در هنگام جستجو کلمه در قسمت عنوان میتوانید کلمات مورد جستجو را با کاراکتر (-) جدا کنید.
کاربرد نوع شرط:
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: مجله بیوتکنولوژی کشاورزی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: کاپاکازئین,صفات تولیدی شیر,راندمان تولید پنیر,اوستئوپونتین,PPARGC1α
- چکیده: شیر از دیرباز به عنوان غذای کامل و تامین کننده بخشی از نیازهای تغذیهای روزانه انسان مورد توجه بوده است. یکی از ترکیبات مهم شیر پروتئینها میباشند که در صنایع فرآوری شیر و تکنولوژی تولید محصولات شیری مانند پنیرسازی، فاکتور مهمی بشمار میآیند. عوامل متعددی از جمله ژنتیک میتوانند بر مقدار و ترکیبات شیر و نهایتا کمیت و کیفیت پنیر تاثیر گذارند. در این راستا، از طریق تکنیکهای ژنتیک مولکولی نواحی متعددی روی ژنوم گاو از جمله کروموزوم 6 شناسایی شده است. در این پژوهش تاثیر 3 ژن کاپاکازئین، اوستئوپونتین و PPARGC1α از کروموزوم فوق روی صفات تولیدی شیر و راندمان تولید پنیر بررسی شد. استخراج DNA به روش استخراج نمکی از نمونه خون 100 راس گاو براون سوئیس انجام شد. ژنوتیپها به روش PCR-RFLP و با استفاده از آنزیمهای HinfI، BsurI،NheI و BsrI تعیین شدند. ارزشهای اصلاحی با نرم افزار ِDFREML برآورد و چهار فاکتور راندمان، درصد چربی و پروتئین و ماده خشک پنیر اندازهگیری شدند. همچنین، ارتباط چندشکلیها با ارزش اصلاحی صفات و کیفیت محصول پنیر در سطح معنیداری 5% با رویه GLM بررسی گردید. فراوانیهای ژنی و ژنوتیپی محاسبه شد و نتایج نشان داد که بجز کاپاکازئین بقیه جایگاهها در حالت تعادل هاردی-واینبرگ قرار داشتند. در این تحقیق ژنوتیپ روی محصول پنیر اثر معنیدار نداشت اما تاثیر همزمان ژنوتیپ PPARGC1α -T19C و کاپاکازئین روی ارزشهای اصلاحی تولید شیر معنیدار بود. ارتباط معنیدار بین چندشکلیهای تک نوکلئوتیدی با صفات تولید شیر، راهکار مناسبی جهت بهبود ارزیابیهای گاو شیری است. استفاده از روشهای شناسایی تک نوکلئوتیدهای متراکم در پژوهشهای تکمیلی، توصیه میشود
- چکیده انگلیسی: Milk is considered as a complete food to meet parts of human daily requirements for a long time. Proteins are one of the most important ingredients of milk and play a critical role in processing technology such as cheese factory. Several factors such as genetics influence on quantity and quality of milk as well as cheese. Several genes on BTA6 are recognized to be related to milk and cheese related traits. In the current study the genetic association of three candidate genes of the region including; Osteopontin, PPARGC1α, and Kappa casein with milk and cheese related traits, were investigated in Brown Swiss cattle. Total DNA was extracted from 100 cattle by salting out procedure. Genotypes frequencies were estimated by PCR-RFLP and using specific enzymes. Four factors of efficiency fat, protein and dry matter of cheese were measured. Association between polymorphisms and breeding values and cheese quality were analyzed by GLM procedure at 5% of significant level. The results showed that the population was in Hardy-Weinberg equilibrium, except Kappa Casein locus. Significant effect was observed only in combined genotype of PPARGC1A-T19C and kappa casein with breeding values of milk production. Because of the limited samples or missing of some haplotypes, genotypes had no effect on cheese production. The increasing of the samples to demonstrate other genetic combination and using modern techniques such as dense SNPs are strongly recommended.
