در هنگام جستجو کلمه در قسمت عنوان میتوانید کلمات مورد جستجو را با کاراکتر (-) جدا کنید.
کاربرد نوع شرط:
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: مجله علمی شیلات ایران
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: سلامت,ایمنی,قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss),پروتئین آبکافتی
- چکیده: هدف از این تحقیق تهیه پروتئین آبکافتی (هیدرولیزی) از اندرونه (امعاء و احشاء) قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss)، تعیین وزن مولکولی پپتیدهای حاصله و استفاده از پروتئین آبکافتی در جیره غذایی بچهماهی قزلآلای رنگینکمان برای بررسی تاثیر آن بر برخی از فاکتورهای خونی و بیوشیمیایی ماهی بود. برای این منظور آبکافت اندرونه ماهی قزلآلای رنگینکمان بهوسیله آنزیم آلکالاز انجام شد. فعالیت آنتیاکسیدانی (DPPH) پروتئین آبکافتی حاصله از اندرونه قزلآلای رنگینکمان 6/1± 85 درصد به دست آمد. پروتئین آبکافتی با مقادیر مختلف صفر (شاهد)، 5/0، 1 و 2 درصد جیره برای مرحلهی دوم آزمایش مورد استفاده قرار گرفت. 252 قطعه بچهماهی قزلآلای رنگینکمان با وزن متوسط 22/0 ± 74/9 گرم بهصورت تصادفی در 4 تیمار (سه تکرار) به مدت 60 روز با جیرههای مورد نظر روزی 3 بار تا حد سیری تغذیه شدند. وزن مولکولی پپتیدهای حاصله از آبکافت در دامنه 700 دالتون تا 2 کیلودالتون متغیر بود و در پایان آزمایش فاکتورهای خونی (تعداد گلبول قرمز، هموگلوبین، هماتوکریت، تعداد گلبول سفید، MCV، MCH و MCHC)، فاکتورهای بیوشیمیایی سرم خون (پروتئین کل، آلبومین، گلوکز، کلسترول و تریگلیسرید) و ایمنی (فعالیت لیزوزیم) ارزیابی شدند. افزایش مکمل پروتئین آبکافتی تا سطح 2 درصد باعث و هموگلوبین شد (05/0>P). مقدار گلبول قرمز و گلبول سفید تفاوت معنیداری بین تیمارها نشان نداد (05/0
P). بیشترین مقدار آلبومین و کلسترول در تیمار 2 درصد مشاهده شد (05/0>P). بیشترین میزان تریگلیسرید و کمترین میزان گلوکز در تیمار شاهد به دست آمد (05/0>P). فعالیت لیزوزیم در تیمارهای حاوی پروتئین آبکافتی نسبت به تیمار شاهد افزایش معنیدار نشان داد، بهطوریکه با افزایش میزان پروتئین آبکافتشده تا سطح 2 درصد مقدار افزایش یافت و کمترین فعالیت لیزوزیم نیز در تیمار شاهد مشاهده شد (05/0>P). با توجه به نتایج به نظر میرسد استفاده از پروتئین آبکافت شده تا میزان 2 درصد در جیره ماهی قزلآلای رنگینکمان میتواند بر برخی فاکتورهای خونی و سرمی بیانشده موثر بوده و ایمنی ماهی را بهبود بخشد.
- چکیده انگلیسی: The aim of this study was to prepare rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) visceral protein hydrolysate (VPH), determine the peptide molecular weight and using rainbow trout visceral protein hydrolysate in diet of rainbow trout juvenile to investigate its effects on some hematological and blood serum biochemical parameters. The viscera of rainbow trout were hydrolyzed by alcalase enzyme and Antioxidant activity of protein hydrolysate was obtained 85±1.6 %. The protein hydrolysate was used for the second phase of the experiment. For this purpose, four diets were prepared including VPH free as the control and three diets with 0.5, 1, and 2 percent VPH inclusions. Juvenile rainbow trout (n = 252; 9.74 ± 0.22 g) were randomly distributed in the treatments (with three replicates) and fed with the prepared diets based on satiation, 3 times a day for 60 days. Peptide polecular weight ranged from 700 D to 2 KD. Final evaluated parameters were hematological (RBC, hemoglobin, hematocrit, WBC, MCV, MCH and MCHC), serum biochemical (total protein, albumin, glucose, cholesterol and triglyseride) indices and lysosyme. Increasing the VPH up to 2 % caused to increase hemoglobin (P<0.05). RBC and WBC showed no significant differences among treatments (P>0.05). The lowest hematocrit was observed in 1 % treatment (P<0.05). The highest amounts of albumin and cholesterol were observed in 2 % treatment and the highest amount triglyseride and the lowest amount of glucose were observed in control group (P<0.05). All VPH-containing treatments had higher amount Lysosyme activity than control as such with inceasing VPH up to 2 % coused to increase the lysosyme activity and the lowest amount of that was observed in control (P<0.05). The results indicate that a diet containing 2 % of VPH cause to affect on some mentioned haemetological and serum biochemical parameters and could improve immunity in in juvenile rainbow trout.
