در هنگام جستجو کلمه در قسمت عنوان میتوانید کلمات مورد جستجو را با کاراکتر (-) جدا کنید.
کاربرد نوع شرط:
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: مجله بیوتکنولوژی کشاورزی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: بیان ژن,اسانس,مرزه,رازیانه,اینترلوکین -6 کبدی
- چکیده:
هدف: اسانسهای گیاهی به دلایل مختلفی از قبیل بهبود عملکرد، تولیدات و افزایش سطح ایمنی به جیره طیور اضافه میگردند. این مطالعه به منظور بررسی اثرات اسانسهای رازیانه و مرزه و مخلوط آنها بر عملکرد رشد، ویژگیهای لاشه، فراسنجههای آنتیاکسیدانی و بیان ژن اینترلوکین-6 کبدی در جوجههای گوشتی انجام شد.
مواد و روشها: آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی 3*3 با 9 تیمار و 4 تکرار و هرتکرار شامل 15 پرنده (540 قطعه) راس 308 انجام گردید. جیرههای آزمایشی شامل هر یک از اسانسهای رازیانه و مرزه در سطوح 0، 15/0 و 25/0 گرم در کیلوگرم جیره و مخلوط آنها بود. خوراک مصرفی، افزایش وزن و ضریب تبدیل خوراک مصرفی در دوره آغازین)10-1روزگی)، رشد)24- 11 روزگی) و پایانی)42- 25 روزگی) روزگی محاسبه شد. از هر تکرار سه پرنده در روز 42 انتخاب و خونگیری شدند. بیان ژن اینترلوکین-6 کبدی نیز در روز 42 اندازهگیری شد. برای تعیین جمعیت میکروبی در 42 روزگی از محتویات ایلئوم نمونهبرداری شد.
نتایج: نتایج نشان داد که در دوره پایانی (42-25) تیمارهایی که اسانس دریافت کرده بودند ضریب تبدیل پایینتری نسبت به تیمار شاهد داشتند. تیمار حاوی 25/0 رازیانه + 25/0 مرزه (گرم در کیلوگرم خوراک) دارای بهترین شاخص تولید بود (p<0.05). اسانسهای گیاهی استفاده شده در این آزمون سبب کاهش میزان MDA تولید شده در عضله ران جوجههای گوشتی شدند (p<0.05). افزودن این ترکیبات گیاهی اثر سبب افزایش تعداد کل لاکتوباسیلها و کاهش تعدادکل کلیفرم ها و اشرشیاکلیها در محتویات ایلئوم شده است. به غیر از تیمار حاوی مرزه 25/0 (گرم در کیلوگرم) + رازیانه 15/0 (گرم در کیلوگرم) مابقی سطوح آزمایشی سبب افزایش بیان ژن اینترلوکین-6 کبدی گردید.
نتیجهگیری: در کل جیره حاوی مخلوط 25/0 اسانس رازیانه + 25/0 اسانس مرزه بیشترین اثر را بر بهبود عملکرد و بیان ژن اینترلوکین-6 کبدی جوجههای گوشتی داشت.- چکیده انگلیسی: Objective
Herbal essential oils are added to the poultry diet for a variety of reasons, such as improving performance, production and increasing the level of immunity. This study was conducted to investigate the effects of fennel and savory essential oils and their mixtures on growth performance, carcass characteristics, antioxidant parameters and hepatic interleukin-6 gene expression in broilers.
Materials and methods
The study was conducted in a completely randomized design with a 3 × 3 factorial arrangement with 9 treatments and 4 replications, each replication containing 15 birds. (540 Ross 308 broiler chickens). The experimental diets included the levels of 0 g/kg, 0.15 g/kg and 0.25 g/kg of fennel and savory essential oils and their mixture. Feed intake, weight gain and feed conversion ratio were calculated at starter (1-10 days), grower (11-24 days) and finisher (25-42 days). Each repeated three birds were bled at day 42. Interleukin-6 gene expression was performed on day 42. The ileum contents were sampled at 42 days of age to determine the microbial population.
Results
The results showed that in the finisher (25-42), the experimental groups that received the essential oil had a lower conversion ratio than the control treatment. Among the experimental groups, the mixture of 0.25 fennel + 0.25 savory essential oils (g/kg feed) had the best production index (p<0.05). The essential oils used reduced the amount of malondialdehyde produced in the broiler drumstick (p<0.05). Herbal compounds increased the lactobacillus and reduced the coliforms and E. coli in the contents of the ileum. All savory supplementated groups except 0.25 (g/kg) + fennel 0.15 (g/kg) increased expression of hepatic interleukin-6 gene.
