در هنگام جستجو کلمه در قسمت عنوان میتوانید کلمات مورد جستجو را با کاراکتر (-) جدا کنید.
کاربرد نوع شرط:
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: علوم دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: عملکرد,تفاله دانه انار,وضعیت آنتی اکسیدانی,ویتامین ای
- چکیده: این مطالعه به منظور بررسی تأثیر تغذیه آنتیاکسیدان طبیعی و مصنوعی بر عملکرد و وضعیت آنتیاکسیدانی بزغالههای پرواری انجام گرفت. تعداد 32 رأس بزغاله نر نژاد مهابادی 5 تا 6 ماهه با میانگین وزن اولیه 8/1±5/16 کیلوگرم، به طور تصادفی با یکی از جیرههای آزمایشی شامل: 1- شاهد، 2- حاوی 15 درصد تفاله دانه انار، 3- حاوی 400 میلیگرم درکیلوگرم ویتامین ای و 4- حاوی 15 درصد تفاله دانه انار + 400 میلیگرم درکیلوگرم ویتامین ای (بر حسب ماده خشک) به صورت انفرادی و به مدت 84 روز تغذیه شدند. افزودن ویتامین ای و تفاله دانه انار به جیره تغییری در عملکرد و ماده خشک مصرفی بزغالهها ایجاد نکرد (05/0
P). افزودن تفاله دانه انار، ویتامین ای و تفاله دانه انار + ویتامین ای به جیره باعث افزایش (05/0P<) ظرفیت کل آنتی اکسیدانی و متعاقباً کاهش (05/0P<) میزان مالون دیآلدهید پلاسما، کبد و عضله راسته نسبت به جیره شاهد شد. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که تفاله دانه انار را میتوان به عنوان یک منبع آنتیاکسیدان طبیعی به جای آنتیاکسیدانهای صنعتی در جیره نشخوارکنندگان به کار برد.
- چکیده انگلیسی: This study was carried out to determine the effects of feeding synthetic and natural antioxidants on performance and antioxidant status of fattening kids. Thirty-two Mahabadi goat kids (average initial BW of 16.5 ± 1.8 kg, 5-6 months) were randomly assigned to four experimental diets: 1, control., 2, containing 15% pomegranate seed pulp (PSP)., 3, containing 400 mg/kg DM vitamin E., and 4, containing 15% PSP + 400 mg/kg DM vitamin E. Animals were kept in individual pens with self-mangers for 84 d. Performance and dry matter intake were not affected by addition of PSP and vitamin E to diets (P>0.05). TBARS value measured in raw and cooked meat from kids fed control diet were higher than the kids fed diets contain PSP or vitamin E, and minimum level was in kids fed PSP + vitamin E diet (P< 0.05). Addition of PSP, vitamin E and PSP + vitamin E to the diet increased (P< 0.05) total antioxidant capacity and subsequently decreased (P<0.05) the malondialdehyde concentration in the plasma, LL muscle and liver compared to the control diet. The results of this study indicated that PSP offer a source of natural antioxidant that could be included in ruminant’s diet instead of synthetic antioxidants.
- انتشار مقاله: 06-11-1394
- نویسندگان: علی امامی,مهدی گنج خانلو,محمد حسن فتحی نسری,لادن رشیدی,ابوالفضل زالی,مجتبی زاهدی فر,محمد شریفی
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: علوم دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: عملکرد,تفاله دانه انار,وضعیت آنتی اکسیدانی,ویتامین ای
- چکیده: این مطالعه به منظور بررسی تأثیر تغذیه آنتیاکسیدان طبیعی و مصنوعی بر عملکرد و وضعیت آنتیاکسیدانی بزغالههای پرواری انجام گرفت. تعداد 32 رأس بزغاله نر نژاد مهابادی 5 تا 6 ماهه با میانگین وزن اولیه 8/1±5/16 کیلوگرم، به طور تصادفی با یکی از جیرههای آزمایشی شامل: 1- شاهد، 2- حاوی 15 درصد تفاله دانه انار، 3- حاوی 400 میلیگرم درکیلوگرم ویتامین ای و 4- حاوی 15 درصد تفاله دانه انار + 400 میلیگرم درکیلوگرم ویتامین ای (بر حسب ماده خشک) به صورت انفرادی و به مدت 84 روز تغذیه شدند. افزودن ویتامین ای و تفاله دانه انار به جیره تغییری در عملکرد و ماده خشک مصرفی بزغالهها ایجاد نکرد (05/0
P). افزودن تفاله دانه انار، ویتامین ای و تفاله دانه انار + ویتامین ای به جیره باعث افزایش (05/0P<) ظرفیت کل آنتی اکسیدانی و متعاقباً کاهش (05/0P<) میزان مالون دیآلدهید پلاسما، کبد و عضله راسته نسبت به جیره شاهد شد. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که تفاله دانه انار را میتوان به عنوان یک منبع آنتیاکسیدان طبیعی به جای آنتیاکسیدانهای صنعتی در جیره نشخوارکنندگان به کار برد.
