در هنگام جستجو کلمه در قسمت عنوان میتوانید کلمات مورد جستجو را با کاراکتر (-) جدا کنید.
کاربرد نوع شرط:
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: Journal of Veterinary Research
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: لاکتوباسیل,آلانین آمینوترانسفراز,استافیلوکوکس اورئوس,پادتن تام,چربی بطنی
- چکیده: زمینۀ مطالعه:عصارههای غنی از ترکیبات فنلی، نقش مهمی در اثرات پاداکشندگیو ضدمیکروبی دارند و عصاره پوست سبز پسته غنی از ترکیبات پلیفنلی است.
هدف:ارزیابی اثر عصاره پوست سبز دو رقم پسته کله قوچی و فندقی بر عملکرد، وزن نسبی اجزای لاشه، شاخصهای خونی و جمعیت میکروبی روده جوجهگوشتی چالش یافته با باکتری استافیلوکوکوس اورئوس بود.
روشکار: بدین منظور از 168 قطعه جوجه خروس گوشتی یک روزه در قالب طرح کاملاً تصادفی با شش تیمار، چهار تکرار و هفت قطعه انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل گروه شاهد غیر آلوده و جوجههای چالش یافته با استافیلوکوکوس اورئوس تغذیه شده با سطوح 0، 200 و 400 میلیگرم در کیلوگرم عصاره آبی کله قوچی و 200 و 400 میلیگرم در کیلوگرم عصاره آبی پوست سبز فندقی بود. تمام جوجههای آلوده با محلول حاوی CFU 109×3 باکتری استافیلوکوکوس اورئوس، در دهان تلقیح شدند. خصوصیات عملکردی، ایمنی، شاخصهای خونی و جمعیت میکروبی روده تعیین شد.
نتایج: عصاره آبی پوست سبز پسته باعث ممانعت از رشد باکتری استافیلوکوکوس گردید ولی عصاره اتانولی باعث ممانعت از رشد لاکتوباسیلها شد. عملکرد رشد جوجهها تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت بجز در 24 روزگی، که عصاره آبی پوست کلهقوچی در سطح 200 میلیگرم در کیلوگرم باعث افزایش وزن بدن بالاتر گردید (049/0). عصاره پوست فندقی در سطح 400 میلیگرم در کیلوگرم باعث افزایش چربی بطنی شد (0005/0=p ) و بر وزن نسبی سایر اجزای لاشه اثر نداشت. سطح 400 میلیگرم در کیلوگرم کله قوچی و 200 میلیگرم در کیلوگرم فندقی باعث افزایش فعالیت آلانین آمینوترانسفراز و کاهش پروتئین تام گردید (01/0>p ) عصارهها در تمام سطوح باعث افزایش عیار پادتن تام در مقایسه با شاهد شد (02/0>p ) و عصاره پوسته پسته، جمعیت باکتریایی تام ناحیه ژژنوم را در مقایسه با شاهد منفی کاهش داد (008/0=p ).
نتیجه گیری نهایی: استفاده از عصاره آبی پوست پسته باعث بهبود پاسخ ایمنی، کاهش لیپیدهای خون و جمعیت میکروبی مجرای گوارشی جوجه گوشتی چالش یافته با استافیلوکوکوس اورئوس میگردد.- چکیده انگلیسی: BACKGROUND: Extracts rich in phenolic compounds have an important role in antioxidant and antimicrobial effects, and pistachio green hull extract is rich in polyphenolic compounds.
OBJECTIVES: The aim of this study was to evaluate the effect of green peel of Kalleqouchi and Fandoghi pistachio extract on performance, relative weight of carcass components, blood indices and intestinal microbial population of broiler chickens challenged with Staphylococcus aureus.
METHODS: A total 168 one-day-old broiler chicks were randomly divided into six treatments, four replications and seven chicks. Experimental treatments included unchallenged groups (negative control) and chickens challenged with Staphylococcus aureus and fed 0, 200 and 400 mg / kg of aqueous extract of Kalleqouchi pistachio and 200 and 400 mg/ kg of pistachio Fandoghi green extract. All infected chicks were inoculated with oral solution containing 3 x 109 CFU of Staphylococcus aureus. Performance characteristics, immunity, blood indices and microbial population of the intestine were determined.
