش عمده تانن موجود در کینوا از نوع قابل هیدرولیز بود. گرچه ثابت نرخ تجزیه و گوارشپذیری پس از شکمبهای کینوا و یونجه یکسان بود، امّا گوارشپذیری شکمبهای و کل دستگاه گوارش کینوا از یونجه کمتر بود (0/05>P). ثابت نرخ تولید گاز (c) بقایای زراعی کینوا و یونجه با هم برابر بودند، با این حال پتانسیل تولید گاز (b) آن از یونجه کمتر بود (0/05>P). گوارشپذیری ماده آلی، انرژی قابل سوختوساز و انرژی خالص شیردهی نیز در کینوا کمتر از یونجه بود (0/05>P). بر اساس نتایج این پژوهش، بقایای زراعی کینوا ظرفیت تغذیهای مناسبی برای جایگزینی بخشی از علوفه به منظور تأمین قسمتی از نیازهای غذایی دام دارد. انجام آزمایشهای درون تنی برای تعیین سطح مناسب آن در جیره کمک توصیه میشود.
- چکیده انگلیسی: In the present study, the chemical composition and nutritional value of quinoa crop residues were determined using insitu and invitro gas production techniques in comparison with alfalfa hay. After harvesting, whole quinoa plants were dried at environmental temperature, the seeds were separated, and the crop residues were used for the experiment. The results showed that the content of gross energy, dry matter, organic matter, neutral detergent fiber and lignin of quinoa was higher than alfalfa hay (P<0.05). Crude protein concentration of quinoa (12.29%) was lower than alfalfa hay (14.32%). The main part of the tannin in quinoa was hydrolysable. Although the degradation rate and post-ruminal digestibility of quinoa and alfalfa hay were similar, ruminal, and total tract digestibility of quinoa were lower than alfalfa hay (P<0.05). No significant differences were found in gas production rate (c) between quinoa and alfalfa hay, however, it’s gas production potential (b) was lower than alfalfa hay (P<0.05). Organic matter digestibility, metabolizable energy and net energy of lactation in quinoa crop residues were also lower than alfalfa hay (P<0.05). Based on the results of this study, quinoa crop residues have suitable nutritional potential for replacing part of the forage to meet part of the nutritional requirements of ruminant feeds. However, invivo studies are recommended to determine it’s appropriate level in the diet.
- انتشار مقاله: 20-09-1398
- نویسندگان: نوید قوی پنجه,محمدحسن فتحی نسری,مسلم باشتنی,همایون فرهنگ فر
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: تحقیقات کاربردی در علوم دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: زرشک,ﮔﻮارشﭘﺬﯾﺮی,شبیهساز هضم دیزی,فرآورده فرعی کشاورزی
- چکیده: استفاده از منابع خوراک بومی پتانسیل خوبی برای بهبود پرورش دام در کشورهای در حال توسعه دارد. هدف از انجام این تحقیق تعیین ارزش غذایی بخشهای مختلف گیاه زرشک در تغذیه نشخوارکنندگان بود. نمونههای ضایعات حاصل از برداشت محصول زرشک، به صورت دستی تهیه و در معرض آفتاب خشک شد. تیمارهای آزمایشی شامل: (1) یونجه خشک، (2) شاخه زرشک، (3) برگ قبل از برداشت میوه، (4) برگ پس از برداشت میوه و (5) مخلوط شاخه و برگ بود. ترکیب شیمیایی و ترکیبات فنلی نمونههای مورد استفاده در آزمایش پس از آسیاب شدن، طبق روشهای استاندارد آزمایشگاهی تعیین شد.گوارشپذیری شکمبهای ماده خشک نمونههای مختلف نیز با استفاده از دو رأس گاو دارای فیستولای شکمبهای و انکوباسیون آنها در زمانهای صفر، 2، 4، 8، 12، 16، 24، 48، 72 و 96 ساعت در شکمبه تعیین گردید. همچنین با استفاده از روش هضم توأم درون کیسهای و سه مرحلهای آنزیمی، گوارشپذیری پس از شکمبهای و کل دستگاه گوارشی ماده خشک نمونهها تعیین شد. نتایج نشان داد در بین ضایعات برداشت زرشک، بالاترین میزان پروتئین (98/9%) و ماده آلی (48/90%) و کمترین میزان ترکیبات فنلی (36/6%) و تانن (38/2%)، در برگ زرشک مشاهده شد. همچنین گوارشپذیری شکمبهای برگ زرشک و یونجه خشک به ترتیب 46/65 و 49/50 درصد بود که با یکدیگر اختلاف معنیدار داشت (05/0>P). بنابراین با توجه به ارزش غذایی مطلوب، ترکیبات ضد مغذی پایین و گوارشپذیری شکمبهای بالاتر برگ زرشک از یونجه خشک، میتوان از آن در جیره غذایی دامها به عنوان منبع علوفهای بومی با هزینه کمتر استفاده نمود.
