در هنگام جستجو کلمه در قسمت عنوان میتوانید کلمات مورد جستجو را با کاراکتر (-) جدا کنید.
کاربرد نوع شرط:
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: فیزیولوژی و تکوین جانوری
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: نشانگرهای ریزماهواره,ساختار ژنتیکی,بز مرخز
- چکیده: استفاده از نشانگرهای مولکولی و به ویژه نشانگرهای ریزماهواره به دلیل ویژگیهای برتر آنها اطلاعات بسیار ارزشمندی از ساختار ژنتیکی موجود مورد مطالعه را فراهم میکند. این اطلاعات میتواند جهت حفاظت از موجود در خطر انقراض و یا بررسی مکان ژنهای تاثیر گذار بر صفات کمی (QTL) مورد استفاده قرار گیرد. هدف از این پژوهش تأکید بر اهمیت نشانگرهای ریزماهواره برای مطالعات تنوع ژنتیکی در بز مرخز و استفاده از آنها در استراتژی های حفاظت است.
در این مطالعه از 240 بز مرخز در استان کردستان به صورت تصادفی خونگیری شد. استخراج DNA از نمونه خون کامل و به روش نمکی انجام گرفت. سپس با استفاده از واکنش زنجیرهای پلیمراز (PCR) تنوع ژنتیکی 30 نشانگر ریزماهواره مورد بررسی قرار گرفت. آللهای هر فرد با استفاده از روش رنگ آمیزی نیترات نقره نمایان شد. پارامترهای ژنتیکی مربوط به ساختار ژنتیکی بز مرخز با استفاده از نرم افراز POPGENE محاسبه شد.
بجز نشانگر INRA040، تمام نشانگرهای استفاده شده به خوبی تکثیر شدند. از میان نشانگرهای تکثیر شده، نشانگر MCM136 چند شکلی پایینی نشان داد اما دیگر نشانگرها چندشکلی بالایی داشتند. نشانگرهای ILSTS030 با 6 آلل و نشانگر MCM136 با 3 آلل به ترتیب بیشترین و کمترین تعداد آلل را تولید کردند. نشانگر ILSTS030 (7504/0) بیشترین و نشانگر MCM136(0158/0) کمترین میزان هتروزیگوسیتی مورد انتظار را نشان دادند.
به نظر میرسد نشانگرهای ریزماهواره ابزاری مفید و قابل اعتماد برای شناسایی نژادهای بز است و استفاده از آنها میتواند راه حلی برای حفاظت از نژادهای در خطر انقراض باشد.- چکیده انگلیسی: The use of molecular markers, especially microsatellite markers provides very valuable information about the existing genetic structure under study. This information can be used to protect an endangered species or to investigate the location of genes affecting quantitative traits (QTL). The purpose of this study was to emphasized the importance of microsatellite markers for the study of genetic diversity in Markhoz goats and their use in conservation strategies.
In this study, blood samples were taken from 240 Markhz goats in Kurdistan province randomly. DNA extraction from whole blood samples was performed by salting out method. Then, the genetic diversity of 30 microsatellite markers was investigated using polymerase chain reaction (PCR). Alleles of each individual were identified using silver staining method. Genetic parameters related to the genetic structure of Markhoz goat were calculated using POPGENE software.
Except for INRA040 marker, all markers used were well amplified. Among the amplified markers, MCM136 showed low polymorphism but other markers had high polymorphism. ILSTS030 markers with 6 alleles and MCM136 markers with 3 alleles produced the highest and lowest number of alleles, respectively. ILSTS030 marker showed the highest (0.7504) and MCM136 marker showed the lowest (0.0158) expected heterozygosity.