- انتشار مقاله: 09-02-1398
- نویسندگان: شقایق جواهردوست,سکینه یگانه,عبدالصمد کرامت امیرکلایی
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: مجله علمی شیلات ایران
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: کود آلی,ورمیکمپوست,رشد,بچهماهیاننورس پیشرفته,کوددهی استخر
- چکیده: در این تحقیق تاثیر استفاده کودهای آلی بر عملکرد رشد بچهماهیاننورس کپورماهیان مورد بررسی قرار گرفت. این آزمایش در تانکهای 300 لیتری در قالب طرح کاملا تصادفی با 7 تیمار و هر کدام با سه تکرار طی مدت 3 ماه انجام گردید. بچهماهیان بطور تصادفی به تعداد 60 قطعه با میانگین وزن 05/0± 6/0 گرم در هر تانک به نسبت 5/0 :5/1 : 2 : 6 (5 درصد، 15 درصد،20 درصد و 60 درصد بهترتیب کپور سرگنده، کپور علفخوار، کپور معمولی، کپور نقره ای) ذخیره سازی شدند. 7 تیمار عبارت بودند از: شاهد (C)، ورمیکمپوستkg/m3 1 (T1)، کود ورمیکمپوستkg/m3 5/1 (T2)، کود کمپوستkg/m3 1 (T3)، کود کمپوستkg/m3 5/1 (T4)، کود گاوkg/m3 1 (T5)، کود مرغkg/m3 6/0 (T6) که در 3 تکرار مورد استفاده قرار گرفتند. تولید اولیه، پلانکتونها، کفزیان، پارامترهای کیفی آب (درجه حرارت، اکسیژن محلول، اکسیژن مورد نیاز شیمیایی یا COD، نیتروژن- آمونیوم و فسفات) و کلروفیل a هر دو هفته یکبار اندازهگیری شدند. در پایان دوره آزمایش شاخصهای رشد بچهکپورماهیان مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که بیشترین مقدار اکسیژن محلول، کلروفیل a، تعداد فیتوپلانکتون و زئوپلانکتون در تیمار T1 و کمترین آن در تیمار شاهد مشاهده شد (05/0p<). بیشترین میزان کفزیان در تیمار T6 نسبت به سایر تیمارها مشاهده شد. بر اساس نتایج، بهترین عملکرد رشد در تیمار T1 بود که به جز تیمار T6 با بقیه تیمارها اختلاف معنیداری نشان داد (05/0p<). بهطور کلی نتایج بدست آمده نشان داد که استفاده از کود ورمیکمپوست به میزانkg/m3 1 در سال میتواند پارامترهای کیفی آب، پلانکتون و عملکرد رشد بچهکپورماهیان را بهبود بخشد.
- چکیده انگلیسی: In this research, the effect of organic fertilizers was studied on the growth performance of carps fry. This experiment was conducted in a completely randomized design with seven treatments and three replications in 300 liters of tanks within 3 months. 60 pieces of fish fry with an average weight of 0.6 ± 0.05 g were randomly storage in each tank per 0.5: 1.5: 2: 6 (respectively, 5%, 15%, 20% and 60% respectively big head, grass carp, common carp, silver carp). Seven treatments were included control (C), vermicompost of 1 kg/m3 (T1), vermicompost fertilizer 1.5 kg/m3 (T2), compost fertilizer 1 kg/m3 (T3), compost fertilizer 1.5 kg/m3 (T4), cow manure 1 kg/m3 (T5), chicken manure 0.6 kg/m3 (T6) used in 3 replicates. Primary production, plankton and water quality parameters (temperature, chemical oxygen demand, dissolved oxygen, nitrogen-ammonium and phosphate) were measured weekly or twice weekly. At the end of the experiment period, the growth indices were measured. The results showed that the highest amount of dissolved oxygen, chlorophyll a concentration, phytoplankton and zooplankton was observed in T1 treatment and the lowest in control group (p<0.05). The highest amount of benthos was observed in T6 treatment compared to other group. Based on the results, the best growth performance was observed in T1 treatment, except to T6 treatment with other treatments (p<0.05). Overall, the results of this study suggest that vermicompost application of 1 kg/m3 can improve the quality parameters of water, plankton and performance of Carps fry.