RESULTS: The aqueous extract of green pistachio inhibited the growth of Staphylococcus but the ethanolic extract inhibited the growth of lactobacilli. Growth performance of chicks was not affected by the experimental treatments except at day 24, when aqueous extract of 200 mg / kg led to higher body weight gain as compared to control (0.049). Kalleqouchi extract at 400 mg/kg level increased abdominal fat (P = 0.0005) and had no effect on relative weight of other carcass components. The 400 mg/kg Fandoghi green extract and 200 mg/kg kalleqouchi extract increased enzyme activity of alanine aminotransferase activity and decreased the concentration of blood total protein (P <0.01). The pistachios extracts at all levels increased total antibody titer compared to control (P <0.02). Pistachio extract reduced total bacterial population of jejunal area compared to negative control (P = 0.008).
CONCLUSIONS: Application of aqueous extract of pistachio extract improves immune response, decreases blood lipids and intestinal microbial population of broiler chickens challenged with Staphylococcus aureus.- انتشار مقاله: 05-06-1399
- نویسندگان: سید جواد حسینی واشان,هادی یوسفی,سید احسان غیاثی,محمد حسن نمائی
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: علوم دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: کلسترول,مالون دیآلدئید,توده تخم مرغ,تفاله هسته انار
- چکیده: به منظور بررسی اثرتفاله هسته انارفرآوری شده با هیدروکسید کلسیم بر فراسنجههای عملکرد، صفات کیفی و کلسترول تخم مرغ و فراسنجههای بیوشیمیایی خون و وضعیت ضداکسیدانی مرغهای تخمگذار در پیک تولید آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی اجرا شد. در این تحقیق از تعداد 200 قطعه مرغ تخمگذار های–لاین W-36 در مرحله پیک تولید و سن 32 هفته در قالب 4 تیمار با 5 تکرار و 10 قطعه مرغ در هر تکرار استفاده شد. مرغها با جیرههای آزمایشی شامل سطوح 0، 4، 7 و 10 درصد تفاله هسته انار فرآوری شده با هیدروکسید کلسیم به مدت سه دوره 28 روزه تغذیه شدند. داد. تحلیل دادهها نشان داد که تفاله هسته انار فرآوری شده با هیدروکسید کلسیم باعث بهبود درصد تولید، وزن تخم مرغ، توده تخم مرغ، ضریب تبدیل و مصرف خوراک مرغهای تخمگذار گردید صفات کیفی تخم مرغ نیز شامل شاخص شکل تخم مرغ، شاخص زرده و ضخامت پوسته تحت تأثیر سطح تفاله انار فرآوری شده قرار نگرفتند ولی واحد هاو سفیده تخم مرغ در مرغهای تغذیه شده با سطح 10 درصد تفاله انار فرآوری شده با هیدروکسید کلسیم افزایش یافت. ضخامت پوسته و مقاومت پوسته تخم مرغ در گروه تغذیه شده با تفاله انار فرآوری شده افزایش یافت غلطت کلسترول زرده و خون و غلظت مالون دیآلدئید خون با افزودن تفاله هسته انار فرآوری شده کاهش یافت. بنابراین افزودن تفاله انار فرآوری شده با هیدروکسید کلسیم در جیره مرغهای تخمگذار، احتمالا باعث بهبود عملکرد، صفات کیفی پوسته تخم مرغ و کاهش کلسترول و بهبود وضعیت ضداکسیدانی مرغهای تخمگذار گردد
- چکیده انگلیسی: The aim of this study was conducted to evaluate the effects of processed pomegranate pulp with Hydroxide Calcium on performance egg quality and cholesterol, blood biochemical parameters and antioxidant status of laying hens in peak production of laying hens. A total 200 Hy-Line W-36 at peak production with 32 weeks. The dietary treatments were included the levels of 0, 4, 7 and 10 % of processed pomegranate pulp with Hydroxide Calcium. The performance data including egg percentage, feed intake, egg mass, and FCR were weekly recorded. The results were revealed that processed pomegranate pulp with Hydroxide Calcium(PPP) improved the egg percentage, feed intake, egg mass, and FCR. The egg quality parameters did not affected by dietary treatments with exception that Haugh unit increased in birds received the processed pomegranate pulp. The eggshell parameters involved eggshell weight and specific gravity had no affected by dietary treatments. The eggshell thickness and eggshell resistance was increased when hens fed diets contained PPP. The PPP diets decreased the egg cholesterol and blood cholesterol. The concentration of malondialdehyde decreased with enhancement of the levels PPP in diets. It is concluded that addition of pomegranate pulp with Hydroxide Calcium may be improved the performance, egg quality, and antioxidant status and cholesterol of laying hens.
