در هنگام جستجو کلمه در قسمت عنوان میتوانید کلمات مورد جستجو را با کاراکتر (-) جدا کنید.
کاربرد نوع شرط:
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: تحقیقات دام و طیور
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: عملکرد,جو,ارزش تغذیهای,آنزیم,جوجه گوشتی
- چکیده: در آزمایش حاضر تغذیهی جیرههای حاوی جو به همراه سه مولتیآنزیم حاوی بتاگلوکاناز و زایلاناز بر اساس معادل ارزش تغذیهای آنزیمها بر عملکرد رشد و برخی از خصوصیات دستگاه گوارش جوجههای گوشتی مورد بررسی قرار گرفت. همچنین جیرههای حاوی آنزیم با جیرهی بر پایهی ذرت مورد مقایسه قرار گرفتند. تعداد260 قطعه جوجه گوشتی نر یک روزهی (سویهی راس- 308) به 5 تیمار،4 تکرار و13 جوجه به ازای هر واحد آزمایش اختصاص داده شد. تمام دادهها نیز در قالب طرح بلوک کاملاً تصادفی آنالیز شدند. نتایج عملکردی نشان داد که استفاده از هر سه مولتیآنزیم درکل دورهی پرورش میانگین مصرف خوراک روزانه را به طور معنی داری در مقایسه با جیرهی بر پایه ذرت و جو بدون آنزیم افزایش داد (05/0P<). همچنین مصرف آنزیم در تمام طول دورهی پرورش افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل غذایی را به صورت معنی داری در مقایسه با جیرهی جو بدون آنزیم بهبود بخشید (05/0P<) ولی میان ضریب تبدیل جیرههای حاوی آنزیم و جیرهی بر پایه ذرت تفاوت معنی داری وجود نداشت. در حالی که وزن نسبی کبد و طحال به صورت معنی داری تحت مصرف آنزیم قرار نگرفت. استفاده از همهی آنزیمها به صورت معنی داری وزن نسبی پانکراس و طول و وزن نسبی دئودنوم، ژئوژنوم، ایلئوم و سکوم را در مقایسه با جیرهی حاوی جو بدون آنزیم کاهش داد (05/0P<) اما تفاوت معنیداری میان جیرههای حاوی آنزیم و جیرهی بر پایه ذرت وجود نداشت. همچنین استفاده از همهی آنزیمها مشابه با جیرهی بر پایه ذرت در 43 روزگی به صورت معنی داری وزن نسبی چربی حفرهی بطنی را در مقایسه با جیرهی دارای جو بدون آنزیم افزایش داد (05/0P<). نتایج حاصل نشان داد که استفاده از آنزیم با توجّه به معادل ارزش تغذیهای آنزیم عملکرد پرندگان را در مقایسه با جیرهی پایه جو بدون آنزیم بهبود میبخشد. در حالی که بین آنزیمهای A و B از لحاظ ضریب تبدیل غذایی تفاوتی وجود نداشت. اما باتوجه به وزن نهایی پرندگان آنزیم A بهترین عملکرد را نشان داد.
- چکیده انگلیسی: The effect of feeding barley-diets supplemented with three commercial enzymes containing xylanase and β-glucanase activities based on matrix value were investigated on performance and gastrointestinal tract size of broiler chicks. A total of 260-day-old male broiler chicks (Ross 308) were allocated to five treatment groups, with four replicates per treatment group and 13 birds per replicate pen. All data were analyzed in a randomized complete design. In the entire period, adding all enzymes to barley-based diet significantly (P<0.05) increased average daily feed intake (ADFI) in comparison with barley and corn-based diet without enzyme. Generally, from 0 to 42 d of age, body weight gain (BWG) and feed conversion ratio (FCR) were significantly (P<0.05) improved when diets containing enzymes as compared to barley-based diet without enzyme. At 43 of days of age, relative weight of pancreas and relative length and weight of duodenum, jejunum, ileum and cecum significantly decreased by addition of all enzymes compared to barley and corn-based diet. Relative weight of liver and spleen were not significantly affected by enzyme. However, the relative weight of the abdominal fat were significantly (P<0.05) increased by enzyme addition. In general, it seems that use of enzyme based on matrix value can improve performance of birds that fed barley-based diet. According to the results, feeding enzymes A, C and corn-based diet similarly improved FCR, but by considering final body weight broiler, enzyme A showed the best performance among enzymes used in this experiment.
