در هنگام جستجو کلمه در قسمت عنوان میتوانید کلمات مورد جستجو را با کاراکتر (-) جدا کنید.
کاربرد نوع شرط:
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: علوم دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: گوسفند,ویناس,ملاس,اسیدهای چرب فرار,نیتروژن آمونیاکی شکمبه
- چکیده: این مطالعه با هدف مقایسهی اثر جیرههای پلت شده حاوی سطوح مختلف ویناس نیشکر بر مصرف خوراک، گوارشپذیری و فراسنجههای شکمبهای در برههای نر لری-بختیاری و در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار و 5 تکرار انجام شد. جیرههای آزمایشی حاوی سطوح صفر، 5، 10، 15، و 20 در صد ویناس نیشکر در ماده خشک به جای ملاس نیشکر بود. ﻃﻮل دورهی آزﻣﺎﯾﺶ مجموعاً 25 روز و ﺷﺎﻣﻞ 15 روز ﻋﺎدتپذیری و 10 روز نمونهبرداری بود. اضافه کردن ویناس به جیره، گوارشپذیری ماده خشک را تحت تأثیر قرار نداد (05/0P>). گوارشپذیری پروتئینخام در جیرهی حاوی20 درصد ویناس نسبت به سایر تیمارها کمتر بود (05/0P<). گوارشپذیری عصارهی اتری در جیرهی حاوی 10 درصد ویناس نسبت به جیرهی شاهد کاهش، و در سایر جیرهها افزایش نشان داد (05/0P<). گوارشپذیری الیاف نامحلول در شویندهی خنثی نیز در جیرهی 15 درصد ویناس نسبت به سایر جیرهها بیشتر بود (05/0P<). با افزایش سطح ویناس در جیرهها، غلظت اسیداستیک، اسیدبوتیریک و کل اسیدهای چرب فرار کاهش یافت (05/0P<). در مجموع، ویناس نیشکر را میتوان بدون تأثیر سوء بر گوارشپذیری و تخمیر شکمبهای تا سطح 15 درصد ماده خشک در جیرهی برههای نژاد لری-بختیاری جایگزین ملاس نمود و باعث جلوگیری از دفع آن به محیط زیست شد. به هر حال، برای نتیجهگیری صحیحتر باید بازده رشد دام و بازده اقتصادی گنجاندن ویناس نیشکر را در جیره در نظر داشت.
- چکیده انگلیسی: The aim of this study was to compare the effect of pelleted diets containing different levels of sugarcane Vinasses on dry matter (DM) intake (DMI), digestibility and ruminal parameters in male lambs using a completely randomized design with 5 treatments and 5 replications. The experimental diets were containing 0, 5, 10, 15, and 20% levels of sugarcane Vinasses in DM instead of sugarcane molasses. The experiment lasted for 25 days, including 15 days of adaptation and 10 days for sampling. No significant differences were observed for digestion of DM in response to vinasse addition (P>0.05). Digestibility of crude protein at the level of 20% Vinasses was lower than that of other groups (P<0.05). Ether extract digestibility decreased at the level of 10% Vinasses compared to control, and increased in other diets (P<0.05). Digestibility of NDF at level of 15% Vinasses was higher than that of other levels (P<0.05). The amount of acetate, butyrate and total volatile fatty acids was decreased by increasing the level of Vinasses (P<0.05). In total, sugarcane vinasse can be substituted for molasses without any adverse effect on digestibility and ruminal fermentation up to 15% of DM in Lorry-Bakhtiari male lambs diet and preventing its release to the environment. However, in order to make a more correct conclusion, we must consider the efficiency of animal growth and the economic efficiency of the inclusion of sugarcane vinasse in the diet.