- انتشار مقاله: 19-09-1395
- نویسندگان: طاهره غزنوی,سید جواد حسینی واشان,نظر افضلی,سید احسان غیاثی
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: علوم دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: کلسترول,مالون دیآلدئید,توده تخم مرغ,تفاله هسته انار
- چکیده: به منظور بررسی اثرتفاله هسته انارفرآوری شده با هیدروکسید کلسیم بر فراسنجههای عملکرد، صفات کیفی و کلسترول تخم مرغ و فراسنجههای بیوشیمیایی خون و وضعیت ضداکسیدانی مرغهای تخمگذار در پیک تولید آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی اجرا شد. در این تحقیق از تعداد 200 قطعه مرغ تخمگذار های–لاین W-36 در مرحله پیک تولید و سن 32 هفته در قالب 4 تیمار با 5 تکرار و 10 قطعه مرغ در هر تکرار استفاده شد. مرغها با جیرههای آزمایشی شامل سطوح 0، 4، 7 و 10 درصد تفاله هسته انار فرآوری شده با هیدروکسید کلسیم به مدت سه دوره 28 روزه تغذیه شدند. داد. تحلیل دادهها نشان داد که تفاله هسته انار فرآوری شده با هیدروکسید کلسیم باعث بهبود درصد تولید، وزن تخم مرغ، توده تخم مرغ، ضریب تبدیل و مصرف خوراک مرغهای تخمگذار گردید صفات کیفی تخم مرغ نیز شامل شاخص شکل تخم مرغ، شاخص زرده و ضخامت پوسته تحت تأثیر سطح تفاله انار فرآوری شده قرار نگرفتند ولی واحد هاو سفیده تخم مرغ در مرغهای تغذیه شده با سطح 10 درصد تفاله انار فرآوری شده با هیدروکسید کلسیم افزایش یافت. ضخامت پوسته و مقاومت پوسته تخم مرغ در گروه تغذیه شده با تفاله انار فرآوری شده افزایش یافت غلطت کلسترول زرده و خون و غلظت مالون دیآلدئید خون با افزودن تفاله هسته انار فرآوری شده کاهش یافت. بنابراین افزودن تفاله انار فرآوری شده با هیدروکسید کلسیم در جیره مرغهای تخمگذار، احتمالا باعث بهبود عملکرد، صفات کیفی پوسته تخم مرغ و کاهش کلسترول و بهبود وضعیت ضداکسیدانی مرغهای تخمگذار گردد
- چکیده انگلیسی: The aim of this study was conducted to evaluate the effects of processed pomegranate pulp with Hydroxide Calcium on performance egg quality and cholesterol, blood biochemical parameters and antioxidant status of laying hens in peak production of laying hens. A total 200 Hy-Line W-36 at peak production with 32 weeks. The dietary treatments were included the levels of 0, 4, 7 and 10 % of processed pomegranate pulp with Hydroxide Calcium. The performance data including egg percentage, feed intake, egg mass, and FCR were weekly recorded. The results were revealed that processed pomegranate pulp with Hydroxide Calcium(PPP) improved the egg percentage, feed intake, egg mass, and FCR. The egg quality parameters did not affected by dietary treatments with exception that Haugh unit increased in birds received the processed pomegranate pulp. The eggshell parameters involved eggshell weight and specific gravity had no affected by dietary treatments. The eggshell thickness and eggshell resistance was increased when hens fed diets contained PPP. The PPP diets decreased the egg cholesterol and blood cholesterol. The concentration of malondialdehyde decreased with enhancement of the levels PPP in diets. It is concluded that addition of pomegranate pulp with Hydroxide Calcium may be improved the performance, egg quality, and antioxidant status and cholesterol of laying hens.