- چکیده انگلیسی: This study was carried out to determine the effects of feeding synthetic and natural antioxidants on performance and antioxidant status of fattening kids. Thirty-two Mahabadi goat kids (average initial BW of 16.5 ± 1.8 kg, 5-6 months) were randomly assigned to four experimental diets: 1, control., 2, containing 15% pomegranate seed pulp (PSP)., 3, containing 400 mg/kg DM vitamin E., and 4, containing 15% PSP + 400 mg/kg DM vitamin E. Animals were kept in individual pens with self-mangers for 84 d. Performance and dry matter intake were not affected by addition of PSP and vitamin E to diets (P>0.05). TBARS value measured in raw and cooked meat from kids fed control diet were higher than the kids fed diets contain PSP or vitamin E, and minimum level was in kids fed PSP + vitamin E diet (P< 0.05). Addition of PSP, vitamin E and PSP + vitamin E to the diet increased (P< 0.05) total antioxidant capacity and subsequently decreased (P<0.05) the malondialdehyde concentration in the plasma, LL muscle and liver compared to the control diet. The results of this study indicated that PSP offer a source of natural antioxidant that could be included in ruminant’s diet instead of synthetic antioxidants.
- انتشار مقاله: 06-11-1394
- نویسندگان: علی امامی,مهدی گنج خانلو,محمد حسن فتحی نسری,لادن رشیدی,ابوالفضل زالی,مجتبی زاهدی فر,محمد شریفی
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: تولیدات دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: تانن,ترکیبات فنلی,گوارش پذیری,سیلاژ,دانه انار
- چکیده: دانه انار (حاوی 5/47 درصد ماده خشک) به مدت 70 روز در سطلهای پلاستیکی سه کیلویی سیلو شد و سپس ترکیب شیمیایی، غلظت ترکیبات فنلی و فراسنجههای تجزیهپذیری شکمبهای ماده خشک و نیز تجزیهپذیری شکمبهای و پس از شکمبهای ماده خشک دانه سیلو شده و نیز دانه خشک شده تعیین گردید. نتایج نشان داد سیلو کردن سبب کاهش معنیدار میزان کل ترکیبات فنلی، تانن کل، اسید گالیک، اسید تانیک، پونیکالین و پونیکالاژین A شد اما غلظت تاننهای متراکم، اسید الاژیک و پونیکالاژین B تحت تأثیر روش ذخیرهسازی قرار نگرفت. فراسنجههای تجزیهپذیری شکمبهای ماده خشک، بخش سریع تجزیه، کند تجزیه و تجزیهپذیری مؤثر در نرخ عبورهای 02/0، 05/0 و 08/0 در ساعت تحت تأثیر روش ذخیرهسازی قرار نگرفت. سیلو کردن سبب افزایش معنیدار گوارشپذیری شکمبهای ماده خشک و گوارشپذیری ماده خشک در کل دستگاه گوارش و کاهش معنیدار ثابت نرخ تجزیه ماده خشک و گوارشپذیری پس از شکمبهای ماده خشک گردید (05/0P<). براساس نتایج این تحقیق سیلو کردن تفاله دانه انار ارزش غذایی این پسماند خوراکی را بهبود میبخشد.
