در هنگام جستجو کلمه در قسمت عنوان میتوانید کلمات مورد جستجو را با کاراکتر (-) جدا کنید.
کاربرد نوع شرط:
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: تحقیقات دام و طیور
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: قابلیت هضم,پایداری هوازی,سیلاژ,پتانسیل تولید گاز
- چکیده: این پژوهش بهمنظور بررسی ترکیب شیمیایی، خصوصیات تخمیری و تولید گاز سیلاژ تفاله گوجه فرنگی سیلو شده با سطوح مختلف تفاله چغندرقند و تفاله خشک مرکبات در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل: 1) سیلاژ تفاله گوجه فرنگی فاقد افزودنی (شاهد)، 2) تیمار شاهد + 5 درصد تفاله چغندرقند، 3) تیمار شاهد + 10 درصد تفاله چغندرقند، 4) تیمار شاهد + 5 درصد تفاله خشک مرکبات و 5) تیمار شاهد + 10 درصد تفاله خشک مرکبات بودند. عمل سیلو کردن در کیسههای پلاستیکی دولایه انجام گرفت. سیلوها بعد از 3، 7، 21 و 45 روز باز شدند. نتایج نشان داد که افزودن سطوح مختلف تفاله چغندرقند و تفاله خشک مرکبات تأثیر معنیداری بر درصد ماده خشک، الیاف نامحلول در شوینده خنثی، الیاف نامحلول در شوینده اسیدی و خاکستر خام داشت (05/0P<). با این حال، تیمارهای آزمایشی از نظر پروتئین خام اختلاف معنیداری نداشتند (05/0
- چکیده انگلیسی: This experiment was conducted to investigate the of chemical composition, fermentation characteristics and gas production of tomato pomace ensiled with sugar beet pulp and dried citrus pulp, in a Completely Randomized Design. Treatments were: 1) tomato pomace silage (control), 2) control + 5% sugar beet pulp, 3) control + 10 % sugar beet pulp, 4) control + 5 % dried citrus pulp and 5) control + 10 % dried citrus pulp. The ensiling process was performed in two layer plastic bags. The silos were opened after 3, 7, 21, and 45 of days. The results indicated that there were significant differences between treatments on dry matter (DM), neutral detergent fiber (NDF), acid detergent fiber (ADF) and Ash (P<0.05). However, crud protein (CP) content didn’t affected by adding sugar beet pulp and dried citrus pulp. Results showed that with increasing time after ensiling, Ammoniacal nitrogen (NH3-N) concentration increased. In this study, using different levels of sugar beet pulp and dried citrus pulp significantly improved aerobic stability compared with control treatment (P<0.05). Treatments containing 10 % additives had higher pH in comparison to treatments containing 5 % additives. There were significant differences between treatments on potential and rate of gas production and other estimated parameters (SCFA, OMD and ME) in all ensiling times. The obtained results showed that there were significant differences between treatments on OM and DM digestibility (P<0.05). The highest microbial biomass (MB) and lowest gas yield were obtained by using of 10 % additive in all ensiling times. It seems that adding sugar beet pulp and dried citrus pulp can improve nutritional value of tomato pomace silage.
- انتشار مقاله: 19-04-1396
- نویسندگان: حسین برزمینی,یوسف مصطفی لو,جواد بیات کوهسار,فرزاد قنبری
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: تحقیقات دام و طیور
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: کاکوتی,جمعیت میکروبی,قابلیت هضم,تجزیهپذیری
- چکیده: این آزمایش بهمنظور بررسی اثر گیاه کاکوتی بر قابلیت هضم مادهخشک، جمعیت میکروبی شکمبه و فراسنجههای خونی گوسفند در دو آزمایش جداگانه انجام شد. در آزمایش اول ترکیبات شیمیایی، تولید گاز و تجزیهپذیری مادهخشک کاکوتی با استفاده از سه رأس قوچ فیستولهگذاری شده تعیین شد. آزمایش دوم با استفاده از 9 رأس بره نر یکساله نژاد دالاق در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تیمار شامل سطوح صفر، 25 و 50 گرم در روز برای هر رأس دام انجام شد. قابلیت هضم مادهخشک با دو روش خاکستر نامحلول در اسید و جمعآوری کل مدفوع محاسبه شد، همچنین با روش کشت میکروبی جمعیت باکتریهای بیهوازی، باکتریهای اسید لاکتیکی و کلیفرمها ارزیابی شدند. نتایج حاصل از آزمایش اول نشان داد که تولید گاز 7/23 میلیلیتر در 200گرم مادهخشک و نرخ تجزیهپذیری 074/0 میلیلیتر در ساعت بهازای 200 گرم مادهخشک بود. فراسنجههای تجزیهپذیری شامل a، b، c، a+b و تجزیهپذیری موثر مادهخشک در سرعتهای عبور 2، 5 و 8 درصد به ترتیب برابر با 2/32، 73/29، 03/0، 0/62، 83/49، 4/43، 5/40 درصد بود. در آزمایش دوم کاکوتی تأثیر معنیداری بر قابلیت هضم مادهخشک جیره با روش خاکستر نامحلول در اسید نداشت ، اما در روش جمعآوری کل مدفوع تیمار حاوی سطوح مختلف کاکوتی باعث افزایش قابلیت هضم مادهخشک نسبت به شاهد شد (05/0>P). سطوح مختلف کاکوتی اثر معنیداری بر pH، کلیفرمها و جمعیت پروتوزوآها نداشتند، اما کمترین جمعیت باکتریهای بیهوازی و اسید لاکتیکی در تیمار شاهد مشاهده شد. سطوح مختلف کاکوتی قبل و بعد از خوراکدهی اثر معنیداری بر گلوکز، تریگلیسرید و کلسترول سرم خون نداشتند. بهنظر میرسد افزودن کاکوتی به جیره میتواند موجب بهبود قابلیت هضم ماده خشک جیره و جمعیت میکروبی شکمبه شود.