Conclusions
Diets containing 0.25 (g/kg)fennel + 0.25 (g/kg) savory essential oils had the highest effect on improvment of the performance and expression of the broiler liver gene.- انتشار مقاله: 03-08-1398
- نویسندگان: حمیدرضا قره شیخ لو,محمد چمنی,علیرضا صیداوی,علیاصغر صادقی,مازیار محیطی اصلی
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: Journal of Veterinary Research
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: فراسنجههای خونی,کلسترول تخممرغ,مرغ تخمگذار.,ویتامین E و C
- چکیده: کلسترول یکی از عوامل ایجاد بیماریهای قلبی و عروقی در انسان است اما در پرندگان کلسترول سرم نقش مهمی برای تولید تخممرغ دارد. فرضیات متناقضی در مورد اثرات آنتیاکسیدانها بر سطح کلسترول سرم وجود دارند، این در حالی است که آزمایشهای بسیار اندکی روی طیور انجام شده است. لذا آزمایشی به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف ویتامینهای آنتیاکسیدان (ویتامین E و C) بر عملکرد مرغهای تخمگذار، خصوصیات کیفی تخممرغ، میزان کلسترول تخممرغ و فراسنجههای خونی اعم از گلوکز، تریگلیسیرید، کلسترول و اجزای آن انجام شد. تعداد 168 قطعه مرغ تخمگذار واریته 36Hy-Line W در سن 39 هفتگی به 7 تیمار و 6 تکرار و 4 قطعه مرغ در هر تکرار تقسیم شدند و آزمایش به صورت طرح کاملاً تصادفی انجام شد. تیمارها شامل افزودن سطوح 100، 200 و 400 میلی گرم ویتامین E یا C به هر کیلوگرم جیره پایه بود. افزودن سطوح مختلف ویتامینها به جیره، تأثیری بر صفات عملکردی مرغها نداشت. وزن زرده با افزایش سطوح ویتامینهای آنتیاکسیدان در جیره، کاهش یافت (05/0p<.) کلسترول زرده نیز کاهش خطی را با افزایش سطوح ویتامینهای آنتیاکسیدان نشان داد (05/0p<.) ویتامینها و به خصوص ویتامین C افزایش معنیداری را در گلوکز سرم مـوجـب شـدند (01/0<p.) هر چند تفاوت معنیداری در میزان کلسترول کل سرم در بین تیمارها مشاهده نشد اما سطح کلسترول HDL کاهش (05/0p<) و سطح کلسترول LDL افزایش یافت (05/0p<.) به نظر میرسد که در این مورد ویتامین E نسبت به ویتامین C ترکیب مؤثرتری میباشد. هر چند افزایش سطح ویتامین E یا C در جیره، موجب ...
- چکیده انگلیسی: Cholesterol is one of causes of cardiovascular diseases in humans, but serum cholesterol has an important role for egg production in birds. There are conflicting hypothesis about dietary antioxidant effect on serum cholesterol, while very few experiment have been conducted on poultry. So this study was performed to evaluate the effect of dietary levels of antioxidant vitamins (vitamin E and C) on hen performance, egg quality, egg cholesterol, blood parameters including glucose, triglyceride as well as cholesterol and its components in laying hens. Total 168 Hy-Line W36 laying hens at 39 weeks of age were divided into 7 groups and 6 replicates with 4 hens in each replicate as completely randomized design. Treatments consisted of adding levels of 100, 200 and 400 mg vitamin E or C per kg of the basal diet. Vitamin E or C has not significant effect on hen performance. Yolk weight decreased (p<0.05) by increasing the level of antioxidant vitamins in the diet. Yolk cholesterol also decreased linearly with increasing dietary antioxidant vitamin. Vitamins, particularly vitamin C, caused a significant increase in serum glucose. Although, no significant differences were observed between groups in total serum cholesterol, but serum HDL cholesterol decreased, whereas LDL cholesterol increased (p<0.05) as dietary vitamin E or C increased in diets. It seems that vitamin E is more effective than vitamin C in modifying cholesterol contents. ...