- چکیده انگلیسی: The fresh Pomegranate seed pulp (PSP, containing 47.5 percent dry matter) was ensiled within plastic buckets (three kg weight) for 70 days and then chemical composition, phenolic compounds concentration and DM ruminal degradability parameters and ruminal, post-ruminal and total tract digestibility of DM were measured. The results showed that ensiling significantly decreased total phenolic compounds, total tannins, gallic acid, tannic acid, penicillin and punicalagin A content of PSP but condensed tannins, ellagic acid and punicalagin B content were not affected by preservation method. DM ruminal degradability parameters, rapidly and slowly potentially degradable fractions and effective degradability on passage rate of 0.02, 0.05 and 0.08 per h were not significantly affected by treatments but ensiling increased the ruminal and total tract digestibility of DM and decreased the DM degradability rate constant and DM post-ruminal digestibility. Based on the results of this study ensiling could improve the nutritional value of PSP.
- انتشار مقاله: 01-09-1391
- نویسندگان: فاطمه خسروی,محمد حسن فتحی نسری
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: تحقیقات کاربردی در علوم دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: زرشک,ﮔﻮارشﭘﺬﯾﺮی,شبیهساز هضم دیزی,فرآورده فرعی کشاورزی
- چکیده: استفاده از منابع خوراک بومی پتانسیل خوبی برای بهبود پرورش دام در کشورهای در حال توسعه دارد. هدف از انجام این تحقیق تعیین ارزش غذایی بخشهای مختلف گیاه زرشک در تغذیه نشخوارکنندگان بود. نمونههای ضایعات حاصل از برداشت محصول زرشک، به صورت دستی تهیه و در معرض آفتاب خشک شد. تیمارهای آزمایشی شامل: (1) یونجه خشک، (2) شاخه زرشک، (3) برگ قبل از برداشت میوه، (4) برگ پس از برداشت میوه و (5) مخلوط شاخه و برگ بود. ترکیب شیمیایی و ترکیبات فنلی نمونههای مورد استفاده در آزمایش پس از آسیاب شدن، طبق روشهای استاندارد آزمایشگاهی تعیین شد.گوارشپذیری شکمبهای ماده خشک نمونههای مختلف نیز با استفاده از دو رأس گاو دارای فیستولای شکمبهای و انکوباسیون آنها در زمانهای صفر، 2، 4، 8، 12، 16، 24، 48، 72 و 96 ساعت در شکمبه تعیین گردید. همچنین با استفاده از روش هضم توأم درون کیسهای و سه مرحلهای آنزیمی، گوارشپذیری پس از شکمبهای و کل دستگاه گوارشی ماده خشک نمونهها تعیین شد. نتایج نشان داد در بین ضایعات برداشت زرشک، بالاترین میزان پروتئین (98/9%) و ماده آلی (48/90%) و کمترین میزان ترکیبات فنلی (36/6%) و تانن (38/2%)، در برگ زرشک مشاهده شد. همچنین گوارشپذیری شکمبهای برگ زرشک و یونجه خشک به ترتیب 46/65 و 49/50 درصد بود که با یکدیگر اختلاف معنیدار داشت (05/0>P). بنابراین با توجه به ارزش غذایی مطلوب، ترکیبات ضد مغذی پایین و گوارشپذیری شکمبهای بالاتر برگ زرشک از یونجه خشک، میتوان از آن در جیره غذایی دامها به عنوان منبع علوفهای بومی با هزینه کمتر استفاده نمود.
- چکیده انگلیسی: The use of local feed resources have good potential in order to improve livestock production in developing countries. Hence, this study was carried out to evaluate nutritional value of different parts of Berberis vulgaris plant in ruminant nutrition. The samples of Barberry harvest wastages were manually prepared and sun-dried. Treatments including: (1) Alfalfa, (2) branches, (3) leaves before barberry harvesting, (4) leaves after barberry harvesting and (5) branches and leaves mixture. The chemical compositions and phenolic compounds of samples were determined according to standard laboratory methods after milling samples. Rumen DM degradability of samples was assessed using two fistulated mature cows and incubation of samples at zero, 2, 4, 8, 12, 16, 24, 48, 72 and 96 hr. Also modified 3-step procedure enzymatic method was performed for determination of post-rumen and total tract DM digestibility. The results showed that the highest crude protein (9.98%), organic matter (90.48%) and the lowest total phenols (6.36%) and total tannins (2.38%) among Barberry harvest wastage were observed in Berberis vulgaris leaf. Also the rumen digestibility of Berberis vulgaris leaf and alfalfa hay were 46.65 and 50.49%, respectively (p < 0.05). Therefore, Due to desirable nutritional value, low anti-nutritional composition and higher rumen digestibility of barberry leaf than alfalfa hay; it can be use as a cheap native substitute for regular forages in the feeding of livestock.