- انتشار مقاله: 09-01-1395
- نویسندگان: سیدعادل مفتخرزاده,حسین مروج,محمود شیوازاد
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: Journal of Veterinary Research
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: عملکرد,رزماری,تنش گرمایی,جوجههای گوشتی,فراسنجههای خونی
- چکیده: زمینه مطالعه: استفاده از گیاهان دارویی با قدرت آنتی اکسیدانی بالا، ضمن کاهش اثرات زیان بار استرس اکسیداتیو و رادیکال های آزاد ناشی از تنش گرمایی، به بهبود عملکرد جوجههای گوشتی کمک میکند. هدف: این پژوهش برای ارزیابی تاثیر سطوح مختلف پودر و عصاره (اتانولی) گیاه رزماری بر صفات عملکردی، ویژگیهای لاشه و برخی فراسنجه های خونی جوجههای گوشتی در معرض تنش گرمایی انجام شد. روش کار: برای بررسی اثر تیمارهای آزمایشی شامل: شاهد(جیره پایه)، سطوح مختلف پودر(g/kg 5، 10 و 15+ جیره پایه) عصاره اتانولی رزماری(g/kg 5/3، 7 و 5/10+ جیره پایه) وg/L 1 پودر ویت آسپرین + جیره پایه بر صفات عملکردی، ویژگیهای لاشه و برخی از فراسنجههای خونی از 100 قطعه جوجه نر یکروزه سویه راس (308) در قالب طرح بلوک کامل تصادفی از 5 تیمار با 4 تکرار و 5 قطعه جوجه در هر تکرار به مدت 42 روز در شرایط تنش گرمایی (°c 2±32 به صورت دوره ای از ساعت 10 الی 6 بعد از ظهر) استفاده شد. نتایج: میانگین خوراک مصرفی و وزن زنده نهایی جوجههای گوشتی به طور معنی داری تحت تاثیر افزودن عصاره رزماری قرار گرفت (05/0 P<)، ولی ضریب تبدیل خوراک تحت تاثیر قرار نگرفت (05/0 >P). عصاره رزماری بر مقدار گلوکز خون و نیز نسبت هتروفیل به لنفوسیت اثر معنی داری داشت (05/0 P<). افزودن عصاره رزماری به جیره بر ویژگیهای لاشه، کلسترول، تری گلیسرید و هماتوکریت تاثیر معنی داری نداشت (05/0 >P). نتیجه گیری نهایی: نتایج این آزمایش نشان داد که استفاده از عصاره گیاه دارویی رزماری به علت خاصیت آنتی اکسیدانی قوی که دارد باعث بهبود عملکرد جوجههای گوشتی در شرایط تنش گرمایی گردید.
واژههای کلیدی: رزماری، عملکرد، فراسنجههای خونی، تنش گرمایی، جوجههای گوشتی- چکیده انگلیسی: BACKGROUND: The application of medicinal herbs with high anti-oxidant properties could reduce the detrimental effects of oxidative stress and free radicals under heat stress and improve the performance of broilers. OBJECTIVES: The effects of rosemary powder and extract on growth performance, carcass characteristics and blood parameters of broilers were evaluated under heat stress. METHODS: For studying the effect of experimental treatments including control, different levels of rosemary powder (5, 10 and 15 g/kg), rosemary extract (3.5,7 and 10.5 g/kg) and Vit-Asp (1 g/L) on growth performance (feed intake, body weight and feed conversion ratio), carcass characteristics and blood parameters (cholesterol, triglyceride, hematocrit, glucose and heterophil to lymphocyte ratio), 160 one-day old chicks (Ross male-308) were used applying a randomized complete block design with 8 treatments, 4 replicates and 5 chicks per replicate during a 42-day period. Heat stress schedule was 32±2ºC as cyclic from 10.00 AM to 6.00 PM. RESULTS: Rosemary had significant effects on feed intake and final live weight of chicks (p<0.05) but not on feed conversion ratio (p>0.05). Significant effects from rosemary on glucose and heterophil to lymphocyte ratio were found (p<0.05). The effects of rosemary on carcass characteristics, cholesterol, triglyceride and hematocrit were not significant (p>0.05). CONCLUSIONS: In general, inclusion of rosemary in broilers diet under heat stress improved the performance because of anti-oxidant effects.
