در هنگام جستجو کلمه در قسمت عنوان میتوانید کلمات مورد جستجو را با کاراکتر (-) جدا کنید.
کاربرد نوع شرط:
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: مجله دامپزشکی ایران
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: عناصر معدنی,الایزا,اسبچه خزر,هورمونهای تیروئیدی,طیف سنجی نشر نوری-پلاسمای جفت شده القایی
- چکیده: به رغم این که عناصر معدنی در هورمونها، آنزیمها، بافتها و مایعات بدن وجود دارند، اما در بدن ساخته نمیشوند و باید توسط جیرهی غذایی تأمین شوند. در این تحقیق هدف شناسایی مقادیر مبنای غلظت سرمی عناصر معدنی شامل کلسیم، مس، آهن، پتاسیم، منیزیم، سدیم، فسفر، گوگرد و روی و هورمونهای تیروئیدی (T3، T4، FT3، FT4 و TSH) اسبچههای خزر در شرایط متفاوت تغذیه، سن، جنس و ارتباط بین آنها بوده است. این تحقیق با استفاده از 12 رأس اسبچهی خزر و طرح آماری چرخشی متوازن در سه دورهی آزمایشی (هر یک 56 روز، فاصلهی بین دورهها 7 روز)، 4 تیمار (جیرههای غذایی)، 9 تکرار در هر تیمار و 4 بلوک (ترکیب دو جنس و دو گروه سنی کمتر و بیشتر از 3 سال) اجرا شد. تیمارها شامل استفاده از مکمل عناصر معدنی در سطوح صفر و 86/4 درصد و مادهی خشک مصرفی روزانه در سطوح 50 و 100 درصد احتیاجات بود. در انتهای دورههای آزمایشی از اسبها نمونهی خون گرفته شد. عناصر معدنی با روش طیف سنجی نشر نوری- پلاسمای جفت شدهی القایی و هورمونهای تیروئیدی به وسیلهی کیتهای الایزا مخصوص اسب اندازهگیری شدند. غلظت سرمی T3، T4، FT3، TSH و نسبت T3/T4 در مادیانها بیشتر از نریانها بود. اثرات سن و جیرهها بر روی هورمونهای تیروئیدی معنیدار نبود. اثر جیرههای غذایی بر غلظت سرمی مس معنیدار بود. ضرایب همبستگی غلظت سرمی T3 با Ca/K (377/0) و T4 با Ca/K (331/0) قابل توجه و معنیدار بود. به علت مکانیسم هموستازی بدن در حیوان سالم، به غیر از مس، غلظت سرمی سایر عناصر معدنی مورد مطالعه و غلظت سرمی هورمونهای تیروئیدی در دورههای آزمایشی تحت تأثیر جیرههای غذایی قرار نگرفتند. همچنین نسبت عناصر معدنی به یکدیگر، در مقایسه با عناصر معدنی به صورت انفرادی، همبستگی بیشتری با غلظت سرمی هورمونهای تیروئیدی در اسب داشت.
- چکیده انگلیسی: Despite the critical importance of minerals as a fractional component of hormones, enzymes, tissues and body fluids, they are not produced in the animal body and must be fed by the diets. OBJECTIVES: This study aimed at determining the basic data of serum mineral (SM) and thyroid hormone (STH) concentrations and their relationships in different gender and age groups of Caspian miniature horses fed diets with different mineral contents. This research was conducted on twelve horses using a balanced change over design with four treatments (9 replicates per treatment) in 3 periods and 4 blocks (two genders and two age groups <3 and ≥3 years). Each period extended for 56 days with 7 days interval between the periods. Two different levels (0 and 4.86 % of diet) of minerals were added to one of two different levels of daily dry matter intakes (50 and 100 % of requirements) to make the dietary treatments. The SM and STH contents were measured by inductively coupled plasma optical emission spectrometry (ICP-OES) and Elisa methods, respectively, using blood samples collected from all horses at the end of each period. The mean values of T3, T4, FT3, TSH, and T3/T4 ratios were higher in females than males. The STH was not affected by the dietary treatments and age. The serum Cu content was affected by the dietary treatments. Significant Pearson correlations were observed between T3 with Ca/K (r=0.377), T4 with Ca/K (r=0.331). Due to the body's homeostatic control mechanisms in healthy animal, the SM and STH concentrations were not affected by the dietary treatments during the experimental period of this study. The ratios between minerals showed better correlations with STH concentrations than the minerals individually.