- چکیده انگلیسی: This experiment was conducted in order to investigate the effect of Ziziphora tenuioron dry matter digestibility, rumen microbial populations and blood parameters of sheep in two separate experiments. In the first experiment, chemical composition, gas production and dry matter degradation of Ziziphora tenuior was determined using three fistulated rams. In the second experiment, nine male lambs in a completely randomized design with three levels of zero, 25 and 50 grams per day for each animal were used. Dry matter digestibility by total collection method and acid insoluble ash (AIA) was calculated, and also microbial populations of anaerobic bacteria, and lactic acid bacteria and coliforms by culture method were evaluated. The results showed that gas production rate was 23.7 ml in 200 g of dry matter and degradation rate was 0.074 ml per hour per 200 g dry matter. Degradability parameters including a, b, c, a + b and effective degradability of DM in passage rate of 2, 5 and 8 percent were 32.2, 29.7, 0.03, 62.0, 49.83, 43.4 and 40.5, respectively. In the second experiment Ziziphora tenuior has no effect on dry matter digestibility of the diet with AIA, but different levels Ziziphora tenuiorincreased dry matter digestibility than control group by total collection method (P<0.05). Different levels of Ziziphora tenuior did not significantly affect the pH, protozoa population and coliforms, but the lowest population anaerobic bacteria and lactic acid were observed in the control treatment (P<0.05). Different levels of Ziziphoratenuiorbefore and after feeding don’t have any significant effect on blood glucose, cholesterol and Triglyceride (P<0.05). The data suggest that the addition Ziziphora tenuior to ration can improve the ration dry matter digestibility and rumen microbial population.
- انتشار مقاله: 18-01-1395
- نویسندگان: عافیه سلامت,تقی قورچی,فرزاد قنبری,امید عشایریزاده
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: تحقیقات دام و طیور
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: ترکیب شیمیایی,تولید گاز,قابلیت هضم,تفاله مرکبات
- چکیده: مطالعهای به منظور تعیین ارزش غذایی و مقایسه روشهای متفاوت خشک کردن بر ترکیب شیمیایی، مؤلفههای تولید گاز و قابلیت هضم تفالهمرکبات شمال و جنوب (پرتقال، نارنگی، لیمو شیرین و لیمو ترش) و تفاله خشک تجاری انجام شد. نمونههای مرکبات جمعآوری شده پس از آبگیری، در آفتاب خشک شدند. نتایج نشان داد که بین انواع تفاله مرکبات از نظر ترکیب شیمیایی اختلاف معنیداری وجود داشت (05/0P<). تفاله خشک تجاری در مقایسه با تفاله پرتقال شمال دارای خاکستر، الیاف نامحلول در شوینده اسیدی و الیاف نامحلول در شوینده خنثی بالاتری بود. انواع تفاله مرکبات از نظر فراسنجههای تولید گاز اختلاف معنیداری داشتند (05/0P<). تفاله خشک تجاری پایینترین پتانسیل تولید گاز، قابلیت هضم ماده آلی، انرژی قابل متابولیسم و غلظت اسیدهای چرب کوتاه زنجیر را در مقایسه با سایر تیمارها داشت. بین انواع تفاله مرکبات به جزء تفاله خشک تجاری از نظر قابلیت هضم ماده خشک و ماده آلی در ساعت 24 انکوباسیون و فراسنجههای تخمیری (عامل تفکیک، تولید توده میکروبی و بازده تولید توده میکروبی) اختلاف معنیداری وجود نداشت. به طور کلی نتایج نشان داد روش فرآوری میتواند ارزش تغذیهای تفاله مرکبات را تحت تأثیر قرار دهد.