- انتشار مقاله: 07-03-1398
- نویسندگان: خسرو جانی خلیلی,عبدالصمد کرامت امیرکلایی,حسین اورجی,ابولقاسم اسماعیلی فریدونی,رمضان رجبنیا
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: مجله علمی شیلات ایران
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: شاخصهای رشد,ترکیب بدن,کپور معمولی Cyprinus carpio,رشد جبرانی,محدودیت پروتئینی
- چکیده: در تحقیق حاضر اثرات دوره های مختلف محدودیت پروتئینی و تغذیه مجدد طی مدت 8 هفته بر عملکرد رشد و ترکیبات بیوشیمیایی بدن بچهماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) مورد مطالعه قرار گرفت. بچهماهیان کپور با میانگین وزن اولیه 7/0±09/20 گرم در هفت گروه آزمایشی تحت تیمارهای غذایی قرار گرفتند و هر گروه دارای سه تکرار بود. تیمارهای آزمایشی شامل تیمار A: هشت هفته غذادهی با جیره حاوی 32 درصد پروتئین (گروه شاهد)، تیمار B: یک هفته محدودیت پروتئینی + هفت هفته غذادهی، تیمار C: دو هفته محدودیت پروتئینی + شش هفته غذادهی، تیمار D: سه هفته محدودیت پروتئینی + پنج هفته غذادهی، تیمار E: چهار هفته محدودیت پروتئینی + چهار هفته غذادهی، تیمار F: بهصورت یک هفته در میان محدودیت پروتئینی و غذادهی، تیمار G: یک هفته محدودیت پروتئینی + 3 هفته غذادهی مجددا یک هفته محدودیت پروتئینی + 3 هفته غذادهی. در طی دوره محدودیت از جیره حاوی 16 درصد پروتئین بهعنوان جیره غذایی محدودیت پروتئینی استفاده شد. بیشترین مقدار وزن نهایی، افزایش وزن بدن، درصد افزایش وزن بدن، کارایی تبدیل غذایی و نرخ رشد ویژه در تیمار C و کمترین مقدار آنها در تیمار E مشاهده شد. بهترین ضریب تبدیل غذا نیز مربوط به تیمار C بود، که تفاوت مشخصی با تیمارهای D و E داشت (05/0p<). بالاترین میزان کارایی تبدیل پروتئین نیز در تیمار F مشاهده شد (16/0±41/2)، که تفاوت معنیداری با تیمارهای CوG نشان نداد (05/0
)، اما با سایر تیمارها تفاوت معنیدار نشان داد (05/0p<). همچنین بیشترین مقدار پروتئین و چربی لاشه در تیمارهای D و F مشاهده شدند. در نهایت میتوان نتیجه گرفت که هر چه طول زمانی دورههای محدودیت پروتئینی بیشتر شود، توان ماهی در جبران کاهش رشد، کمتر خواهد شد اما هرچه طول دوره محدودیت پروتئینی کمتر باشد، ماهی بهتر میتواند کمبود رشد خود را جبران نماید.
- چکیده انگلیسی: In this study, the effects of protein restriction in the diet and re-feeding with complete diet on growth performance and body composition of fingerling common carp (Cyprinus carpio) were studied during 8 weeks. Common carp fingerlings with an average initial weight (20/09 ± 0/07) in seven experimental groups were fed with three replications. Treatment A: 8 weeks were fed diet with 32% protein (control group), for treatments of B, C, D, E, F and G respectively the protein restriction phase was considered one week, two weeks, three weeks, four weeks, one week within three weeks of feeding the diet containing 16% protein as dietary protein restriction Highest final weight, body weight increase, percentage of body weight gain, feed conversion efficiency and specific growth rate was observed in group C and the lowest was observed in group E. Highest feed conversion ratio was observed in treatment C which significantly higher than treatment D and E (p<0/05). Highest protein efficiency ratio was observed in treatment F which showed no significant difference between treatments C and G (p>0.05) but with other treatments were significantly different (p<0/05).none of the treatments ash did not show a significant difference together (p>0/05). Highest of the moisture content of the carcass observed in treatment E which not significantly different with treatments F and G (p>0/05) but showed significant differences (p<0/05) with other treatments. Also highest carcass protein and fat was levels in treatment D and F were observed. In the end it can be concluded that the more protein during long periods of limitation, the ability of fish to compensate for the slowdown, but will be less than the length of the limitation period is less protein, the better fish can compensate for the lack.