- انتشار مقاله: 16-12-1393
- نویسندگان: احمد قربانی,حسن درمانی کوهی,اردشیر محیط
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: علوم دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: کیفیت گوشت,عصاره چای سبز,جمعیت باکتریایی روده,منابع مختلف چربی
- چکیده: در این آزمایش تعداد 360 قطعه جوجه گوشتی ماده سویه راس 308 در یک طرح کاملاً تصادفی در قالب آزمایش فاکتوریل 3×2 به 6 گروه آزمایشی، 5 تکرار و 12 جوجه در هر تکرار تقسیم شدند. فاکتورها شامل دو سطح عصاره چای سبز (صفر و 500 میلیگرم بر کیلوگرم از جیره ) و جیرههای فاقد/حاوی چربی (جیرههای فاقد چربی، جیره حاوی روغن سویا و جیره حاوی پیه گوسفندی) بودند. استفاده از عصاره چای سبز بر عملکرد، چربی درون بافتی، جمعیت میکروبی روده و ثبات اکسیداتیو گوشت تأثیر نداشت (05/0p>). افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل غذایی در اثر استفاده از هر دو منبع چربی در مقایسه با جیرههای فاقد چربی بهبود یافت (05/0p<). استفاده از روغن سویا در مقایسه با پیه گوسفندی و جیرههای فاقد چربی منجر به افزایش چربی محوطه بطنی و کاهش راندمان لاشه شد (05/0p<). استفاده از عصاره چای سبز در جیرههای حاوی چربی بر کاهش چربی احشایی موثر بود (05/0p<). گروههای دریافت کننده عصاره چای سبز به همراه روغن سویا دارای جمعیت لاکتوباسیلوس بیشتری در مقایسه با گروههای دریافت کننده چای سبز به همراه پیه گوسفندی بودند (05/0p<). استفاده از روغن سویا منجر به افزایش معنیداری در چربی درون بافتی و میزان مواد واکنش دهنده با تیوباربیتوریک اسید گوشت ران شد (05/0p<). یافتههای این تحقیق نشان داد که استفاده از عصاره چای سبز در جیرههای حاوی چربی جیرهای از نوع اشباع و غیراشباع موجب بهبود جمعیت میکروبی روده و کاهش میزان چربی لاشه جوجههای گوشتی شد ولی بر چربی درون بافتی و اکسیداسیون گوشت تأثیری نداشت.
- چکیده انگلیسی: In this experiment, a total of 360 one day-old female Ross 308 broiler chicks in a completely randomized design with a 2 × 3 factorial arrangement were allocated to 6 dietary treatments, each replicated five times with 12 birds per replicate. The included factors were two levels of green tea extract (GTE, 0 and 500 mg/kg diet) and three type of diets: 1- diet without dietary fat, 2- diet supplemented with soybean oil (SO) and 3- diet supplemented with Tallow (Ta). Use of GTE did not affect intestine microbial populations, intramuscular fat, oxidative stability of mat and performance in broiler chicken (p>0.05). Body weight gain and feed conversion ratio of chicks fed diet supplemented with SO or Ta was improved compared to the diets without fat (p<0.05). Use of SO compared to Ta and diets without fat led to higher and lower abdominal fat and carcass yield, respectively (p<0.05). GTE supplementation in diets high in fat was effective in decreasing abdominal fat percentage (p<0.05). The broilers that received green tea extract and soybean oil had a higher lactobacillus populations than those fed GTE with Ta (p<0.05). Dietary SO led to significantly greater intramuscular fat and thiobarbituric acid reactive substances (TBARS) values in thigh meat (p<0.05). Based on the findings of this study, despite the improvement in gut microbial populations and carcass fat content by GTE addition in diets high in un/saturated fats, its effect on intramuscular fat contents and muscle antioxidant capacity was not significant (p>0.05).
- انتشار مقاله: 09-07-1397
- نویسندگان: فاطمه محمد پور,حسن درمانی کوهی,اردشیر محیط,محمدمهدی سوهانی
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: علوم دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: آویشن شیرازی,چربی,جمعیت میکروبی,بلدرچین ژاپنی,کیفیت لاشه
- چکیده: به منظور بررسی اثر نسبتهای متفاوت چربی غیراشباع (روغن سویا) به چربی اشباع (چربی پالم) و اسانس الکلی آویشن شیرازی (ZMEO) بر عملکرد، میکروفلورای روده و ثبات اکسیداتیو گوشت بلدرچینهای ژاپنی، تعداد 600 قطعه جوجه بلدرچین ژاپنی یک روزه بهصورت مخلوطی از دو جنس نر و ماده در یک طرح کاملاً تصادفی در قالب آزمایش فاکتوریل 3×2 به 6 گروه آزمایشی، 5 تکرار و 20 قطعه بلدرچین در هر تکرار در یک دوره آزمایشی 42 روزه اختصاص یافتند. فاکتورها شامل نسبتهای متفاوت چربی غیراشباع به اشباع 100 به 0، 75 به 25 و50 به 50 و دو سطح ZMEO (صفر و 03/0 درصد از جیره) بودند. جوجههای تغذیه شده با جیره حاوی ZMEO، مصرف خوراک کمتر، افزایش وزن بیشتر و ضریب تبدیل خوراک بهتری نسبت به گروه شاهد داشتند (05/0p <). علیرغم کاهش معنیدار (05/0p <) در چربی شکمی، تأثیر ZMEO بر وزن نسبی سایر اجزای لاشه و اندامهای درونی معنیدار نبود (05/0p>). کمترین و بیشترین شمار اشریشیاکلای و لاکتوباسیلوس متعلق به گروه مکمل شده با ZMEO بود (05/0p <). استفاده از ZMEO منجر به کاهش معنیداری در غلظتTBARS گوشت سینه شد (05/0p <). نسبتهای متفاوت چربی غیراشباع به چربی اشباع تأثیر معنیداری بر عملکرد، جمعیت میکروبی روده و همچنین کیفیت گوشت سینه نداشت (05/0p>). استفاده از نسبتهای متفاوت چربی غیراشباع به اشباع به همراه 03/0 درصد ZMEO منجر به افزایش وزن بدن و جمعیت لاکتوباسیلوس و همچنین کاهش چربی حفره بطنی و غلظت TBARS گوشت سینه شد (05/0p <).