Keyword: Rosemary, performance, blood parameters, heat stress, broilers- انتشار مقاله: 15-07-1396
- نویسندگان: محمد سفلایی شهربابک,محمود شیوازاد,حسین مروج,محمد امیر کریمی ترشیزی
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: Journal of Veterinary Research
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: آفلاتوکسین,مرزه خوزستانی,قارچ آسپرژیلوس فلاووس,مرزه ماکروسیفون
- چکیده: زمینه مطالعه: سمی بودن آفلاتوکسینها برای انسان و حیوان، دستیابی به روشهای مناسب برای کنترل آنها را ضروری ساخته است. هدف: اثر اسانس و عصارههای مختلف مرزه خوزستانی و مرزه ماکروسیفون در جلوگیری از رشد میسلیومی، تولید آفلاتوکسین توسط قارچ آسپرژیلوس فلاووس و تجزیه آفلاتوکسین B1 در محیط کشت مایع بررسی شد. روش کار: اسانس به روش تقطیر با آب و به کمک دستگاه کلونجر تهیه شد و عصارهها با حلالهای آب، اتانول و اتانول70% استخراج شدند. تأثیر اسانس (mg/L 0، 5/62، 125، 250، 375 و 500) و عصارهها (mg/L 0، 500، 1000، 2000، 4000 و 6000) بر کاهش رشد قارچ آسپرژیلوس فلاووس و آفلاتوکسین به روش اختلاط با محیط کشت مایع، مورد ارزیابی قرار گرفت. میزان آفلاتوکسین با استفاده از کروماتوگرافی نازک با کارایی بالا سنجش شد. نتایج: اسانس و عصارههای اتانولی و اتانولی70% مرزه خوزستانی بیشترین تأثیر در جلوگیری از رشد قارچ داشتند و بترتیب در غلظتهای mg/L 375، 4000 و6000 علیه قارچ آسپرژیلوس فلاووس مهارکنندگی کامل نشان دادند. اسانس و عصارههای مرزه ماکروسیفون حتی در بیشینه غلظت مورد استفاده قادر به مهار کامل رشد قارچ نبودند. اسانسهای مرزه خوزستانی و مرزه ماکروسیفون در غلظت mg/L 250 به ترتیب باعث 98 و 52/33 % بازدارندگی از تولید آفلاتوکسین B1 شدند. عصارههای مختلف گیاه مرزه خوزستانی در مقایسه با مرزه ماکروسیفون در کاهش آفلاتوکسین قارچ از فعالیت بالاتری برخوردار بودند بطوری که در غلظت mg/L 4000 از عصارههای اتانولی، اتانولی70% و آبی بترتیب 100، 96 و 37/32 % کاهش در میزان آفلاتوکسین تولیدی مشاهده شد. از سوی دیگر، اسانس و عصارههای اتانولی و اتانولی70% هر دو گیاه، قادر به تجزیه قابل توجه آفلاتوکسین B1 محیط نبوده در حالیکه عصارههای آبی مرزه ماکروسیفون و مرزه خوزستانی در غلظت mg/L 4000 بترتیب باعث تجزیه 16/32 و 25 % آفلاتوکسین B1 شدند. نتیجه گیری نهایی: اسانس و عصاره اتانولی مرزه خوزستانی بطور قابل توجهی از رشد قارچ و تولید آفلاتوکسین جلوگیری کردند در حالیکه عصاره آبی مرزه ماکروسیفون فعالیت تجزیهکنندگی بالاتر آفلاتوکسین B1 را نشان داد و بعنوان کاندیدای امیدبخش جهت تجزیه و کاهش آفلاتوکسین معرفی شد.
- چکیده انگلیسی: BACKGROUND: The hazardous nature of aflatoxins to human and animals necessitate the establishment of control measures. ObjectiveS: The effect of two medicinal plants, Satureja khozistanica and Satureja macrosiphon, was studied on inhibiting Aspergillus flavus growth and reducing aflatoxin B1-content in the liquid medium. Methods: Essential oils were isolated by hydrodistillation method, using a Clevenger-type apparatus. Various extracts of plant materials were macerated with various extraction solvents (ethanol, ethanol70% and water extracts). Essential oils (0, 62/5, 125, 250, 375 and 500 mg/l) and various extracts (0, 500, 1000, 2000, 4000 and 6000 mg/l) of S. khozistanica and S. macrosiphon were examined for reducing A. flavus growth and it’s AFB1-content in the liquid medium. Amount of aflatoxinB1 was evaluated by high performance thin layer chromatographymethod. Results: Essential oil of S. khozistanica at the concentration of 375 mg/l as well as its ethanol and ethanol 70% extracts at 4000 and 6000 mg/l respectively caused complete inhibition of fungus mycelial growth, whereas essential oil and extracts of S. macrosiphon couldn’t inhibit Aspergillus growth completely even at the maximum concentration. Essential oils of S. khozistanica and S. macrosiphonia at the concentration of 250 mg/l reduced AFB1-production 98 and 33.52% respectively. Various Extracts of S. khozistanica exhibited stronger anti-AFB1-biosyntesis activity than those of S. macrosiphon, so that, ethanol, ehanol70% and aqueous extracts of S. khozistanica at 4000 mg/l reduced 100, 96 and 32.37% of AFB1-production, respectively. On the contrary, essential oils, ethanol and ehanol70% extracts of both plants couldn’t significantly degrade AFB1-contamination, whereas aqueous extractsof S. khozistanica and S. macrosiphonia at the concentration of 4000 mg/l resulted in degradation of 25 and 32.16% AFB1-content, respectively. ConclusionS: In general, Essential oil and ethanol extract of S. khozistanica considerably inhibited A. flavus growth as well as AFB1-biosynthesis while aqueous extract of S. macrosiphon showed strong AFB1-degradation activity.