- انتشار مقاله: 11-10-1348
- نویسندگان: مجتبی زاغری,مازیار محیطی اصلی
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: مجله دامپزشکی ایران
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: پوست سبز گردو,سیستم ایمنی,جوجهگوشتی
- چکیده: آزمایش به منظور بررسی اثر پودر پوست سبز گردو بر پاسخهای ایمنی، با استفاده از 200 قطعه جوجه گوشتی انجام شد. جوجهها به پنج گروه و هر گروه به 4 زیر گروه 10 قطعهای تقسیم شدند. مقادیر صفر، 1، 2، 3 و 4 درصد پودر پوست سبز گردو به جیره اضافه شد. تزریق داخل عضلانی 1/0 میلی لیتر محلول 25 درصد گلبول قرمز گوسفند در روزهای 8 و 22 انجام شد و عیار پادتن IgG و IgM از طریق آزمایش هماگلوتیناسیون در روزهای 21، 28، 35 و 42 تعیین شد. در 42 روزگی، نمونه خون جمعآوری شد و سلولهای قرمز و سفید خون شمارش شد و بعد از ذبح پرنده وزن چربی احشایی و اندام های احشایی تعیین شد. در 21 روزگی عیار پادتن IgM تیمارهای 4 درصد پودر پوست سبز گردو (93/2) بیشتر از شاهد (12/2) بود (05/0P<). در 42 روزگی عیار پادتن IgG تیمارهای 4 (5/5)، 3 (25/5) و 2 درصد (81/4) پودر پوست سبز گردو بیشتر از شاهد (68/3) بود (05/0P<). نسبت هتروفیل به لنفوسیت و درصد هتروفیل در تیمار 4 درصد پودر پوست سبز گردو (بهترتیب 55/0 و 23/33) کمتر از شاهد بود (05/0 P<). درصد لنفوسیت در تیمار 4 درصد پودر پوست سبز گردو (96/59) بیشتر از شاهد (87/56) بود (05/0 P<). بالاترین درصد وزن نسبی بورس در تیمار 2 (17/0)، 3 (17/0) و 4 (16/0) درصد پودر پوست سبز گردو مشاهده شد (05/0P<). درصد وزن نسبی تیموس در تیمار 3 (59/0) و 4 (54/0) درصد پودر پوست سبز گردو بیشتر از شاهد بود (05/0P<). بنابراین افزودن پودر پوست سبز گردو به جیره سبب بهبود عملکرد ایمنی جوجههای گوشتی شد.
- چکیده انگلیسی: Experiment was conducted to evaluate the effect of green husk of walnut powder on immune responses, by using 200 broilers. Birds were split into five groups and each group into four sub groups which include 10 birds. The levels of zero, 1, 2, 3 and 4 % powder of green husk of walnut were added to diet of each group. Intramuscular injection of 0.1 mL of the 25% SRBC suspension was performed at 8 and 22 d and the titers of IgG and IgM was determined by haemagglutination test at 21, 28, 35 and 42 d. Blood samples were collected to determine count of red and white blood cells and after that birds were slaughter to evaluate weight of visceral fat and organelles at 42 d. Titer IgM was higher in treated birds with 4 % green husk (2.93) than control (2.12) at 21 d (P<0.05). Titer IgG was higher in treated birds with 4 % green husk (5.5), 3% green husk (5.25) and 2% green husk (4.81) than control (3.68) at 42 d (P<0.05). Ratio of hetrophil to lymphocyte and percentage of heterophil were lower in treated birds with 4 % green husk (0.55 and 33.23 respectively) than control (P<0.05). Percentage of lymphocytes was higher in treated birds with 4 % green husk (59.96) than control (56.87; P<0.05). The highest percentage relative weight of bursa was observed in treated birds with 2 (0.17), 3 (0.17) and 4% green husk (0.16; P<0.05). The percentage relative weight of thymus was higher in treated birds with 3% green husk (0.59) and 4% green husk (0.54) than control (P<0.05). Therefore, supplementation diet with green husk of walnut powder improved function of broiler immune system.
- انتشار مقاله: 19-01-1395
- نویسندگان: بهناز موسوی راضی,محمد روستائی علی مهر,مازیار محیطی اصلی
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: علوم دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: انرژی,تولید,لیزین,مرغ مادر گوشتی
- چکیده: برای انجام این آزمایش از تعداد 140 قطعه مرغ مادر آرین و 20 قطعه خروس در سن 26 هفتگی استفاده شد. آزمایش به روش فاکتوریل 2×2 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 20 واحد آزمایشی و به مدت 40 هفته انجام شد. جیرههای آزمایشی با دو سطح انرژی شامل 2740 (پیشنهادی سویه آرین) و 2540 کیلوکالری در کیلوگرم و دو سطح اسید آمینه لیزین قابل هضم شامل 54/0 و 61/0 درصد تنظیم شد. سطح انرژی جیره تأثیری بر تولید تخممرغ، وزن تخممرغ و ضریب تبدیل خوراک نداشت، اما مرغهایی که جیره با سطح انرژی پایینتر دریافت کردند افزایش وزن روزانه کمتری داشتند (05/ 0> p). افزایش سطح لیزین جیره سبب افزایش وزن تخم مرغ به میزان 5/1 درصد شد ( 74/62 در مقابل 63/68؛ 05/ 0> p). اما درصد تولید تخم مرغ، ضریب تبدیل غذایی و افزایش وزن روزانه این مرغها تغییری نکرد. جیرههای با سطح انرژی معمول نسبت به جیره با انرژی کمتر درصد جوجه درآوری از کل تخممرغها ( 39/65 در مقابل 40/73؛ 05/0> p) و همچنین از تخم مرغهای بارور ( 27/73 در مقابل 91/ 88؛ 001/0> p) کمتری داشت. همچنین کاهش سطح انرژی جیره سبب افزایش باروری ( 62/50 در مقابل 05/ 80؛ 001/0> p) و افزایش تعداد جوجه درجه یک ( 38/75 در مقابل 26/92؛ 001/0> p) گردید. نتایج نشان میدهد که استفاده از سطح کمتر انرژی و لیزین در جیره دوره تولید مرغ مادر گوشتی سویه آرین سبب بهبود عملکرد تولید مثلی میشود.