- چکیده انگلیسی: An experiment was conducted to determine the nutritive value and the effect of drying methods (sun –dried vs high temperature) on chemical composition, gas production parameters and digestibility of north and South citrus pulp (orange, tangerine, sweet lemon, sour lemon) and commercial dried citrus pulp. The collected samples of citrus pulp after dewatering were dried in sunlight. Variety of commercial dried pulp was similar to the north citrus pulp. Results showed that there were significant differences among citrus pulps on chemical composition (P<0.05). Commercial dried citrus pulp had higher dry matter (DM), Ash, neutral detergent fiber (NDF) and acid detergent fiber (ADF) content over north orange pulp. Various kinds of citrus pulp showed significant difference on gas production parameters (P<0.05). The lowest gas production potential, OMD, ME and SCFAs content were found for commercial dried citrus pulp (P<0.05). There were no significant differences among various kinds of citrus pulp except commercial dried citrus pulp on dry matter and organic matter digestibility at 24 h after incubation and fermentation parameters (i.e. partitioning factor, microbial biomass production and microbial biomass production efficiency). Compared with north orange pulp, commercial dried citrus pulp had lowest partitioning factor, microbial biomass production and microbial biomass production efficiency content (P<0.05). Overall, results showed that processing procedures could affect the nutritive value of citrus pulp.
- انتشار مقاله: 14-01-1395
- نویسندگان: سکینه نوری,جواد بیات کوهسار,ابراهیم غلامعلیپور علمداری,فرزاد قنبری
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: فصلنامه محیط زیست جانوری
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: بذر,حبوبات,ترکیب شیمیایی,تولید گاز,تلقیح میکوریزی
- چکیده: مطالعه ای به منظور تأثیر هورمونهای گیاهی به صورت پرایمینگ و تلقیح با کودهای زیستی بر ترکیب شیمیایی و فراسنجه های تخمیری علوفه عدس در شرایط برونتنی انجام شد. در ابتدا بذور عدس قبل از اعمال تیمارهای پرایمینگ، با محلول دو درصد هیپوکلریت سدیم ضد عفونی و قبل از کشت به مدت 8 ساعت در محلول های مورد نظر (هورمون سالیسیلیک اسید و جیبرلیک اسید و آب مقطر) نگه داری شدند. تیمارهای آزمایشی شامل: عامل اول استفاده از قارچهای میکوریزی در سه سطح [عدم تلقیح (شاهد)، تلقیح خاک با گونه های قارچ میکوریزای Glomus intraradices و G. mosseae]. عامل دوم شامل تیمارهای پرایمینگ در 5 سطح [هیدروپرایم (با استفاده از آب مقطر)، پرایمینگ با اسید جیبرلیک 100 پی پی ام، پرایمینگ با اسید سالیسیلیک 100 پی پی ام، پرایمینگ با اسید جیبرلیک 100 پی پی ام × پرایمینگ با اسید سالیسیلیک 100 پی پی ام و شاهد (بدون تیمار)] بود. . ترکیب شیمیایی نمونه ها با استفاده از روش های استاندارد تعیین شد. به منظور برآورد فراسنجه های تولید گاز، از آزمون تولید گاز استفاده شد. قابلیت هضم برونتنی نمونه ها با استفاده از روش کشت بسته تعیین شد. نتایج نشان داد که بین تیمارهای آزمایشی از نظر ماده خشک، پروتئین خام، الیاف نامحلول در شوینده خنثی، الیاف نامحلول در شوینده اسیدی و خاکستر خام اختلاف معنی داری وجود داشت (0/05>p ). در شرایط عدم کاربرد قارچ، تیمار تلفیق دو هورمون بیش ترین و تیمار اسید سالیسیلیک و اسید جیبرلینگ کم ترین پروتئین خام را داشتند. در این مطالعه تیمار گلوموس اینترارادیسز تیمار قارچ گلوموس اینترارادیسیز×اسیدسالیسیلیک کم ترین میزان الیاف نامحلول در شوینده خنثی و الیاف نامحلول در شوینده اسیدی را داشتند. پیش تیمار کردن بذر عدس با اسید سالیسیلیک و تلفیق دو هورمون در شرایط دیم، موجب افزایش پروتئین، الیاف نامحلول در شوینده خنثی و مواد مغذی قابل هضم در مقایسه با کاربرد قارچ گلوموس اینترارادیسیز و گلوموس موسه شد. تیمار قارچ گلوموس موسه بالاترین میزان پتانسیل تولید گاز (294/9 میلی لیتر) و قارچ گلوموس موسه×اسید جیبرلیک بالاترین انرژی قابل متابولیسم (13/48 مگا ژول در کیلوگرم) را در مقایسه با سایر تیمارها داشتند. به طورکلی نتایج این مطالعه نشان داد که تیمار کردن بذر محصولات زراعی با اهداف مقاوم کردن در برابر بیماری ها و آفات و تنش هایی از قبیل شوری و خشکی، توانا ساختن ریشه ها در جذب آب و مواد مغذی می تواند بر ارزش تغذیه ای علوفه حاصل از آن ها تاثیر داشته باشد.