Microsatellite markers seem to be a useful and reliable tool for identifying goat breeds and their use can be a solution to protect endangered breeds.- انتشار مقاله: 15-09-1398
- نویسندگان: سجاد بادبرین,رضا سید شریفی,حسن خمیس آبادی,جواد احمدپناه
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: علوم دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: هموسیستئین,میش,آغوز,بتائین,فراسنجه خونی
- چکیده: بتائین یک ترکیب دهنده گروه متیل است که در برخی از فرایندهای فیزیولوژیکی از جمله شیردهی موثر باشد. در پژوهش حاضر، تأثیر افزودن بتائین به جیره بر غلظت برخی فراسنجههایخونی،کمیت وکیفیت آغوز میشهای سنجابی بررسی شد. تعداد 20 رأس میش چند شکم زایش در ماه آخرآبستنی در دوگروه با جیره پایه (شاهد:6/3±2/71 کیلوگرم وزن بدن) و یا با جیره پایه بعلاوه پنج گرم بتائین در کیلوگرم مادهخشک (بتائین:8/3±6/71 کیلوگرم) تغذیه شد. مصرف خوراک، شاخص وضعیت بدن، و حجم پستان میشها و همچنین غلظت خونی گلوکز، بتاهیدروکسی بوتیرات، آلبومین، پروتئینکل، اوره و هموسیستئین سرم در ماه اخر آبستنی تعیین شد. مقدارآغوز تولیدی تا شش ساعت بعد از زایش در دو نوبت با تزریق عضلانی اکسی توسین اندازهگیری شد و ترکیبات شیمیایی آن تعیین شد. مکمل بتائین تأثیری بر مقدار مصرف خوراک، شاخص وضعیت بدن، و حجم پستان میشها نداشت. میانگین مقدار آغوز تولیدی(593 در مقابل 365 گرم) و چربی آغوز (93 در مقابل 59 گرم) و غلظت خونی هموسیستئین (4/8 در مقابل 1/8 میکرومول در لیتر) در میشهایی که بتائین دریافت کردند بیشتر(05/0P<) از میشهای شاهد بود. در میشهای بتائین یک روند کاهشی در غلظت گلوکز (098/0=P،2/3 در مقابل 4/3 میلیمول در لیتر) وغلظت بتا-هیدروکسیبوتیرات (059/0=P، 46/0در مقابل 82/0 میلیمول در لیتر) در مقایسه با میشهای شاهد مشاهده شد. نتیجه کلی اینکه مصرف 5 گرم بتائین با ازای هر کیلوگرم ماده خشک ضمن تاثیر مثبت بر تولید و درصد چربی آغوز، باعث افزایش غلظت هموسیستئین، و کاهش اجسامکتونی احتمالا با کاهش تجزیه چربی در میشهای آبستن سنجابی شد.
- چکیده انگلیسی: Betaine is a methyl group donor that can affect important physiological processes involed with hemocyctein such as lactation. In the present study, the effect of betaine supplementation on concentrations of some blood metabolites, and on quantity of colostrum in pregnant ewes was investigated. Twenty multiparous pregnant Sanjabi ewes were fed either a basal diet (Control: 71.2±3.6 kg BW) or the basal diet supplemented with 5 g per kg dry matter betaine (Betaine: 71.6±3.8 kg BW) during the last month of gestation. Feed intake, body condition score, udder volume, and circulating concentration of glucose, beta-hydroxybutyrate, albumin, total protein, urea and homocysteine were determined during the last month prepartum. The quantity of colostrum was measured in two times with oxytocin ingection until six hours post- partum, and then was analysed for its chemical composions. The dry matter intake, body condition score, and udder volume of ewes in both Control and Betaine were similar. Quantity of colostrum (593 vs. 365 g) and fat (93 vs. 59 g), and blood concentration of hemocystein (8.4 vs. 8.1 µmol/L) in ewes receiving betaine was greater (P <0.05) than those in Control. Ewes in Betaine had a tendency towards lower circulating concentration of glucose (3.2 vs. 3.4 mmol/L, P=0.098), and beta-hydroxybutyrate concentration (0.46 vs. 0.82 mmol/L, P=0.059) than control ewes. In conclusion, dietary supplementation of betaine increased quantilty and fat content of colostrum, increased circulating hemocystein, and reduced circulating ketone bodies most likely via suppresing fatty acid oxidation in Sanjabi pregnant ewes.