- انتشار مقاله: 29-03-1392
- نویسندگان: سونیا زکی زاده,میر جلال هاشمی,هادی غلامی,محسن قدس روحانی,رضا وکیلی
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: علوم سیاسی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: آموزش عالی,دیپلماسی عمومی,دیپلماسی علمی,بین المللی سازی دانشگاه,دانشگاه امام صادق علیه السلام
- چکیده: دیپلماسی علمی را می توان بعنوان یکی از موثرترین شاخه های دیپلماسی عمومی به شمار آورد و سکاندار هدایت آن را، دانشگاه ها و جامعه علمی کشورها بر عهده دارند. امروزه کشورهای مختلف با آکاهی از تاثیرگذاری بالای دیپلماسی علمی در حصول نتایج مطلوب در سیاست خارجی خود، بدنبال سرمایه گذاری در این عرصه نوین می باشند. دانشگاه امام صادق علیه السلام به عنوان یک دانشگاه پیشرو در زمینه علوم انسانی و اسلامی می تواند بعنوان یک دانشگاه الگو در زمینه دیپلماسی علمی مطرح گردد. در این تحقیق ضمن بررسی و سنجش عملکرد دانشگاه بر اساس شاخصهای استاندارد، از طریق روش اشباع دادهها به مصاحبه با مسئولین، اساتید و صاحب نظران دانشگاه در عرصه بین المللی پرداختیم. در این مصاحبهها مجموعه دلایل ایجابی برای حرکت دانشگاه در مسیر بین المللی شدن بر شمرده شد. حفظ مزیت رقابتی دانشگاه، و کمک به حفظ و بقای دانشگاه از جمله این دلایل بود. در پایان تحقیق راهکارهایی شامل ایجاد آگاهی در کارکنان، اعضای هیات علمی و دانشجویان پیرامون اهمیت و منافع بینالمللی شدن دانشگاه و گفتمان سازی در این حوزه، و تدوین نقشه راهبردی کلان در عرصه بین المللی شدن و استفاده از ظرفیت فارغ التحصیلان دانشگاه ارائه گردید.
- چکیده انگلیسی: Academic diplomacy can be considered as one of the most effective fields of public diplomacy. This diplomacy is mainly led by countries' universities and academic community. Nowadays, being aware of the high degree of effectiveness of academic diplomacy in the achievement of desirable results in their foreign policy, various countries seek to invest in this modern field. As a forerunner in the field of Islamic humanities, the Imam Sadiq (pbuh) University (ISU) can be introduced as an example in the field of academic diplomacy. A study of the background of this university and evaluation of the level of its internationalization based on standard indicators shows that ISU has not been completely successful in the international presentation of itself, and ultimately in its movement in line with academic diplomacy. In this research, I have interviewed the ISU's authorities, professors, and experts at the international level using data saturation point method. With respect to the causes of ISU's failure, one can point to such factors as the lack of motivation and will on behalf of ISU's senior authorities. In the end, such solutions as creating awareness in the staff, faculty members, and utilizing the capacities of ISU graduates are mentioned
- انتشار مقاله: 21-09-1397
- نویسندگان: محمد رضا دهشیری,سیدمحسن روحانی
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: علوم سیاسی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: آموزش عالی,دیپلماسی عمومی,دیپلماسی علمی,بین المللی سازی دانشگاه,دانشگاه امام صادق علیه السلام
- چکیده: دیپلماسی علمی را می توان بعنوان یکی از موثرترین شاخه های دیپلماسی عمومی به شمار آورد و سکاندار هدایت آن را، دانشگاه ها و جامعه علمی کشورها بر عهده دارند. امروزه کشورهای مختلف با آکاهی از تاثیرگذاری بالای دیپلماسی علمی در حصول نتایج مطلوب در سیاست خارجی خود، بدنبال سرمایه گذاری در این عرصه نوین می باشند. دانشگاه امام صادق علیه السلام به عنوان یک دانشگاه پیشرو در زمینه علوم انسانی و اسلامی می تواند بعنوان یک دانشگاه الگو در زمینه دیپلماسی علمی مطرح گردد. در این تحقیق ضمن بررسی و سنجش عملکرد دانشگاه بر اساس شاخصهای استاندارد، از طریق روش اشباع دادهها به مصاحبه با مسئولین، اساتید و صاحب نظران دانشگاه در عرصه بین المللی پرداختیم. در این مصاحبهها مجموعه دلایل ایجابی برای حرکت دانشگاه در مسیر بین المللی شدن بر شمرده شد. حفظ مزیت رقابتی دانشگاه، و کمک به حفظ و بقای دانشگاه از جمله این دلایل بود. در پایان تحقیق راهکارهایی شامل ایجاد آگاهی در کارکنان، اعضای هیات علمی و دانشجویان پیرامون اهمیت و منافع بینالمللی شدن دانشگاه و گفتمان سازی در این حوزه، و تدوین نقشه راهبردی کلان در عرصه بین المللی شدن و استفاده از ظرفیت فارغ التحصیلان دانشگاه ارائه گردید.