- چکیده انگلیسی: The use of local feed resources have good potential in order to improve livestock production in developing countries. Hence, this study was carried out to evaluate nutritional value of different parts of Berberis vulgaris plant in ruminant nutrition. The samples of Barberry harvest wastages were manually prepared and sun-dried. Treatments including: (1) Alfalfa, (2) branches, (3) leaves before barberry harvesting, (4) leaves after barberry harvesting and (5) branches and leaves mixture. The chemical compositions and phenolic compounds of samples were determined according to standard laboratory methods after milling samples. Rumen DM degradability of samples was assessed using two fistulated mature cows and incubation of samples at zero, 2, 4, 8, 12, 16, 24, 48, 72 and 96 hr. Also modified 3-step procedure enzymatic method was performed for determination of post-rumen and total tract DM digestibility. The results showed that the highest crude protein (9.98%), organic matter (90.48%) and the lowest total phenols (6.36%) and total tannins (2.38%) among Barberry harvest wastage were observed in Berberis vulgaris leaf. Also the rumen digestibility of Berberis vulgaris leaf and alfalfa hay were 46.65 and 50.49%, respectively (p < 0.05). Therefore, Due to desirable nutritional value, low anti-nutritional composition and higher rumen digestibility of barberry leaf than alfalfa hay; it can be use as a cheap native substitute for regular forages in the feeding of livestock.
- انتشار مقاله: 26-04-1398
- نویسندگان: نوید قوی پنجه,محمد حسن فتحی نسری
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: تحقیقات کاربردی در علوم دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: زرشک,ﮔﻮارشﭘﺬﯾﺮی,شبیهساز هضم دیزی,فرآورده فرعی کشاورزی
- چکیده: استفاده از منابع خوراک بومی پتانسیل خوبی برای بهبود پرورش دام در کشورهای در حال توسعه دارد. هدف از انجام این تحقیق تعیین ارزش غذایی بخشهای مختلف گیاه زرشک در تغذیه نشخوارکنندگان بود. نمونههای ضایعات حاصل از برداشت محصول زرشک، به صورت دستی تهیه و در معرض آفتاب خشک شد. تیمارهای آزمایشی شامل: (1) یونجه خشک، (2) شاخه زرشک، (3) برگ قبل از برداشت میوه، (4) برگ پس از برداشت میوه و (5) مخلوط شاخه و برگ بود. ترکیب شیمیایی و ترکیبات فنلی نمونههای مورد استفاده در آزمایش پس از آسیاب شدن، طبق روشهای استاندارد آزمایشگاهی تعیین شد.گوارشپذیری شکمبهای ماده خشک نمونههای مختلف نیز با استفاده از دو رأس گاو دارای فیستولای شکمبهای و انکوباسیون آنها در زمانهای صفر، 2، 4، 8، 12، 16، 24، 48، 72 و 96 ساعت در شکمبه تعیین گردید. همچنین با استفاده از روش هضم توأم درون کیسهای و سه مرحلهای آنزیمی، گوارشپذیری پس از شکمبهای و کل دستگاه گوارشی ماده خشک نمونهها تعیین شد. نتایج نشان داد در بین ضایعات برداشت زرشک، بالاترین میزان پروتئین (98/9%) و ماده آلی (48/90%) و کمترین میزان ترکیبات فنلی (36/6%) و تانن (38/2%)، در برگ زرشک مشاهده شد. همچنین گوارشپذیری شکمبهای برگ زرشک و یونجه خشک به ترتیب 46/65 و 49/50 درصد بود که با یکدیگر اختلاف معنیدار داشت (05/0>P). بنابراین با توجه به ارزش غذایی مطلوب، ترکیبات ضد مغذی پایین و گوارشپذیری شکمبهای بالاتر برگ زرشک از یونجه خشک، میتوان از آن در جیره غذایی دامها به عنوان منبع علوفهای بومی با هزینه کمتر استفاده نمود.
- چکیده انگلیسی: The use of local feed resources have good potential in order to improve livestock production in developing countries. Hence, this study was carried out to evaluate nutritional value of different parts of Berberis vulgaris plant in ruminant nutrition. The samples of Barberry harvest wastages were manually prepared and sun-dried. Treatments including: (1) Alfalfa, (2) branches, (3) leaves before barberry harvesting, (4) leaves after barberry harvesting and (5) branches and leaves mixture. The chemical compositions and phenolic compounds of samples were determined according to standard laboratory methods after milling samples. Rumen DM degradability of samples was assessed using two fistulated mature cows and incubation of samples at zero, 2, 4, 8, 12, 16, 24, 48, 72 and 96 hr. Also modified 3-step procedure enzymatic method was performed for determination of post-rumen and total tract DM digestibility. The results showed that the highest crude protein (9.98%), organic matter (90.48%) and the lowest total phenols (6.36%) and total tannins (2.38%) among Barberry harvest wastage were observed in Berberis vulgaris leaf. Also the rumen digestibility of Berberis vulgaris leaf and alfalfa hay were 46.65 and 50.49%, respectively (p < 0.05). Therefore, Due to desirable nutritional value, low anti-nutritional composition and higher rumen digestibility of barberry leaf than alfalfa hay; it can be use as a cheap native substitute for regular forages in the feeding of livestock.
