در هنگام جستجو کلمه در قسمت عنوان میتوانید کلمات مورد جستجو را با کاراکتر (-) جدا کنید.
کاربرد نوع شرط:
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: دوفصلنامه فنآوری تولیدات گیاهی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: ویتامین ث,کیفیت میوه,سفتی بافت,پوسیدگی میوه
- چکیده: این آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد. اسانس گیاهان مریمگلی، گل راعی و مورخوش، در دو سطح 250 و 500 میکرولیتر در لیتر و کلریدکلسیم (2 و 4 درصد) روی میوههای توتفرنگی رقم گاویوتا که در اسپور قارچ بوتریتیس سینرا غوطهور شده بودند استفاده شد و سپس در دمای 1±4 درجه سانتیگراد و بهمدت 16 روز نگهداری شدند. درصد پوسیدگی، pH، درصد کاهش وزن، درصد مواد جامد محلول، اسیدیته کل (میلیگرم در 100 میلیلیتر)، سفتی بافت، رنگ و تغییرات ویتامین ث اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که اسانسها و کلریدکلسیم اثر معنیداری بر پوسیدگی میوه داشتند. پوسیدگی در میوههای تیمار شده بهجز مریمگلی (500 میکرولیتر در لیتر) بهطور کامل کنترل شد. کمترین درصد کاهش وزن در کلریدکلسیم 4 درصد و بیشترین درصد کاهش وزن در تیمار اسانس مریمگلی 500 میکرولیتر در لیتر مشاهده شد. سفتی بهطور معنیداری در میوههای تیمار شده بیشتر از شاهد بود. کلریدکلسیم (2 و 4 درصد) و دو سطح 250 و 500 میکرولیتر در لیتر مریمگلی بیشترین سفتی را نشان دادند. کمترین میزان مواد جامد محلول در شاهد مشاهده شد. میوههای تیمار شده با کلریدکلسیم (2 و 4 درصد) و دو سطح 250 و500 میکرولیتر در لیتر اسانس مورخوش بهطور معنیداری محتوای ویتامین ث بیشتری نشان دادند. بهطورکلی میوهها در همه تیمارها بهجز 250 میکرولیتر در لیتر مورخوش، رنگ بهتری نسبت به شاهد نشان دادند. این تحقیق نشان داد که کلریدکلسیم و اسانس گیاهان دارویی فوق در کنترل و حفظ کیفیت پس از برداشت توتفرنگی بهمدت 16 روز مؤثر بودند.
- چکیده انگلیسی: This experiment was carried out based on a completely randomized design with three replications. Essential oils of Salvia macrosiphon, Hypericum perforatum and Zhumeria majdae at two levels: 250 and 500 ml/l and calcium chloride (2% and 4%) were applied on fruits that had been immersed in Botrytis cinerea spores, stored at a temperature of 4±1℃ and then kept for 16 days. Fruit decay (%), pH, fruit weight loss (%), TTS (%), total acid (mg/100 ml), tissue firmness ,color and changes in vitamin C were measured. Result showed that essential oils and calcium chloride had significant effect on fruit decay. Decay completely controled in all treated fruit expect Salvia macrosiphon (500 ml/l). The lowest and highest water loss was observed in calsium chloride (4%) and Salvia macrosiphon essential oil (500 ml/L) treatments, respectively. Tissue firmness was significantly higher in treated fruits than in control. Generally, calcium chloride (2% and 4%) and Salvia macrosiphon at 250 and 500 ml/l level showed the highest firmness. The lowest TSS (%) was shown in control fruits. Fruits treatment with calcium cheloride (2% and 4%) and essential oils of Zhumeria majdae at 250 and 500 ml/l level showed significantly higher vitamin C content. In general, all calcium chloride and essential oil treatments (except Zhumeria majdae at 250 ml/l) showed better color than the control. This research revealed that calcium chloride and Essential oils of the above three plants were effective in decay control and maintaining strawbery fruit quality during 16 days storage.