- انتشار مقاله: 19-09-1395
- نویسندگان: طاهره غزنوی,سید جواد حسینی واشان,نظر افضلی,سید احسان غیاثی
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: تحقیقات تولیدات دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: جوجه گوشتی,تنش گرمایی,ضریب تبدیل خوراک,تفاله انار,فرآوری با اوره
- چکیده: به منظور مطالعه اثر تفاله هسته انار با آنزیم و تفاله هسته انار فرآوری شده با اوره بر عملکرد، فراسنجههای بیوشیمیایی خون و پاسخ ایمنی جوجههای گوشتی در شرایط تنش گرمایی، 280 قطعه جوجه یکروزه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی در هفت تیمار شامل سطوح 0، 3، 6 و 9 درصد تفاله هسته انار به همراه مولتیآنزیم تجاری و سطوح 3، 6 و 9 درصد تفاله هسته انار فرآوری شده با اوره (PPTU) با چهار تکرار و 10 قطعه پرنده توزیع شدند. برنامه تنش گرمایی از روز 25 تا 42، روزانه به مدت هفت ساعت (در درجه حرارت 35 تا 37 درجه سلسیوس) اعمال شد. نتایج نشان داد فرآوری تفاله هسته انار با اوره سبب افزایش درصد پروتئین آن از 11 به 7/15 درصد شد. در جوجههای مورد آزمایش، تفاله انار سبب میزان افزایش وزن بدن بالاتر (1498 در مقابل 1020 گرم در شاهد) و ضریب تبدیل خوراک پایینتر (82/1 در مقابل 56/2 در شاهد) شد. تفاله هسته انار، غلظت گلوکز خون را از mg/dL 1106 در شاهد به mg/dL 611 در سطح 9 درصد PPTU کاهش داد. فعالیت آنزیمهای کبدی شامل آلکالین فسفاتاز (6483 در مقابل U/L1667)، آسپارتات آمینوترانسفراز (8/674 در مقابل U/L9/259) و لاکتات دهیدروژناز (3288 در مقابل U/l1506) در سطوح بالاتر تفاله هسته انار در مقایسه با شاهد کاهش یافت و پاسخ ایمنی بر ضد SRBC نیز در سطح 9 درصد تفاله (25/9) و در سطح 9 درصد PPTU (5/8) در مقایسه با شاهد (75/6) بهبود یافت. یافتههای مطالعه حاضر نشان داد افزودن تفاله هسته انار با آنزیم یا فرآوری آن با اوره تا سطح 9 درصد سبب بهبود عملکرد، پاسخ ایمنی و کاهش فعالیت آنزیمهای کبدی جوجه گوشتی در شرایط تنش گرمایی میشود.
- چکیده انگلیسی: The aim of this study was to investigate the effects of pomegranate seed pulp (PP) and its treated form with urea (PPTU) on performance, blood biochemical parameters and immune response of broiler chickens reared in heat stress condition. A total of 280 day-old Ross 308 chicks were used in a completely randomized design. The chicks were equally divided into seven treatments including 0, 3, 6 and 9 percent of PP and 3, 6 and 9 percent of PPTU with four replicates and 10 birds each. In heat stress period (25-42 days), the daily heat stress schedule was applied from 10:00 until 17:00 h for seven hours (35-37 oC). The PPTU increased the blood concentration of total protein (11 vs. 15.7 mg/dL). In heat-stressed chickens, PP increased body weight (1498 vs.1020 g) and decreased feed conversion ratio (1.82 vs. 2.56). The PP decreased the blood glucose concentration (611 vs. 1106 mg/dl) and also decreased the activity of the liver enzymes including alkaline phosphatase (1667 vs. 6483 U/L), aspartate aminotransferase (259.9 vs. 674.8 U/L) and lactate dehydrogenase (1506 vs. 3288 U/L). The immune response to SRBC in chickens fed PP with enzymes (9.25) or its urea-treated (8.5) were higher as compared to control (6.75). Therefore, these findings showed that the addition of pomegranate pulp with enzyme or its treated with urea up to 9% may improve performance, immune response and decreased the activity of liver enzymes in heat stressed broilers.