- چکیده انگلیسی: An experiment was carried out with 140 Arian broiler breeder hens and 20 males at 26 weeks of age. This experiment was done in 2×2 factorial arrangement in a completely randomized design with 20 experimental units and lasted 40 weeks. Dietary treatments were formulated with 2 levels of energy including 2740 and 2540 Kcal/Kg and two level of digestible lysine (0.54 and 0.61 %). Dietary energy level had no significant effect on egg production, egg weight and feed conversion ratio, but hens were received lower energy level had a lower daily weight gain compare to the hens received high energy level (p<0.05). Increasing lysine level of diets, increased egg weight by 1.5 % (62.74 vs. 68.63%; p<0.05). However egg production, feed conversion ratio and body weight gain of this hens didn’t affected by lysine level. Hatchability of total eggs (65.39 vs. 73.40; p<0.05) and hatch of fertile egg (73.27 vs. 88.91, p<0.001) reduced by increasing energy level. Also, decreasing energy intake increased fertility (50.62 vs. 80.05; p<0.001) and grade one chicks (75.38 vs.92.26; p<0.001). The results show that use less energy and lysine levels in the diet of Arian broiler breeder improve reproductive performance.
- انتشار مقاله: 04-12-1395
- نویسندگان: کاظم یوسفی کلاریکلائی,سید عبداله حسینی,مازیار محیطی اصلی,حسین یوسفی کلاریکلائی,امیر میمندی پور
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: علوم دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: عملکرد,جوجههای گوشتی,چربی,عصاره آویشن شیرازی,کلمات کلیدی: ثبات اکسیداتیو گوشت
- چکیده: این آزمایش به منظور بررسی تأثیر عصاره آویشن شیرازی و چربی جیرهای بر عملکرد و ثبات اکسیداتیو لاشه جوجههای گوشتی (سویه راس 308، با نسبت مساوی نر و ماده) انجام شد. طرح مورد استفاده در آزمایش، طرح کاملاً تصادفی با 6 تیمار، 4 تکرار و 10 قطعه جوجه در هر تکرار بود. مصرف خوراک، افزایش وزن و ضریب تبدیل خوراک به صورت دورهای و در پایان دورهای آغازین، رشد و پایانی اندازهگیری شدند. در پایان دوره آزمایش (روز 42) از گوشت ناحیه ران 2 قطعه جوجه کشتار شده نمونهگیری انجام و ذخیرهسازی نمونهها به مدت 45 و90 روز در دمای فریزر (20- درجه سانتیگراد) صورت گرفت. جهت اندازه گیری ثبات اکسیداتیو نمونههای گوشت ناحیه ران، از میزان مواد واکنش دهنده با اسید تیوباربیتوریک (TBARS) استفاده شد. در تمامی دورهها، جیرههای حاوی چربی، افزایش وزن و خوراک مصرفی روزانه بیشتر و ضریب تبدیل خوراک کمتری در مقایسه با جیرههای بدون چربی داشتند (05/0>P). با وجود عدم معنیداری اثر عصاره آویشن شیرازی بر عملکرد رشد جوجههای گوشتی (05/0
P) و افزایش غیر معنیدار در غلظلت سوپراکسید دیسموتاز شد. به عنوان نتیجهگیری کلی، استفاده از چربی جیرهای و عصاره آویشن شیرازی به ترتیب منجر به بهبود در عملکرد جوجهها و کاهش میزان اکسیداسیون و افزایش کیفیت گوشت در طی ذخیرهسازی شد.
