در هنگام جستجو کلمه در قسمت عنوان میتوانید کلمات مورد جستجو را با کاراکتر (-) جدا کنید.
کاربرد نوع شرط:
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: تحقیقات تولیدات دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: نیتروژن,اوره,آزادسازی,گوسفند مهربان
- چکیده: این پژوهش به منظور مقایسه اثر منابع مختلف نیتروژن بر روند آزادسازی، گوارشپذیری و متابولیسم نیتروژن در برههای نر نژاد مهربان انجام شد. فراسنجههای گوارشپذیری و تعادل نیتروژن در 15 رأس بره نر نژاد مهربان در یک آزمایش 21 روزه شامل 16 روز عادتپذیری بـه شـرایط آزمـایش و 5 روز بـرای جمعآوری نمونهها انجام شد. جیرهها حاوی انرژی و پروتئین یکسان بودند. جیرههای غذایی شامل 1) کاه و کنجاله سویا، 2) کاه و کود اوره، 3) کاه و مکمل اوره آهستهرهش تجاری اپتیژن و 4) کاه و اوره آهستهرهش ساخته شده در آزمایشگاه بودند. قبل از انجام آزمایش درون تنی، نرخ و مقدار آزادسازی منابع اوره آهستهرهش در آب و ناپدید شدن شکمبهای اندازهگیری شد. گوارشپذیری ماده خشک و ماده آلی تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت، در حالیکه گوارشپذیری الیاف نامحلول در شوینده خنثی و الیاف نامحلول در شوینده اسیدی در تیمارهای حاوی اوره آهستهرهش تفاوت معنیداری را نسبت به تیمار حاوی کاه و کنجاله سویا نشان دادند (05/0 ˂ P). مقدار نیتروژن دفع شده از راه ادرار در تیمار حاوی اوره به صورت معنیداری بالاتر بود، در حالیکه مقدار نیتروژن ابقا شده در جیرههای حاوی اوره آهستهرهش به صورت معنیداری (05/0 ˂ P) بیشتر از سایر تیمارها بود. نتایج این پژوهش نشان داد که اوره آهستهرهش تولید شده در این پژوهش دارای الگوی مناسب آزادسازی در شکمبه بوده و میتواند به عنوان یک محصول بومی در کشور در جیره نشخوارکنندگان حاوی علوفه نامرغوب مورد استفاده قرار گیرد.
- چکیده انگلیسی: This study was conducted to compare effect of different nitrogen sources on the rate of release, nitrogen balance and nutrient digestibility in Mehraban male lambs. Digestibility parameters and nitrogen balance were measured in 15 Mehraban male lambs. The experiment lasted 21 days including 16 days of adaptation and five days for sample collection. Diets were isonitrogenous and isoenergetic. Diets were included concentrate, mineral and vitamin supplements plus: 1) wheat straw and soybean meal, 2) wheat straw and urea, 3) wheat straw and Optigen® (a commercial slow-release urea supplement) and 4) wheat straw and slow-release urea produced in laboratory. Before beginning the in vivo experiment, release rate of slow-release urea sources in water and also rumen disappearance was measured. Intake and digestibility of dry matter and organic matter did not affect by treatments, whereas the digestibility of NDF and ADF was significantly different in the treatments containing slow-release urea supplement in comparison of soybean meal treatment (P<0.05). The amount of nitrogen excreted in urine was significantly higher in urea treatment while retention of nitrogen in slow release urea diets was significantly lower (P<0.05) than other treatments. The results of this study were shown that the slow release urea produced in this study had suitable rate of release in rumen and it could be used in ruminant diets containing low quality forages as a supplement.