- انتشار مقاله: 26-04-1398
- نویسندگان: نوید قوی پنجه,محمد حسن فتحی نسری
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: تحقیقات کاربردی در علوم دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: زرشک,ﮔﻮارشﭘﺬﯾﺮی,شبیهساز هضم دیزی,فرآورده فرعی کشاورزی
- چکیده: استفاده از منابع خوراک بومی پتانسیل خوبی برای بهبود پرورش دام در کشورهای در حال توسعه دارد. هدف از انجام این تحقیق تعیین ارزش غذایی بخشهای مختلف گیاه زرشک در تغذیه نشخوارکنندگان بود. نمونههای ضایعات حاصل از برداشت محصول زرشک، به صورت دستی تهیه و در معرض آفتاب خشک شد. تیمارهای آزمایشی شامل: (1) یونجه خشک، (2) شاخه زرشک، (3) برگ قبل از برداشت میوه، (4) برگ پس از برداشت میوه و (5) مخلوط شاخه و برگ بود. ترکیب شیمیایی و ترکیبات فنلی نمونههای مورد استفاده در آزمایش پس از آسیاب شدن، طبق روشهای استاندارد آزمایشگاهی تعیین شد.گوارشپذیری شکمبهای ماده خشک نمونههای مختلف نیز با استفاده از دو رأس گاو دارای فیستولای شکمبهای و انکوباسیون آنها در زمانهای صفر، 2، 4، 8، 12، 16، 24، 48، 72 و 96 ساعت در شکمبه تعیین گردید. همچنین با استفاده از روش هضم توأم درون کیسهای و سه مرحلهای آنزیمی، گوارشپذیری پس از شکمبهای و کل دستگاه گوارشی ماده خشک نمونهها تعیین شد. نتایج نشان داد در بین ضایعات برداشت زرشک، بالاترین میزان پروتئین (98/9%) و ماده آلی (48/90%) و کمترین میزان ترکیبات فنلی (36/6%) و تانن (38/2%)، در برگ زرشک مشاهده شد. همچنین گوارشپذیری شکمبهای برگ زرشک و یونجه خشک به ترتیب 46/65 و 49/50 درصد بود که با یکدیگر اختلاف معنیدار داشت (05/0>P). بنابراین با توجه به ارزش غذایی مطلوب، ترکیبات ضد مغذی پایین و گوارشپذیری شکمبهای بالاتر برگ زرشک از یونجه خشک، میتوان از آن در جیره غذایی دامها به عنوان منبع علوفهای بومی با هزینه کمتر استفاده نمود.
- چکیده انگلیسی: The use of local feed resources have good potential in order to improve livestock production in developing countries. Hence, this study was carried out to evaluate nutritional value of different parts of Berberis vulgaris plant in ruminant nutrition. The samples of Barberry harvest wastages were manually prepared and sun-dried. Treatments including: (1) Alfalfa, (2) branches, (3) leaves before barberry harvesting, (4) leaves after barberry harvesting and (5) branches and leaves mixture. The chemical compositions and phenolic compounds of samples were determined according to standard laboratory methods after milling samples. Rumen DM degradability of samples was assessed using two fistulated mature cows and incubation of samples at zero, 2, 4, 8, 12, 16, 24, 48, 72 and 96 hr. Also modified 3-step procedure enzymatic method was performed for determination of post-rumen and total tract DM digestibility. The results showed that the highest crude protein (9.98%), organic matter (90.48%) and the lowest total phenols (6.36%) and total tannins (2.38%) among Barberry harvest wastage were observed in Berberis vulgaris leaf. Also the rumen digestibility of Berberis vulgaris leaf and alfalfa hay were 46.65 and 50.49%, respectively (p < 0.05). Therefore, Due to desirable nutritional value, low anti-nutritional composition and higher rumen digestibility of barberry leaf than alfalfa hay; it can be use as a cheap native substitute for regular forages in the feeding of livestock.