- انتشار مقاله: 02-08-1396
- نویسندگان: هادی سنچولی,حسین اورجی,عبدالصمد کرامت امیر کلایی,خسرو جانی خلیلی
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: فصلنامه محیط زیست جانوری
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: خصوصیات فیزیکی,قزل آلای رنگین کمان,کپور معمولی,اکسترود,پلت فشرده
- چکیده: هدف از این مطالعه، بررسی ساختار فیزیکی پلت تهیه شده مورد استفاده در صنعت آبزی پروری است. به این منظور، پلت های مخصوص پرواری با قطر 4 میلی متر، اکسترود و فشرده تهیه شده برای مصرف قزل آلا و کپور، از کارخانه بهدانه شمال مورد آزمایش قرار گرفت. پارامترهای مورد بررسی یکنواختی قطر پلت، وزن حجمی، رطوبت، شناوری، نرخ گسترش، حلالیت در آب و ظرفیت نگه داری آب بود. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که قطر دانه خوراک تهیه شده با روش اکسترود اختلاف معنی داری با قطر پلت فشرده نداشت. نتایج به دست آمده از وزن حجمی، رطوبت و نرخ گسترش در پلت اکسترود کم تر از پلت فشرده بود و اختلاف معنی داری نشان داد (0/05>p) اما بین پلت های قزل آلا و کپور اختلاف معنی داری دیده نشد (0/05<p). پلت های اکسترود در طی مدت آزمایش کاملاً شناور و پلت های فشرده کاملا غوطهور بود. پلت اکسترود پایداری در آب بیش تری نسبت به پلت فشرده نشان داد و انحلال پذیری در پلت اکسترود و فشرده کپور کم تر از دو نوع پلت قزل آلا بود اما در هیچ یک از دو حالت اختلاف معنی داری مشاهده نشد (0/05<p). ظرفیت نگه داری آب در بررسی بین اکسترود و فشرده اختلاف آماری معنی داری مشاهده شد (0/05>p) و پلت های در حالت اکسترود ظرفیت نگه داری آب بیش تری داشت اما در جیره قزل آلا و کپور اختلاف معنی داری مشاهده نشد (0/05<p). در نهایت میتوان به این نتیجه رسید که دوام و پایداری پلت های اکسترود بیش تر از پلت های فشرده بود و این نوع پلت مزایای بیش تری برای استفاده در تغذیه آبزیان دارد.
- چکیده انگلیسی: The aim of this study was to evaluate the physical structure of the pellets produced in the aquaculture industry. For this reason, pellets for growthing with a diameter of 4 mm, extruded and pressed preparation for taking trout and carp, of Behdaneh factory in sari was tested. tested Grft.paramtr uniform pellet diameter, weight, humidity, immersion, spreading rate, solubility water and water-holding capacity. The results showed that the grain diameter feed made with extruded pellets compressed with a diameter of no significant difference. The results of the test weight, moisture and compressed pellets was less than the rate of expansion of the extruded pellets and showed significant differences (P <0.05), but the trout and carp pellets was not significantly different (P> 0.05). During the test floating pellets extruded and pressed pellet was completely submerged. Extruded pellet stability in water than compressed pellets and extruded pellets and pressed carp solubility in less than two types of trout pellets, but in neither case was no significant difference (P> 0.05). Water holding capacity (WHC) in the investigation of extruded and pressed statistically significant difference was observed (P <0.05) and extruded pellets in the water holding capacity was higher but not statistically significant difference in the diet of trout and carp (P> 0.05 ). Finally, it can be concluded that most of the pellets compressed extruded pellet durability, and this type of platform is more advantageous for use in fish feed.
- انتشار مقاله: 01-09-1394
- نویسندگان: زهرا مظاهری تهرانی,عبدالصمد کرامت امیری
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: فصلنامه محیط زیست جانوری
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: انرژی,پروتئین,رشد,غذا,ماهی آزاد دریای خزر,پرورش مصنوعی
- چکیده: آزمایش تعیین احتیاجات غذایی ماهی آزاد دریای خزر با 6 تیمار و در 3 تکرار و به مدت 8 هفته در سالن تکثیر و پرورش پژوهشکده اکولوژی دریای خزر در فرح آباد ساری در استان مازندران اجراء شد. تعداد 720 عدد بچه ماهی آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius Kessler1877) با میانگین وزنی 7 گرم در 18 ونیرو به طور تصادفی تقسیم گردیدند. شش جیره غذایی با استفاده از سه سطح پروتئین (45%، 50% و 55 %) و دو سطح انرژی (3/5 و 4 کیلوکالری در چارچوب یک طرح آزمایشی فاکتوریل (3×2) تهیه گردید. غذادهی مطابق با درجهحرارت آب و اندازه ماهی که معمولاً از 1/5 تا 0/04 وزن بدن متغیر بوده است، روزی سه بار (ساعات 8، 12 و 16) انجام شد. بررسی ها نشان داد که غذای حاوی 45% پروتئین بر برخی شاخص های رشد مانند ضریب تبدیل غذایی و نسبت بازده پروتئین اثر معنی داری مثبت داشته است (0/05>p) اما با افزایش انرژی از 3500 به 4000 کالری اثر معنی داری بر شاخص های رشد ماهی دیده نمی شود (0/05
- چکیده انگلیسی: A sharp decline in natural population of Caspian brown trout lead to implementing of restocking program in Iran. Along the stock recovery program, the artificial production of this species has been attracted too much attention in recent years. The objective of the study is to assess the effects of protein and energy levels of diet on fish performance, growth efficiency of Caspian brown trout in order to develop a proper diet for production of this species. Six experimental diets were formulated by replacing casein as a pure protein source with fat as an energy source in the diets according to a 3×2 factorial design. The diet was assigned to 18 tanks with 50 fish each, with three replicated for each diet. The experiment was conducted for 8 weeks with Caspian brown trout with an initial body weight of around 7 g. Caspian brown trout demonstrated a better FCR and a larger SGR at lower protein levels (45 and 50%) in comparison to high protein level (55%; P<0.05). Protein efficiency ratio improved by a decrease in protein content of the diet (P<0.05), but energy content of diets does not affect any growth related parameter such as FCR, SGR and PER (p>0.05). There was also no interaction between protein and energy levels in the growth related parameters, suggesting the effect of protein on the growth parameters in Caspian brown trout did not depend on energy levels of diet. In conclusion diet containing 50% protein can support the maximum growth. High dietary energy level of the diet dose in cooperate in protein sparing effect.