- انتشار مقاله: 11-10-1348
- نویسندگان: تکتم وفایی فرد,سیدجواد حسینی واشان,سید همایون فرهنگ فر,سید احسان غیاثی
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: تحقیقات تولیدات دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: کلسترول,مالون دی آلدئید,ارتفاع پرز,عصاره پوست انار,ژژنوم
- چکیده: هدف از این تحقیق، بررسی اثر عصاره پوست انار بر عملکرد، خصوصیات لاشه، شاخصهای خونی، ریختشناسی روده باریک و ماندگاری گوشت جوجه گوشتی تغذیه شده با جیره بر پایه روغن کلزا بود. در این آزمایش از تعداد 120 قطعه جوجه خروس یکروزه سویه راس در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تیمار و چهار تکرار استفاده شد. جیرههای آزمایشی شامل سطوح صفر، 300 و 600 میلیگرم در کیلوگرم عصاره پوست انار بود. تمامی جیرهها در دوره آغازین دارای چهار درصد روغن کلزا و در دوره رشد و پایانی دارای شش درصد روغن کلزا بودند. تحلیل دادهها نشان داد عصاره پوست انار بر صفات عملکردی شامل مصرف خوراک، وزن بدن و ضریب تبدیل خوراک اثر نداشت. سطح 600 میلیگرم عصاره پوست انار در مقایسه با گروه شاهد سبب افزایش وزن نسبی بورس فابرسیوس (22/0 در برابر 11/0 درصد) و کاهش وزن نسبی چربی بطنی (92/0 در برابر 93/1 درصد)، کلسترول (95/147 در برابر mg/dL 78/155) و LDL (45/44 در برابر mg/dL36/53) پلاسمای خون شد (05/0>p ). سطح 600 میلیگرم عصاره پوست انار در مقایسه با گروه شاهد، فعالیت آنزیمهای لاکتات دهیدروژناز (1111 در برابر u/L2182) و آسپارتات آمینوترانسفراز (210 در مقابل u/L 239( خون را کاهش داد (05/0>p ). کیفیت گوشت در دوره نگهداری (85/0 در برابر ng/g99/0)، ارتفاع پرز (1245 در برابر 1027 میکرومتر) و نسبت عمق کریپت به ارتفاع پرز (74/6 در برابر 05/5) ناحیه ژژنوم جوجههای گوشتی تغذیه شده با سطح 600 میلیگرم عصاره پوست انار در مقایسه با شاهد افزایش نشان داد (05/0>p ). بنابراین افزودن عصاره پوست انار در سطح 600 میلیگرم در کیلوگرم بدون تاثیر بر عملکرد سبب بهبود ماندگاری گوشت، ریختشناسی ژژنوم و کاهش لیپیدهای خون جوجههای تغذیه شده با جیره حاوی روغن کلزا میشود.
- چکیده انگلیسی: The aim of this study was to
investigate the effect of pomegranate peel extract (PPE) on the growth
performance, carcass characteristics, blood indices, intestinal morphology and
meat stability of broiler chickens. A total of 120 one-day-old Ross 308
chicks were used in this study in a completely randomized design with three
treatments each replicated four times. The experimental treatments included were:
0, 300 and 600 mg PPE/kg. All
starter rations had four percentages of canola oil and grower and finisher
diets had six percentages of canola oil. The results showed that the PPE had no
significant effect on performance of broiler chicks, including feed intake,
body weight and feed conversion ratio. Pomegranate peel extracts (600 mg
PPE/kg) increased the relative weight of bursa of fabricus (0.22 vs.
0.11%) and decreased abdominal fat (0.92 vs. 1.93%) as compared to
control. The 600 PPE diet had lower concentration of serum cholesterol (147.95 vs.
155.78 mg/dL), and LDL (44.45 vs. 53.36 mg/dL) than control diet (p < /em><0.05). Compared to control group, the
level of 600 PPE reduced the activity of lactate
dehydrogenase (1111 vs. 2182 μL) and aspartate aminotransferase (210 vs.
239 u/L). The stability of the meat during storage (0.85 vs. 0.99 ng/g) increased
in birds fed diets contained PPE as compared with control group. The birds
received PPE had higher jejunal villus height (1245 vs. 1027 μm) and the
crypt depth to the villus height (6.74 vs. 5.05) compared to the control.