- چکیده انگلیسی: This experiment was conducted in order to evaluate the effect of dietary unsaturated (soybean oil) to saturated (palm fat) fat ratio and Zataria multiflora essential oil (ZMEO) on performance, gut microbial and carcass oxidative stability of Japanese quails. A total number of 600 one-day-old male and female Japanese quails were allocated to 6 dietary treatments in a completely randomized design with a 2 × 3 factorial arrangement during the experimental period (1 to 42 days). Dietary factors were three different ratios of unsaturated to saturated fat (US/SF( of 100 to 0, 75 to 25 and 50 to 50 and two levels of ZMEO (0 and 0.03% of diet). Each treatment was replicated five times with 20 birds per replicate. Chicks fed diets supplemented with ZMEO had higher body weight gain, lower feed intake and better feed conversion ratio compared to the control group (p < 0.05). In spite of a significant reduction in abdominal fat pat, the effect of ZMEO addition on the relative weight of other carcass parts was not significant (p>0.05). The lowest and highest count for Escherichia coli and Lactobacillus were belong to ZMEO supplementation group (p < 0.05). Use of ZMEO led to significant reduction in TBARS concentration in breast meet (p < 0.05). Different ratios of US/SF were not affected the performance, gut microbial populations and breast meat quality. Dietary utilization of different ratios of US/SF with ZMEO led to significant increase in body weight gain, Lactobacillus population and significant reduction in abdominal fat and TBARS concentrations in the breast meat.
- انتشار مقاله: 07-11-1397
- نویسندگان: هاجر ابراهیمی,حسن درمانی کوهی,مازیار محیطی
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: علوم دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: عملکرد,جوجههای گوشتی,چربی,عصاره آویشن شیرازی,کلمات کلیدی: ثبات اکسیداتیو گوشت
- چکیده: این آزمایش به منظور بررسی تأثیر عصاره آویشن شیرازی و چربی جیرهای بر عملکرد و ثبات اکسیداتیو لاشه جوجههای گوشتی (سویه راس 308، با نسبت مساوی نر و ماده) انجام شد. طرح مورد استفاده در آزمایش، طرح کاملاً تصادفی با 6 تیمار، 4 تکرار و 10 قطعه جوجه در هر تکرار بود. مصرف خوراک، افزایش وزن و ضریب تبدیل خوراک به صورت دورهای و در پایان دورهای آغازین، رشد و پایانی اندازهگیری شدند. در پایان دوره آزمایش (روز 42) از گوشت ناحیه ران 2 قطعه جوجه کشتار شده نمونهگیری انجام و ذخیرهسازی نمونهها به مدت 45 و90 روز در دمای فریزر (20- درجه سانتیگراد) صورت گرفت. جهت اندازه گیری ثبات اکسیداتیو نمونههای گوشت ناحیه ران، از میزان مواد واکنش دهنده با اسید تیوباربیتوریک (TBARS) استفاده شد. در تمامی دورهها، جیرههای حاوی چربی، افزایش وزن و خوراک مصرفی روزانه بیشتر و ضریب تبدیل خوراک کمتری در مقایسه با جیرههای بدون چربی داشتند (05/0>P). با وجود عدم معنیداری اثر عصاره آویشن شیرازی بر عملکرد رشد جوجههای گوشتی (05/0
P) و افزایش غیر معنیدار در غلظلت سوپراکسید دیسموتاز شد. به عنوان نتیجهگیری کلی، استفاده از چربی جیرهای و عصاره آویشن شیرازی به ترتیب منجر به بهبود در عملکرد جوجهها و کاهش میزان اکسیداسیون و افزایش کیفیت گوشت در طی ذخیرهسازی شد.