- انتشار مقاله: 30-10-1396
- نویسندگان: حمیدرضا صحرائی,علی کیانی,آرش آذرفر,حسن خمیس آبادی
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: علوم دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: نعناع فلفلی,آویشن,جوجه های گوشتی,میکروفلور روده,ویژگی های لاشه
- چکیده: ااین مطالعه با هدف تعیین اثرات استفاده از ترکیب عصاره دو گیاه دارویی نعناع فلفلی و آویشن بر عملکرد، ویژگی های لاشه و میکروفلورای دستگاه گوارش جوجه های گوشتی انجام شد. آزمایش در 42 روز در قالب طرح کاملاً تصادفی با آزمایش فاکتوریل 3×3 با 540 قطعه جوجه گوشتی (سویه راس) شامل 9 تیمار، 3 تکرار و 20 قطعه در هر تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: جیره پایه (شاهد) و به ترتیب جیره پایه همراه با 1/0 درصد عصاره نعناع فلفلی، 2/0 درصد عصاره نعناع فلفلی، 1/0 درصد عصاره آویشن ، 2/0 درصد عصاره آویشن ، 1/0 درصدآویشن + 1/0 درصد نعناع فلفلی ، 1/0 درصد نعناع فلفلی + 2/0 درصد آویشن ، 2/0 درصد نعناع فلفلی+ 1/0 درصد آویشن ، 2/0 درصد نعناع فلفلی + 2/0درصد آویشن بود. نتایج نشان داد اثر سطوح مختلف عصاره آویشن و نعناع فلفلی بر خوراک مصرفی، افزایش وزن بدن و ضریب تبدیل خوراک، معنی دار نبود(05/0P>). تفاوت معنیداری بین تیمارهای آزمایشی از نظر ویژگیهای لاشه مشاهده نشد (05/0P>). سطوح مختلف آویشن و نعناع فلفلی در مقایسه با تیمار شاهد درصد تلفات را به طور معنی داری تحت تأثیر قرار داد (05/0P<). باکتری اشرشیاکلی فقط در تیمار شاهد مشاهده شد. درنتایج پژوهش حاضر استفاده از عصارههای نعناع فلفلی و آویشن به صورت جداگانه یا بصورت ترکیبی تأثیر معنی داری بر عملکرد رشد، ویژگیهای لاشه و میکروفلورای دستگاه گوارش جوجههای گوشتی نداشت.
- چکیده انگلیسی: This study was conducted to detemine the effects of combination of Peppermint (Mentha peppirata L) or Thymus (Thymus vulgaris L) extracts on broiler performance, carcass characteristics and intestinal micro flora. This study designed based on a factorial (3×3) completely randomized design using 540 broiler chicken with 9 treatments, 3 replicate and 20 chickens per replicate. Experimental period considered to be 42 days and experimental diets were: control (without any supplement as basal diet), control with 0.1% Peppermint extract, 0.2% Peppermint extract, 0.1% Thymus extract, 0.2% Thymus extract, 0.1% Peppermint and 0.1% Thymus extracts, 0.1% Peppermint and 0.2% Thymus extracts, 0.2% Peppermint and 0.1% Thymus extracts, 0.2% Peppermint and 0.2% Thymus extracts respectively. Results showed that effects of Peppermint and/or Thymus extracts on feed consumption, body weight gain and feed conversion ration were not significant (P<0.05). Also there were no significant effects of treatments on carcass characteristics (P<0.05). Effects of different levels of Peppermint and/or Thymus extracts on mortality was significant (P<0.05) and control had significantly higher mortality percentage. Pathogen bacteria (E. coli) only observed in the control group feces. Results showed that using Peppermint and Thymus extracts alone or in combination had no significant effect on growth performance, carcass characteristics and intestinal micro flora of broiler chickens.