- چکیده انگلیسی: Academic diplomacy can be considered as one of the most effective fields of public diplomacy. This diplomacy is mainly led by countries' universities and academic community. Nowadays, being aware of the high degree of effectiveness of academic diplomacy in the achievement of desirable results in their foreign policy, various countries seek to invest in this modern field. As a forerunner in the field of Islamic humanities, the Imam Sadiq (pbuh) University (ISU) can be introduced as an example in the field of academic diplomacy. A study of the background of this university and evaluation of the level of its internationalization based on standard indicators shows that ISU has not been completely successful in the international presentation of itself, and ultimately in its movement in line with academic diplomacy. In this research, I have interviewed the ISU's authorities, professors, and experts at the international level using data saturation point method. With respect to the causes of ISU's failure, one can point to such factors as the lack of motivation and will on behalf of ISU's senior authorities. In the end, such solutions as creating awareness in the staff, faculty members, and utilizing the capacities of ISU graduates are mentioned
- انتشار مقاله: 21-09-1397
- نویسندگان: محمد رضا دهشیری,سیدمحسن روحانی
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: روش سطح پاسخ,بهینهیابی,صمغ دانۀ بالنگو,الگوریتم ازدحام ذرات چندهدفه,ماست تازۀ کمچرب
- چکیده: در این تحقیق اجزاء مخلوط ماست تازۀ کمچرب حاوی صمغ دانۀ بالنگو مدلسازی و بهینهیابی شد. برایاینمنظور ابتدا متغیرهای مستقل مقادیر صمغ دانۀ بالنگو (0 تا 0/1 درصد) و چربی (0 تا 2 درصد) به روش کاملاً تصادفی در قالب طرح مرکب مرکزی مدلسازی شدند و هریک از متغیرهای پاسخ (آباندازی، pH، امتیاز طعم، رنگ، بافت و پذیرش کلی) در قالب مدل رگرسیون چندجملهای بهصورت تابعی از متغیرهای مستقل ارائه شدند. نتایج تحقیق نشان داد که با افزایش صمغ دانۀ بالنگو آباندازی و pH نمونهها کاهش و امتیاز طعم و مزه، بافت، رنگ و پذیرش کلی نمونهها افزایش یافت. افزایش چربی نیز فقط منجربهکاهش آبانداری نمونهها شد. سپس مدلهای بهدستآمده، توسط الگوریتم ازدحام ذرات چندهدفه و الگوریتم بهینهیابی عددی به روش سطح پاسخ، بهینه گردید، بهطوریکه آباندازی حداقل و امتیازهای طعم، بافت و پذیرش کلی حداکثر درنظرگرفته شدند. نتایج مقایسۀ میانگین سهنقطۀ بهینۀ بهدستآمده از دو الگوریتم نشان داد که بهطورکلی در بهینهیابی اجزاء مخلوط ماست کمچرب حاوی صمغ دانۀ بالنگو، الگوریتم ازدحام ذرات چندهدفه از عملکرد بهتری نسبت به الگوریتم بهینهیابی عددی به روش سطح پاسخ برخوردار است. میانگین میزان بهینۀ صمغ دانۀ بالنگو و چربی در روش الگوریتم ازدحام ذرات چندهدفه بهترتیب 0/85 و 1 درصد و در روش الگوریتم بهینهیابی عددی به روش سطح پاسخ 0/89 و 1/94 درصد بهدست آمد.
- چکیده انگلیسی: In this study, the formulation of fresh low-fat yogurt containing Balangu seed gum was modeled and optimized. In this study, first the independent variables of balangu seed gum (0 to 0.1%) and fat (0 to 2%) were modeled completely randomly in the form of a central composite design and each of the response variables (syneresis, pH, flavor, color, texture, and overall acceptance) were presented in the form of a polynomial regression model as a function of independent variables.The results showed that with increasing balangu seed gum, syneresis and pH of the samples decreased and the flavor, color, texture, and overall acceptance of the samples increased. Also, the increase in fat only decreased the syneresis of the samples. Then, the obtained models were optimized by multi objective particle swarming algorithm and numerical optimization algorithm in response surface methodology, so that minimum syneresis and maximum texture, flavor, color and general acceptance scores were obtained. The results of comparing the mean of three optimal points of the two algorithms showed that in general, in optimizing the formulation of low-fat yogurt containing balangu seed gum, the multi-objective particle swarming algorithm has a better performance than the numerical optimization algorithm in response surface method. The average optimal amount of balangu seed gum and fat in the multi-objective particle swarm algorithm was 0.85 and 1%, respectively, and in the method of optimization algorithm in response surface methodology, was 0.89 and 1.94%.