- انتشار مقاله: 03-09-1394
- نویسندگان: حمید رمضانی,عبدالصمد کرامت امیری,سیامک یوسفی سیاه کلرودی
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: فصلنامه محیط زیست جانوری
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: Cyprinus carpio,رشد,نانوذرات سلنیوم,Selemax
- چکیده: بهمنظور بررسی اثر سطوح مختلف نانوذرات سلنیوم (Nano-Se) در مقایسه با سلنیوم آلی (Selemax) بر عملکرد رشد بچه ماهیان کپورمعمولی (Cyprinus carpio)، آزمایش 60 روزهرشد در سالن آبزیپروری دانشگاه علومکشاورزیومنابعطبیعی ساری انجام شد. کپورها با وزن اولیه 0/05±60/8 گرم به طور تصادفی در 21 مخزن 300 لیتریبا تراکم 40 قطعه ذخیره شدند بهطوریکه برای شش تیمار و گروه شاهد سه تکرار وجود داشت. نانوسلنیوم و سلنیوم آلی در سطوح 0، 0/5، 1/5 و 4/5 میلیگرم درکیلوگرم به جیره نیمه خالص اضافه گردید. تیمار1، تیمار2، تیمار3، تیمار4، تیمار5 و تیمار6 به ترتیب، با جیره های حاوی 0/5 میلی گرم درکیلوگرم نانوسلنیوم، 1/5 میلی گرم درکیلوگرم نانوسلنیوم، 4/5 میلی گرم درکیلوگرم نانوسلنیوم، 0/5 میلی گرم درکیلوگرم سلنیوم آلی، 1/5 میلی گرم درکیلوگرم سلنیوم آلی و 4/5 میلی گرم درکیلوگرم سلنیوم آلی تغذیه شدند. گروه شاهد با جیره پایه، بدون اضافه کردن سلنیوم مورد تغذیه قرار گرفتند. بچه ماهیها روزانه حدود 3% وزن بدن، در سه وعده تغذیه شدند و هر دو هفته یکبار زیستسنجی انجام گردیدند. در پایان دوره آزمایش شاخصهای رشد و بقا بررسی شد. نتایج نشان داد که اضافه کردن نانوسلنیوم و سلنیوم آلی در تیمارهای غذایی، وزننهایی، نرخرشدویژه (SGR)، درصدوزن بهدستآمده بدن (%WG) و ضریبتبدیلغذایی (FCR) را تحت تأثیر قرار داد. تفاوت آماری معنی داری (0/05>p) درتیمارهای 1، 2، 3، 4، 5 و 6 در مقایسه با گروه شاهددر وزننهایی، وزن به دست آمده روزانه، نرخرشدویژه، درصدوزن بهدستآمده بدن و ضریبتبدیلغذایی وجود داشت. بیش ترین مقدار وزننهایی، نرخرشدویژه و درصدوزن بهدستآمده بدن در ماهیان تغذیهشده با 1/5 میلیگرم سلنیوم درکیلوگرم، پسازآن 4/5 و سپس 0/5 میلیگرم سلنیوم درکیلوگرم و کم ترین میزان در ماهیان تغذیه شده با جیره پایه مشاهده شد. نرخ بقا بهوسیله تیمارهای غذایی تحتتأثیر قرار نگرفت؛ بنابراین بهترین عملکرد رشد در کپورهای تغذیه شده با سطح 1/5 میلیگرم نانوسلنیوم در جیره بهدستآمد. در سطوح یکسان، اثر استفاده از سلنیوم به فرم نانوذره بیشتر از فرم آلی آن بود.