- انتشار مقاله: 26-07-1395
- نویسندگان: حسن خمیس آبادی,قاسم پورحسابی
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: علوم دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: هموسیستئین,میش,آغوز,بتائین,فراسنجه خونی
- چکیده: بتائین یک ترکیب دهنده گروه متیل است که در برخی از فرایندهای فیزیولوژیکی از جمله شیردهی موثر باشد. در پژوهش حاضر، تأثیر افزودن بتائین به جیره بر غلظت برخی فراسنجههایخونی،کمیت وکیفیت آغوز میشهای سنجابی بررسی شد. تعداد 20 رأس میش چند شکم زایش در ماه آخرآبستنی در دوگروه با جیره پایه (شاهد:6/3±2/71 کیلوگرم وزن بدن) و یا با جیره پایه بعلاوه پنج گرم بتائین در کیلوگرم مادهخشک (بتائین:8/3±6/71 کیلوگرم) تغذیه شد. مصرف خوراک، شاخص وضعیت بدن، و حجم پستان میشها و همچنین غلظت خونی گلوکز، بتاهیدروکسی بوتیرات، آلبومین، پروتئینکل، اوره و هموسیستئین سرم در ماه اخر آبستنی تعیین شد. مقدارآغوز تولیدی تا شش ساعت بعد از زایش در دو نوبت با تزریق عضلانی اکسی توسین اندازهگیری شد و ترکیبات شیمیایی آن تعیین شد. مکمل بتائین تأثیری بر مقدار مصرف خوراک، شاخص وضعیت بدن، و حجم پستان میشها نداشت. میانگین مقدار آغوز تولیدی(593 در مقابل 365 گرم) و چربی آغوز (93 در مقابل 59 گرم) و غلظت خونی هموسیستئین (4/8 در مقابل 1/8 میکرومول در لیتر) در میشهایی که بتائین دریافت کردند بیشتر(05/0P<) از میشهای شاهد بود. در میشهای بتائین یک روند کاهشی در غلظت گلوکز (098/0=P،2/3 در مقابل 4/3 میلیمول در لیتر) وغلظت بتا-هیدروکسیبوتیرات (059/0=P، 46/0در مقابل 82/0 میلیمول در لیتر) در مقایسه با میشهای شاهد مشاهده شد. نتیجه کلی اینکه مصرف 5 گرم بتائین با ازای هر کیلوگرم ماده خشک ضمن تاثیر مثبت بر تولید و درصد چربی آغوز، باعث افزایش غلظت هموسیستئین، و کاهش اجسامکتونی احتمالا با کاهش تجزیه چربی در میشهای آبستن سنجابی شد.
- چکیده انگلیسی: Betaine is a methyl group donor that can affect important physiological processes involed with hemocyctein such as lactation. In the present study, the effect of betaine supplementation on concentrations of some blood metabolites, and on quantity of colostrum in pregnant ewes was investigated. Twenty multiparous pregnant Sanjabi ewes were fed either a basal diet (Control: 71.2±3.6 kg BW) or the basal diet supplemented with 5 g per kg dry matter betaine (Betaine: 71.6±3.8 kg BW) during the last month of gestation. Feed intake, body condition score, udder volume, and circulating concentration of glucose, beta-hydroxybutyrate, albumin, total protein, urea and homocysteine were determined during the last month prepartum. The quantity of colostrum was measured in two times with oxytocin ingection until six hours post- partum, and then was analysed for its chemical composions. The dry matter intake, body condition score, and udder volume of ewes in both Control and Betaine were similar. Quantity of colostrum (593 vs. 365 g) and fat (93 vs. 59 g), and blood concentration of hemocystein (8.4 vs. 8.1 µmol/L) in ewes receiving betaine was greater (P <0.05) than those in Control. Ewes in Betaine had a tendency towards lower circulating concentration of glucose (3.2 vs. 3.4 mmol/L, P=0.098), and beta-hydroxybutyrate concentration (0.46 vs. 0.82 mmol/L, P=0.059) than control ewes. In conclusion, dietary supplementation of betaine increased quantilty and fat content of colostrum, increased circulating hemocystein, and reduced circulating ketone bodies most likely via suppresing fatty acid oxidation in Sanjabi pregnant ewes.