- چکیده انگلیسی: A study was conducted to evaluate the effect priming and inoculation with bio-fertilizers on the chemical composition and in vitro fermentation parameters of lentil. The lentil seeds to priming treatments, with two percent sodium hypochlorite disinfection solution, and cultured for 8 hours before the desired solutions (hormone gibberellic acid, and salicylic acid and distilled water) were kept. Treatments were: The first factor is the use of mycorrhizae in three levels [Non-inoculated (control), inoculation with mycorrhizal fungi species Glomus intraradices and G. mosseae]. The second factor involves priming treatments in 5 levels [Hydro-priming (using water), priming with gibberellic acid 100 ppm, Priming with salicylic acid 100 ppm, Priming with gibberellic acid 100 ppm × priming with salicylic acid 100 ppm and control (no treatment)]. The chemical composition of the samples was determined using the standard methods. In vitro digestibility of samples was determined by the batch culture method. Results showed that there was significant difference among treatments on chemical composition. In the absence of fungus, treatment combination of two hormones had most and salicylic acid and gibberellic acid had lowest crude protein content. In this study, the lowest neutral detergent fiber and acid detergent fiber content was related to treatment Glomus intraradices Glomus intraradices × salicylic acid. Results showed that pre-treatment of lentil seed with salicylic acid and combination of two hormones in drought conditions, compared with Glomus intraradices and Glomus mosseae, increased crude protein, neutral detergent fiber and nutrients digestibility. The highest apgas production potential (294.9 ml) and metabolizable energy (13.48 Mj/kg) were related to treatments Glomus mosseae and Glomus mosseae × gibberellic acid, respectively. Totally, the obtained results of this study showed that any treatment of crop seeds for resistance to diseases, pests and stresses such as salinity and drought, making ability of roots in the absorption of water and nutrients can affect nutritive values of their forages and other by- products.
- انتشار مقاله: 19-11-1398
- نویسندگان: جواد بیات کوهسار,فرشته مقصودلو,محسن آذرنیا,فرزاد قنبری,فرخنده رضایی
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: فصلنامه آموزش مهندسی ایران
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: برنامه آموزشی,مهندسی مکانیک,مقطع کارشناسی و مطالعات مقایسهای
- چکیده: از تدوین آخرین برنامه آموزشی دوره مهندسی مکانیک توسط شورای عالی برنامهریزی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری زمان زیادی سپری شده است. با توجه به آهنگ شتابان تغییرات و تحولات در دنیای علم و دانش، نیاز جدی به بازنگری در برنامه آموزشی مهندسی در ایران وجود دارد. در این مقاله وضعیت آموزش مهندسی مکانیک در ایران نسبت به سایر برنامههای آموزشی دانشگاههای برگزیده دنیا تحلیل شده است. این تحلیل نشان داده است که به طور کلی، برنامه آموزشی مهندسی مکانیک از نظر ساختاری تفاوت فاحشی با دانشگاههای دیگر ندارد، ولی به نظر می¬رسد که از نظر اجرای دروس و نحوه ارائه مفاهیم اختلافهایی به چشم می¬خورد. اگر چه در این مقاله تلاش شده است تا زمینهها و محورهای لازم به تغییر در برنامه آموزش مهندسی مکانیک معین شود، ولی این موضوع نیازمند توجه و بررسی و تحلیل بیشتری است.
- چکیده انگلیسی: The last educational program of mechanical engineering in Iran has been provided by High Council of Educational Planning of Ministry of Science, Research and Technology a long time ago. Considering the fast development in science and technology during the last decade in the world of science, it seems that a revision in this program is indispensable in Iran more than before. In this paper, the situation of mechanical engineering education in Iran has been described and also compared and analyzed with the most well-known universities in other countries. These investigations show that there is no significant structural difference between the Iranian program and other selected universities. But it seems that some diversity exist in the presentation of concepts and performance of the courses. Although in the present paper, the necessary improvement in concept and program to be change in mechanical engineering program has been argued, but this subject needs to be investigated more.