- انتشار مقاله: 26-04-1398
- نویسندگان: نوید قوی پنجه,محمد حسن فتحی نسری
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: تحقیقات تولیدات دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: زرشک,تولید گاز,فرآورده های فرعی کشاورزی,هضم برون تنی
- چکیده: رقابت خوراک دام با غذای انسان یکی از چالشهای اصلی در پایداری سیستمهای تولید دامی است و از این منظر، شناسایی و تعیین ارزش غذایی ضایعات کشاورزی به عنوان جایگزین در تغذیه دام، اهمیّت دارد. پژوهش حاضر به منظور تعیین ارزش غذایی، ترکیبات فنلی و فراسنجههای هضم برونتنی ضایعات مختلف گیاه زرشک انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل: (1) یونجه خشک، (2) شاخه زرشک، (3) برگ قبل از برداشت میوه، (4) برگ پس از برداشت میوه و (5) مخلوط شاخه و برگ (به نسبت 60 به 40) بود. نمونههای ضایعات حاصل از برداشت محصول زرشک، به صورت دستی تهیه شده و در معرض آفتاب خشک شد. ترکیب شیمیایی و ترکیبات فنلی نمونهها پس از آسیاب شدن، بر اساس روشهای استاندارد آزمایشگاهی تعیین شده و مقدار گاز تولیدی در زمانهای 2، 4، 8، 16، 24، 48، 72 و 96 ساعت ثبت شد. نتایج مشخص کرد میزان ماده خشک، ماده آلی و خاکستر در بین تیمارهای آزمایشی یکسان است. بالاترین میزان پروتئین خام ضایعات حاصل از برداشت زرشک در برگ مشاهده شد، همچنین بخش عمده تانن موجود در ضایعات زرشک از نوع قابل هیدرولیز بود. گرچه ثابت نرخ تولید گاز (c) در بین تیمارها یکسان بود، اما بیشترین پتانسیل تولید گاز (b) در برگ زرشک مشاهده شد (05/0>p ). بازدهی تخمیر خوراک، قابلیت هضم ماده آلی، انرژی قابل سوخت و ساز و انرژی خالص شیردهی نیز در برگ زرشک بالاتر از یونجه خشک بود (05/0>p ). به طور کلی نتایج این آزمایش نشان داد ضایعات حاصل از برداشت زرشک (به جز شاخه) ارزش غذایی قابل قبولی داشته و با توجه حجم زیاد آن در استان خراسان جنوبی، امکان تهیه در مقیاس صنعتی و هزینه کمتر از یونجه، میتوان با تحقیقات بیشتر از آن به عنوان جایگزین بخشی از علوفههای مرسوم نظیر یونجه خشک در جیره نشخوارکنندگان استفاده نمود.
- چکیده انگلیسی: Food- feed competition is one of the main challenges in the sustainability of livestock production systems. From this point of view, it is important to identify the nutritional value of agricultural waste as an alternative for animal feeding. The current study was carried out to evaluate nutritive value, phenolic compounds and in vitro digestion characteristics of different parts of Berberis Vulgaris plant. The experimental treatments included: 1) alfalfa hay, 2) barberry branches, 3) leaves before barberry harvesting, 4) leaves after barberry harvesting and 5) a mixture of branches and leaves (in the ratio of 60:40). The samples of barberry harvest wastages were manually prepared and sun-dried. The chemical compositions and phenolic compounds of samples were determined according to standard laboratory methods after milling samples and gas production of samples was assessed at zero, 2, 4, 8, 12, 16, 24, 48, 72 and 96 hr. The results revealed that dry matter, organic matter and ash content were similar among treatments. The highest crude protein was observed in barberry leaf; also the main tannins in barberry wastes were hydrolysable. Gas production rate (c) was the same among treatments; however, the highest gas production potential (b) was observed in leaf (p < /em><0.05). Feed fermentation efficiency, organic matter digestibility, metabolizable energy and net lactation energy were also higher in barberry leaf than alfalfa hay (p < /em><0.05). In conclusion, barberry harvest residues (except branches) has acceptable nutritional value and due to its large volume in South Khorasan province, the possibility of industrial scale preparation and lower cost than alfalfa, can be used as a replacement for current forage like alfalfa in ruminant nutrition.