- چکیده انگلیسی: This experiment was conducted to investigate the effect of thyme extract (TE) and dietary fat on performance and carcass antioxidant properties of Ross 308 broiler chicks (male/female ratio of 50/50). The used experimental design was a completely randomized design with six dietary treatments each replicated 4 times with 10 birds per replicate. Feed intake (FI) and body weight gain (BWG) of the chicks were recorded at the end of starter, grower and finisher periods. These records were used to calculate feed conversion ratio (FCR). The susceptibility to lipid oxidation of thigh muscles from two slaughtered chicks (on day 42) was determined during 45 and 90 days of refrigerated storage (-20 °C) using thiobarbituric acid reactive substances (TBARS) assay. Chicks fed diets supplemented with fat had higher BWG and FI, and lower FCR compared to diets without fat (P<0.05) in all experimental periods. Despite the non-significant effect of TE on growth performance, its use led to significant reduction in TBARS concentrations in thigh meat after 45 and 90 days of storage (P<0.05). Adding TE led to significant increase in glutathione peroxidase concentration in liver (P<0.05), but its increasing effect on liver superoxide dismutase activity was not significant (P>0.05). As an overall conclusion, adding TE and SO to the diets of broiler chicks for the entire experimental period led to improved growth rate in SO supplemented birds and increased oxidative stability of meat in birds supplemented with TE.
- انتشار مقاله: 20-09-1395
- نویسندگان: مریم نوبخت,حسن درمانی کوهی,مازیار محیطی اصلی
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: علوم دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: انرژی,تولید,لیزین,مرغ مادر گوشتی
- چکیده: برای انجام این آزمایش از تعداد 140 قطعه مرغ مادر آرین و 20 قطعه خروس در سن 26 هفتگی استفاده شد. آزمایش به روش فاکتوریل 2×2 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 20 واحد آزمایشی و به مدت 40 هفته انجام شد. جیرههای آزمایشی با دو سطح انرژی شامل 2740 (پیشنهادی سویه آرین) و 2540 کیلوکالری در کیلوگرم و دو سطح اسید آمینه لیزین قابل هضم شامل 54/0 و 61/0 درصد تنظیم شد. سطح انرژی جیره تأثیری بر تولید تخممرغ، وزن تخممرغ و ضریب تبدیل خوراک نداشت، اما مرغهایی که جیره با سطح انرژی پایینتر دریافت کردند افزایش وزن روزانه کمتری داشتند (05/ 0> p). افزایش سطح لیزین جیره سبب افزایش وزن تخم مرغ به میزان 5/1 درصد شد ( 74/62 در مقابل 63/68؛ 05/ 0> p). اما درصد تولید تخم مرغ، ضریب تبدیل غذایی و افزایش وزن روزانه این مرغها تغییری نکرد. جیرههای با سطح انرژی معمول نسبت به جیره با انرژی کمتر درصد جوجه درآوری از کل تخممرغها ( 39/65 در مقابل 40/73؛ 05/0> p) و همچنین از تخم مرغهای بارور ( 27/73 در مقابل 91/ 88؛ 001/0> p) کمتری داشت. همچنین کاهش سطح انرژی جیره سبب افزایش باروری ( 62/50 در مقابل 05/ 80؛ 001/0> p) و افزایش تعداد جوجه درجه یک ( 38/75 در مقابل 26/92؛ 001/0> p) گردید. نتایج نشان میدهد که استفاده از سطح کمتر انرژی و لیزین در جیره دوره تولید مرغ مادر گوشتی سویه آرین سبب بهبود عملکرد تولید مثلی میشود.
- چکیده انگلیسی: An experiment was carried out with 140 Arian broiler breeder hens and 20 males at 26 weeks of age. This experiment was done in 2×2 factorial arrangement in a completely randomized design with 20 experimental units and lasted 40 weeks. Dietary treatments were formulated with 2 levels of energy including 2740 and 2540 Kcal/Kg and two level of digestible lysine (0.54 and 0.61 %). Dietary energy level had no significant effect on egg production, egg weight and feed conversion ratio, but hens were received lower energy level had a lower daily weight gain compare to the hens received high energy level (p<0.05). Increasing lysine level of diets, increased egg weight by 1.5 % (62.74 vs. 68.63%; p<0.05). However egg production, feed conversion ratio and body weight gain of this hens didn’t affected by lysine level. Hatchability of total eggs (65.39 vs. 73.40; p<0.05) and hatch of fertile egg (73.27 vs. 88.91, p<0.001) reduced by increasing energy level. Also, decreasing energy intake increased fertility (50.62 vs. 80.05; p<0.001) and grade one chicks (75.38 vs.92.26; p<0.001). The results show that use less energy and lysine levels in the diet of Arian broiler breeder improve reproductive performance.
