در هنگام جستجو کلمه در قسمت عنوان میتوانید کلمات مورد جستجو را با کاراکتر (-) جدا کنید.
کاربرد نوع شرط:
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: تحقیقات دام و طیور
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: روغن,ترانس,مرغ,استان خراسان جنوبی,اسیدهای چرب سیس,قلب-عروق
- چکیده: این تحقیق به منظور بررسی ترکیب اسیدهای چرب چربی بطنی و گوشت گوشت ران و سینه مرغ و روغنهای خوراکی موجود در بازار استان خراسان جنوبی اجرا گردید.در این مطالعه از تعداد 10 نمونه گوشت ران و سینه (MB[1]) و چربی بطنی مرغ (FB[2]) در سه مرحله کشتار از مرغداریهای مختلف (مجموعا 30 قطعه مرغ) و تعداد 5 نمونه از هر کدام از روغنهای زرد (B[3])، جامد (S[4])، مارگارین (M[5]) و 5 نمونه روغن مایع (O[6]) در سطح استان جمع آوری گردید و نمونهها تا زمان استخراج چربی آنها در فریزر o80- نگهداری، سپس چربی استخراج و متیله گردید و نوع و درصد اسیدچرب تعیین گردید. درصد مجموع اسید چرب اشباع در روغن زرد، جامد، مارگارین، مایع، چربی مرغ و گوشت مرغ به ترتیب 84/31، 92/51، 03/50، 43/24، 57/35، 67/30 بود که بیشترین درصد به روغن های جامد و مارگارین و کمترین به روغن مایع اختصاص داشت (05/0>P). درصد اسیدهای چرب غیراشباع با یک پیوند دوگانه نیز 90/37، 98/14، 15/17، 95/31، 97/37، 96/39 به ترتیب در B، S، M، O، FB و MB بود که بالاترین درصد آن در گوشت مرغ مشاهده شد (05/0>P). درصد مجموع اسیدهای چرب غیراشباع با چند پیوند دوگانه نیز به ترتیب در B، S، M، O، FB و MB برابر 03/25، 28/26، 36/25، 84/37، 93/23، 01/27 بود. بالاترین درصد اسیدچرب امگا-6 در روغن مایع مشاهده شد. میزان اسید چرب امگا-3 نیز در گوشت مرغ و روغن زرد بطور متمایزی از سایر منابع بالاتر بود. میزان اسیدهای چرب ترانس نیز در گوشت و چربی مرغ کمتر از 2 درصد و در روغن زرد 70/2 درصد و در روغنها بالاتر از 5 درصد بود. چربی و گوشت مرغ بدلیل داشتن اسیدچرب اشباع و ترانس کمتر و شاخصهای آتروژنسیتی و ترومبوژنسیتی پائینتر در مقایسه با روغنهای خوراکی احتمالاً برای مصرف کننده و افراد مبتلا به بیماری قلبی-عروقی از روغنها مناسبترند.
1- Meat Broiler 2- Fat Broiler 3- Butter oil 4- Saturated oil 5- Margarine oil 6- Oil- چکیده انگلیسی: One of the most common causes of the death over the world is the cardiovascular and atherosclerosis diseases. However, in the last decades there has been continuing accumulation of evidence that trans fatty acids and omega-6 fatty acids have potential harmful action in blood lipid metabolism, atherosclerosis development and cardiovascular disease. Among the most important of fat sources in ration of human are meat and fat of broiler and edible oil. Therefore, the aim of this study was to determine the fatty acid profiles of broiler's meat and abdominal fat and edible oil in South Khorasan Province. In this descriptive and analysis study, 10 samples of meat (MB) and abdominal fat (FB) from the Birjand broiler's abattoir were collected at 3 consecutive days and 5 samples of each butter oil (B), solid oil (S), margarine (M) and liquid oil (O) were gathered from shopping around province. The samples were frozen in -80o freezer. Then, the oils were separated and methylated. The type and of each fatty acids were designated with compare to the retention time in the standard peak. The quantity of fatty acids was determined from internal standard method.Analysis of the data were revealed that the sum of SFA were 31.84, 51.92, 50.03, 24.43, 35.57 and 30.67 in B, S, M, O, FB and MB respectively. The highest and lowest amount of saturated fatty acid were observed at S, M and O respectively (P<0.05). The percentage of MUFA in B, S, M, O, FB and MB were 37.9, 14.98, 17.15, 31.95, 37.97, 39.96 % respectively. The omega-6 fatty acids were higher at liquid oil and the least amount were in FB (P<0.05). The amount of omega-3 fatty acids in BM and B were higher than other. The percentage of trans fatty acids in MB and FB were lower than 2% and in B were equal to 2.7%. The amount of trans fat acid were 10.5 and 9.82% in margarine and solid oil respectively. Therefore, the fat and meat of broiler had lower SFA and trans fatty acid and higher omega-3 fatty acids and these had lower effect on cardiovascular disease and better source for supplying their requirement.