- انتشار مقاله: 18-11-1393
- نویسندگان: اکبر گران,بنت الهدی صالح نیا,حمیدرضا علیزاده,محسن فرزانه,محمود شیوازاد
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: Journal of Veterinary Research
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: آفلاتوکسین,بلدرچین ژاپنی,عصاره آبی آویشن دنایی
- چکیده: زمینه مطالعه: در طبیعت عصارههای گیاهان دارویی وجود دارند که علاوه بر اینکه با مکانیسمهای مختلف، قادر به کاهش آفلاتوکسین 1B در محصـولات کشـاورزی هستنـد مـیتـواننـد به عنوان محرک رشد عمل کنند. هدف: عصاره آبی آویشن دنایی به منظور سمزادیی خوراک آلوده به آفلاتوکسین 1B و اثرات محرک رشد در جیره بلدرچین ژاپنی مورد ارزیابی قرار گرفت. روش کار: پس از تعیین جنسیت در سن 24 روزگی، بلدرچینها به صورت گروهی توزین و با میانگین وزنی مشابه بین واحدهای آزمایشی توزیع شدند که 80 بلدرچین ژاپنی نر، برای آزمایش استفاده شد. چهار جیره آزمـایشـی شـامـل جیـره آزمـایشی شاهد، جیره حاوی ppm 2000 عصاره آبی آویشن، جیره آلوده به ppb500 آفلاتوکسین، جیره آلوده با ppb 500 آفلاتوکسین و تیمار شده با ppm 2000 عصاره آبی آویشن بود. در 45 روزگی، خوراک مصرفی، افزایش وزن، ضریب تبدیل و پروتئین تام سرم مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج: آفلاتوکسین بهطور معنیداری خوراک مصرفی، اضافه وزن و پروتئین تام سرم را کاهش و ضریب تبدیل غذایی را افزایش داد (05/0<p.) عصاره آویشن بهطور معنیداری خوراک مصرفی و اضافه وزن را افزایش و ضریب تبدیل غذایی را کاهش داد (05/0<p.) ولی بر پروتئین تام سرم تأثیری نداشت (05/0>p.) اثر متقابل معنیداری بین آفلاتوکسین و عصاره آبی آویشن وجود داشت به طوری که در پرندگان تغذیه شـده بـا آفلاتـوکسیـن و عصـاره آبـی آویشن بهطور معنیداری خوراک مصرفی، اضافه وزن، پروتئین تام سرم و ضریب تبدیل غذایی بهبود یافت (05/0<p.) نتیجهگیری نهایی: عصاره آبی آویشن دنایی میتواند به عنوان محرک رشد عمل کند و عملکرد بلدرچینها را بهبود بخشد و همچنین اثرات منفی آفلاتوکسین را کاهش دهد.
- چکیده انگلیسی: BACKGROUND: In nature, there are herbal extracts, while capable of reducing aflatoxin B1 in agricultural product by different mechanisms, may also act as growth promoters. OBJECTIVES: In this study, aqueous extract of T. daenensis was evaluated to detoxify contaminated feed with aflatoxin B1 and to determine the effect of growth promoters in Japanese quail. METHODS: To this purpose, at 24 d of age, quails were separated by sex and 80 male quails were randomly divided into experimental units with equal weight and number. The dietary treatments were as follows: 1. basal diet (B), 2. B + AFB1 (500 mg/kg of feed), 3. B + aqueous extract of T. daenensis (2000 mg/kg of feed), 4. B + AFB1 (500 mg/kg of feed) + aqueous extract of T. daenensis (2000 mg/kg of feed). Feed intake, weight gain, feed conversion ratio and serum total protein were determined at day 45. RESULTS: The results showed that aflatoxin significantly decreased feed intake, body weight gain and total blood protein but increased FCR (p<0.05). The extract significantly increased feed intake and body weight gain, but decreased FCR (p<0.05). The extract did not have any effect on total blood protein. There was an interaction effect between aflatoxin and extract (p<0.05), so that feed intake, body weight gain, FCR and total blood protein were improved in birds offered diet with aflatoxin and extract. CONCLUSIONS: According to the study, the extract has improved the performance in birds and the negative effect of aflatoxin on performance was significantly decreased in birds offered diet with the extract.
- انتشار مقاله: 05-08-1393
- نویسندگان: اکبر گران,محمود شیوازاد,علیرضا قاسم پور
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: Journal of Veterinary Research
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: مرفولوژی,گلوتامین,روده کوچک,جیره پیش آغازین
- چکیده: زمینه مطالعه: استفاده از مکمل گلوتامین در جیره پیش آغازین جوجههای گوشتی میتواند در بهبود عملکرد طی هفته اول مفید باشد. هدف: این مطالعه به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف گلوتامین در جیره پیش آغازین بر مرفولوژی روده کوچک و صفات عملکردی انجام شد. روشکار: 160 قطعه جوجه گوشتی (سویه رأس 308) در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با 3 تیمار و 5 تکرار مورد استفاده قرار گرفت. تیمارها دارای سه سطح مختلف 0، 5/0 و 1% گلوتامین بودند. در 6 و 13 روزگی وزن بدن و خوراک مصرفی اندازه گیری شد. در روز صفر، 10 پرنده کشتار شد. در 3، 6 و 13 روزگی، 2 پرنده از هر تکرار انتخاب، وزن شده و برای تهیه نمونه بافت روده کشتار شد. نتایج: جیره دارای 1% گلوتامین، موجب بهبود صفات عملکردی و ضریب تبدیل خوراک در 6 و 13 روزگی شد (05/0>p). طول و عرض پرزها در تمام بخشهای روده کوچک و در 3 و 6 روزگی با مصرف گلوتامین افزایش یافت (05/0>p). در 13 روزگی طول و عرض پرزها در تمامی بخشهای روده، در جوجههایی که جیره دارای گلوتامین مصرف کردند، بالاتر از جیره پایه بود (05/0>p). عمق کریپت در 3، 6 و 13 روزگی در بخشهای ژژنوم و ایلئوم با مصرف گلوتامین کاهش و در ناحیه دئودنوم با افزایش سطح گلوتامین در 6 و 13 روزگی افزایش یافت (05/0>p). نسبت طول پرز به عمق کریپت با افزایش سطح گلوتامین در ژژنوم و ایلئوم در 3 و 6 روزگی افزایش یافت (05/0>p). در 13 روزگی، نسبت طول پرز به عمق کریپت در جوجههای تغذیه شده با جیره دارای 1٪ گلوتامین بطور معنیداری بالاتر از جیره پایه بود. نتیجه گیری نهایی: استفاده از 1 % مکمل گلوتامین در جیره پیش آغازین موجب بهبود صفات عملکردی و توسعه سریعتر روده کوچک میشود.