- انتشار مقاله: 31-05-1396
- نویسندگان: غلامعلی صنیعی,محمد بوجارپور,جمال فیاضی,مجتبی زاهدی فر
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: علوم دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: گوسفند,ویناس,ملاس,اسیدهای چرب فرار,نیتروژن آمونیاکی شکمبه
- چکیده: این مطالعه با هدف مقایسهی اثر جیرههای پلت شده حاوی سطوح مختلف ویناس نیشکر بر مصرف خوراک، گوارشپذیری و فراسنجههای شکمبهای در برههای نر لری-بختیاری و در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار و 5 تکرار انجام شد. جیرههای آزمایشی حاوی سطوح صفر، 5، 10، 15، و 20 در صد ویناس نیشکر در ماده خشک به جای ملاس نیشکر بود. ﻃﻮل دورهی آزﻣﺎﯾﺶ مجموعاً 25 روز و ﺷﺎﻣﻞ 15 روز ﻋﺎدتپذیری و 10 روز نمونهبرداری بود. اضافه کردن ویناس به جیره، گوارشپذیری ماده خشک را تحت تأثیر قرار نداد (05/0P>). گوارشپذیری پروتئینخام در جیرهی حاوی20 درصد ویناس نسبت به سایر تیمارها کمتر بود (05/0P<). گوارشپذیری عصارهی اتری در جیرهی حاوی 10 درصد ویناس نسبت به جیرهی شاهد کاهش، و در سایر جیرهها افزایش نشان داد (05/0P<). گوارشپذیری الیاف نامحلول در شویندهی خنثی نیز در جیرهی 15 درصد ویناس نسبت به سایر جیرهها بیشتر بود (05/0P<). با افزایش سطح ویناس در جیرهها، غلظت اسیداستیک، اسیدبوتیریک و کل اسیدهای چرب فرار کاهش یافت (05/0P<). در مجموع، ویناس نیشکر را میتوان بدون تأثیر سوء بر گوارشپذیری و تخمیر شکمبهای تا سطح 15 درصد ماده خشک در جیرهی برههای نژاد لری-بختیاری جایگزین ملاس نمود و باعث جلوگیری از دفع آن به محیط زیست شد. به هر حال، برای نتیجهگیری صحیحتر باید بازده رشد دام و بازده اقتصادی گنجاندن ویناس نیشکر را در جیره در نظر داشت.
- چکیده انگلیسی: The aim of this study was to compare the effect of pelleted diets containing different levels of sugarcane Vinasses on dry matter (DM) intake (DMI), digestibility and ruminal parameters in male lambs using a completely randomized design with 5 treatments and 5 replications. The experimental diets were containing 0, 5, 10, 15, and 20% levels of sugarcane Vinasses in DM instead of sugarcane molasses. The experiment lasted for 25 days, including 15 days of adaptation and 10 days for sampling. No significant differences were observed for digestion of DM in response to vinasse addition (P>0.05). Digestibility of crude protein at the level of 20% Vinasses was lower than that of other groups (P<0.05). Ether extract digestibility decreased at the level of 10% Vinasses compared to control, and increased in other diets (P<0.05). Digestibility of NDF at level of 15% Vinasses was higher than that of other levels (P<0.05). The amount of acetate, butyrate and total volatile fatty acids was decreased by increasing the level of Vinasses (P<0.05). In total, sugarcane vinasse can be substituted for molasses without any adverse effect on digestibility and ruminal fermentation up to 15% of DM in Lorry-Bakhtiari male lambs diet and preventing its release to the environment. However, in order to make a more correct conclusion, we must consider the efficiency of animal growth and the economic efficiency of the inclusion of sugarcane vinasse in the diet.