- انتشار مقاله: 17-01-1395
- نویسندگان: محمد ملکانه,سیدجواد حسینی واشان,علی الهرسانی
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: علمی پژوهشی زراعت و فناوری زعفران
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: کلسترول,ضریب تبدیل,فعالیت آنزیمهای کبدی,وزن نسبی بورس
- چکیده: هدف از این تحقیق بررسی اثر افزودن عصاره هیدروالکلی زعفران بر عملکرد، اجزای لاشه و برخی فراسنجههای بیوشیمیایی خون بلدرچین چالش یافته با آفلاتوکسین ب 1 بود. بدین منظور تعداد 168 قطعه جوجه بلدرچین یکروزه بطور تصادفی در 28 پن در قالب طرح کاملاً تصادفی توزیع شدند. گروههای آزمایشی شامل سطوح 0، 3 و 6 میلیگرم در کیلوگرم آفلاتوکسین ب 1، گروه حاوی 3 میلیگرم آفلاتوکسین ب 1 با 350 میلیگرم عصاره هیدروالکلی گلبرگ زعفران، گروه حاوی 3 میلیگرم آفلاتوکسین ب 1 با 700 میلیگرم عصاره هیدروالکلی گلبرگ زعفران، گروه حاوی 6 میلیگرم آفلاتوکسین ب 1 با 350 میلیگرم عصاره هیدروالکلی گلبرگ زعفران، گروه حاوی 6 میلیگرم آفلاتوکسین ب 1 با 700 میلیگرم عصاره هیدروالکلی گلبرگ زعفران بودند. هر گروه دارای 4 تکرار و 6 پرنده در هر تکرار بود. در 42 روزگی، دو قطعه پرنده از هر پن انتخاب، کشتار و وزن نسبی اجزای لاشه تعیین شد. نتایج نشان داد جوجههای آلوده با سطوح 3 و 6 آفلاتوکسین، از مصرف خوراک و افزایش وزن بدن کمتری در مقایسه با شاهد برخوردار بودند و افزودن سطوح 350 و 700 عصاره زعفران به جیره بلدرچین، بخشی از کاهش وزن بدنی و مصرف خوراک ناشی از آفلاتوکسین جبران گردید. ضریب تبدیل خوراک نیز در گروههای چالش یافته با سطوح 3 و 6 آفلاتوکسین بطور معنیداری افزایش یافت و افزودن 700 عصاره زعفران به سطح 3آفلاتوکسین باعث کاهش معنیدار ضریب تبدیل گردید. بترتیب افزایش وزن نسبی کبد و کاهش وزن نسبی بورس در جوجههای چالش یافته با سطوح 3 و 6آفلاتوکسین مشاهده شد. آفلاتوکسین بر وزن نسبی و طول نسبی روده تأثیر گذاشت. آفلاتوکسین باعث کاهش تریگلیسرید و کلسترول و افزایش فعالیت آنزیم آسپارتات آمینوترانسفراز خون گردید، بنابراین با توجه به هزینههای عصارهگیری، جهت کاهش اثرات منفی آفلاتوکسین در بلدرچین، افزودن سطح 350 میلیگرم عصاره هیدروالکلی زعفران به جیره بلدرچین، توصیه میشود.