- انتشار مقاله: 25-04-1398
- نویسندگان: نوید قوی پنجه,محمد حسن فتحی نسری
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: تحقیقات تولیدات دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: پروتئین خام,کیسههای نایلونی,سیلاژ سورگوم,فراسنجههای تجزیهپذیری
- چکیده: این آزمایش به منظور تعیین ترکیب شیمیایی و تجزیهپذیری سورگوم سیلو شده در دو مرحله از رشد انجام گرفت. علوفه سورگوم در دو مرحله از رشد (رویشی و گلدهی) برداشت شد. علوفهها چاپر شد و به مدت 81 روز در سیلوهای آزمایشی سیلو شدند. ترکیب شیمیایی و خصوصیات تجزیهپذیری ماده خشک، پروتئین خام و فیبر نامحلول در شوینده خنثی برای سیلاژها تعیین شد. برای تعیین خصوصیات تجزیهپذیری از روش کیسههای نایلونی استفاده شد. نتایج نشان داد که مقدار پروتئین خام (54/8 به 90/6 درصد ماده خشک)، تانن کل (48/1 به 18/0 درصد ماده خشک)، کربوهیدراتهای محلول در آب (72/19 به 35/11 گرم بر کیلوگرم) و کلسیم (059/0 به 049/0 درصد ماده خشک) سیلاژ سورگوم با پیشرفت مرحله رشد به طور معنیداری کاهش یافت (05/0>P). مقدار دیواره سلولی، دیواره سلولی بدون همیسلولز، چربی خام، خاکستر، تانن متراکم، سدیم، فسفر و پتاسیم تحت تاثیر مرحله رشد قرار نگرفت. با پیشرفت مرحله رشد میزان تجزیهپذیری ماده خشک، پروتئین خام و فیبر نامحلول در شوینده خنثی افزایش یافت که البته بین فراسنجههای تجزیهپذیری (بخش سریع تجزیه و کند تجزیه) در دو مرحله از رشد تفاوت معنیداری وجود نداشت. به طورکلی نتیجه گرفته شد که علوفه سورگوم برداشت شده در مرحله رویشی نسبت به مرحله گلدهی برای سیلو نمودن مناسبتر است.
- چکیده انگلیسی: This experiment carried out to determination of the chemical composition and degradability of sorghum silage at two maturity stage. Sorghum forage harvested at two maturity stage being vegetative and bloom. The chopped forages were ensiled in mini- silo for 81 days. The silages were tested for chemical composition and degradation characteristics of dry matter, crude protein and neutral detergent fiber. The nylon bags method was used for determination of the sorghum silage degradability. The results showed, with increasing maturity, content of crude protein (8.54 to 6.90 %DM), total tannins (1.48 to 0.18 %DM), water soluble carbohydrates (19.72 to 11.35 g/kg) and calcium (0.059 to 0.049 %DM) of sorghum silage significantly decreased (p < 0.05). The amount of neutral detergent fiber content (NDF), acid detergent fiber content (ADF), ether extract, ash, condensed tannins, sodium, phosphorus and potassium were not significantly different among treatments. The degradability of dry matter, crude protein and NDF increased with advancing maturity stage, but degradation parameters (section of quickly and slowly degradation) were not significantly different at two maturity stage. It is concluded, sorghum forage harvested at vegetative stage was more beneficial than the bloom stage for ensiling.