- انتشار مقاله: 26-04-1398
- نویسندگان: نوید قوی پنجه,محمد حسن فتحی نسری
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: تحقیقات تولیدات دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: زرشک,تولید گاز,فرآورده های فرعی کشاورزی,هضم برون تنی
- چکیده: رقابت خوراک دام با غذای انسان یکی از چالشهای اصلی در پایداری سیستمهای تولید دامی است و از این منظر، شناسایی و تعیین ارزش غذایی ضایعات کشاورزی به عنوان جایگزین در تغذیه دام، اهمیّت دارد. پژوهش حاضر به منظور تعیین ارزش غذایی، ترکیبات فنلی و فراسنجههای هضم برونتنی ضایعات مختلف گیاه زرشک انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل: (1) یونجه خشک، (2) شاخه زرشک، (3) برگ قبل از برداشت میوه، (4) برگ پس از برداشت میوه و (5) مخلوط شاخه و برگ (به نسبت 60 به 40) بود. نمونههای ضایعات حاصل از برداشت محصول زرشک، به صورت دستی تهیه شده و در معرض آفتاب خشک شد. ترکیب شیمیایی و ترکیبات فنلی نمونهها پس از آسیاب شدن، بر اساس روشهای استاندارد آزمایشگاهی تعیین شده و مقدار گاز تولیدی در زمانهای 2، 4، 8، 16، 24، 48، 72 و 96 ساعت ثبت شد. نتایج مشخص کرد میزان ماده خشک، ماده آلی و خاکستر در بین تیمارهای آزمایشی یکسان است. بالاترین میزان پروتئین خام ضایعات حاصل از برداشت زرشک در برگ مشاهده شد، همچنین بخش عمده تانن موجود در ضایعات زرشک از نوع قابل هیدرولیز بود. گرچه ثابت نرخ تولید گاز (c) در بین تیمارها یکسان بود، اما بیشترین پتانسیل تولید گاز (b) در برگ زرشک مشاهده شد (05/0>p ). بازدهی تخمیر خوراک، قابلیت هضم ماده آلی، انرژی قابل سوخت و ساز و انرژی خالص شیردهی نیز در برگ زرشک بالاتر از یونجه خشک بود (05/0>p ). به طور کلی نتایج این آزمایش نشان داد ضایعات حاصل از برداشت زرشک (به جز شاخه) ارزش غذایی قابل قبولی داشته و با توجه حجم زیاد آن در استان خراسان جنوبی، امکان تهیه در مقیاس صنعتی و هزینه کمتر از یونجه، میتوان با تحقیقات بیشتر از آن به عنوان جایگزین بخشی از علوفههای مرسوم نظیر یونجه خشک در جیره نشخوارکنندگان استفاده نمود.
- چکیده انگلیسی: Food- feed competition is one of the main challenges in the sustainability of livestock production systems. From this point of view, it is important to identify the nutritional value of agricultural waste as an alternative for animal feeding. The current study was carried out to evaluate nutritive value, phenolic compounds and in vitro digestion characteristics of different parts of Berberis Vulgaris plant. The experimental treatments included: 1) alfalfa hay, 2) barberry branches, 3) leaves before barberry harvesting, 4) leaves after barberry harvesting and 5) a mixture of branches and leaves (in the ratio of 60:40). The samples of barberry harvest wastages were manually prepared and sun-dried. The chemical compositions and phenolic compounds of samples were determined according to standard laboratory methods after milling samples and gas production of samples was assessed at zero, 2, 4, 8, 12, 16, 24, 48, 72 and 96 hr. The results revealed that dry matter, organic matter and ash content were similar among treatments. The highest crude protein was observed in barberry leaf; also the main tannins in barberry wastes were hydrolysable. Gas production rate (c) was the same among treatments; however, the highest gas production potential (b) was observed in leaf (p < /em><0.05). Feed fermentation efficiency, organic matter digestibility, metabolizable energy and net lactation energy were also higher in barberry leaf than alfalfa hay (p < /em><0.05). In conclusion, barberry harvest residues (except branches) has acceptable nutritional value and due to its large volume in South Khorasan province, the possibility of industrial scale preparation and lower cost than alfalfa, can be used as a replacement for current forage like alfalfa in ruminant nutrition.
- انتشار مقاله: 25-04-1398
- نویسندگان: نوید قوی پنجه,محمد حسن فتحی نسری
- مشاهده