- چکیده انگلیسی: The purpose of this study is to investigate the effect of Hydroethanolic saffron petals’ extract (HSPE) on the performance, carcass characteristics and blood biochemical parameters of Japanese quails challenged with Aflatoxin B1. A total of 168 day-old quails were arranged into 28 experimental units with 7 treatments in a completely randomized design. The treatments included control, 3, 6 ppm aflatoxin B1, 3ppm aflatoxin +350 ppm HSPE, 3ppm aflatoxin +700 ppm HSPE, 6ppm aflatoxin +350 ppm HSPE and 6ppm aflatoxin +700 ppm HSPE. Each treatment included 4 replicates with 6 birds. Two quails from each pen were selected, slaughtered and carcass parts were weighed and their relative weights were calculated. The data were analyzed by the SAS software. The results revealed that chicks contaminated with aflatoxin had weight loss and reduced feed intake. However, addition of HSPE to their diet improved the feed intake and body weight of the sick birds. The lower FCR were observed in quails contaminated with aflatoxin. However, supplementation of Hydroethanolic saffron petals’ extract to their diet improved the FCR. The relative weight of burs of fabricus and liver had decreased and increased in the contaminated birds, respectively. Aflatoxin B1 affected the relative weight and length of intestine parts. Aflatoxin B1 decreased the concentration of cholesterol and triglyceride and increased liver enzyme activity. Therefore, supplementation of Hydroethanolic saffron petals’ extract to diets may improve the body weight, feed intake and FCR of quail contaminated with aflatoxin B1.
- انتشار مقاله: 03-10-1395
- نویسندگان: سیدجواد حسینی واشان,احسان محمدیان,نظر افضلی
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: تولیدات دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: ضریب تبدیل,ارتفاع پرز,بورس فابرسیوس,چربی محوطه شکمی,روده باریک
- چکیده: بهمنظور مطالعه اثر پودر میوه عناب ضایعاتی با و بدون آنزیم روابیو بر عملکرد رشد، صفات لاشه و ریختشناسی ایلئوم روده جوجههای گوشتی، تعداد320 قطعه جوجه یک روزه نر راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با آزمایش فاکتوریل 4×2 با هشت تیمار، چهار تکرار و ۱۰ قطعه پرنده در هر تکرار توزیع شد. تیمارها شامل چهار سطح ضایعات عناب (صفر، چهار، هفت و10 درصد) و دو سطح مولتی آنزیم (صفر و ۱/0 درصد) بودند. نتایج نشان داد، پرندگان تغذیهشده با جیره حاوی 10درصد عناب و آنزیم در مقایسه با شاهد (تیمار بدون عناب و آنزیم)، میانگین مصرف خوراک بالاتری در دوره رشد، پایانی و کل دوره داشتند (05/0>P). اثرات اصلی و متقابل آنزیم و عناب بر میانگین افزایش وزن و ضریب تبدیل خوراک تأثیر نداشت بهجز در دوره آغازین که تیمار 10درصد عناب و آنزیم افزایش وزن بالاتری در مقایسه با شاهد نشان داد (05/0>P). استفاده از سطح چهار درصد ضایعات عناب و آنزیم موجب افزایش درصد سینه و سطح هفت درصد عناب و آنزیم باعث کاهش درصد چربی محوطه شکمی در مقایسه با شاهد گردید (05/0>P). بیشترین ارتفاع پرز و کمترین عرض پرز مربوط به تیمار ۱۰ درصد عناب بههمراه آنزیم بود (05/0>P). در مقایسه با شاهد، تیمار حاوی آنزیم (بدون عناب) نسبت ارتفاع پرز به عمق کریپت بالاتری داشت (05/0>P). بنابراین، افزودن ۱۰درصد پودر میوه عناب ضایعاتی به جیره جوجههای گوشتی و مکمل کردن آن با آنزیم باعث بهبود عملکرد رشد و کیفیت گوشت میگردد.