- انتشار مقاله: 13-02-1399
- نویسندگان: محسن قدس روحانی,مرتضی کاشانی نژاد,حسن رشیدی,سمیرا نوروزی
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: بهینهسازی,ارزیابی حسی,پنیر پروسس پخشپذیر,صمغ زانتان,صمغ کنجاک گلوکومانان
- چکیده: در این تحقیق اثر مقادیر مختلف کرۀ پاستوریزه (3 تا 9 درصد) و هیدروکلوئیدهای کنجاک (0 تا 0/4 درصد) و زانتان (0 تا 0/4 درصد) بر ویژگیهای سفتی، طعم، پخشپذیری، رنگ، پذیرش کلی وpH پنیر پروسس پخشپذیر بررسی شد. نتایج در قالب طرح مرکب مرکزی (CCD) بررسی و به روش سطح پاسخ (RSM) مدلسازی و تجزیهوتحلیل شد. ضریب تبیین برای مدلهای رگرسیون برازششده سفتی، طعم، پخشپذیری، رنگ، پذیرش کلی و pH بهترتیب 0/834، 0/852، 0/959، 0/886، 0/813 و 0/871 بود، ضمن اینکه فاکتور عدم برازش برای مدل تمامی صفات معنیدار نبود (0/05>P). بنابراین صحت مدل برای برازش اطلاعات تأیید گردید. باتوجهبه نتایج بهدستآمده، اثر افزودن هیدروکلوئیدهای یادشده و مقادیر مختلف کره بر ویژگیهای حسی و شیمیایی پنیر پروسس پخشپذیر در سطوح مختلف معنیدار بود. نقطۀ بهینة متغیرهای تولید برای دست یافتن به پنیری که حتیالامکان کمترین امتیاز سفتی و بیشترین مجموع امتیاز طعم، پخشپذیری، رنگ و پذیرش کلی و نیز pH مناسب را داشته باشد، 0/066 درصد کنجاک، 0/024 درصد زانتان و 8/53 درصد میباشد. چنین محصولی دارای امتیاز سفتی 2/88، امتیاز طعم 3/99، امتیاز رنگ 4/11، امتیاز پخشپذیری 4/88، امتیاز پذیرش کلی 4/03 و درنهایت 5/51 pH: و عدد مطلوبیت 93/06 درصد بود.
- چکیده انگلیسی: In this research, the effects of three variables, Konjac Glucomannan gum (KGM) (0-0.4% w/w), Xanthan gum (XG) (0-0.4% w/w) and Butter (3-9% w/w) on firmness, flavor, spread ability, color, total acceptance and pH of spreadable processed cheese were investigated. The central composite experimental design (CCD) was used and the data were analyzed using response surface methodology (RSM). Coefficients of determination (R2) of fitted regression models for firmness, flavour, spreadability, colour, total acceptance and pH were 0.834, 0.852, 0.959, 0.886, 0.813 and 0.871, respectively. The Results of analysis of variance (ANOVA) table showed that the lack of fit was not significant for all response surface models at 95%. Therefore, the models for all response variables were highly adequate. The results showed that the effects of adding hydrocolloids and butter content were significant for sensory and chemical specifications. The optimum processing conditions for producing spreadable processed cheese with the best overall values for response variables were 0.066% (w/w) KGM, 0.024% (w/w) Xanthan gum and 8.53% (w/w) butter. The response values for such product were: firmness: 2.88, flavour: 3.99, spreadability: 4.88, colour: 4.11, total acceptance: 4.03 and pH: 5.51 and the desirability value was 93.06%.
- انتشار مقاله: 16-01-1395
- نویسندگان: مصطفی محروقی,محسن قدس روحانی,حسن رشیدی
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: پژوهش اجتماعی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: کلید واژه ها: شبیهسازی اجتماعی,جامعه مصنوعی,مدل کسب و انتقال تجربه,یادگیری تقویتی
- چکیده: چکیده معمولاً در سیستمهای چندعاملی، تعاملات بین عاملها و تعاملات عاملها با محیط، به صورت انتخاب و اجرای عملهایی از بین مجموعهای محدود از اَعمال مشخص توسط عاملها حاصل میشود. بنابراین نوع و میزان پیچیدگی رفتارهای پیدایشی حاصل از این تعاملات نیز به نحوه اجرا و تعداد رفتارهای قابل اجرا توسط عاملها وابسته است. در این پژوهش سعی شد با توسعه مدل کسب و انتقال تجربه و اضافه کردن قابلیت یادگیری به عاملها، تاثیر یادگیری در بهبود رفتار عاملها در انتخاب روش (راهبرد) های انتقال تجربه و در بهبود شاخصهای رفاهی در جامعه مصنوعی مورد مطالعه قرار گیرد. روش یادگیری پیشنهاد شده در پژوهش برای افزایش دامنه تواناییهای عاملها، یادگیری تقویتی4 بود. با استفاده از این روش، عاملها به مرور زمان یاد گرفتند که چگونه در مواجهه با شرایط مختلف محیطی، رفتارهای مناسبتری را انتخاب و اجرا کنند تا به اهداف فردی و اجتماعی نزدیکتر شوند. نتایج حاصل از شبیهسازی و انجام آزمایشها نشان داد که اِعمال فرآیند یادگیری میتواند منجر به بهبود رفتار عاملها و بهبود شاخصهای رفاهی جامعه مصنوعی شود.