- انتشار مقاله: 16-12-1385
- نویسندگان: مجید صفار اول,مینا روحانی,امیر حسین قاسمی,فرزاد قنبری,وحید فخاری,فریدالدین بهزاد,وحید نظری
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: علوم دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: تلقیح باکتریایی,تفاله چغندر قند,برههای پرواری,سیلاژ تفاله گوجه فرنگی
- چکیده: این پژوهش بهمنظور بررسی ترکیب شیمیایی و فراسنجههای تولید گاز تفاله گوجه فرنگی سیلو شده با تفاله چغندرقند (5 و 10 درصد وزن تفاله گوجه فرنگی) و تلقیح باکتریایی (لاکتوباسیلوس پلانتاروم ، 1 میلیگرم به ازای هر کیلوگرم علوفهی تازه) و تاثیر آن بر عملکرد برههای پرواری مغانی انجام گرفت. آزمایش پرواری با 25 راس بره نر مغانی بهمدت 70 روز انجام شد. برهها بهطور تصادفی به پنج گروه تقسیم شده و هر گروه یکی از تیمارهای شاهد، جیره بدون سیلاژ تفاله گوجه فرنگی (تیمار 1)، جیره حاوی سیلاژ تفاله گوجه فرنگی + 5 درصد تفاله خشک چغندرقند (تیمار 2)، جیره حاوی سیلاژ تفاله گوجه فرنگی + 10 درصد تفاله خشک چغندرقند (تیمار 3)، جیره حاوی سیلاژ تفاله گوجه فرنگی + 5 درصد تفاله خشک چغندرقند با تلقیح باکتریایی (تیمار4) و جیره حاوی سیلاژ تفاله گوجه فرنگی + 10 درصد تفاله خشک چغندرقند با تلقیح باکتریایی (تیمار 5) را دریافت کردند. مقدار پتانسیل تولید گاز، قابلیت هضم ماده آلی، انرژی قابل متابولیسم و اسیدهای چرب کوتاه زنجیر در تفاله گوجه فرنگی سیلو شده با 10 درصد تفاله خشک چغندر قند و تلقیح باکتریایی بیشتر از شاهد بود. مقدار خوراک مصرفی و ضریب تبدیل خوراک در تیمار شاهد بیشتر از سایر تیمارها بود. تفاله گوجه فرنگی سیلو شده با تفاله چغندر قند باعث کاهش هزینه خوراک مصرفی روزانه و بهدنبال آن افزایش مقدار سود روزانه شد. در مجموع، استفاده از تفاله گوجه فرنگی سیلوشده با 10 درصد تفاله چغندرقند در جیره برههای پرواری پیشنهاد میگردد.
- چکیده انگلیسی: This research was conducted in order to evaluate the chemical composition and gas production potential of tomato pomace ensiled with sugar beet pulp (5 and 10 percent of tomato pulp weight) and bacterial inoculation (lactobacillus plantarum, 1 mg per kg of fresh forage) and its effect on performance of fattening lambs. Fattening trial was performed using 25 Moghani male lambs (29.164±3.78 kg) for 70 days. Lambs were randomly divided into 5 groups and each group received one of the treatments of control, diet without tomato pomace silage (treatment 1), diet containing tomato pomace silage ensiled with 5 percent sugar beet pulp (treatment 2), diet containing tomato pomace silage ensiled with 10 percent sugar beet pulp (treatment 3), diet containing tomato pomace silage ensiled with 5 percent sugar beet pulp and bacterial inoculation (treatment 4) and diet containing tomato pomace silage ensiled with 10 percent sugar beet pulp and bacterial inoculation (treatment 5). The amount of gas production potential, organic matter digestibility, metabolizable energy and short chain fatty acids was higher in tomato pomace silage ensiled with 10 percent sugar beet pulp and bacterial inoculation than control. Feed intake and feed conversion ratio were significantly higher in control than other treatments. Using tomato pomace ensiled with sugar beet pulp decreased feed cost and the for 1 kg gain followed by increased daily profit. Totally, the use of tomato pomace ensiled with 10 percent sugar beet pulp is suggested in fattening lamb diet.