- چکیده انگلیسی: In order to investigate the effect of surplus jujube meal with or without Rovabio enzyme on growth performance, carcass traits and ileum morphology in broiler chicken; 320 male broiler chicks of Ross 308 were assigned to eight treatments, four replicates and 10 birds per each. The treatments included four levels of surplus jujube meal (0, 4, 7 and 10 percent) and two levels of Rovabio multi-enzyme (0 and 0.1 percent). The data were analyzed based on completely randomized design in factorial arrangement (2×4). The results showed that the birds fed diet containing 10% jujube with enzyme had a higher feed intake in the grower, finisher and whole periods as compared to control (no jujube and enzyme treatment; P<0.05). The main effect and interactions of enzymes and jujube had no effect on weight gain and feed conversion ratio. However, in the starter period when the birds fed diet contained 10% jujube along with enzyme, a higher weight gain than control was observed (P<0.05). Supplementation of 4% Jujube with enzyme increased the percentage of breast and the level of 7% jujube reduced abdominal fat compared to control (P<0.05). Compared to control, the birds fed diets containing 10% jujube with the enzyme had higher and lower villus height and width respectively (P<0.05). The ratio of villus height to crypt depth was the highest in birds fed enzyme (P<0.05). It is concluded that adding 10% of jujube to the diet of broiler chickens and supplementing it with enzyme could improve the performance and meat quality of broiler chicken.
- انتشار مقاله: 09-05-1397
- نویسندگان: سمیه دیمه,نظر افضلی,سیدجواد حسینی واشان
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: تولیدات دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: عملکرد,پوسته برنج,اندازه ذرات,خصوصیات لاشه,پوسته یولاف,ریخت شناسی روده باریک
- چکیده: هدف از این تحقیق، بررسی سطح، اندازه ذرات و منبع پلیساکاریدهای نامحلول (پوسته برنج و پوسته یولاف) بر عملکرد، خصوصیات لاشه و ریختشناسی روده جوجه گوشتی نر یک روزه به مدت 42 روز بود. در این آزمایش از 360 قطعه جوجه گوشتی نرسویه راس (308) در قالب طرح کاملاً تصادفی با نه تیمار، چهار تکرار و 10 جوجه در هر تکرار استفاده شد. تیمارها شامل شاهد، دو نوع منبع فیبر (پوسته برنج و پوسته یولاف) نامحلول با دو سطح مصرف (سه و شش درصد جیره) و با دو اندازه ذرات (نیم و دو میلیمتر) بود. نتایج نشان داد سطح شش درصد و اندازه ذرات نیممیلیمتر پوسته برنج در 42-29 روزگی باعث افزایش مصرف خوراک و افزایش وزن بدن و کاهش ضریب تبدیل در مقایسه با شاهد گردید (05/0>P). سطح شش درصد و اندازه ذرات نیم میلیمتر پوسته یولاف در مقایسه با گروه شاهد باعث کاهش چربی محوطه بطنی و راندمان لاشه شد. وزن نسبی سنگدان و کیسه صفرا در تیمارهای دارای پوسته یولاف و پوسته برنج درمقایسه با شاهد افزایش یافت(05/0>P). استفاده از پوسته برنج سبب افزایش ارتفاع پرز در ژژنوم در 21 و42 روزگی و در ایلئوم در 21 روزگی نسبت به سایر تیمارها شد (01/0>P). در 21 روزگی بیشترین ضخامت اپیتلیوم در بخش دوازدهه روده باریک جوجههای مصرف کننده جیره حاوی سه درصد پوسته برنج با اندازه ذرات دو میلیمتر در مقایسه با گروه شاهد بود (01/0>P). بنابراین افزودن پوسته برنج در سطح سه درصد و اندازه ذرات نیم میلیمتر سبب بهبود فراسنجههای بافت شناسی روده و در نتیجه عملکرد جوجههای گوشتی میشود.