- انتشار مقاله: 30-03-1394
- نویسندگان: ولی محمد شعبان,مسلم باشتنی,محمد حسن فتحی نسری,حسین نعیمیپور
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: روغن انار,پودر پوست انار,گازهای شکمبهای,تولید گاز متان
- چکیده: چکیده
زمینه مطالعاتی: افزودن برخی ترکیبات به جیره نشخوارکنندگان میتواند تولید متان را در شکمبه کاهش دهد. هدف: هدف از انجام این آزمایش بررسی اثر فرآوردههای انار (روغن خالص انار و پودر پوست انار) بر تولید گاز متان شکمبهای تحت شرایط برونتنی بود. روش کار: سوبسترای خوراکی پایه حاوی مخلوطی از یونجه خشک و کنسانتره بود که با نسبت 60 به 40 با هم مخلوط شدند. در آزمایش اول روغن انار به میزان 2، 4 و 6 درصد ماده خشک سوبسترا و در آزمایش دوم پودر پوست انار به میزان 5/2، 5 و 7 درصد ماده خشک سوبسترا به محیط کشت اضافه شد. تخمیر آزمایشگاهی با استفاده از مایع شکمبه و محیط کشت بیهوازی (منک و استینگاس 1988) در بطریهای با حجم 120 میلی لیتر انجام گردید. محیط کشت بیهوازی (30 میلی لیتر) و ماده تلقیحی (10 میلی لیتر) درون هر بطری 120 میلی لیتری حاوی 200 میلی گرم سوبسترای خوراکی پایه ریخته شد. میزان تولید گاز در ساعتهای 2، 4، 6، 8، 12، 16، 24، 48، 72 و 96 و میزان گاز دی اکسید کربن و متان پس از 24 ساعت انکوباسیون تعیین گردید و دادهها با نرم افزار آماری SAS و با رویه GLM در قالب طرح کامل تصادفی آنالیز شد. نتایج: نتایج آزمایش اول نشان داد استفاده از روغن انار میزان تولید گاز شکمبهای را در ساعتهای مختلف تحت تاثیر قرار نداد و فراسنجههای هضم، انرژِی قابل متابولیسم و قابلیت هضم ماده آلی نیز تحت تاثیر تیمارهای مختلف قرار نگرفت. استفاده از 6 درصد روغن انار میزان تولید متان را بطور معنیداری کاهش داد (05/0p <) در حالی که مقادیر کمتر آن تاثیر معنیداری بر تولید گاز متان نداشت. در آزمایش دوم استفاده از پودر پوست انار به میزان 5 و 5/7 درصد ماده خشک مقدار گاز تولیدی شکمبه را در ساعتهای 48، 72 و 96 انکوباسیون بطور معنیداری کاهش داد. همچنین درصد گاز متان تیمارهای حاوی پوست انار در مقایسه با تیمار شاهد بطور معنیداری کاهش یافت (05/0p <) اما تولید متان بین تیمارهای حاوی غلظتهای مختلف پوست انار تفاوتی نداشت. نتیجهگیری نهایی: با توجه به نتایج حاصله افزودن فرآوردههای فرعی انار میتواند تولید گاز متان و اتلاف انرژی را تا حد زیادی در شکمبه کاهش دهد.- چکیده انگلیسی: Introduction: Use of antibiotic growth promoters (AGP) in broiler diets has been banned in the European Union and in many countries. Therefore, researches have focused on the development of alternative strategies. Various products and natural materials such as probiotics, prebiotics, organic acids, and plant extracts have been tested as effective alternatives to AGPs. L-Carnitine (β-hydroxy-γ-trimethyl amino butyrate) is a water soluble quaternary amine and exists naturally in microorganisms, plants, and animals (Dikel et al., 2010). L-Carnitine is synthesized exclusively in the liver of animals and plays a key role in energy metabolism of cells, mainly by transferring long-chain acyl groups from cytoplasm to mitochondrial matrix for β- oxidation (Dikel et al., 2010). It has been reported that the addition of L-carnitine to broiler breeder diet in early stages of growth improved their performance (Golzar-adabi et al. 2005). Inclusion of L-Carnitine to young animal diet improves use of fatty acids and their energy efficiency; therefore, it improves growth and feed conversion ratio (Zhang et al. 2010).