- انتشار مقاله: 06-02-1397
- نویسندگان: عبدالعزیز یانق,فرزاد قنبری,جواد بیات کوهسار,فرید مسلمی پور
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: علوم دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: عملکرد,پروبیوتیک,گوساله,فراسنجههای خونی,شاخصهای رشد اسکلتی
- چکیده: بهمنظور بررسی تأثیر استفاده از مخلوط باکتریهای پروبیوتیکی بهصورت مایع یا خشک انجمادی بر مصرف خوراک، افزایش وزن، شاخصهای رشد اسکلتی و فراسنجههای خونی، از 24 رأس گوساله ماده هلشتاین در قالب طرح کاملاً تصادفی استفاده شد. گوسالهها پس از تولد بهطور تصادفی به یکی از سه تیمار: 1) شاهد (بدون افزودنی)، 2) گوسالههای دریافت کننده پروبیوتیک به شکل مایع و 3) گوسالههای دریافتکننده پروبیوتیک به شکل جامد اختصاص داده شدند. تعیین ماده خشک مصرفی و ثبت نمره مدفوع بهصورت روزانه، وزنکشی و شاخصهای رشد اسکلتی بهصورت هفتگی و نمونهگیری خون در سنین 21، 42 و 70 روزگی انجام شد. مایع شکمبه 4 ساعت پس از تغذیه صبح در روزهای 30، 60 و70 آزمایش جمعآوری شد. نتایج نشان داد که بین تیمارهای آزمایشی از نظر میانگین روزهای از شیرگیری و شاخصهای رشد اسکلتی اختلاف معنیداری وجود نداشت (05/0P>). استفاده از پروبیوتیک مایع و جامد تاثیر معنیداری بر وزن بدن اولیه، وزن از شیرگیری و وزن نهایی نداشت (05/0P>). هیچ اختلافی بین تیمارها از نظر pH و غلظت نیتروژن آمونیاکی شکمبه در طی دوره آزمایش مشاهده نشد (05/0P>). استفاده از پروبیوتیک به شکل مایع و پودری تاثیر معنیداری بر فراسنجههای خونی (گلوکز، تریگلیسرید، پروتئین کل، بتاهیدروکسی بوتیرات و آلبومین) نداشت (05/0P>). بهطور کلی عدم پاسخ قابل انتظاردر نتیجه استفاده از پروبیوتیک به دو شکل مایع و یا پودری بر عملکرد گوسالههای شیرخوار را میتوان احتمالاً بهخاطر شرایط خوب بهداشتی و مدیریتی در پرورش گوسالههای شیرخوار نسبت داد.
- چکیده انگلیسی: In order to evaluate the effects of using mixture of probiotic bacteria applied as a freeze dried or fresh culture on feed intake, weight gain, structural growth measurement and health, and blood metabolites, twenty four female Holstein calves were used in a completely randomized design. Calves after birth were randomly assigned into one of three treatments as follow: 1) control (without any additive), 2) calves received probiotic as a fresh culture and 3) calves received probiotic as freeze dried. Determination of starter intake and fecal scoring were done daily, and weighing and Structural growth measurements were recorded weekly. Blood samples were taken at the age of 25, 50 and 70 days old. Rumen fluid was collected 4 hours after morning feeding on 30, 60 and 70 days. The results showed that there were no differences among treatments on average weaning age and structural growth indices (p>0.05). Neither fresh culture probiotic nor freeze dried probiotic had effect on initial, final and weaning weight (p>0.05). There was no significant difference between treatments in terms of pH and ammoniacal nitrogen concentration (p>0.05). Freeze dried or fresh culture of probiotic had no significant effect (p>0.05) on blod metabolites (glucose, triglyserid, total protein, β_Hydroxybutyrate and albumin). Totally, the loss of predictable response resulted using of powder and liquid probioticson weaning calves performance can be attributed to good managerial and sanitary condition in weaning calves.
- انتشار مقاله: 12-08-1397
- نویسندگان: جواد پایمرد,جواد بیات کوهسار,فرزاد قنبری,شهریار مقصودلو
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: علوم دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: تلقیح باکتریایی,تفاله چغندر قند,برههای پرواری,سیلاژ تفاله گوجه فرنگی
- چکیده: این پژوهش بهمنظور بررسی ترکیب شیمیایی و فراسنجههای تولید گاز تفاله گوجه فرنگی سیلو شده با تفاله چغندرقند (5 و 10 درصد وزن تفاله گوجه فرنگی) و تلقیح باکتریایی (لاکتوباسیلوس پلانتاروم ، 1 میلیگرم به ازای هر کیلوگرم علوفهی تازه) و تاثیر آن بر عملکرد برههای پرواری مغانی انجام گرفت. آزمایش پرواری با 25 راس بره نر مغانی بهمدت 70 روز انجام شد. برهها بهطور تصادفی به پنج گروه تقسیم شده و هر گروه یکی از تیمارهای شاهد، جیره بدون سیلاژ تفاله گوجه فرنگی (تیمار 1)، جیره حاوی سیلاژ تفاله گوجه فرنگی + 5 درصد تفاله خشک چغندرقند (تیمار 2)، جیره حاوی سیلاژ تفاله گوجه فرنگی + 10 درصد تفاله خشک چغندرقند (تیمار 3)، جیره حاوی سیلاژ تفاله گوجه فرنگی + 5 درصد تفاله خشک چغندرقند با تلقیح باکتریایی (تیمار4) و جیره حاوی سیلاژ تفاله گوجه فرنگی + 10 درصد تفاله خشک چغندرقند با تلقیح باکتریایی (تیمار 5) را دریافت کردند. مقدار پتانسیل تولید گاز، قابلیت هضم ماده آلی، انرژی قابل متابولیسم و اسیدهای چرب کوتاه زنجیر در تفاله گوجه فرنگی سیلو شده با 10 درصد تفاله خشک چغندر قند و تلقیح باکتریایی بیشتر از شاهد بود. مقدار خوراک مصرفی و ضریب تبدیل خوراک در تیمار شاهد بیشتر از سایر تیمارها بود. تفاله گوجه فرنگی سیلو شده با تفاله چغندر قند باعث کاهش هزینه خوراک مصرفی روزانه و بهدنبال آن افزایش مقدار سود روزانه شد. در مجموع، استفاده از تفاله گوجه فرنگی سیلوشده با 10 درصد تفاله چغندرقند در جیره برههای پرواری پیشنهاد میگردد.