- چکیده انگلیسی: A 60-day growth trial was conducted the effects of selenium nanoparticle (Nano-Se) in comparison with organic selenium (Selemax) on growth performance of fingerlings of common carp (Cyprinus carpio) in aquaculture hall of university agricultural and natural resource, Sari. Carps with initial weight 8.60 ±0.05 gr were randomly stocked into 21 tanks (300 lit) with density of 40 fish so that three replicates were available for each of the six treatments and control. Nano-Se and Selemax were added to the semi-purified diets at levels 0, 0.5, 1.5 and 4.5 mg Se/kg. T-1, T-2, T-3, T-4, T-5 and T-6 were fed with diets containing 0.5 mgNano-Se/kg, 1.5 mgNano-Se/kg, 4.5mgNano-Se/kg, 0.5mgSelemax/kg, 1.5mgSelemax/kg and 4.5mgSelemax/kg, respectively. The control groups were fed basal diets without Se addition. Fingerlings about 3% of body weight fed with three daily meals and biometry was carried out every two weeks. Growth and survival factors were analyzed at the end of the trail period and results showed that the addition of Nano-Se and Selemax in the dietary treatments affected final weight, specific growth rate (SGR), weight gain percentage (%WG) and food conversion ratio (FCR). There were significant differences (P<0.05) in final weight, DWG, SGR, %WG and FCR of T-1, T-2 T-3, T-4, T-5 and T-6 compared with the control. The highest value final weight, SGR and %WG were observed in fish fed diets with 1.5 mg Se/kg diet, followed by 4.5 mg Se/kg, then 0.5 mg Se/kg, and lowest in fish fed the basal diet. Survival rate were not affected by the dietary treatments. Furthermore, the best growth performance was achieved in carps fed with level 1.5 mg Nano-Se/kg diet. Effect of selenium in nanoparticles form was more than organic form on the same level.
- انتشار مقاله: 01-02-1393
- نویسندگان: شراره احمدوند,عبدالصمد کرامت امیرکلایی,حسین اورجی,شیدا احمدوند
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: فصلنامه علوم خبری
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: شبکههای اجتماعی,تبلیغات بازرگانی,شیوه ها و تکنیک ها,تبلیغ کنندگان,کالا و خدمات
- چکیده: نسل کنونی از ابتدای حیاتش با رسانهها آشنا شده، رشد میکند و بخش عظیمی از اطلاعات، الگوهای رفتاری و ارزشهای خود را از آنها دریافت می کند. رسانه میتواند به صورت مستقیم تمامی آحاد جامعه را تحت تأثیر قرار دهد، با توجه به کاربرد و نقش رسانه هاى گروهى، یکی از انواع بسیار مطرح تبلیغات، تبلیغات تجاری (بازرگانی) است که برمبناى پروسه جلب مخاطبان در تبلیغات بازرگانی از سوی رسانه ها و شبکه های اجتماعی با آگاهی دادن به مخاطبان ضمن یاری رساندن به آنان در تصمیم به خرید و مصرف کالاهاى تبلیغاتى باعث ایجاد رقابت سالم بین تبلیغ کنندگان شده و چرخش اقتصادی را تسهیل می سازد. امروزه تبلیغات تجاری کوشش تعمّدی و حساب شدة مدیریت تبلیغ کنندگان است که بمنظور شکل دادن به دریافت پیام، دستکاری ادراک و همسوئى رفتار مخاطبان با نیت مورد نظر تبلیغ کنندگان صورت می گیرد. از اینرو در پروسه جلب مخاطبان در تبلیغات بازرگانی از سوی رسانه ها و شبکه های اجتماعی، تبلیغات تجاری و بازرگانی یکی از پنج عامل اساسی در ارتباطات است که بوسیلة آن پیام های دیدنی و شنیدنی به اطلاع مخاطبان رسانیده می شود تا بوسیلة نفوذ در رفتار مخاطبان، آنان را وادار به خرید و مصرف نموده، تمایل و علاقة آنان را نسبت به تبلیغ کنندگان جلب نمایند.