- انتشار مقاله: 04-12-1395
- نویسندگان: کاظم یوسفی کلاریکلائی,سید عبداله حسینی,مازیار محیطی اصلی,حسین یوسفی کلاریکلائی,امیر میمندی پور
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: علوم دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: عملکرد,جوجههای گوشتی,چربی,عصاره آویشن شیرازی,کلمات کلیدی: ثبات اکسیداتیو گوشت
- چکیده: این آزمایش به منظور بررسی تأثیر عصاره آویشن شیرازی و چربی جیرهای بر عملکرد و ثبات اکسیداتیو لاشه جوجههای گوشتی (سویه راس 308، با نسبت مساوی نر و ماده) انجام شد. طرح مورد استفاده در آزمایش، طرح کاملاً تصادفی با 6 تیمار، 4 تکرار و 10 قطعه جوجه در هر تکرار بود. مصرف خوراک، افزایش وزن و ضریب تبدیل خوراک به صورت دورهای و در پایان دورهای آغازین، رشد و پایانی اندازهگیری شدند. در پایان دوره آزمایش (روز 42) از گوشت ناحیه ران 2 قطعه جوجه کشتار شده نمونهگیری انجام و ذخیرهسازی نمونهها به مدت 45 و90 روز در دمای فریزر (20- درجه سانتیگراد) صورت گرفت. جهت اندازه گیری ثبات اکسیداتیو نمونههای گوشت ناحیه ران، از میزان مواد واکنش دهنده با اسید تیوباربیتوریک (TBARS) استفاده شد. در تمامی دورهها، جیرههای حاوی چربی، افزایش وزن و خوراک مصرفی روزانه بیشتر و ضریب تبدیل خوراک کمتری در مقایسه با جیرههای بدون چربی داشتند (05/0>P). با وجود عدم معنیداری اثر عصاره آویشن شیرازی بر عملکرد رشد جوجههای گوشتی (05/0
P) و افزایش غیر معنیدار در غلظلت سوپراکسید دیسموتاز شد. به عنوان نتیجهگیری کلی، استفاده از چربی جیرهای و عصاره آویشن شیرازی به ترتیب منجر به بهبود در عملکرد جوجهها و کاهش میزان اکسیداسیون و افزایش کیفیت گوشت در طی ذخیرهسازی شد.
- چکیده انگلیسی: This experiment was conducted to investigate the effect of thyme extract (TE) and dietary fat on performance and carcass antioxidant properties of Ross 308 broiler chicks (male/female ratio of 50/50). The used experimental design was a completely randomized design with six dietary treatments each replicated 4 times with 10 birds per replicate. Feed intake (FI) and body weight gain (BWG) of the chicks were recorded at the end of starter, grower and finisher periods. These records were used to calculate feed conversion ratio (FCR). The susceptibility to lipid oxidation of thigh muscles from two slaughtered chicks (on day 42) was determined during 45 and 90 days of refrigerated storage (-20 °C) using thiobarbituric acid reactive substances (TBARS) assay. Chicks fed diets supplemented with fat had higher BWG and FI, and lower FCR compared to diets without fat (P<0.05) in all experimental periods. Despite the non-significant effect of TE on growth performance, its use led to significant reduction in TBARS concentrations in thigh meat after 45 and 90 days of storage (P<0.05). Adding TE led to significant increase in glutathione peroxidase concentration in liver (P<0.05), but its increasing effect on liver superoxide dismutase activity was not significant (P>0.05). As an overall conclusion, adding TE and SO to the diets of broiler chicks for the entire experimental period led to improved growth rate in SO supplemented birds and increased oxidative stability of meat in birds supplemented with TE.