- چکیده انگلیسی: This experiment was conducted to investigate the effect of thyme extract (TE) and dietary fat on performance and carcass antioxidant properties of Ross 308 broiler chicks (male/female ratio of 50/50). The used experimental design was a completely randomized design with six dietary treatments each replicated 4 times with 10 birds per replicate. Feed intake (FI) and body weight gain (BWG) of the chicks were recorded at the end of starter, grower and finisher periods. These records were used to calculate feed conversion ratio (FCR). The susceptibility to lipid oxidation of thigh muscles from two slaughtered chicks (on day 42) was determined during 45 and 90 days of refrigerated storage (-20 °C) using thiobarbituric acid reactive substances (TBARS) assay. Chicks fed diets supplemented with fat had higher BWG and FI, and lower FCR compared to diets without fat (P<0.05) in all experimental periods. Despite the non-significant effect of TE on growth performance, its use led to significant reduction in TBARS concentrations in thigh meat after 45 and 90 days of storage (P<0.05). Adding TE led to significant increase in glutathione peroxidase concentration in liver (P<0.05), but its increasing effect on liver superoxide dismutase activity was not significant (P>0.05). As an overall conclusion, adding TE and SO to the diets of broiler chicks for the entire experimental period led to improved growth rate in SO supplemented birds and increased oxidative stability of meat in birds supplemented with TE.
- انتشار مقاله: 20-09-1395
- نویسندگان: مریم نوبخت,حسن درمانی کوهی,مازیار محیطی اصلی
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: علوم دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: عملکرد,جوجههای گوشتی,چربی,عصاره آویشن شیرازی,کلمات کلیدی: ثبات اکسیداتیو گوشت
- چکیده: این آزمایش به منظور بررسی تأثیر عصاره آویشن شیرازی و چربی جیرهای بر عملکرد و ثبات اکسیداتیو لاشه جوجههای گوشتی (سویه راس 308، با نسبت مساوی نر و ماده) انجام شد. طرح مورد استفاده در آزمایش، طرح کاملاً تصادفی با 6 تیمار، 4 تکرار و 10 قطعه جوجه در هر تکرار بود. مصرف خوراک، افزایش وزن و ضریب تبدیل خوراک به صورت دورهای و در پایان دورهای آغازین، رشد و پایانی اندازهگیری شدند. در پایان دوره آزمایش (روز 42) از گوشت ناحیه ران 2 قطعه جوجه کشتار شده نمونهگیری انجام و ذخیرهسازی نمونهها به مدت 45 و90 روز در دمای فریزر (20- درجه سانتیگراد) صورت گرفت. جهت اندازه گیری ثبات اکسیداتیو نمونههای گوشت ناحیه ران، از میزان مواد واکنش دهنده با اسید تیوباربیتوریک (TBARS) استفاده شد. در تمامی دورهها، جیرههای حاوی چربی، افزایش وزن و خوراک مصرفی روزانه بیشتر و ضریب تبدیل خوراک کمتری در مقایسه با جیرههای بدون چربی داشتند (05/0>P). با وجود عدم معنیداری اثر عصاره آویشن شیرازی بر عملکرد رشد جوجههای گوشتی (05/0
P) و افزایش غیر معنیدار در غلظلت سوپراکسید دیسموتاز شد. به عنوان نتیجهگیری کلی، استفاده از چربی جیرهای و عصاره آویشن شیرازی به ترتیب منجر به بهبود در عملکرد جوجهها و کاهش میزان اکسیداسیون و افزایش کیفیت گوشت در طی ذخیرهسازی شد.
- چکیده انگلیسی: This experiment was conducted to investigate the effect of thyme extract (TE) and dietary fat on performance and carcass antioxidant properties of Ross 308 broiler chicks (male/female ratio of 50/50). The used experimental design was a completely randomized design with six dietary treatments each replicated 4 times with 10 birds per replicate. Feed intake (FI) and body weight gain (BWG) of the chicks were recorded at the end of starter, grower and finisher periods. These records were used to calculate feed conversion ratio (FCR). The susceptibility to lipid oxidation of thigh muscles from two slaughtered chicks (on day 42) was determined during 45 and 90 days of refrigerated storage (-20 °C) using thiobarbituric acid reactive substances (TBARS) assay. Chicks fed diets supplemented with fat had higher BWG and FI, and lower FCR compared to diets without fat (P<0.05) in all experimental periods. Despite the non-significant effect of TE on growth performance, its use led to significant reduction in TBARS concentrations in thigh meat after 45 and 90 days of storage (P<0.05). Adding TE led to significant increase in glutathione peroxidase concentration in liver (P<0.05), but its increasing effect on liver superoxide dismutase activity was not significant (P>0.05). As an overall conclusion, adding TE and SO to the diets of broiler chicks for the entire experimental period led to improved growth rate in SO supplemented birds and increased oxidative stability of meat in birds supplemented with TE.