- چکیده انگلیسی: This research was conducted in order to evaluate the chemical composition and gas production potential of tomato pomace ensiled with sugar beet pulp (5 and 10 percent of tomato pulp weight) and bacterial inoculation (lactobacillus plantarum, 1 mg per kg of fresh forage) and its effect on performance of fattening lambs. Fattening trial was performed using 25 Moghani male lambs (29.164±3.78 kg) for 70 days. Lambs were randomly divided into 5 groups and each group received one of the treatments of control, diet without tomato pomace silage (treatment 1), diet containing tomato pomace silage ensiled with 5 percent sugar beet pulp (treatment 2), diet containing tomato pomace silage ensiled with 10 percent sugar beet pulp (treatment 3), diet containing tomato pomace silage ensiled with 5 percent sugar beet pulp and bacterial inoculation (treatment 4) and diet containing tomato pomace silage ensiled with 10 percent sugar beet pulp and bacterial inoculation (treatment 5). The amount of gas production potential, organic matter digestibility, metabolizable energy and short chain fatty acids was higher in tomato pomace silage ensiled with 10 percent sugar beet pulp and bacterial inoculation than control. Feed intake and feed conversion ratio were significantly higher in control than other treatments. Using tomato pomace ensiled with sugar beet pulp decreased feed cost and the for 1 kg gain followed by increased daily profit. Totally, the use of tomato pomace ensiled with 10 percent sugar beet pulp is suggested in fattening lamb diet.
- انتشار مقاله: 06-02-1397
- نویسندگان: عبدالعزیز یانق,فرزاد قنبری,جواد بیات کوهسار,فرید مسلمی پور
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: علوم دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: عملکرد,پروبیوتیک,گوساله,فراسنجههای خونی,شاخصهای رشد اسکلتی
- چکیده: بهمنظور بررسی تأثیر استفاده از مخلوط باکتریهای پروبیوتیکی بهصورت مایع یا خشک انجمادی بر مصرف خوراک، افزایش وزن، شاخصهای رشد اسکلتی و فراسنجههای خونی، از 24 رأس گوساله ماده هلشتاین در قالب طرح کاملاً تصادفی استفاده شد. گوسالهها پس از تولد بهطور تصادفی به یکی از سه تیمار: 1) شاهد (بدون افزودنی)، 2) گوسالههای دریافت کننده پروبیوتیک به شکل مایع و 3) گوسالههای دریافتکننده پروبیوتیک به شکل جامد اختصاص داده شدند. تعیین ماده خشک مصرفی و ثبت نمره مدفوع بهصورت روزانه، وزنکشی و شاخصهای رشد اسکلتی بهصورت هفتگی و نمونهگیری خون در سنین 21، 42 و 70 روزگی انجام شد. مایع شکمبه 4 ساعت پس از تغذیه صبح در روزهای 30، 60 و70 آزمایش جمعآوری شد. نتایج نشان داد که بین تیمارهای آزمایشی از نظر میانگین روزهای از شیرگیری و شاخصهای رشد اسکلتی اختلاف معنیداری وجود نداشت (05/0P>). استفاده از پروبیوتیک مایع و جامد تاثیر معنیداری بر وزن بدن اولیه، وزن از شیرگیری و وزن نهایی نداشت (05/0P>). هیچ اختلافی بین تیمارها از نظر pH و غلظت نیتروژن آمونیاکی شکمبه در طی دوره آزمایش مشاهده نشد (05/0P>). استفاده از پروبیوتیک به شکل مایع و پودری تاثیر معنیداری بر فراسنجههای خونی (گلوکز، تریگلیسرید، پروتئین کل، بتاهیدروکسی بوتیرات و آلبومین) نداشت (05/0P>). بهطور کلی عدم پاسخ قابل انتظاردر نتیجه استفاده از پروبیوتیک به دو شکل مایع و یا پودری بر عملکرد گوسالههای شیرخوار را میتوان احتمالاً بهخاطر شرایط خوب بهداشتی و مدیریتی در پرورش گوسالههای شیرخوار نسبت داد.