- چکیده انگلیسی: Abstract Usually in multi-agent systems, interactions between agents and agents interactions with the environment would be formed as selection and implementation of operations of a limited set of specific actions by agents. Therefore, the type and complexity rate of the emergent behaviours resulting from these interactions is also dependent on the how to implementation and numbers of applicable behaviours by the agents. In the conducted research it was tried to investigate the impact of learning on improvement of agents’ behaviour in the selection of methods (strategies) of experience transfer and in improving the welfare indexes (measures) in the artificial society with the development of model of acquiring and transferring experience as well as adding learning capability to agents. Reinforcement learning was the learning method proposed in this study to increase the range of agents’ capabilities. With using this method, agents learned over time how to select and implement more appropriate actions in confrontation with different environmental conditions to be closer to the individual and social goals. The results of simulation and experiments showed that applying learning process can lead to improve behaviour of agents and improve welfare indexes (measures) in the artificial society.
- انتشار مقاله: 09-08-1395
- نویسندگان: امیر پویان خدابخشی,آرش رحمان,محسن روحانی
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: پژوهش اجتماعی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: کلید واژه ها: شبیهسازی اجتماعی,جامعه مصنوعی,مدل کسب و انتقال تجربه,یادگیری تقویتی
- چکیده: چکیده معمولاً در سیستمهای چندعاملی، تعاملات بین عاملها و تعاملات عاملها با محیط، به صورت انتخاب و اجرای عملهایی از بین مجموعهای محدود از اَعمال مشخص توسط عاملها حاصل میشود. بنابراین نوع و میزان پیچیدگی رفتارهای پیدایشی حاصل از این تعاملات نیز به نحوه اجرا و تعداد رفتارهای قابل اجرا توسط عاملها وابسته است. در این پژوهش سعی شد با توسعه مدل کسب و انتقال تجربه و اضافه کردن قابلیت یادگیری به عاملها، تاثیر یادگیری در بهبود رفتار عاملها در انتخاب روش (راهبرد) های انتقال تجربه و در بهبود شاخصهای رفاهی در جامعه مصنوعی مورد مطالعه قرار گیرد. روش یادگیری پیشنهاد شده در پژوهش برای افزایش دامنه تواناییهای عاملها، یادگیری تقویتی4 بود. با استفاده از این روش، عاملها به مرور زمان یاد گرفتند که چگونه در مواجهه با شرایط مختلف محیطی، رفتارهای مناسبتری را انتخاب و اجرا کنند تا به اهداف فردی و اجتماعی نزدیکتر شوند. نتایج حاصل از شبیهسازی و انجام آزمایشها نشان داد که اِعمال فرآیند یادگیری میتواند منجر به بهبود رفتار عاملها و بهبود شاخصهای رفاهی جامعه مصنوعی شود.
- چکیده انگلیسی: Abstract Usually in multi-agent systems, interactions between agents and agents interactions with the environment would be formed as selection and implementation of operations of a limited set of specific actions by agents. Therefore, the type and complexity rate of the emergent behaviours resulting from these interactions is also dependent on the how to implementation and numbers of applicable behaviours by the agents. In the conducted research it was tried to investigate the impact of learning on improvement of agents’ behaviour in the selection of methods (strategies) of experience transfer and in improving the welfare indexes (measures) in the artificial society with the development of model of acquiring and transferring experience as well as adding learning capability to agents. Reinforcement learning was the learning method proposed in this study to increase the range of agents’ capabilities. With using this method, agents learned over time how to select and implement more appropriate actions in confrontation with different environmental conditions to be closer to the individual and social goals. The results of simulation and experiments showed that applying learning process can lead to improve behaviour of agents and improve welfare indexes (measures) in the artificial society.
- انتشار مقاله: 09-08-1395
- نویسندگان: امیر پویان خدابخشی,آرش رحمان,محسن روحانی
- مشاهده