- انتشار مقاله: 31-05-1396
- نویسندگان: غلامعلی صنیعی,محمد بوجارپور,جمال فیاضی,مجتبی زاهدی فر
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: تحقیقات کاربردی در علوم دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: کاه گندم,تفاله چغندرقند,باگاس نیشکر,علوفه سیلو شده,گاومیش شیرده
- چکیده: این آزمایش در قالب طرح آماری چرخشی در زمان، با استفاده از 4 جیره غذایی(4 نوع خوراک سیلو) در 4 دوره زمانی بر روی 12 رأس گاومیش شیرده اجرا گردید. تیمارها شامل علوفه ذرت سیلو شده(شاهد)، تفاله چغندرقند به اضافه باگاس نیشکر، تفاله چغندرقند با کاه گندم، تفاله چغندرقند با ترکیب باگاس و کاه گندم سیلو شده بود که به عنوان بخشی از مواد خشبی جیره استفاده گردید. بر اساس نتایج به دست آمده بین تیمارها از لحاظ تغییرات وزن گاومیشها، مقدار خوراک مصرفی، میزان تولید شیرخام و تصحیح شده بر اساس 4 درصد چربی و ترکیبات شیر(درصد چربی، پروتئین و مواد جامد بدون چربی) تفاوت معنیداری مشاهده نگردید. اختلاف بین تیمارها از نظر هزینه خوراک یک کیلوگرم شیر تولیدی معنیداری بود(05/0P< ). بنابر این از تفاله چغندرقند و باگاس نیشکر سیلو شده به جای علوفه ذرت سیلو شده، در تغذیه گاومیش شیرده میتوان استفاده نمود.
- چکیده انگلیسی: This experiment was conducted a change over design with 4 treatments ( rations) and 4 periods (28 days) was carried out using of 12 lactating buffaloes. Treatments were: (T1) corn silage (control), (T2) admixture of sugar beet pulp and sugar cane bagasse, (T3) admixture of sugar beet pulp and wheat straw, and (T4) admixture of sugar beet pulp and sugar cane bagasse and wheat straw which were used as rouphage portion of the diets. Experiment results showed that, change weight, feed intake, milk yield, 4 FCM milk yield and milk composition were not affected by the treatments. The differences between feed cost per 1 kg milk yield in experimental groups were significant (P< 0.05). Therefore, silage of sugar beet pulp with sugar cane bagasse can be used replacement corn silage of lactating buffaloes.
- انتشار مقاله: 01-01-1394
- نویسندگان: ابراهیم فروغی نیا,غلامعلی صنیعی
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: تحقیقات کاربردی در علوم دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: کاه گندم,تفاله چغندرقند,باگاس نیشکر,علوفه سیلو شده,گاومیش شیرده
- چکیده: این آزمایش در قالب طرح آماری چرخشی در زمان، با استفاده از 4 جیره غذایی(4 نوع خوراک سیلو) در 4 دوره زمانی بر روی 12 رأس گاومیش شیرده اجرا گردید. تیمارها شامل علوفه ذرت سیلو شده(شاهد)، تفاله چغندرقند به اضافه باگاس نیشکر، تفاله چغندرقند با کاه گندم، تفاله چغندرقند با ترکیب باگاس و کاه گندم سیلو شده بود که به عنوان بخشی از مواد خشبی جیره استفاده گردید. بر اساس نتایج به دست آمده بین تیمارها از لحاظ تغییرات وزن گاومیشها، مقدار خوراک مصرفی، میزان تولید شیرخام و تصحیح شده بر اساس 4 درصد چربی و ترکیبات شیر(درصد چربی، پروتئین و مواد جامد بدون چربی) تفاوت معنیداری مشاهده نگردید. اختلاف بین تیمارها از نظر هزینه خوراک یک کیلوگرم شیر تولیدی معنیداری بود(05/0P< ). بنابر این از تفاله چغندرقند و باگاس نیشکر سیلو شده به جای علوفه ذرت سیلو شده، در تغذیه گاومیش شیرده میتوان استفاده نمود.
- چکیده انگلیسی: This experiment was conducted a change over design with 4 treatments ( rations) and 4 periods (28 days) was carried out using of 12 lactating buffaloes. Treatments were: (T1) corn silage (control), (T2) admixture of sugar beet pulp and sugar cane bagasse, (T3) admixture of sugar beet pulp and wheat straw, and (T4) admixture of sugar beet pulp and sugar cane bagasse and wheat straw which were used as rouphage portion of the diets. Experiment results showed that, change weight, feed intake, milk yield, 4 FCM milk yield and milk composition were not affected by the treatments. The differences between feed cost per 1 kg milk yield in experimental groups were significant (P< 0.05). Therefore, silage of sugar beet pulp with sugar cane bagasse can be used replacement corn silage of lactating buffaloes.