- چکیده انگلیسی: The current generation has grown up and growing from the beginning of its life with the media and receives a huge amount of information, behavioral patterns and values from them. Media can directly affect the entire community, considering the use and role of the mass media, is one of the most prominent types of advertising, commercial advertising, based on the process of attracting audiences to commercial advertising by the media. Social networks, by informing the audience while helping them decide on buying and using advertising products, will create a healthy competition between advertisers and facilitate economic turnaround.Today, advertising is a deliberate and accountable campaign of advertiser management designed to shape the message, manipulate the perception and match the behavior of the target audience with the intention of the advertiser. Hence, in the process of attracting audiences in commercial advertising by the media and social networks, commercial and commercial advertising is one of the five most important factors in communication, through which audiences are informed by audience, to influence audience behavior. , Forcing them to buy and use, attract their interest and interest towards the advertisers
- انتشار مقاله: 19-02-1399
- نویسندگان: رضا غنی لو,صمد میر,امید میر
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: فصلنامه علوم خبری
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: تلگرام,شبکههای اجتماعی,تبلیغات,کالا,پیامهای تبلیغاتی
- چکیده: هدف این تحقیق بررسی نقش تبلیغات شبکه اجتماعی تلگرام در جلب اعتماد مخاطبان به خرید کالا میباشد. تحقیق با روش پیمایش و ابزار پرسشنامه و جامعه آماری، کاربران اینترنت و از اعضاء فعال شبکه تلگرام در شهر مشهد و در رده سنی بین 20 تا 65 سال منظور گردیده است. برای آزمون روایی یا ابزار تحقیق، از آزمون پایایی بازآزمایی و برای اعتبار تحقیق، از آلفای کرونباخ استفاده شده است. بر اساس فرمول نمونه گیری کوکران، حجم نمونه در میان کاربران تلگرام در محدوده جغرافیایی تحقیق، تعداد 384 نفر مشخص و روش نمونهگیری در این تحقیق، روش تلفیقی یا ترکیبی میباشد. پرسشنامه پس از توزیع بر حسب حجم نمونه و اخذ جواب آنها، دادهها به نرم افزار SPSS داده شد و نتایج در دو سطح توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و نتیجه به اینکه بین تبلیغات شبکه اجتماعی تلگرام در جلب اعتماد مخاطبان و خرید کالا، رابطه معناداری وجود دارد. مشخص شد افرادی که به تبلیغات در شبکه اجتماعی تلگرام اعتماد کمی دارند، کمتر به خرید کالا یا خدمات در تلگرام اقدام کردهاند. همچنین بین استفاده از افراد مشهور، جذابیتهای تصویر) طراحی و گرافیک(، استفاده از نمادها و نشانه ها، جلب توجه به انیمیشنهای تبلیغاتی و جذابیت شعارها در تبلیغات شبکه اجتماعی تلگرام و خرید کالا در تلگرام رابطه معناداری وجود دارد. زیرا هر چه نظر آنان را کمتر به خود جلب کرده است، کمتر به خرید کالا و خدمات اقدام کردهاند.
- چکیده انگلیسی: The aim of this study is to evaluate the role of telegram's advertisements (a social network) in ensuring readers to buy goods. To assess the validity or utility of this study and testing it's reliability and validity, Cronbach's alpha is used. Based on Cochran sampling formula, the sample size among cable users in the geographic area of research, 384 person were identified. Sampling in this research is synthesis method. It was found that people have little trust on telegram's advertisments, have less purchase goods or get services on it. Also, there is a significant relationship between using celebrities, attractive image (design and graphics), symbols and signs, animated promotional and attractive slogans in telegram's advertisements and buy goods on it. Because whatever they have attracted less, have less purchase goods or get services on it.
- انتشار مقاله: 27-01-1399
- نویسندگان: هادی خانیکی,علی اصغر کیاء,صمد میر
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: فصلنامه علوم خبری
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: رسانه,توسعه,فرهنگ,جامعه,توسعه فرهنگی
- چکیده: مهم ترین نکاتی که در تعریف توسعه فرهنگی باید مد نظر داشت عبارت است از: اولاً باید توسعه فرهنگی را یک مقولة ارزشی به شمار بیاوریم، ثانیاً باید آن را جریانی چند بعدی و پیچیده بدانیم و ثالثا در بررسی موضوع توسعه فرهنگی و پرداختن موانع آن در ایران، به سه پارادایم ایرانی, اسلامی و غربی، باید به گونه ای عمل نمود که علاوه بر حفظ ذخایر فرهنگ غنی ایران و اسلام، از غافله مدرنیته عقب نمایم. اساساً فرهنگ یکی از مهم ترین عوامل تحقق توسعه است، و از این رو، توسعة فرهنگی، هم یکی از پیش شرط های بنیادی تحقق توسعه و هم یکی از آرمان های بنیادی توسعه در هر جامعه است؛ از همین رو بیشتر صاحب نظران توسعه، از جمله کارگزاران و مسئولان سازمان ملل متحد، تأکید خاصی بر توسعه فرهنگ به عنوان یکی از مهمترین عوامل تحقق توسعه دارند. در این مقاله ضمن تعریف و ویژگی های فرهنگ به تعاریف توسعه و مفهوم توسعه فرهنگی پرداخته شده و جهت تبیین چارچوب نظری باتوجه به اینکه ساختارهای فرهنگی الویت بر دیگر ساختارهای توسعه دارد نظریات مربوطه لحاظ گردیده است و نیز تقابل سنت و توسعه فرهنگ و همچنین علل توسعه نیافتگی فرهنگی در کشور مورد بررسی قرار گرفته است و در ادامه به تنش میان توسعه به عنوان عنصر تغییر در جامعه، و فرهنگ به عنوان عنصر مقاومت در جامعه، پرداخته شده و نگارنده به چگونگی تغییر فرهنگ در جامعه نگاهی تخصصی داشته است.