- چکیده انگلیسی: In order to evaluate the effects of using mixture of probiotic bacteria applied as a freeze dried or fresh culture on feed intake, weight gain, structural growth measurement and health, and blood metabolites, twenty four female Holstein calves were used in a completely randomized design. Calves after birth were randomly assigned into one of three treatments as follow: 1) control (without any additive), 2) calves received probiotic as a fresh culture and 3) calves received probiotic as freeze dried. Determination of starter intake and fecal scoring were done daily, and weighing and Structural growth measurements were recorded weekly. Blood samples were taken at the age of 25, 50 and 70 days old. Rumen fluid was collected 4 hours after morning feeding on 30, 60 and 70 days. The results showed that there were no differences among treatments on average weaning age and structural growth indices (p>0.05). Neither fresh culture probiotic nor freeze dried probiotic had effect on initial, final and weaning weight (p>0.05). There was no significant difference between treatments in terms of pH and ammoniacal nitrogen concentration (p>0.05). Freeze dried or fresh culture of probiotic had no significant effect (p>0.05) on blod metabolites (glucose, triglyserid, total protein, β_Hydroxybutyrate and albumin). Totally, the loss of predictable response resulted using of powder and liquid probioticson weaning calves performance can be attributed to good managerial and sanitary condition in weaning calves.
- انتشار مقاله: 12-08-1397
- نویسندگان: جواد پایمرد,جواد بیات کوهسار,فرزاد قنبری,شهریار مقصودلو
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: تولیدات دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: الکتروفورز,تجزیهپذیری,پرتوهای یونساز,کنجاله کانولا,کروسیفرین
- چکیده: این پژوهش بهمنظور بررسی تأثیر دوزهای 25، 50 و 75 کیلوگری پرتوهای یونساز گاما و الکترون، بر ناپدیدشدن شکمبهای اسیدهای آمینه و زیرواحدهای پروتئین کنجالۀ کانولا انجام گرفت. آزمایش تجزیهپذیری با تکنیک کیسههای نایلونی اجرا شد. بدین منظور از سه رأس گاو نر تالشی مجهز به فیستولای شکمبهای استفاده شد. روند ناپدیدشدن شکمبهای زیرواحدهای پروتئین کنجالۀ کانولا، با تکنیک الکتروفورز ژل پلیآکریلامید در حضور سدیم دودسیلسولفات تعیین شد. پرتوتابی موجب کاهش تجزیهپذیری شکمبهای اسیدهای آمینه شد (05/0P<). بهجز در زمینۀ اسیدهای آمینۀ سرین، تیروزین، و گلوتامات، تأثیر پرتو گاما در کاهش تجزیهپذیری اسیدهای آمینه بیشتر از پرتو الکترون بود. تجزیۀ الکتروفورزی وجود پروتئین کروسیفرین با چهار زیرواحد را در کنجالۀ کانولا نشان داد. در کنجالۀ کانولای پرتوتابینشده، هر چهار زیرواحد پروتئین کروسیفرین پس از هشت ساعت انکوباسیون شکمبهای تجزیه شدند. دوزهای 25، 50 و 75 کیلوگری پرتو الکترون و پرتو گاما، باعث حفظ زیرواحدهای پروتئین کروسیفرین بهترتیب تا زمان 16، 24 و 48 ساعت شدند. نتایج تحقیق حاضر نشان داد که عملآوری با پرتوهای یونساز گاما و الکترون باعث کاهش تجزیۀ شکمبهای زیرواحدهای پروتئین کروسیفرین و اسیدهای آمینۀ کنجالۀ کانولا میشود. توانایی پرتو گاما در کاهش تجزیۀ شکمبهای پروتئینهای کنجالۀ کانولابیشتر از پرتو الکترون است.
- چکیده انگلیسی: This study was conducted to investigate the effects of doses of 25, 50 and 75 kGy of gamma ray (GR) and electron beam (EB) ionizing radiations on ruminal disappearance of amino acids (AAs) and protein subunits of canola meal (CM). The nylon bag technique was used for degradability trial. Three ruminally fistulated Taleshi bulls were used for this aim. The disappearance trends of protein subunits for protein meal samples were determined using sodium dodecyl sulfate-polyacrylamide gel electrophoresis (SDS-PAGE). Irradiation decreased ruminal degradability of AAs (P<0.05). In this case, except for serine, tyrosine and glutamate, the effect of GR in reducing AAs degradability was more than the EB. Electrophoresis analysis identified the presence of cruciferin with four subunits in CM. In unirradiated CM, all four protein subunits of cruciferin were degraded after 8 h of rumen incubation. Doses of 25, 50 and 75 kGy of EB and GR preserved the protein subunits of cruciferin up to 16, 24 and 48 h, respectively. It can be concluded that processing with ionizing radiation of EB and GR decreases ruminal degradation of CM protein subunits of cruciferin and AAs. The effect of GR in reducing ruminal degradation of CM proteins is more than EB.
- انتشار مقاله: 04-04-1393
- نویسندگان: فرزاد قنبری,تقی قورچی,پروین شورنگ,هرمز منصوری,نورمحمد تربتی نژاد
- مشاهده