- چکیده انگلیسی: To evaluate the effect of type (Rice Hull (RH) and Oat Hull (OH)), level (3 and 6 percent) and particle size (0.5 and 2 mm) of insoluble fiber on performance, carcass characteristics and intestinal morphology of chickens, 360 day-old male broilers (Ross 308), were use in a completely randomized design with 9 treatment and 4 replicate with 10 birds each, for 42 days. In the 29-42 days, broilers fed 6 percent with 0.5 mm RH had higher (P≤0.05) average daily gain, daily feed intake and lower feed: gain than control group. In fact, the 6 percent with 0.5 mm OH inclusion reduced (P≤0.01) abdominal fat and carcass performance as compared to control (P≤0.0`5). Results showed that broilers fed OH and RH had higher relative weight of gizzard and gallbladder than broilers fed the control diet (P≤0.05). Broilers fed RH had higher villus length than other treatment in the jejnum at 21 and 42 days of age and duodenum at 21 days of age (P≤0.01). In this experiment, the broiler fed 3 percent RH with 2 mm particle size had the highest epithelium width (P≤0.01) in the ileum section at 21 day of age. Therefore the results showed inclusion of 3 percent RH with 0.5 mm particle size to broiler diets may improve the growth performance and intestine morphology.
- انتشار مقاله: 11-04-1397
- نویسندگان: امیر سالاری نیا,نظر افضلی,سیدجواد حسینی واشان,مسلم باشتنی
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: تحقیقات تولیدات دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: جوجه گوشتی,تنش گرمایی,ضریب تبدیل خوراک,تفاله انار,فرآوری با اوره
- چکیده: به منظور مطالعه اثر تفاله هسته انار با آنزیم و تفاله هسته انار فرآوری شده با اوره بر عملکرد، فراسنجههای بیوشیمیایی خون و پاسخ ایمنی جوجههای گوشتی در شرایط تنش گرمایی، 280 قطعه جوجه یکروزه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی در هفت تیمار شامل سطوح 0، 3، 6 و 9 درصد تفاله هسته انار به همراه مولتیآنزیم تجاری و سطوح 3، 6 و 9 درصد تفاله هسته انار فرآوری شده با اوره (PPTU) با چهار تکرار و 10 قطعه پرنده توزیع شدند. برنامه تنش گرمایی از روز 25 تا 42، روزانه به مدت هفت ساعت (در درجه حرارت 35 تا 37 درجه سلسیوس) اعمال شد. نتایج نشان داد فرآوری تفاله هسته انار با اوره سبب افزایش درصد پروتئین آن از 11 به 7/15 درصد شد. در جوجههای مورد آزمایش، تفاله انار سبب میزان افزایش وزن بدن بالاتر (1498 در مقابل 1020 گرم در شاهد) و ضریب تبدیل خوراک پایینتر (82/1 در مقابل 56/2 در شاهد) شد. تفاله هسته انار، غلظت گلوکز خون را از mg/dL 1106 در شاهد به mg/dL 611 در سطح 9 درصد PPTU کاهش داد. فعالیت آنزیمهای کبدی شامل آلکالین فسفاتاز (6483 در مقابل U/L1667)، آسپارتات آمینوترانسفراز (8/674 در مقابل U/L9/259) و لاکتات دهیدروژناز (3288 در مقابل U/l1506) در سطوح بالاتر تفاله هسته انار در مقایسه با شاهد کاهش یافت و پاسخ ایمنی بر ضد SRBC نیز در سطح 9 درصد تفاله (25/9) و در سطح 9 درصد PPTU (5/8) در مقایسه با شاهد (75/6) بهبود یافت. یافتههای مطالعه حاضر نشان داد افزودن تفاله هسته انار با آنزیم یا فرآوری آن با اوره تا سطح 9 درصد سبب بهبود عملکرد، پاسخ ایمنی و کاهش فعالیت آنزیمهای کبدی جوجه گوشتی در شرایط تنش گرمایی میشود.