- انتشار مقاله: 20-09-1395
- نویسندگان: مریم نوبخت,حسن درمانی کوهی,مازیار محیطی اصلی
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: علوم دامی ایران
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: تنش,پروبیوتیک,کورتیکوسترون,جوجۀ گوشتی
- چکیده: این آزمایش در قالب طرح کامل تصادفی با آرایش فاکتوریل 2×3 با دو سطح تزریق کورتیکوسترون (تزریق روغن و تزریق کورتیکوسترون) و سه سطح مصرف پروبیوتیک (1- بدون کاربرد پروبیوتیک، 2 و 3- به ترتیب 105×8/0 و 105×6/1 عدد از اسپور باسیلوس سوبتلیس در هر گرم خوراک) به منظور تعدیل تأثیر تنش القایی تزریق کورتیکوسترون با استفاده از پروبیوتیک در جوجههای گوشتی انجام شد. هر تیمار در چهار تکرار و در هر تکرار دوازده قطعه جوجه استفاده شد. در سنین 7 تا 9 و نیز 25 تا 27 روزگی دورۀ پرورش تزریق زیرپوستی روغن ذرت با و بدون 2 میلیگرم کورتیکوسترون به ازای هر کیلوگرم وزن بدن، دو بار در روز انجام شد. تزریق کورتیکوسترون موجب کاهش وزن نسبی و طول رودۀ کوچک در سنین 28 و 42 روزگی شد (05/0P<). وزن نسبی سینه در گروههای تحت تزریق کورتیکوسترون نسبت به گروه تزریق روغن کاهش نشان داد (05/0P<). طول پرزهای قسمتهای مختلف روده و عیار پادتن علیه واکسن نیوکاسل با تزریق کورتیکوسترون کاهش معنیدار یافت (05/0P<). افزودن پروبیوتیک به جیره، طول پرز در قسمتهای مختلف روده و نیز وزن نسبی روده را افزایش داد (05/0P<). بازدۀ استفاده از خوراک و میانگین افزایش وزن روزانه در گروههای مصرفکنندۀ پروبیوتیک افزایش پیدا کرد (05/0P<). جمعیت باکتریهای کلیفرم و لاکتوباسیلوس ایلئوم توسط تزریق کورتیکوسترون تحت تأثیر قرار نگرفت، اما افزودن پروبیوتیک بر آن تأثیر معنیدار داشت (05/0P<). درمجموع نتایج این تحقیق دلالت بر اثرگذاری مثبت پروبیوتیک روی عملکرد و اندازۀ پرزهای رودۀ جوجههای گوشتی تحت تنش القاء شده با تزریق کورتیکوسترون دارد.
- چکیده انگلیسی: This experiment was conducted in a completely randomized design with 2×3 factorial arrangement with two levels of corticosterone injections (oil injection and corticosterone injections) and three levels of probiotic supplementation (1- without probiotic, 2 and 3- supplemented with 0.8×105 and 1.6×105 spores of Bacillus subtilis per gram of feed, respectively) to modulate stress induced by corticosterone injection using probiotic admimistration in broiler chicks. Each of 6 treatments replicated 4 times of 12birds per replicate.At 7 to 9 and 25 to 27 days of age, the chicks received one of the subcutaneous injections corn oil with/without CORT at 2 mg/kg BW twice per day. Corticosterone injection decreased the relative weight of intestine and its length at 28 and 42 days of ages (P<0.05). Relative weight of the breast was lower in corticosterone injected groups than in the oil injection groups (P<0.05). Villi height of different parts of the intestine and antibody levels against Newcastle disease decreased significantly with corticosterone injection.Adding probiotics increased the length of the villi and relative weight of the intestine. Feed to gain efficiency and average daily weight gain increased significantly in response to probiotic supplementation (P<0.05). Total coliforms and lactobacillus populations were not affected by corticosterone injections, but adding probiotic had a significant effect on ileal populations of these bacteria (P<0.05). Overall, the results of this study indicate a positive effect of probiotic on performance and intestine structure of broiler chicks under stress induced by corticosterone injection.