- انتشار مقاله: 30-10-1396
- نویسندگان: حمیدرضا صحرائی,علی کیانی,آرش آذرفر,حسن خمیس آبادی
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: علوم دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: نعناع فلفلی,آویشن,جوجه های گوشتی,میکروفلور روده,ویژگی های لاشه
- چکیده: ااین مطالعه با هدف تعیین اثرات استفاده از ترکیب عصاره دو گیاه دارویی نعناع فلفلی و آویشن بر عملکرد، ویژگی های لاشه و میکروفلورای دستگاه گوارش جوجه های گوشتی انجام شد. آزمایش در 42 روز در قالب طرح کاملاً تصادفی با آزمایش فاکتوریل 3×3 با 540 قطعه جوجه گوشتی (سویه راس) شامل 9 تیمار، 3 تکرار و 20 قطعه در هر تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: جیره پایه (شاهد) و به ترتیب جیره پایه همراه با 1/0 درصد عصاره نعناع فلفلی، 2/0 درصد عصاره نعناع فلفلی، 1/0 درصد عصاره آویشن ، 2/0 درصد عصاره آویشن ، 1/0 درصدآویشن + 1/0 درصد نعناع فلفلی ، 1/0 درصد نعناع فلفلی + 2/0 درصد آویشن ، 2/0 درصد نعناع فلفلی+ 1/0 درصد آویشن ، 2/0 درصد نعناع فلفلی + 2/0درصد آویشن بود. نتایج نشان داد اثر سطوح مختلف عصاره آویشن و نعناع فلفلی بر خوراک مصرفی، افزایش وزن بدن و ضریب تبدیل خوراک، معنی دار نبود(05/0P>). تفاوت معنیداری بین تیمارهای آزمایشی از نظر ویژگیهای لاشه مشاهده نشد (05/0P>). سطوح مختلف آویشن و نعناع فلفلی در مقایسه با تیمار شاهد درصد تلفات را به طور معنی داری تحت تأثیر قرار داد (05/0P<). باکتری اشرشیاکلی فقط در تیمار شاهد مشاهده شد. درنتایج پژوهش حاضر استفاده از عصارههای نعناع فلفلی و آویشن به صورت جداگانه یا بصورت ترکیبی تأثیر معنی داری بر عملکرد رشد، ویژگیهای لاشه و میکروفلورای دستگاه گوارش جوجههای گوشتی نداشت.
- چکیده انگلیسی: This study was conducted to detemine the effects of combination of Peppermint (Mentha peppirata L) or Thymus (Thymus vulgaris L) extracts on broiler performance, carcass characteristics and intestinal micro flora. This study designed based on a factorial (3×3) completely randomized design using 540 broiler chicken with 9 treatments, 3 replicate and 20 chickens per replicate. Experimental period considered to be 42 days and experimental diets were: control (without any supplement as basal diet), control with 0.1% Peppermint extract, 0.2% Peppermint extract, 0.1% Thymus extract, 0.2% Thymus extract, 0.1% Peppermint and 0.1% Thymus extracts, 0.1% Peppermint and 0.2% Thymus extracts, 0.2% Peppermint and 0.1% Thymus extracts, 0.2% Peppermint and 0.2% Thymus extracts respectively. Results showed that effects of Peppermint and/or Thymus extracts on feed consumption, body weight gain and feed conversion ration were not significant (P<0.05). Also there were no significant effects of treatments on carcass characteristics (P<0.05). Effects of different levels of Peppermint and/or Thymus extracts on mortality was significant (P<0.05) and control had significantly higher mortality percentage. Pathogen bacteria (E. coli) only observed in the control group feces. Results showed that using Peppermint and Thymus extracts alone or in combination had no significant effect on growth performance, carcass characteristics and intestinal micro flora of broiler chickens.