- انتشار مقاله: 09-03-1396
- نویسندگان: مهدی محمودی ابیانه,داریوش علی پور,حمیدرضا مقیمی
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: تحقیقات تولیدات دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: ترکیب شیمیایی,تولید گاز,ترکیبات فنولیک,تخمیر شکمبه,تخمیر شکمبه ای
- چکیده: این پژوهش به منظور بررسی ترکیب شیمیایی، تولید گاز و فراسنجههای تخمیر آزمایشگاهی تفاله گوجهفرنگی و پوستپسته عملآوری شده با قارچ پلوروتوس ساجور کاجو انجام شد. تیمارهای آزمایشی برای تفاله گوجهفرنگی شامل شاهد (انکوبه نشده)، شاهد مثبت (انکوبه شده بدون تلقیح)، عملآوری شده با میسلیوم قارچ و عملآوری شده با اسپان قارچ بود و برای پوستپسته نیز شامل شاهد (انکوبه نشده)، شاهد مثبت (انکوبه شده بدون تلقیح) و عملآوری شده با اسپان قارچ بود. مقدار 25 گرم از هر یک از دو نمونه فوق در 3 تکرار برای تهیه هر یک از تیمارها به درون ارلن شیشهای ریخته شد و پس از استریل شدن بهمدت 3 هفته در درون انکوباتور در دمای 25 درجه سانتیگراد نگهداری شدند. دادهها براساس طرح کاملاً تصادفی آنالیز شدند. غلظت مادهخشک، خاکستر، پروتئینخام در تفاله گوجهفرنگی بهترتیب 27/95، 40/2 و 81/12 درصد و در پوستپسته بهترتیب 63/94، 33/9 و 81/7 درصد بود. عملآوری با قارچ موجب افزایش این ترکیبات در هر دو نمونه شد. (05/0P<). ترکیبات فنولی پوستپسته با عملآوری با قارچ کاهش یافت (05/0P<). حجم گاز تولید شده در طول 24 ساعت، گوارشپذیری ظاهری مادهخشک و گوارشپذیری حقیقی مادهآلی در تفاله گوجهفرنگی عملآوری شده نسبت به شاهد کاهش یافت (05/0P<). اما مقادیر فوق در پوستپسته تحت تأثیر عملآوری قرار نگرفت. پتانسیل تولید گاز در تفاله گوجهفرنگی فرآوری شده با اسپان نسبت به تیمار شاهد کاهش یافت (05/0P<). بهطور کلی، نتایج این مطالعه نشان داد عملآوری با قارچ پلوروتوس ساجور کاجو، ارزش غذایی تفاله گوجهفرنگی و پوستپسته را بهطور مطلوبی افزایش نداد.
- چکیده انگلیسی: This study was carried out to assess the nutritional value of tomato pulp (TP) and pistachio hull (PH) treated by pleurotus sajor cajo fungi. The treatments for TP were control (not incubated), positive control (incubated without inoculation), treated with mycelium and treated with spawn, and for PH were control (not incubated), positive control (incubated without inoculation) and treated with spawn. Twenty five grams per each two above-mentioned samples and three replicates of each treatments were poured into the glass flask and after sterilizing were kept inside an incubator at 25 °C for three weeks. Data were analyzed based on a completely randomized design. Dry matter, ash and crude protein concentrations from TP were 95.27, 2.40 and 12.81 percent and from PH were 94.63, 9.33 and 7.81 percent, respectively. Processing with fungi led to increase these components in both of two samples (P<0.05). Phenolic compounds of PH decreased due to treatment with fungi (P<0.05). In TP treated, comparing to control, gas production after 24 hours incubation, apparent in vitro dry matter digestibility and true in vitro organic matter digestibility reduced (P<0.05). Wheras, no changes were observed in PH, due to processing. In TP treated with spawn, compared with control group, the potential of gas production decreased (P<0.05). Overally, the results of this study showed that the nutritional value of tomato pulp and pistachio hull were not increased desirably by pleurotus sajor cajo treatment.