- چکیده انگلیسی: BACKGROUND: Glutamine supplementation to the pre-starter diet of broiler chicks could improve their performance during the first week of post-hatch. OBJECTIVES: This experiment was conducted to evaluate the influence of glutamine levels in the pre-starter diet on intestinal mucosa morphology and performance of broiler chicks. METHOD: A total of 160 Ross 308, one-day old broilers were used in a complete randomized block design with 3 treatments of 5 replicates. Diets were formulated to contain different levels of glutamine (0, 0.5 and 1%). Body weight and feed intake were measured at 6 and 13d. On d 0, 3, 6 and 13 post hatch, 2 birds per each replicate were weighted and killed, and samples of the duodenum, jejunum, and ileum were taken subsequently. RESULTS: Supplementation of diets with 1% glutamine improved growth performance and feed efficiency at 6 and 13 day post hatch (p<0.05). On d 3 and 6, glutamine supplementation increased villi height and width in the small intestinal significantly (p<0.05). On d 13, chicks fed glutamine added diet had a longer villi height and width than those fed the basal diet (p<0.05). Glutamine supplementation has also decreased crypt depth of jejunum and ileum at 3, 6 and 13, but increased crypt depth in duodenum at 3 and 6 d of age (p<0.05). Increase in glutamine levels of pre-starter diet increased villi height relative crypt depth of jejunum and ileum at 3 and 6 d of age. On d 13, chicks fed diet contain 1% glutamine had a higher villi height relative crypt depth than those fed the basal diet. CONCLUSIONS: Addition of 1% glutamine to the pre-starter diets improved broiler growth performance and resulted in better development of the intestinal mucosa in broiler chicks.
- انتشار مقاله: 27-07-1394
- نویسندگان: مرضیه غفاری,محمود شیوازاد,مجتبی زاغری,فاطمه غازیانی,امید مددگار,نبونید فامیل نمرود
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: علوم دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: عملکرد,فسفر,جوجه گوشتی,خصوصیات لاشه,پودر چربی
- چکیده: این آزمایش به منظور تعیین اثرات منابع مختلف پودر چربی و دو منبع فسفر بر عملکرد رشد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی در دوره رشد و پایانی، با 120 قطعه جوجه گوشتی نر سویه تجاری راس 308 در قالب طرح بلوک کامل تصادفی به صورت فاکتوریل (سه منبع مختلف چربی × دو منبع فسفر) با شش تیمار و چهار تکرار انجام شد. منابع چربی شامل پودر چربی با منشا گیاهی، پودر چربی خالص پالم و پودر چربی مخلوط گیاهی - حیوانی و منابع فسفر شامل دی کلسیم فسفات و اسید فسفریک بودند. میانگین خوراک مصرفی روزانه، افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل غذایی در کل دوره پرورش تحت تاثیر منابع چربی قرار نگرفت (05/0P>). دو منبع دی کلسیم فسفات و اسید فسفریک از لحاظ میانگین خوراک مصرفی روزانه، افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل غذایی در کل دوره پرورش تفاوت معنیداری نداشتند (05/0
). مقایسه تیمارها از لحاظ سهم هزینه خوراک در تولید یک کیلوگرم وزن زنده در کل دوره پرورش نشان داد که جیره حاوی پودر چربی با منشا گیاهی دارای بیشترین و پودر چربی مخلوط گیاهی – حیوانی دارای کمترین هزینه خوراک میباشند. نتایج این آزمایش نشان داد که تفارت معنی داری از لحاط عملکرد و خصوصیات لاشه پرندگان بین منابع مختلف پودر چربی وجود نداشت.