- انتشار مقاله: 20-09-1395
- نویسندگان: مریم نوبخت,حسن درمانی کوهی,مازیار محیطی اصلی
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: علوم دامی ایران
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: عملکرد,کیفیت بستر,بنتونیت سدیم,جوجۀ گوشتی,تراکم پرنده
- چکیده: این آزمایش بهمنظور بررسی تأثیر مکمل بستر بنتونیتسدیم و تراکم گله بر عملکرد و کیفیت بستر با استفاده از 252 قطعه جوجۀ گوشتی در قالب طرح کامل تصادفی با شش تیمار بهصورت فاکتوریل (2×3) و چهار تکرار انجام شد. عاملهای آزمایشی شامل تراکم در واحد سطح (14؛ تراکم کم و 18؛ تراکم زیاد / پرنده در هر مترمربع) و سه سطح مکمل بستر بنتونیتسدیم (0، 2 و 4 کیلوگرم در هر مترمربع) بودند. افزایش تراکم سبب افت عملکرد رشد، افزایش رطوبت، pH، شمار اشریشیاکلی و اووسیست بستر، نمرة زخمهای روده، زخم کف پا، مفصل خرگوشی و زخم سینه شد (01/0>P). رطوبت بستر و نمرة زخم کف پا و مفصل خرگوشی با افزودن 2 کیلوگرم مکمل بستر کاهش یافت (01/0>P). افزودن چهار کیلوگرم بنتونیتسدیم سبب کاهش شمار اشریشیاکلی و نیتروژن بستر و بهبود افزایش وزن جوجهها نسبت به گروه شاهد شد (01/0>P). اثر متقابل تراکم و مکمل بستر برای نمرة زخمهای کف پا و مفصل خرگوشی (35 روزگی) معنیدار بود (05/0>P) بهطوریکه در تراکم کم زخمهای ناچیز بود و افزودن مکمل بستر تأثیری بر آن نداشت اما زخمهای پا ناشی از تراکم بالا با افزودن 4 کیلوگرم مکمل بستر کاهش یافت. نتایج نشان میدهد که افزودن مکمل بستر بنتونیتسدیم تأثیر مثبتی بر عملکرد جوجههای گوشتی و کیفیت بستر داشت.
- چکیده انگلیسی: This experiment was conducted to determine the effects of sodium bentonite litter supplement and stoking density on performance and litter quality using a total of 252 broiler chicks in completely randomized design with 6 treatments which were arranged factorially (3×2) and 4 replicates. Experimental factors included: stocking density (14; low and 18; high /birds per m2) and three levels of sodium bentonite litter supplement (0, 2 and 4 kg/m2). Higher stocking density led to lower performance, higher moisture, pH, count of E.coli and oocysts in litter, intestinal lesions score, footpad and hock lesion scores and breast blister (P<0.01). Litter moisture and footpad and hock scores were reduced by application of 2 kg/m2 litter supplement (P<0.01). Supplementation of 4 kg/m2 sodium bentonite decreased count of E. coli and nitrogen in litter and improved body weight gain of broilers than control (P<0.01). Interactions between stocking density and litter supplement for footpad and hock scores (35 day of age) were significant (P<0.05) as lesions were negligible in lower stocking density without any effect by litter supplement, although the lesions induced by higher density were reduced using 4 kg/m2 litter supplement. Results indicated that application of sodium bentonite as litter supplement had beneficial effects on broilers performance and litter quality.
- انتشار مقاله: 30-08-1394
- نویسندگان: مازیار محیطی اصلی,معین قناعت پرست رشتی,میثم توکلی الموتی
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: تولیدات دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: عملکرد,جوجه گوشتی,خرفه,متابولیتهای خونی,پاسخ ایمنی
- چکیده: تأثیر افزودن پودر گیاه خرفه به جیره، بر عملکرد، پاسخ ایمنی، و برخی صفات خونی با استفاده از 160 قطعه جوجۀ گوشتی یکروزه سویۀ راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار (جیرههایی حاوی سطوح صفر (شاهد)، 5/2، 5، و 5/7 درصد پودر گیاه خرفه در جیره)، چهار تکرار و 10 قطعه جوجه در هر تکرار بررسی شد. در دورۀ 42-22روزگی و کل دورۀ پرورش، افزایش وزن و مصرف خوراک پرندگانی که در جیرۀ خود خرفه دریافت کردند، بالاتر از پرندگان شاهد بود (05/0P<). پرندگانی که با جیرههای حاوی 5 و 5/7درصد پودر گیاه خرفه تغذیه شدند، ضریب تبدیل بهتری از پرندگان شاهد داشتند (05/0P<). کمترین مقدار کلسترول و تریگلیسرید خون بهترتیب در پرندگان تغذیهشده با جیرۀ حاوی 5 و 5/7درصد پودر گیاه خرفه مشاهده شد (05/0P<). پاسخ ایمنی سلولی به فیتوهموگلوتیناسیون (PHA-P) و تیتر نیوکاسل تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفتند. عیار آنتیبادی کل علیه سلولهای قرمز خون گوسفندی (SRBC)، IgG، و IgM در 35روزگی در پرندگان تغذیهشده با جیرههای حاوی 5درصد پودر گیاه خرفه بهطور معنیداری بیشتر از پرندگان تغذیهشده با جیرۀ شاهد بود (05/0P<). نتایج تحقیق حاضر نشان داد افزودن پودر گیاه خرفه به جیرۀ جوجههای گوشتی در سطح 5درصد علاوه بر بهبود صفات عملکردی به کاهش کلسترول و تریگلیسرید خون و بهبود پاسخ ایمنی هومورال میانجامد.