- چکیده انگلیسی: The aim of this study was to investigate the effects of pomegranate seed pulp (PP) and its treated form with urea (PPTU) on performance, blood biochemical parameters and immune response of broiler chickens reared in heat stress condition. A total of 280 day-old Ross 308 chicks were used in a completely randomized design. The chicks were equally divided into seven treatments including 0, 3, 6 and 9 percent of PP and 3, 6 and 9 percent of PPTU with four replicates and 10 birds each. In heat stress period (25-42 days), the daily heat stress schedule was applied from 10:00 until 17:00 h for seven hours (35-37 oC). The PPTU increased the blood concentration of total protein (11 vs. 15.7 mg/dL). In heat-stressed chickens, PP increased body weight (1498 vs.1020 g) and decreased feed conversion ratio (1.82 vs. 2.56). The PP decreased the blood glucose concentration (611 vs. 1106 mg/dl) and also decreased the activity of the liver enzymes including alkaline phosphatase (1667 vs. 6483 U/L), aspartate aminotransferase (259.9 vs. 674.8 U/L) and lactate dehydrogenase (1506 vs. 3288 U/L). The immune response to SRBC in chickens fed PP with enzymes (9.25) or its urea-treated (8.5) were higher as compared to control (6.75). Therefore, these findings showed that the addition of pomegranate pulp with enzyme or its treated with urea up to 9% may improve performance, immune response and decreased the activity of liver enzymes in heat stressed broilers.
- انتشار مقاله: 11-10-1348
- نویسندگان: تکتم وفایی فرد,سیدجواد حسینی واشان,سید همایون فرهنگ فر,سید احسان غیاثی
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: تحقیقات دامپزشکی و فرآوردههای بیولوژیک
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: پوسته برنج,شاخصهای خونی,پاسخ ایمنی,پوسته یولاف,اندامهای لنفاوی
- چکیده: هدف از این تحقیق، بررسی سطح و اندازه ذرات پلیساکاریدهای غیرنشاستهای نامحلول پوسته برنج و پوسته یولاف بر شاخص تولید، راندمان مصرف انرژی و پروتئین، شاخصهای بیوشیمیایی خون و پاسخ ایمنی در جوجه گوشتی نر یک روزه به مدت 42 روز بود. در این آزمایش از 360 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس (308) در قالب طرح کاملاً تصادفی با نه تیمار، چهار تکرار و 10 جوجه در هر تکرار استفاده شد. تیمارها شامل شاهد، دو منبع پلیساکارید غیرنشاستهای نامحلول (پوسته برنج و پوسته یولاف) با دو سطح مصرف (سه و شش درصد جیره) و با اندازه ذرات ( نیم و دو میلیمتر) بود. نتایج نشان داد پوسته برنج در 42-29 روزگی باعث افزایش مصرف خوراک و افزایش وزن بدن و کاهش ضریب تبدیل در مقایسه با شاهد گردید (05/0>p). شاخص تولید در تیمارهای دریافت کننده پوسته برنج در مقایسه با شاهد در یک تا 42 روزگی بالاتر بود (05/0>p). منابع پلیساکاریدهای غیرنشاستهای بر شاخص مصرف انرژی و پروتئین، وزن نسبی اندامهای لنفاوی، پاسخ ایمنی، غلظت لیپیدهای خون و شاخصهای خونی اثر نداشت. یافتههای عملکردی نشان داد که افزودن پوسته برنج در سطح سه درصد و اندازه ذرات نیم میلیمتر باعث حصول مناسبترین پاسخ عملکردی در جوجههای گوشتی شد.
- چکیده انگلیسی: To evaluate the effect of type (Rice Hull (RH) and Oat Hull (OH)), level (3 and 6 percent) and particle size (0.5 and 2 mm) of insoluble fiber on performance, production index, protein and energy performance, blood indices, lymphoeid tissue and humoral immunity of chickens, 360 day-old male broilers (Ross 308), were use in a completely randomized design with 9 treatment and 4 replicate with 10 birds each, for 42 days. In the 29-42 days, broilers fed 6 percent with 0.5 mm RH had higher (P≤0.05) average daily gain, daily feed intake and lower feed: gain than control group. For the 1-42 days, broilers fed OH had best production index (P≤0.05) than broilers fed the control diet. In this experiment, the effect of fiber, level and particle size was not significant effect on energy and protein performance, lymphoeid organ, humoral immunity and blood indices. Therefore, it is concluded that inclusion of 3 percent RH with 0.5 mm particle size to broiler diets may improve the growth performance and production index.
- انتشار مقاله: 30-08-1397
- نویسندگان: امیر سالاری نیا,نظر افضلی,سیدجواد حسینی واشان,مسلم باشتنی
- مشاهده