- انتشار مقاله: 29-01-1394
- نویسندگان: سولماز طهماسبی,سمیه رستگار,عبدالمجید میرزا علیان دستجردی,بیژن کاووسی
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: پژوهش های میوه کاری
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: انبه,ارگانیک,پس از برداشت,پوشش خوراکی,گرمسیری
- چکیده: میوه انبه(Mangifera indica) بهعنوان یکی از میوههای مهم گرمسیری، از ارزش غذایی و اهمیت اقتصادی فراوانی برخوردار است. اما به دلیل فرازگرا بودن، فرآیند رسیدن میوه انبه بهسرعت انجام میگیرد. لذا عمر پس از برداشت کوتاهی دارد. این تحقیق به منظور بررسی تأثیر صمغ گوار و ژل آلوئهورا بر کیفیت و ارزش غذایی میوه انبه در مدت انبار در دمای 12 درجه سانتیگراد انجام شد. تیمارها شامل صمغ گوار یک درصد، ژل آلوئهورا 20 درصد و ترکیب محلولهای گوار و آلوئه ورا بود. بعد از 4 هفته نگهداری، خصوصیات مختلف کمی و کیفی میوه ارزیابی شدند. کمترین مقدار TSS و بیشترین مقدار شاخص طعم در میوههای با پوشش آلوئهورا 20 درصد مشاهده شد. بیشترین میزان سفتی در میوههای دارای پوشش آلوئهورا و بیشترین مقدار آسکوربیک اسید و فلاونوئید کل در تیمار ترکیبی گوار و آلوئهورا مشاهده شد. تیمار آلوئه ورا بطور معنیداری، افت وزن کمتری نسبت به شاهد نشان داد. میوههای تیمار شده با پوششهای مختلف و شاهد از نظر فعالیت آنتیاکسیدانی و فنل کل تفاوت معنیداری با یکدیگر نشان ندادند. میوههای پوششدار شده با ژل آلوئهورا نسبت به شاهد و دیگر تیمارها دارای پوست سبز رنگتری بودند. بر اساس نتایج به دست آمده مشخص شد که پوششهای خوراکی ژل آلوئهورا و صمغ گوار به تنهایی نقش موثری در حفظ کیفیت میوه انبه در مدت انبار داشتند.
- چکیده انگلیسی: Mango (Mangifera indica) as the most important tropical fruits, has a high nutritional and economic value. As a climacteric fruit, the rate of its ripening process is high and the fruit has a short shelf life. This research was conducted to study the quality and nutritional properties of mangoes during storage at 12 °C in response to Guar gum and Aloe vera treatments. The treatments used in this study included 1% Guar gum, A. vera gel at 20%, and the combination of these two treatments. After 4 weeks of storage, various quantitative and qualitative characteristics of the fruits were evaluated. The lowest TSS and the highest flavor index were found in 20% A. vera. The highest level of firmness was observed in the fruits treated with A. vera and the highest amount of ascorbic acid and flavonoids were found in combination of Guar gum and A. vera treatments. Fruit coated with Aloe vera gel showed lower weight loss than the control fruit. Fruits treated with different coatings and control did not show significant differences in antioxidant activity and total phenol content. Fruit coated with A. vera gel fruits had more green peel than the control and other treatments. Based on the results, the use of these edible coatings can have an effective role in maintaining the nutritional value of mango fruit during storage.