- انتشار مقاله: 07-12-1396
- نویسندگان: فخرالدین عابد درگاهی,حسن درمانی کوهی,رضا حسن ساجدی,محمد روستایی علی مهر
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: علوم دامی ایران
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: عملکرد,پروتئین,پاسخ ایمنی,ویژگیهای لاشه,نانویاور
- چکیده: این آزمایش به مدت 42 روز با استفاده از 240 قطعه جوجۀ گوشتی یکروزۀ سویۀ راس 308، در قالب آزمون فاکتوریل 2×3 با سه سطح پروتئین (پایین، متوسط و بالا) و دو سطح نانویاور (حاوی نانویاور و بدون آن) با شش تیمار و چهار تکرار و ده قطعه جوجه در هر تکرار در قالب یک طرح کامل تصادفی انجام شد. اثرگذاری اصلی سطح پروتئین جیره در دورۀ آغازین و رشد بر خوراک مصرفی معنیدار بود (05/0P<). در رابطه با افزایش وزن روزانه نیز تنها اثرگذاری اصلی سطح پروتئین جیره در دورۀ آغازین، رشد و کل دوره معنیدار شد (01/0P<). در مورد ضریب تبدیل خوراک هم تنها اثرگذاری اصلی سطح پروتئین جیره در دورۀ آغازین معنیدار بود (01/0P<). اثر اصلی سطح پروتئین جیره برای وزن نسبی (درصد از وزن زنده) لاشه، ران، میزان چربی حفرۀ شکمی و بورس معنیدار بود (05/0P<). از نظر عیار پادتن (تیتر آنتیبادی) علیه SRBC، در 28 روزگی اثر اصلی سطح پروتئین جیره و نانویاور بر عیار پادتن تام، IgG و IgM معنیدار بود (05/0P<). سامانة ایمنی یاختهای در پاسخ به تزریق PHA-P تحت تأثیر تیمارها قرار نگرفت. بهعنوان نتیجهگیری کلی، جیرههای با سطوح بالای پروتئین توان بیشتری را بهمنظور بهبود عملکرد تولیدی و ایمنی جوجهها در مقایسه با جیرههای با سطوح متوسط و پایین از خود نشان دادند. افزون بر این، وجود نانویاور منجر به تحریک پاسخ ایمنی هومورال جوجههای گوشتی شد.
- چکیده انگلیسی: An experiment was conducted on 240 one-day old Ross 308 broiler chicks using a completely randomized design in a 2×3 factorial arrangement with two levels of nano-adjuvant (with and without) and three levels of dietary protein (low, medium and high) during a 42 d experimental period. The main effect of protein density on feed intake was significant during the starter and grower periods (P<0.05). With regard to body weight gain, the main effect of protein density was significant in the starter, grower and whole experimental periods (P<0.01). Among the main and interaction effects, only the main effect of protein density on feed conversion ratio in the starter period was significant (P<0.01). The effect of protein density was also significant on the relative weights of carcass, legs, abdominal fat pad and bursa of Fabricius (P<0.05). The main effects of the protein density and nano-adjuvant for total anti-SRBC and IgG titers were significant at day 28 (P<0.05). Cell immunity in response to PHA-P injection was not affected by the factors. As an overall conclusion, diets with high protein density showed a better ability in improving the performance and immune response of broiler chicks compared to the diets with medium and low protein density. Also, the results showed some advantages for nano-adjuvant in humoral immune response stimulation.
- انتشار مقاله: 04-10-1394
- نویسندگان: فاطمه عزیز علی آبادی,حسن درمانی کوهی,مهرداد محمدی
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: تولیدات دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: جوجه درآوری,تولید تخم مرغ,اسید چرب زرده,تلفات جنینی,دوکوزاهگزاانوئیک اسید
- چکیده: این پژوهش به منظور بررسی تأثیر دو نوع پودر چربی کلسیمی اُمگا3 با منشا حیوانی و گیاهی بر عملکرد تولیدی، تولید مثلی و کیفیت تخممرغ در مرغ مادر گوشتی با استفاده از 60 قطعه مرغ مادر و 20 خروس (سن 65 هفتگی)، در قالب طرح کاملا تصادفی با پنج تیمار و چهار تکرار به مدت دو ماه انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1. شاهد (فاقد پودرچربی)؛ 2. سطح 1/5درصد پودرچربی کلسیمی اُمگا3 حیوانی با منشا روغن ماهی؛ 3. سطح سه درصد پودرچربی کلسیمی اُمگا3 حیوانی با منشا روغن ماهی؛ 4. سطح 1/5درصد پودر-چربی کلسیمی اُمگا3 گیاهی با منشا روغن کتان؛ 5. سطح سه درصد پودرچربی کلسیمی اُمگا3 گیاهی با منشا روغن کتان. درصد تخم-گذاری و سود اقتصادی مرغهای تغذیه شده با جیرههای حاوی 1/5درصد پودرچربی حیوانی و گیاهی بالاتر از مرغهایی بود که سطح سه درصد آن پودرهای چربی را دریافت کردند (p<0/05). بالاترین غلظت دوکوزاهگزاانوئیک اسید و دوکوزاپنتاانوئیک اسید در زرده تخم-مرغهای متعلق به مرغهای تغذیه شده با جیره حاوی سه درصد پودرچربی حیوانی و گیاهی و کمترین غلظت اسید لینولنیک در زرده تخممرغهای حاصل از پرندگان شاهد و یا تغذیه شده با جیره حاوی 1/5درصد پودرچربی حیوانی بود (p<0/05). کمترین درصد جوجهدرآوری و بیشترین نسبت اُمگا6: اُمگا3 مربوط به مرغهای دریافت کننده جیره شاهد بود(p>0/05). براساس نتایج حاصل، افزودن پودرچربی کلسیمی اُمگا3 حیوانی یا گیاهی در سطح 1/5درصد به جیره مرغ مادر گوشتی مسن، بدون تأثیر منفی بر عملکرد، جوجه درآوری و ترکیب اسید چرب زرده را بهبود میبخشد و به لحاظ اقتصادی مقرون به صرفهتر است.