- چکیده انگلیسی: This study was conducted to determine the effects of three different fat powder sources on growth performance and carcass traits of male broiler chickens reared in cages with 4 floors to 42 d of age. 120-day-old broiler chicks (Ross 308) were randomly assigned to one of the six treatments with four replicates based on a randomized complete block design with a 3×2 factorial arrangement. The fat sources include fat powder with plant origin, pure palm and plant – animal mixed were used. Sources of phosphorus include di-calcium phosphate and phosphoric acid were used. Daily feed intake, Daily gain and feed conversion ratio not affected by the type of fat sources from 10 to 42 days (p>0.05). Two sources di-calcium phosphate and phosphoric acid in average daily feed intake, daily gain and feed conversion ratio were not significantly different (p>0.05). Daily feed intake, daily gain and feed conversion ratio was not affected by the interaction between sources of fat and source of phosphorus from 10 to 42 days (p>0.05). Dressing percentage, breast, thigh, abdominal fat and liver in birds fed the different sources fat powder was not significant (p>0.05). Compare treatments in terms of the cost of feed to one kilogram of live weight showed that diet containing fat powder with plant origin in the entire production period was more expensive than the other two sources. The results showed that, there is no significant difference between the different sources of fat powder on performance and carcass traits of birds (p>0.05
- انتشار مقاله: 17-07-1395
- نویسندگان: مهدی صوفی محمدی,حسین مروج,محمود شیوازاد
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: علوم دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: گندم,ترکیبات شیمیایی,تخمیر,جوجه های گوشتی,انرژی قابل سوخت و ساز
- چکیده: به منظور تعیین ترکیبات شیمیایی و انرژی قابل سوخت و ساز ظاهری تصحیح شده برای ازت (AMEn) از 16 رقم گندم ایران قبل و بعد از فرآوری در دو آزمایش استفاده شد. در آزمایش اول تعداد 330 قطعه جوجه گوشتی مخلوط دو جنس (سن 10-7 روزگی) و در آزمایش دوم تعداد 198 قطعه (سن 24-21 روزگی) مورد استفاده قرار گرفت. اندازهگیری AMEn به روش جمع آوری فضولات و با استفاده از نشانگر در دو سن 10 و 24 روزگی انجام شد. بر اساس نتایج بهدست آمده، میانگین نسبت بهبود قبل و بعد تخمیر ترکیبات شیمیایی 16 رقم گندم شامل ماده خشک، پروتئین خام، الیاف خام، الیاف نامحلول در شوینده اسیدی، الیاف نامحلول در شوینده خنثی، نشاسته، کربوهیدرات های غیر نشاسته ای کل، محلول، نامحلول، چربی خام، خاکستر، ترکیب غیر فیبری و عصاره عاری از ازت به ترتیب 48/2+، 61/0+، 79/0+، 09/0+، 10/5-، 97/12-، 50/2-، 38/0-، 12/2-، 41/0-، 79/0+، 11/4+ و 73/0+ درصد به دست آمد. میانگین AMEn ارقام گندمهای تخمیر نشده در دو سن 10 و 24 روزگی بر حسب as fed به ترتیب برابر 2560 و 2944 کیلوکالری در کیلوگرم و برای ارقام گندمهای تخمیر شده به ترتیب برابر 2770 و 3141 کیلوکالری در کیلوگرم به دست آمد. نتایج آنالیز نشان داد که بین تیمارهای آزمایشی از لحاظ AMEn چه قبل از تخمیر و چه بعد از تخمیر و همچنین بین AMEn در سن 10 و 24 روزگی اختلاف معنی دار وجود دارد (01/0 > P) و در اثر فرآوری و همچنین افزایش سن جوجهها، میزان AMEn افزایش مییابد.
- چکیده انگلیسی: In order to determine chemical composition and apparent metabolizable energy corrected for nitrogen (AMEn) of 16 Iranian wheat cultivars before and after fermentation, 2 experiments were conducted. In first experiment, 330 mixed sex broilers (7-10 days) and in second experiment, 198 mixed sex broilers (21-24 days) were used. The AMEn content of samples was evaluated by excreta collection method using chromic oxide as marker at 10 and 24 days old. The average improvement rate of chemical composition of 16 wheat varieties before and after fermentation for dry matter, crude protein, crude fiber, acid detergent fiber, neutral detergent fiber, starch, total non-starch polysaccharides (NSP), soluble NSP, insoluble NSP, ether extract, ash, non-fiber carbohydrate and nitrogen-free extract were +2.48, +0.61, +0.79, +0.09, -5.10, -12.97, -2.50, -0.38, -2.12, -0.41, +0.79, +4.11 and +0.73 percent respectively. The AMEn for wheat cultivars before fermentation at 10 and 24 days old was 2560 and 2944 kcal/kg and these values for wheat cultivars after fermentation was 2770 and 3141 kcal/kg. The AMEn was affected significantly by fermentation and also by age of broilers (P<0.01) and as a result of processing and with increase of age, the AMEn was increased.