- انتشار مقاله: 05-04-1398
- نویسندگان: فریبا ابراهیمی,سمیه رستگار,حیدر مفتاحیزاده
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: پژوهش های میوه کاری
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: پوترسین,انبارمانی,ترکیبات طبیعی,انبه,نیتریک اکسید
- چکیده: انبه یک میوه گرمسیری فرازگرا با سرعت فساد بالا و ماندگاری پایین میباشد. به منظور ارزیابی اثر غلظتهای مختلف پوترسین و نیتریک اکسید به عنوان ترکیبات طبیعی، بر انبارمانی میوه انبه، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار اجرا گردید. میوه انبه رقم محلی از باغی تجاری در شهرستان میناب برداشت و در فاصله کوتاهی به آزمایشگاه منتقل شد. میوه ها پس از 5 دقیقه غوطه وری در غلظتهای مختلف پوترسین (5/0، 5/1، 3 و 5 میلی مولار) و نیتریک اکسید (3، 9 و 12 میکرو مولار) به مدت 21 روز در دمای معمولی نگهداری شدند. خواص مختلف کیفی میوه در فاصله زمانی 7 روز مورد ارزیابی قرار گرفتند. بر اساس نتایج بدست آمده، بیشترین درصد کاهش وزن (5/15) در شاهد مشاهده شد. سفتی بافت میوه طی انبارمانی به تدریج کاهش یافت اما این روند در میوههای تیمار شده به طور قابل توجهی با سرعت کمتری مشاهده شد. بیشترین میزان سفتی بافت (2/2 کیلوگرم بر مترمربع) در تیمار پوترسین 3 میلی مولار مشاهده شد که تفاوت معنیداری با شاهد نشان داد. میزان مواد جامد محلول و نسبت قند به اسیدیته با گذشت زمان به تدریج افزایش یافت. اما سرعت تغییر در میوه های تیمار شده کمتر بود. شاخص های مختلف رنگ میوه تحت تأثیر پوترسین و نیتریک اکسید تفاوت معنیداری با شاهد نشان دادند. بیشترین مقدار L* در تیمار پوترسین 3 میلیمولار بدست آمد.
- چکیده انگلیسی: Mango is a perishable tropical fruit with a short shelf-life. Recently, using natural compounds that are safe for human and environment have gained more attention in postharvest researches. In order to evaluate the effect of different concentrations of putrescin and nitric oxide, as natural compounds, on mango fruit postharvest life, a factorial experiment was conducted based on a completely randomized design with three replications. Mango fruit were harvested from a garden in Minab city and transferred to laboratory. Fruits were immersed for 5 min in solutions of putrescine (at 0.5, 1.5, 3, 5 mM/L) and nitric oxide (at 3,9,12 µM/L), and then stored at ambient temperature for 21 days. Fruit quality attributes were evaluated at 7 days intervals. According to the results, the highest weight loss (15.5) was observed in control fruit. Fruit firmness was gradually reduced during storage, but it was slower in fruit treated with putrescine and nitric oxide. The highest tissue firmness (2.2 kg/m2) was observed in fruit treated with 3 mM/L putrescine, showing a significant difference with the control. Total soluble solids and the ratio of sugar to acidity were gradually increased during storage. The treated fruits had a lower sugar to acid ratio than the control fruit. Putrescine and nitric oxide significantly affected different color indices. The highest L* value was recorded in fruit treated with putrescine at 3 mM/L.
- انتشار مقاله: 28-04-1396
- نویسندگان: سمیه رستگار,حمیده غلامشاهیپور
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: پژوهش آب در کشاورزی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: رشد رویشی,آبیاری,سرعت جوانه زنی
- چکیده: تکنولوژی استفاده از آب مغناطیسی در کشاورزی بطور وسیعی در بیشتر کشورها مورد مطالعه قرار گرفته است. هدف این مطالعه، بررسی اثر آب مغناطیسی بر جوانهزنی و رشد رویشی دو رقم گوجه فرنگی در گلخانه میباشد. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار در سال 1393انجام گرفت. بر اساس نتایج بدست آمده، بذرهای آبیاری شده با آب مغناطیسی در هر دو رقم گوجه فرنگی افزایش قابل توجهی دررشد رویشی، سرعت و درصد جوانه زنی، شاخص بنیه بذر، طول ریشهچه وساقهچه، وزنتر گیاهچه و ترکیباتی شیمیایی مانند کلروفیل و کارتنوئید، نسبت به شاهد نشان دادند. جوانهزنی بذرهای آبیاری شده با آب مغناطیسی در هر دو رقم6/94 درصد بود در حالیکه درصد جوانهزنی در بذرهای شاهد 90 و93 درصد به ترتیب در رقم سانسید و صادین مشاهده شد. نتایج نشان داد که آبیاری با آب مغناطیسی اثرات معنیداری بر فاکتورهای مختلف مورد مطالعه داشته است. به نظر میرسد که کاربرد آب مغناطیسی منجر به بهبود کمی و کیفی رشد گیاهان خواهد شد.