In the folklore of many cultures, garlic (Allium sativum L.) has been widely used as a therapeutic agent. Garlic has rich organosulfur compounds and metabolites (allicin, diallyl sulfide, and diallyl trisulfide) (Kim et al., 2009). Allicin and its related compounds in garlic inhibit the HMG-CoA reductase enzyme, which plays a key role in the formation of liver cholesterol; then, allicin decreases cholesterol levels (Anthony et al. 2005). Duration of L-Carnitine and garlic supplementation in broiler chicken diet may have different effects on broiler chicken performance. Therefore, the aim of this study was to investigate the duration of supplementation of L-Carnitine and garlic powder on broiler chicken performance, serum biochemistry, carcass parameters, and meat quality.
Materials and methods: In order to consider the effects of L-carnitine and garlic powder on broiler chicken performance, blood metabolites and carcass characteristics, a total of 480 Arian one-day-old broiler chicks were allocated to 2×5 factorial arrangements in a completely randomized design with 5 dietary treatments, 4 replicates, and 12 birds in each replicate. Dietary treatments were 1) basal diet with no additive (BD), 2) BD plus 0.02% flavomycin antibiotic (positive control), 3) diet containing 1.5% garlic powder, 4) BD plus 0.025% L-Carnitine, and 5) diet containing 0.025% L-Carnitine plus 1.5% garlic powder in two periods (short term: first 3 weeks and long term: 6 weeks period). The birds were kept under conventional conditions for vaccination, temperature, ventilation, and lighting based on Arian catalogue recommendations. The birds fed experimental diets from 1 to 42 days of age and standard management practices of commercial broiler production were applied. The broiler diets were formulated based on standardized ileal digestible amino acids and other requirements were obtained from Arian catalogue recommendations. During the experiment, body weight and feed intake were recorded and finally feed conversion ratio and European production efficiency factor were calculated. From 2 birds of each pen, blood samples were collected at the end of experiment, then cholesterol, triglycerides, HDL-cholesterol, and LDL-cholesterol were detected. At 42 d, 2 broiler chickens per replicate were selected and sacrificed. Carcass, spleen, bursa of Fabricius, abdominal fat, thigh, and breast percentages were expressed as their percentages to live body weight. Thigh and breast meat pH and color were measured by pH meter (330i/SET WTW model) and electric colorimeter (1002 model- RGB Lutron), respectively. The lactate concentration of the breast meat was estimated by a spectrophotometer and calculated using the following formula (Zhang et al., 2009):
Lactate concentration = ×22
Results and discussion: Results showed that supplementation length and dietary treatments did not affect broiler chickens body weight, feed intake, feed conversion ratio, meat pH, serum triglyceride, cholesterol, HDL-cholesterol, and LDL-cholesterol, and breast meat lactate concentrations (P>0.05). Dietary treatments and supplementation period significantly influenced breast, bursa, and abdominal fat percentage (p < 0.05). L-Carnitine positively facilitates consumption of short and medium chain fatty acids by the mitochondria (Tan et al. 2008). Therefore, the diet containing L-Carnitine stimulates the oxidation of fatty acids to produce adenosine triphosphate and use of energy. In addition, positive effect of garlic powder on performance of broiler chicks can be attributed to the antioxidant and some growth-promoting effects of this herbal plant (Anthony 2005).
Conclusion It was concluded that application of the dietary supplements (0.025% L-Carnitine plus 1.5% garlic powder) in a short or long period, are not advisable for broiler chicken diets, since they make the rations more expensive.- انتشار مقاله: 04-06-1398
- نویسندگان: فاطمه خسروی,محمد حسن فتحی نسری,سید علیرضا وکیلی,همایون فرهنگ فر
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی:
- چکیده:
- چکیده انگلیسی:
- انتشار مقاله: 01-03-1395
- نویسندگان: غلامحسین قاسمی,محمد حسن فتحی نسری,سید جلال مدرسی,لادن رشیدی
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: پژوهش های علوم دامی (دانش کشاورزی)
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی:
- چکیده:
- چکیده انگلیسی:
- انتشار مقاله: 01-03-1395
- نویسندگان: غلامحسین قاسمی,محمد حسن فتحی نسری,سید جلال مدرسی,لادن رشیدی
- مشاهده