- انتشار مقاله: 26-07-1395
- نویسندگان: حسن خمیس آبادی,قاسم پورحسابی
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: تحقیقات تولیدات دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: رشد ژنتیکی,مرغ بومی,تابع هدف انتخاب,ضریب هم خونی
- چکیده: هدف تحقیق حاضر، بررسی اثر حذف صفت سن بلوغ جنسی از تابع هدف انتخاب مرغهای بومی بود. بدین منظور، پیشبینی میزان رشد ژنتیکی، پاسخ اقتصادی و نرخ همخونی به وسیله شبیهسازی قطعی برنامه انتخاب تکمرحلهای با نسلهای مجزا انجام شد. در تابع هدف انتخاب اول که شامل صفات وزن بدن در هشت هفتگی، وزن تخم، تعداد تخم تولیدی در سه ماه اول تولید و سن بلوغ جنسی بود، مقادیر رشد ژنتیکی برای وزن بدن در هشت هفتگی، وزن تخم و تعداد تخم تولیدی در سه ماه اول تولید به ترتیب برابر 19/53، 207/0- و 02/13 در هر نسل بدست آمدند. در حالت دوم، صفت سن بلوغ جنسی از تابع هدف انتخاب حذف شد، در حالیکه صفات تابع هدف و شاخص انتخاب یکسان بودند. حذف صفت سن بلوغ جنسی سبب کاهش نرخ رشد ژنتیکی برای صفت تعداد تخم تولیدی در سه ماه اول تولید و همچنین کاهش صحت انتخاب شد. البته این کاهش را میتوان به افزایش واریانس هدف انتخاب در اثر حذف سن بلوغ جنسی از تابع هدف انتخاب نسبت داد. تغییر نسبت تعداد خروسهای انتخاب شده در برنامه اصلاح نژاد نیز نشان داد که نسبت انتخاب دو درصد در خروسها سبب حصول پیشرفت ژنتیکی مناسبی برای صفات موجود در تابع هدف انتخاب میشود. این نسبت انتخاب سبب افزایش اندکی در درصد همخونی میشود، علیرغم این افزایش، نرخ همخونی حدود یک درصد است که مقداری بهینه برای برنامههای اصلاح نژاد طیور است.
- چکیده انگلیسی: The aim of the current study was to investigate the effect of removing age at sexual maturity in native fowl breeding goal. Therefore, a deterministic simulation for single stage selection with discrete generations was used to estimate genetic and economical responses as well as inbreeding rate. The first aggregate genotype consisted of body weight at eight weeks of age, average of egg weight at 28, 30 and 32 weeks, egg number and age at sexual maturity. In this case, genetic gains for body weight at eight weeks of age, average of egg weight at 28, 30 and 32 weeks and egg number were 53.19, -0.207 and 13.02, respectively. The second program was the same as the first whereas only age at sexual maturity was excluded. This is followed by decreasing genetic gain for egg number. On the other hand, accuracy of selection also decreased. Decreasing accuracy of selection is related to increase breeding goal variance. Changing the number of selected sires in breeding program showed the selection proportion of two percentages in sires was led to optimal genetic gain for breeding goal’ traits. In this case, inbreeding coefficient is about one percent which is optimum for poultry breeding programs.
- انتشار مقاله: 03-08-1398
- نویسندگان: جواد احمدپناه,محمد سجاد ربانی,حسن خمیس آبادی
- مشاهده