- چکیده انگلیسی: The effect of different levels of dried purslane powder (DPP) in broiler diets on performance, immune response and some of blood factors was studied with 160 one day old chicken Ross 308 in a completely randomized design with four treatments (diets included with levels zero (control), 2.5, 5 and 7.5 percent DPP), four replicates and 10 chicks in each replication. At 22-42 and 1-42 days different level of DPP resulted in a significant increase in the daily body weight gain and daily feed intake. Birds that were fed with five and 7.5 percent of DPP have a better feed conversion ratio compare with the control group (P<0.05). The minimum content of blood cholesterol and triglyceride was observed in birds that were fed with five and 7.5 percent DDP, respectively. DPP did not affect cellular immune response to PHA-P and antibody response to Newcastle vaccine. The total anti-SRBC titer, IgG and IgM in birds were fed with diet containing five percent DDP was significantly higher than compare with the control group on day 35 (P<0.05). The results of this experiment show that adding five percent DPP in broiler diet led to improve performance and also reduced in cholesterol and triglyceride content and improve the humoral immune.
- انتشار مقاله: 04-10-1393
- نویسندگان: حسن صفری,اردشیر محیط,مازیار محیطی اصلی
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: تولیدات دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: جوجه گوشتی,ویتامین E,روغن سویا,ویتامین C,روغن کانولا,فراسنجههای سرم
- چکیده: برای بررسی تأثیرات افزودن ویتامین E و C به جیرههای حاوی منابع متفاوت روغن بر عملکرد و فراسنجههای سرم از 320 قطعه جوجۀ گوشتی (سویۀ راس 308)، در آزمایشی فاکتوریل 2×2×2 و در قالب طرح کاملاً تصادفی با هشت تیمار، چهار تکرار و 10 قطعه جوجه در هر تکرار استفاده شد. فاکتورهای آزمایشی شامل دو منبع متفاوت روغن (سویا و کانولا) و دو سطح ویتامین E (صفر و 200 میلیگرم در کیلوگرم) و دو سطح ویتامین C (صفر و 1000 میلیگرم در کیلوگرم) بودند. منابع روغن و ویتامینهای E و C اثر معنیداری بر عملکرد جوجۀ گوشتی نداشتند. استفاده از ویتامین E یا C سبب افزایش کلسترول کل و HDL سرم شد (05/0>P). منبع روغن اثر معنیداری بر کلسترول کل و گلوکز سرم نداشت. جیرههای حاوی روغن کانولا، سبب افزایش HDL و کاهش مالوندیآلدئید سرم در مقایسه با جیرههای حاوی روغن سویا شد (01/0>P). جیرۀ حاوی روغن کانولا و ویتامین C، موجب کاهش تریگلیسیرید سرم در مقایسه با جیرههای حاوی روغن سویا و ویتامین C شد (05/0>P). جیرههای حاوی ویتامین E موجب کاهش مالوندیآلدئید و افزایش فعالیت آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز سرم شد (05/0>P). براساس نتایج تحقیق حاضر، تغذیۀ جوجههای گوشتی با جیرۀ حاوی روغن کانولا، ویتامین C یا E، HDL سرم را افزایش میدهد و ویتامین E با تقویت سیستم آنتیاکسیدانی سبب کاهش اکسیداسیون لیپیدهای سرم شد.
- چکیده انگلیسی: An experiment was conducted to determine of the effects of vitamin E and C supplementation in diet based on different source of oils on performance and serum parameters of broilers. A total of 320 broiler chicks (Strain Ross 308) used in a 2×2×2 factorial arrangement in the form of completely randomized design with eight treatments, four replicates and 10 chicks in each replicate. Experimental factors included: two different oil sources (soybean and canola), two levels of vitamin E (zero and 200 mg/kg), and two levels of vitamin C (0 and 1000 mg/kg). Oil sources and vitamin E and C had no effect on performance of broilers. Supplementation of vitamin E or C increased serum total cholesterol and HDL (P<0.05). Source of oil had no significant effect on glucose and total serum cholesterol. Broilers fed diet containing canola oil had higher HDL and lower serum malondialdehyde than those fed diets with soybean oil (P<0.01). Supplementation of vitamin C to the diets containing canola oil decreased serum triglyceride compared with diets include soybean oil and vitamin C (P<0.05). Supplementation of vitamin E decreased serum malondialdehyde and increased activity of glutathione peroxidase (P<0.05). Results of this study indicate that dietary supplementation of canola oil, vitamin C or E to broiler diet increased serum HDL and vitamin E decreased oxidation of serum lipids by improving antioxidant system.
- انتشار مقاله: 06-11-1393
- نویسندگان: مازیار محیطی اصلی,معین قناعت پرست رشتی
- مشاهده