It is concluded that PPE supplementation at the level of 600 mg/kg of diet improved
meat stability and morphology of jejunum and reduced the blood cholesterol of
broiler chickens.- انتشار مقاله: 11-10-1348
- نویسندگان: ستاره عابدی,سید جواد حسینی واشان,سید همایون فرهنگ فر,سید احسان غیاثی
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: تحقیقات تولیدات دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: جوجه گوشتی,آنزیمهای کبدی,لیپیدهای خون,جدایه انتروکوکوس فاسیوم,لاکتوفید
- چکیده: هدف از این پژوهش، ارزیابی اثر انتروکوکوس فاسیوم مجرای گوارشی سبزقبا و پروبیوتیک لاکتوفید بر عملکرد، فراسنجههای خونی و جمعیت میکروبی روده در جوجههای گوشتی بود. تعداد 280 قطعه جوجه یک روزه نر سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 7 تیمار، 4 تکرار و 10 قطعه جوجه در هر تکرار توزیع شد. تیمارهای آزمایشی شامل 1- شاهد 2- اسپری لاکتوفید روی پرنده 3- آشامیدنی لاکتوفید 4- اسپری+ آشامیدنی لاکتوفید 5- اسپری باکتری انتروکوکوس فاسیوم دستگاه گوارش سبزقبا (SE) روی پرنده 6- آشامیدنی SE 7- آشامیدنی + اسپری SE بودند. برای اسپری و آشامیدنی از محلول حاوی از CFU 1011×1 باکتری در روزهای اول، دهم، بیست و چهارم و سی و پنجم استفاده شد. در 24 و 42 روزگی دو قطعه پرنده از هر تکرار کشتار و صفات بررسی گردید و فراسنجههای خونی نیز با خونگیری در 28 و 42 روزگی از دو پرنده از هر تکرار مطالعه شد. لاکتوفید و SE باعث افزایش معنیدار وزن بدن پایان دوره و کاهش معنیدار ضریب تبدیل خوراک شد. عیار پادتن بر ضد SRBC در تیمارهای آزمایشی (12/8) در مقایسه با شاهد (83/5) افزایش یافت ولی عیار IgM و IgG تغییر معنیداری در مقایسه با شاهد نشان نداد. غلظت کلسترول (176 به 121) و تریگلیسرید (105 به 65)، با افزودن لاکتوفید و SE به طور معنیداری کاهش یافت. جمعیت میکروبی ژژنوم نیز نشان داد که با افزودن پروبیوتیک یا SE، جمعیت باکتریهای گرم مثبت افزایش (05/4 به 38/18) و باکتریهای گرم منفی (68/13 به 99/4) کاهش یافت. بنابراین استفاده از لاکتوفید یا SE به روش آشامیدنی یا توأم آشامیدنی و اسپری احتمالاً باعث بهبود عملکرد، کاهش کلسترول و تریگلیسرید خون و افزایش پاسخ ایمنی و جمعیت باکتریایی گرم مثبت مجرای گوارشی جوجههای گوشتی شد.
- چکیده انگلیسی: The purpose of this study was to investigate the effect of Enterococcus facium isolates from intestine of Coracias Garrulus(SE) and lactofeed probiotic on performance and carcass characteristics parameters of broiler chickens. A total of 280 chicks were arranged into 28 experimental units with 7 treatments in a completely randomized design. The treatments were included control, spraying Lactofeed, drinking Lactofeed and spraying+ drinking Lactofeed(LF) and spraying SE, drinking SE and spraying+ drinking SE. Spraying and drinking suspension with 1×1011 cfu were done on 1, 10, 24 and 35 days. The blood of two birds from each replicate was gathered at 28 and 42days. The body weight was increased when birds received SE and LF. The FCR were lower in birds received drinking probiotic and in spraying+ drinking SE as compared to control. The addition of SE and LF were decreased the serum cholesterol (176 vs, 121 and triglyceride (105 vs. 65)concentration of broilers. The antibody response against SRBC was increased in birds received SE and LF (8.12 vs. 5.83. The jejunum population of gram positive (4.05 vs. 18.38) and gram negative bacteria (13.68 vs. 4.99) were increased and decreased, respectively, in experimental treatments. It is concluded that supplementation of Enterococcus faciumisolates or lactofeed probiotic to water of chicks or spraying may improve the body weight and FCR, immune system and jejunum microflora of broiler chickens.
- انتشار مقاله: 10-01-1395
- نویسندگان: حسین جهانبانی,سید جواد حسینی واشان,سید احسان غیاثی,عباس محمدی
- مشاهده