This study was carried out to assess the nutritional value of tomato pulp (TP) and pistachio hull (PH) treated by pleurotussajorcajo fungi. The treatments for TP were control (not incubated), positive control (incubated without inoculation), treated with mycelium and treated with spawn, and for PH were control (not incubated), positive control (incubated without inoculation) and treated with spawn. Twenty five grams per each two above-mentioned samples and three replicates of each treatments were poured into the glass flask and after sterilizing were kept inside an incubator at 25 °C for three weeks. Data were analyzed based on a completely randomized design. Dry matter, ash and crude protein concentrations from TP were 95.27, 2.40 and 12.81 percent and from PH were 94.63, 9.33 and 7.81 percent, respectively. Processing with fungi led to increase these components in both of two samples (P<0.05). Phenolic compounds of PH decreased due to treatment with fungi (P<0.05). In TP treated, comparing to control, gas production after 24 hours incubation, apparent in vitro dry matter digestibility and true in vitro organic matter digestibility reduced (P<0.05). Wheras, no changes were observed in PH, due to processing. In TP treated with spawn, compared with control group, the potential of gas production decreased (P<0.05). Overally, the results of this study showed that the nutritional value of tomato pulp and pistachio hull were not increased desirably by pleurotussajorcajo treatment.- انتشار مقاله: 14-09-1395
- نویسندگان: ابوالفضل صالحی,داریوش علی پور,سهیلا میرزایی,خلیل زابلی
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: تحقیقات تولیدات دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: گلوکز,تیمول,آمونیاک,پروتئین میکروبی
- چکیده: این پژوهش بهمنظور مقایسه اثرات تیمول به دو شکل آزاد و آهستهرهش بر ویژگیهای تخمیر شکمبه، پروتئین میکروبی و برخی متابولیتهای پلاسما در گوسفند انجام شد. آزمایش در قالب طرح مربع لاتین 3´3 به صورت ادغام شده با استفاده از 6 راس گوسفند نر فیستوله شده انجام شد. تیمارها عبارت بود از (الف) جیره پایه +250 میلیگرم تیمول به شکل آزاد، (ب) جیره پایه +250 میلیگرم تیمول به شکل آهستهرهش و (ج) تیمار شاهد (جیره پایه بدون تیمول). هر دوره آزمایش 14 روز و شامل 10 روز سازگاری و 4 روز نمونهگیری بود. در دوره نمونهگیری، نمونههای مدفوع جمعآوری شد و در روز پایانی هر دوره نیز نمونههای خون و مایع شکمبه در زمانهای مختلف جمعآوری شد. مصرف تیمول به هر دو شکل آزاد و آهستهرهش، ماده خشک مصرفی (به ترتیب 5/917 و 5/985 گرم در روز)، قابلیت هضم پروتئین خام (به ترتیب 7/82 و 6/85 درصد) و غلظت گلوکز پلاسما (به ترتیب 8/114 و 5/108 میلیگرم در دسیلیتر) را افزایش داد (05/0>P). در تیمارهای محتوی تیمول، غلظت اورهی پلاسما، سنتز پروتئین میکروبی و غلظت نیتروژن آمونیاکی در 5 و 7 ساعت پس از خوراکدهی کاهش یافت (05/0>P). تعداد دیپلودینیومها در جیره محتوی تیمول آزاد 105×38/0 بود که از تعداد مربوط به دو تیمار دیگر کمتر بود (05/0>P). مصرف تیمول میتواند با کاهش تولید نیتروژن آمونیاکی بازده استفاده از پروتئین خوراک را بهبود بخشد و با توجه به افزایش گلوکز پلاسما میتواند اثری مثبت در تامین انرژی دام ایجاد کند.
- چکیده انگلیسی: This experiment was conducted to compare the effect of free and sustained release thymol on rumen fermentation characteristics, microbial protein and some plasma metabolites. Six ruminally cannulated sheep were used in a 3×3 merged Latin square design. Treatments were (a) basal diet+ 250 mg free Thymol, (b) basal diet+ 250 mg slow relrase Thymol and (c) control (basal diet without Thymol). The experiment consisted of three 14-d periods with 10 d adaptation and 4 d sampling. At sampling period, the feces were collected and at the end of each period blood sampling and rumen fluid collection were made at different times. The measured traits were: Feed digestability, N-NH3, plasma and glucose concentration, ruminal pH, microbial protein synthesis and efficiency of microbial protein synthesis. Dry matter intake (985.5 g and 917.5 g per day, respectively), crude protein digestibility (82.7% and 85.6%, respectively) and plasma glucose (114.8 mg/dL and 108 mg/dL, respectively) were increased by free and sustained release thymol consumption (P<0.05). Plasma urea concentration, microbial protein synthesis and N-NH3 were decreased in 5 and 7 hours after feeding (P<0.05). Number of diplodinia was 0.38×105 in diet with free thymol and this number was lower than those in other two treatments (P<0.05). Thymol consumption improved the efficiency of dietary protein utilization by decreasing N-NH3 and increased level of plasma glucose showed a positive effect on energy utilization of animal.
- انتشار مقاله: 15-02-1394
- نویسندگان: زهرا زمانی,داریوش علی پور,حمیدرضا مقیمی,سید علیرضا مرتضوی,سید مسعود ذوالحواریه
- مشاهده