- چکیده انگلیسی: This study was conducted to investigate the effects of two types of omega-3 calcium fat powders with animal and vegetable origin on productive performance, reproductive and egg quality of broiler breeder hens by using 60 hens and 20 roosters (65 weeks), in a completely randomized design with five treatments and four replicates for two months. Experimental treatments were: 1- control (without fat powder); 2- 1.5% animal omega-3 calcium fat powder based on fish oil; 3- 3% animal omega-3 calcium fat powder based on fish oil; 4- 1.5% vegetable omega-3 calcium fat powder based on flaxseed oil; 5- 3% vegetable omega-3 calcium fat powder based on flaxseed oil. Egg production percentage and economic benefit of hens fed with diets containing 1.5% animal and vegetable fat powders were greater than hens that received 3% of them (p<0.05). The highest concentration of yolk docosahexaenoic acid and docosahepanthanoic acid were in eggs of hens fed with diet containing 3% animal and vegetable fat powder and the
lowest concentration of linolenic acid was in the yolk of eggs obtained from control hens or hens fed with diet containing 1.5% animal fat powder (P<0.05). The lowest percentage of hatchability and the highest omega-6: omega-3 ratio were related to hens received control diet (P<0.05). Based on current results, adding animal or vegetable omega-3 calcium fat powder at the level of 1.5% in old broiler breeder hen’s diet, without negative effect on performance, improve hatchability and yolk fatty acid composition and is economically more affordable.- انتشار مقاله: 28-02-1399
- نویسندگان: فرزانه ستاری نجف ابادی,اردشیر محیط,حسین مروج,نوید قوی حسین زاده,حسن درمانی کوهی,میثم توکلی
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: تولیدات دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: عملکرد,جوجه گوشتی,میکروفلور,اسانس باریجه,آنزیم زایلاناز
- چکیده: به منظور بررسی اثر آنزیم زایلاناز و اسانس باریجه برعملکرد تولیدی و میکروفلور روده جوجههای گوشتی، از تعداد 160 قطعه جوجه یک روزه سویه راس 308 در قالب یک طرح کاملا" تصادفی با آرایش فاکتوریل 2×2، با چهار تکرار و 10 قطعه جوجه در هر واحد آزمایشی به مدت 42 روز، استفاده شد. فاکتورها شامل آنزیم زایلاناز در دو سطح ( 0 و 2/0 گرم) و اسانس باریجه در دو سطح (0 و 1/0 گرم) بود که به هر کیلو جیره مصرفی اضافه شد. در طول دوره پرورش وزن بدن، مصرف خوراک، ضریب تبدیل غذایی و تلفات بهصورت دورهای اندازهگیری شد. در روزهای 21 (میان دوره) و 42 (پایان دوره) 2 قطعه جوجه از هر تکرار جهت تعیین خصوصیات لاشه کشتار شدند و به منظور بررسی جمعیت میکروبی باکتری اشرشیاکلی و لاکتوباسیلوس ایلئومی، از مواد داخل روده جوجههای ذبح شده نمونهگیری شد. افزودن آنزیم سبب افزایش وزن و بهبود ضریب تبدیل خوراک در دوره رشد ونیز بهبود ضریب تبدیل در کل دوره آزمایش شد (05/0PP). به طور کلی نتیجه گیری میشود که استفاده از مخلوط آنزیم و اسانس میتواند برای بهبود عملکرد جوجههای گوشتی قابل توصیه باشد.