- انتشار مقاله: 01-01-1394
- نویسندگان: ابراهیم فروغی نیا,غلامعلی صنیعی
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: تحقیقات تولیدات دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: ویناس,تولید گاز,ملاس,هضم پذیری
- چکیده: این مطالعه جهت تعیین ارزش و مقایسه فراسنجههای تولید گاز ملاس و ویناس در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار و شش تکرار انجام شد. جهت تهیه مایع شکمبه از سه رأس گوسفند نر بالغ فیستولدار استفاده شد. جیرههای آزمایشی شامل: جیره 1) جیره پایه +20 درصد ملاس + صفر درصد ویناس (شاهد)، جیره 2) جیره پایه + 15 درصد ملاس + 5 درصد ویناس، جیره 3) جیره پایه + 10 درصد ملاس + 10 درصد ویناس، جیره 4) جیره پایه + 5 درصد ملاس + 15 درصد ویناس، و جیره 5) جیره پایه + صفر درصد ملاس + 20 درصد ویناس بودند. بر اساس نتایج به دست آمده پتانسیل تولید گاز، نرخ گاز تولید شده، انرژی قابل متابولیسم، قابلیت هضم ماده آلی و مقدار اسیدهای چرب کوتاه زنجیر در ملاس بطور معنیداری بیشتر از ویناس بود (05/0P<). عامل تفکیک، تولید توده میکروبی و راندمان تولید توده میکروبی در سطح 10 درصد ویناس کاهش معنیداری نسبت به شاهد نشان داد (05/0P<). حجم تولید گاز در سطح 15 درصد ویناس در تمامی ساعات انکوباسیون نسبت به گروه شاهد به طور معنیداری بیشتر بود (05/0P<). مقدار انرژی قابل متابولیسم، قابلیت هضم ماده آلی و مقدار اسیدهای چرب کوتاه زنجیر در در سطح 15 درصد ویناس افزایش معنیداری نسبت به شاهد نشان داد(05/0P<). به طور کلی جایگزینی ویناس با ملاس به نسبت 15 درصد در جیرههای غذایی، باعث افزایش ارزش غذایی جیرهها میشود.
- چکیده انگلیسی: This study was conducted to compare the nutritive value of molasses and vinasses by in vitro gas production technique using rumen fluid collected from three fistulated mature male sheep. The experiment used the completely randomized design with 5 treatments and 6 replications. Rumen fluid was collected from three fistulated mature male sheep.The experimental diets included: diet 1) basal diet + 20% molasses + 0% vinasses (control), diet 2) basal diet + 15% molasses +5% vinasses, diet 3) basal diet + 10% molasses + 10% vinasses, diet 4) basal diet + 5% molasses + 15% vinasses, and diet 5) basal diet + 0% molasses + 20% vinasses. Potential of gas production, rate of gas production, metabolizable energy, digestibilityof organic matter and short-chain fatty acids from molasses were more than those from vinasses (P<0.05). Partitioning Factor, microbial biomass and microbial biomass efficiency at level of 10% vinasses was less compared to the control (P<0.05). The volume of gas production from diet containing 15% vinasses was greater than the control throughout the fermentation period (P<0.05). Metabolizable energy, organic matter digestibility and short-chain fatty acids from the diet containing 15% vinasses was significantlyhigher compared to the control (P<0.05). Generally, substitution of vinasses with molasses up to 15% increased the nutritional value of the diets.
- انتشار مقاله: 06-01-1396
- نویسندگان: غلامعلی صنیعی,محمد بوجارپور,جمال فیاضی,مجتبی زاهدی فر
- مشاهده