- انتشار مقاله: 21-04-1395
- نویسندگان: محمدرضا زبده,حسین مروج,محمود شیوازاد,بهروز بهرام نژاد
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: علوم دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: عملکرد,فسفر,جوجه گوشتی,خصوصیات لاشه,پودر چربی
- چکیده: این آزمایش به منظور تعیین اثرات منابع مختلف پودر چربی و دو منبع فسفر بر عملکرد رشد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی در دوره رشد و پایانی، با 120 قطعه جوجه گوشتی نر سویه تجاری راس 308 در قالب طرح بلوک کامل تصادفی به صورت فاکتوریل (سه منبع مختلف چربی × دو منبع فسفر) با شش تیمار و چهار تکرار انجام شد. منابع چربی شامل پودر چربی با منشا گیاهی، پودر چربی خالص پالم و پودر چربی مخلوط گیاهی - حیوانی و منابع فسفر شامل دی کلسیم فسفات و اسید فسفریک بودند. میانگین خوراک مصرفی روزانه، افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل غذایی در کل دوره پرورش تحت تاثیر منابع چربی قرار نگرفت (05/0P>). دو منبع دی کلسیم فسفات و اسید فسفریک از لحاظ میانگین خوراک مصرفی روزانه، افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل غذایی در کل دوره پرورش تفاوت معنیداری نداشتند (05/0
). مقایسه تیمارها از لحاظ سهم هزینه خوراک در تولید یک کیلوگرم وزن زنده در کل دوره پرورش نشان داد که جیره حاوی پودر چربی با منشا گیاهی دارای بیشترین و پودر چربی مخلوط گیاهی – حیوانی دارای کمترین هزینه خوراک میباشند. نتایج این آزمایش نشان داد که تفارت معنی داری از لحاط عملکرد و خصوصیات لاشه پرندگان بین منابع مختلف پودر چربی وجود نداشت.
- چکیده انگلیسی: This study was conducted to determine the effects of three different fat powder sources on growth performance and carcass traits of male broiler chickens reared in cages with 4 floors to 42 d of age. 120-day-old broiler chicks (Ross 308) were randomly assigned to one of the six treatments with four replicates based on a randomized complete block design with a 3×2 factorial arrangement. The fat sources include fat powder with plant origin, pure palm and plant – animal mixed were used. Sources of phosphorus include di-calcium phosphate and phosphoric acid were used. Daily feed intake, Daily gain and feed conversion ratio not affected by the type of fat sources from 10 to 42 days (p>0.05). Two sources di-calcium phosphate and phosphoric acid in average daily feed intake, daily gain and feed conversion ratio were not significantly different (p>0.05). Daily feed intake, daily gain and feed conversion ratio was not affected by the interaction between sources of fat and source of phosphorus from 10 to 42 days (p>0.05). Dressing percentage, breast, thigh, abdominal fat and liver in birds fed the different sources fat powder was not significant (p>0.05). Compare treatments in terms of the cost of feed to one kilogram of live weight showed that diet containing fat powder with plant origin in the entire production period was more expensive than the other two sources. The results showed that, there is no significant difference between the different sources of fat powder on performance and carcass traits of birds (p>0.05
- انتشار مقاله: 17-07-1395
- نویسندگان: مهدی صوفی محمدی,حسین مروج,محمود شیوازاد
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: علوم دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: گندم,ترکیبات شیمیایی,تخمیر,جوجه های گوشتی,انرژی قابل سوخت و ساز
- چکیده: به منظور تعیین ترکیبات شیمیایی و انرژی قابل سوخت و ساز ظاهری تصحیح شده برای ازت (AMEn) از 16 رقم گندم ایران قبل و بعد از فرآوری در دو آزمایش استفاده شد. در آزمایش اول تعداد 330 قطعه جوجه گوشتی مخلوط دو جنس (سن 10-7 روزگی) و در آزمایش دوم تعداد 198 قطعه (سن 24-21 روزگی) مورد استفاده قرار گرفت. اندازهگیری AMEn به روش جمع آوری فضولات و با استفاده از نشانگر در دو سن 10 و 24 روزگی انجام شد. بر اساس نتایج بهدست آمده، میانگین نسبت بهبود قبل و بعد تخمیر ترکیبات شیمیایی 16 رقم گندم شامل ماده خشک، پروتئین خام، الیاف خام، الیاف نامحلول در شوینده اسیدی، الیاف نامحلول در شوینده خنثی، نشاسته، کربوهیدرات های غیر نشاسته ای کل، محلول، نامحلول، چربی خام، خاکستر، ترکیب غیر فیبری و عصاره عاری از ازت به ترتیب 48/2+، 61/0+، 79/0+، 09/0+، 10/5-، 97/12-، 50/2-، 38/0-، 12/2-، 41/0-، 79/0+، 11/4+ و 73/0+ درصد به دست آمد. میانگین AMEn ارقام گندمهای تخمیر نشده در دو سن 10 و 24 روزگی بر حسب as fed به ترتیب برابر 2560 و 2944 کیلوکالری در کیلوگرم و برای ارقام گندمهای تخمیر شده به ترتیب برابر 2770 و 3141 کیلوکالری در کیلوگرم به دست آمد. نتایج آنالیز نشان داد که بین تیمارهای آزمایشی از لحاظ AMEn چه قبل از تخمیر و چه بعد از تخمیر و همچنین بین AMEn در سن 10 و 24 روزگی اختلاف معنی دار وجود دارد (01/0 > P) و در اثر فرآوری و همچنین افزایش سن جوجهها، میزان AMEn افزایش مییابد.