- چکیده انگلیسی: In order to investigate the effects of Galbanum essential oil (GEO) and xylanase on performance and intestinal microflora of broiler chicks, a total of 160 one-day old chicks (Ross 308 strain) were used to four dietary treatments based on a completely randomized design in a factorial arrangement. The factors included were xylanase (0 and 0.2 gr/kg of diet) and GEO (0 and 0.1 gr/kg of diet). During the experimental periods (0-10 d, 11-24 d and 25-42 d), body weight gain (BWG), feed intake and feed conversion ratio (FCR) were measured. At days 21 and 42 of age two chicks from each replicate were slaughtered to determine carcass characteristic and ileal microbial populations of E. coli and Lactobacillus. Adding enzymes to the diet increased BWG in growing period and improved FCR in the growing and in the entire period of the experiment. At 21 day of age, GEO supplementation alone or GEO and xylanase as mixed significantly (P
- انتشار مقاله: 04-02-1396
- نویسندگان: اردشیر محیط,زهرا علیمرادی تمرین,حسن درمانی کوهی,نوید قوی حسین زاده
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: تحقیقات تولیدات دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: خصوصیات لاشه,بلدرچین ژاپنی,متابولیت های خونی,ال-آرژنین,گوانیدینواستیک اسید
- چکیده: در این تحقیق، 600 قطعه بلدرچین ژاپنی یک روزه بر اساس آزمایش فاکتوریل 3 × 2 در قالب طرح کاملاً تصادفی با شش تیمار، پنج تکرار و 20 قطعه بلدرچین در هر تکرار به واحدهای آزمایشی اختصاص داده شدند. فاکتورها شامل دو سطح ال-آرژنین (پیشنهادی NRC و 10% بیشتر از پیشنهاد NRC) و سه سطح گوانیدینواستیک اسید (GAA) (صفر، 6/0 و 2/1 گرم در کیلوگرم) بودند. وزن بدن و خوراک مصرفی در پایان دوره اندازهگیری شدند. در سن 42 روزگی، از دو قطعه بلدرچین از هر تکرار
جهت تعیین متابولیتهای خونی خونگیری به عمل آمد و سپس برای اندازهگیری خصوصیات لاشه کشتار شدند. مکمل ال-آرژنین در سطح 10 درصد بیشتر ازNRC منجر به افزایش خوراک مصرفی و بهبود افزایش
وزن روزانه و ضریب تبدیل خوراک شد (05/0p <). اثرات مرتبط با مکمل جیرهای GAA روی خوراک مصرفی، افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل خوراک معنیدار نبود. مکمل ال-آرژنین در سطح 10% بیشتر از NRC منجر به افزایش وزن نسبی سینه، ران و کاهش چربی محوطه بطنی شد (05/0p <). اثرات اصلی ال-آرژنین در سطح 10 درصد بیشتر از NRC و GAA روی متابولیتهای سرم خون معنیدار و منجر به کاهش کلسترول، تریگلیسرید و VLDL و افزایش HDL در مقایسه با گروه شاهد شد. برای اثرات متقابل نیز، تیمار حاوی ال-آرژنین در سطح 10% بیشتر از NRC و 6/0 و 2/1 گرم GAA در کیلوگرم جیره به طور معنیداری موجب کاهش کلسترول، تریگلیسرید و VLDL و افزایش HDL سرم خون در مقایسه با تیمار
شاهد شد (05/0p <). نتایج نشان داد که افزودن GAA به جیرههای با سطوح بالای ال-آرژنین منجر
به بهبود عملکرد و برخی از فراسنجههای خونی در بلدرچین ژاپنی میشود.- چکیده انگلیسی: In this study, 600 one-day Japanese quails were assigned to six treatments with five replicates of 20 chicks per replicate in 2×3 factorial arrangement based on a completely randomized experimental design. Two levels of L- arginine (the recommended level of NRC and 10% higher than the recommended level by NRC) and three levels of Guanidino acetic acid (GAA) (0, 0.6 and 1.2 g/kg diet) were used in this study. Body weight and feed intake were recorded at the end of the experiment. On day 42, blood samples from two chicks of each replicate were taken from wing vein for some blood metabolites measurements. Then, thechicks wereslaughtered for carcass and internal organs investigations. L-arginine supply at 10% over NRC recommendation increased daily feed intake, and improved body weight gain and feed conversion ratio significantly (p < /em><0.05). L-arginine supply at 10% over NRC recommendation and 1.2 g GAA/kg diet increased feed intake and improved feed conversion ratio (p < /em><0.05). The relative weight of breast and thigh increased and abdominal fat decreased significantly by L-arginine supplementation (p < /em><0.05). The main effects of L- arginine and GAA on blood metabolites were significant (p < /em><0.05), with a reduction effect on cholesterol, triglyceride and VLDL concentrations and enhancement effect on HDL content. L-arginine supply at 10% over NRC recommendation with 0.6 and 1.2 g GAA/kg diet significantly decreased blood cholesterol, triglyceride and VLDL and increased HDL concentrations in compared to those fed L- arginine at NRC recommendation (p < /em><0.05). Therefore, the findings of this study showed that providing extra L- arginine than the NRC recommendation with 0.6 g GAA/kg diet significantly improved performance and decreased blood serum cholesterol, triglyceride, and VLDL in Japanese quails (p < /em><0.05).
- انتشار مقاله: 11-10-1348
- نویسندگان: حسن درمانی کوهی,پریسا توکلی,اردشیر محیط,فاطمه محمد پور
- مشاهده