- چکیده انگلیسی: The technology of magnetic water has been widely studied and adopted in the field of agriculture in many countries. The objective of the present study was to investigate the effect of magnetic water on germination and vegetative growth of two varieties of tomato (lycopercicum esculentum) seeds. A factorial experiment in completely randomized design was carried out using three replications, in 2014. Based on the results, seeds irrigated with magnetic water exhibited marked increases in rate of germination, vegetative growth, vigor index, root length, seedling length, seedling fresh weight and chemical constituents i.e. photosynthetic pigments (chlorophyll a and b and carotenoids), over the control. Percentage of germination for seeds irrigated with magnetized water was 94.6 for the two varieties, while for the control it was 90 and 93 in Sunseed and Sudin, respectively. Results indicated that irrigation with magnetized water induced positive significant effect on all studied parameters. It appears that utilization of magnetized water may lead to improved quantity and quality of tomato production.
- انتشار مقاله: 04-09-1394
- نویسندگان: سمیه رستگار,عدنان صادقی لاری
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: پژوهش آب در کشاورزی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: رشد رویشی,آبیاری,سرعت جوانه زنی
- چکیده: تکنولوژی استفاده از آب مغناطیسی در کشاورزی بطور وسیعی در بیشتر کشورها مورد مطالعه قرار گرفته است. هدف این مطالعه، بررسی اثر آب مغناطیسی بر جوانهزنی و رشد رویشی دو رقم گوجه فرنگی در گلخانه میباشد. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار در سال 1393انجام گرفت. بر اساس نتایج بدست آمده، بذرهای آبیاری شده با آب مغناطیسی در هر دو رقم گوجه فرنگی افزایش قابل توجهی دررشد رویشی، سرعت و درصد جوانه زنی، شاخص بنیه بذر، طول ریشهچه وساقهچه، وزنتر گیاهچه و ترکیباتی شیمیایی مانند کلروفیل و کارتنوئید، نسبت به شاهد نشان دادند. جوانهزنی بذرهای آبیاری شده با آب مغناطیسی در هر دو رقم6/94 درصد بود در حالیکه درصد جوانهزنی در بذرهای شاهد 90 و93 درصد به ترتیب در رقم سانسید و صادین مشاهده شد. نتایج نشان داد که آبیاری با آب مغناطیسی اثرات معنیداری بر فاکتورهای مختلف مورد مطالعه داشته است. به نظر میرسد که کاربرد آب مغناطیسی منجر به بهبود کمی و کیفی رشد گیاهان خواهد شد.
- چکیده انگلیسی: The technology of magnetic water has been widely studied and adopted in the field of agriculture in many countries. The objective of the present study was to investigate the effect of magnetic water on germination and vegetative growth of two varieties of tomato (lycopercicum esculentum) seeds. A factorial experiment in completely randomized design was carried out using three replications, in 2014. Based on the results, seeds irrigated with magnetic water exhibited marked increases in rate of germination, vegetative growth, vigor index, root length, seedling length, seedling fresh weight and chemical constituents i.e. photosynthetic pigments (chlorophyll a and b and carotenoids), over the control. Percentage of germination for seeds irrigated with magnetized water was 94.6 for the two varieties, while for the control it was 90 and 93 in Sunseed and Sudin, respectively. Results indicated that irrigation with magnetized water induced positive significant effect on all studied parameters. It appears that utilization of magnetized water may lead to improved quantity and quality of tomato production.
- انتشار مقاله: 04-09-1394
- نویسندگان: سمیه رستگار,عدنان صادقی لاری
- مشاهده