- چکیده انگلیسی: The most important points to consider in the definition of cultural development are: first, we must consider cultural development as a valuable category, second, we must consider it as a multidimensional and complex process, and third, in examining the issue of cultural development and addressing its barriers. Iran, to the three paradigms of Iran, Islam and the West, must act in such a way that, in addition to preserving the reserves of the rich culture of Iran and Islam, I ignore the neglect of modernity.
Basically, culture is one of the most important factors in the realization of development, and therefore, cultural development is one of the basic preconditions for the realization of development and one of the fundamental ideals of development in any society; Therefore, most development experts, including UN agents and officials, place special emphasis on the development of culture as one of the most important factors in the realization of development.
In this article, while defining and the characteristics of culture, the definitions of development and the concept of cultural development are discussed. Cultural underdevelopment in the country has been studied and then the tension between development as an element of change in society, and culture as an element of resistance in society, and the author has a specialized view on how to change culture in society.- انتشار مقاله: 21-07-1399
- نویسندگان: صمد میر,نازنین ملکیان,سروناز تربتی,امید میر
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: شیلات
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: رشد,قزلآلای رنگینکمان,هضمپذیری,فسفولیپید,فعالیت لیپاز
- چکیده: در این تحقیق تاثیر سطوح مختلف فسفولیپید بر عملکرد رشد، فراسنجههای خونی، هضمپذیری مواد غذایی و فعالیت آنزیم لیپاز در جیرهی قزلآلای رنگینکمان بررسی شد. بدین منظور جیرهای با 20% چربی که 60% از چربی آن از پودر چربی تشکیل شده ساخته شد و فسفولیپید در دو سطح 5 و 15 گرم بر کیلوگرم به جیره اضافه گردید. جیره بدون فسفولیپید به عنوان شاهد در نظر گرفته شد و در آن به جای پودر چربی از روغن ماهی استفاده شد. 135عدد ماهی قزلآلا با وزن اولیه 88/1±45/27 گرم در 9 تانک 300 لیتری به مدت 8 هفته روزانه 2 بار با جیرههای آزمایشی تغذیه شدند. در انتهای آزمایش فراسنجههای رشد، برخی فراسنجههای پلاسما، هضمپذیری و فعالیت آنزیمی تعیین گردید. نتایج فراسنجههای رشد نشان داد که بین تیمارها و گروه شاهد از لحاظ درصد افزایش وزن، ضریب تبدیل غذایی، ضریب رشد ویژه، شاخص کبدی و ضریب چاقی تفاوت معنیداری وجود نداشت درحالیکه شاخص احشایی در گروه شاهد بهطور معنیداری بیشتر از سایر تیمارها بود. همچنین بیشترین میزان تریگلیسیرید در شاهد یافت شد درحالیکه کلسترول بین تیمارها تفاوت معنیداری نداشت. قابلیت هضم مواد غذایی، تفاوت معنیداری را بین تیمارها نشان داد. بیشترین هضمپذیری چربی و پروتئین به ترتیب در شاهد و فسفولیپید 15 بود و کمترین آنها در فسفولیپید 5 مشاهده شد. همچنین افزودن فسفولیپید افزایش معنیداری در فعالیت آنزیم لیپاز داشت و بیشترین میزان فعالیت آنزیمی در فسفولیپید 15 مشاهده شد. به نظر میرسد فسفولیپید از طریق افزایش هضمپذیری مواد مغذی به بهبود رشد کمک میکند و در سطح 15 گرم بر کیلوگرم جیره موجب بهبود برخی پارامترها در جیرهی حاوی پودر چربی در قزلآلای رنگینکمان میشود
- چکیده انگلیسی: In the present study was evaluated the effect of dietary phospholipid on growth performance, nutrient digestibility and lipase activity in rainbow trout. Diets were prepared with 20% fat base which 60% of the experimental fat diet included fat powder. Phospholipids added in two levels (5 and 15 g/kg diet). Control diet was made without phospholipid and fat powder. 135 rainbow trout in each tank with initial mean weight of 27.45±1.88g were fed with experimental diet twice daily for 8 weeks. At the end of the experiment, growth performance, some plasma factor, nutrient digestibility and lipase activity were studied. Results of growth performance including BWI, CF, SGR, HIS, FCR demonstrated no significant differences between treatments and control group. But visceral somatic index was significantly higher in control group among treatments. Triglyceride value was significantly higher in control diet although, cholesterol didn’t have significant differences. Nutrient digestibility was significantly different among treatments. Fat and protein digestibility were higher in control and phospholipid 15, respectively and the lowest value was observed in the diet phospholipid 5. Supplemental phospholipid increased lipase activity significantly. The most value of lipase activity was observed in phospholipid 15. It seems that phospholipid provides a better growth performance due to increasing nutrient digestion and improves some parameters at level of 15g/kg in diet containing fat powder in rainbow trout.
- انتشار مقاله: 28-02-1396
- نویسندگان: بتول ادهمی,عبدالصمد کرامت امیرکلائی
- مشاهده