- چکیده انگلیسی: In order to determine chemical composition and apparent metabolizable energy corrected for nitrogen (AMEn) of 16 Iranian wheat cultivars before and after fermentation, 2 experiments were conducted. In first experiment, 330 mixed sex broilers (7-10 days) and in second experiment, 198 mixed sex broilers (21-24 days) were used. The AMEn content of samples was evaluated by excreta collection method using chromic oxide as marker at 10 and 24 days old. The average improvement rate of chemical composition of 16 wheat varieties before and after fermentation for dry matter, crude protein, crude fiber, acid detergent fiber, neutral detergent fiber, starch, total non-starch polysaccharides (NSP), soluble NSP, insoluble NSP, ether extract, ash, non-fiber carbohydrate and nitrogen-free extract were +2.48, +0.61, +0.79, +0.09, -5.10, -12.97, -2.50, -0.38, -2.12, -0.41, +0.79, +4.11 and +0.73 percent respectively. The AMEn for wheat cultivars before fermentation at 10 and 24 days old was 2560 and 2944 kcal/kg and these values for wheat cultivars after fermentation was 2770 and 3141 kcal/kg. The AMEn was affected significantly by fermentation and also by age of broilers (P<0.01) and as a result of processing and with increase of age, the AMEn was increased.
- انتشار مقاله: 21-04-1395
- نویسندگان: محمدرضا زبده,حسین مروج,محمود شیوازاد,بهروز بهرام نژاد
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: علوم دامی ایران
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: عملکرد,آسیت,جوجههای گوشتی آرین,محدودیت خوراک
- چکیده: در این آزمایش تأثیر سه روش خوراکدهی در چهار تکرار شامل: 1- بدون محدودیت خوراک؛ 2- محدودیت خوراک شش ساعت از 21-7 روزگی و چهار ساعت از 28-21 روزگی؛
3- محدودیت خوراک شش ساعت از 14-7 روزگی و چهار ساعت از 21-14 روزگی بر عملکرد و پیشگیری از عارضۀ آسیت شصت قطعه جوجۀ گوشتی نر سویۀ آرین در طول شش هفته با استفاده از طرح بلوکهای کامل تصادفی بررسی شد. در طول آزمایش وزن بدن، خوراک مصرفی، ضریب تبدیل غذایی، درصد تلفات و شاخص کارایی تولید تعیین شد. در 35 روزگی هماتوکریت و فراسنجههای خونی اندازهگیری شد. در پایان آزمایش ویژگیهای لاشه و نسبت بطن راست بهکل بطن تعیین و مقایسه شد. محدودیت غذایی افزایش وزن بدن و مصرف خوراک را در کل دوره تحت تأثیر قرار نداد. محدودیت خوراک 21-7 روزگی شاخص تولید را بهبود داد (05/0>P). درصد تلفات ناشی از آسیت با اعمال محدودیت خوراک کاهش یافت (05/0>P). اعمال محدودیت خوراک تفاوت معنیداری بر مقادیر هموگلوبین، گلبولهای قرمز خون و هماتوکریت نداشت ولی سطح کورتیکوسترون را افزایش داد (05/0>P). هورمون T3 تحت تأثیر محدودیت خوراک قرار نگرفت ولی محدودیت خوراک 21-7 روزگی بیشترین میزان T4 را نسبت به محدودیت 14-7 روزگی داشت (05/0>P) و همچنین نسبت T3 به T4 با اعمال محدودیت خوراک کاهش یافت (05/0>P). با توجه به نتایج محدودیت خوراک شش ساعت از 21-7 روزگی و چهار ساعت از 28-22 روزگی کمترین میزان تلفات ناشی از آسیت را داشت و از سوی دیگر افزایش وزن بدن در کل دورۀ تفاوت معنیداری با گروه شاهد نداشت.- چکیده انگلیسی: In this experiment, randomized complete block design with four replications was used for evaluating of the effect of three feeding methods including: without feed restriction (control group), 6 hours feed restriction from 7 to 21 days and 4 hours from 22 to 28 days, 6 hours feed restriction from 7 to 14 days and 4 hours from 15 to 21 days on performance and ascites prevention of Arian male broiler chickens in six weeks. Body weight, feed intake, feed conversion ratio, mortality rate and the index of production efficiency were determined during the experiment. Hematocrit and blood parameters were measured at 35 days of age. Carcass characteristics and the right ventricle weight per total ventricle weight (RV:TV) ratios were determined and compared. Feed conversion ratio and production index was improved by feed restriction from 7-21 days (P<0.05) at 42 days. With applying feed restriction ascites mortality was reduced (P<0.05). Applied feed restriction methods on the amount of hemoglobin, red blood cells and hematocrit had no significant effect, but increased levels of corticosterone (P<0.05). Although T3 hormone was not affected by feed restriction but T4 was increased by feed restriction from 7 to 21 days (P<0.05). In addition, T3 to T4 ratios was reduced by feed restriction (P<0.05).The results of this experiment indicated that, 6 hours feed restriction from 7 to 21 days and 4 hours from 22 to 28 days had the lowest ascites mortality and increased body weight insignificantly.
- انتشار مقاله: 24-03-1394
- نویسندگان: بهزاد صدیقی,محمود شیوازاد,مجتبی زاغری
- مشاهده