در هنگام جستجو کلمه در قسمت عنوان میتوانید کلمات مورد جستجو را با کاراکتر (-) جدا کنید.
کاربرد نوع شرط:
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: علوم دامی ایران
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: تانن,ریزموج,تجزیهپذیری,پولکیکردن با بخار
- چکیده: پژوهش حاضر بهمنظور ارزیابی اثر روشهای مختلف فراوریهای حرارتی شامل اتوکلاو، تفتدادن، پولکیکردن با بخار و ریزموج، بر ترکیب شیمیایی، غلظت مواد ضد مغذی (تانن و ترکیبات فنولیک)، تجزیهپذیری مادۀ خشک و پروتئین خام انجام گرفت. در این آزمایش از سه رأس گاو نر بالغ فیستولهگذاریشدۀ نژاد هلشتاین (طرح بلوک کامل تصادفی) و میزان گاز تولیدی در شرایط آزمایشگاهی (طرح کاملاً تصادفی، با پنج تیمار، سه دورۀ مجزا و سه تکرار به ازای هر تیمار در هر دوره) و پسماندهای کارخانههای لپهپاککنی استفاده شد. غلظت مادۀ خشک، پروتئین خام (درصد مادۀ خشک)، خاکستر (درصد مادۀ خشک)، مقدار تجزیهپذیری مؤثر مادۀ خشک (گرم در 100 گرم مادۀ خشک) و پروتئین خام (گرم در 100 گرم پروتئین خام) در نرخ عبور 02/0، غلظت مادۀ آلی قابلهضم (گرم بر 100 گرم مادۀ آلی) و تولید پروتئین میکروبی (گرم به ازای هر کیلوگرم مادۀ آلی قابلهضم) در پسماند فراورینشده به ترتیب برابر 2/89، 1/26، 26/2، 65، 5/79، 52 و 71/62 بود. فراوریهای حرارتی در مقایسه با گروه شاهد بهصورت معناداری (05/0 (P با کاهش بخش محلول پروتئین، به کاهش پروتئین قابلتجزیۀ سریع در شکمبه، کاهش سنتز پروتئین میکروبی و در مقابل افزایش عبور پروتئین تجزیهنشده به رودۀ باریک انجامید. بیشترین کاهش در غلظت تانن و ترکیبات فنولیک، به فراوری با امواج ریزموج مربوط بود و کمترین غلظت پروتئین قابلتجزیۀ مؤثر در شکمبه، به گروه فراوریشده با اتوکلاو متعلق بود. تفتدادن سبب بیشترین کاهش در پروتئین قابلتجزیۀ سریع در شکمبه شد، ولی بر مادۀ آلی قابلهضم و مقدار انرژی قابل متابولیسم تأثیر نامطلوبی نداشت؛ بنابراین با توجه به نتایج، در دسترسبودن فرایندها و هزینۀ فراوری، تفتدادن بهعنوان فراوری مناسب بهمنظور کاهش پروتئین قابلتجزیه در شکمبه توصیه میشود. اجرای آزمایشهای تکمیلی در شرایط درونتنی بهمنظور بررسی بیشتر بازده فراوری و ارزش اقتصادی پسماندهای لپهپاککنی در تغذیۀ نشخوارکنندگان ضروری است.
- چکیده انگلیسی: This study was conducted to evaluate the effects of different heating treatments (Autoclaving, roasting, steam flaking and Microwave irradiation) on chemical composition, anti- nutritional compounds (tannin and phenolic), in situ dry mater (DM) and crude prate in (CP) degradability. Three fistulated bull in a complete randomized block design and in vitro gas production kinetics (complete randomized design, 3 different runs, 3 replication for each of treatments) pre cleaninig chick pea wastes were used. Unprocessed and wastes (control) had DM (g/100 g), CP (%DM) and ash (%DM) content of 89.2, 26.1 and 2.26, respectively, in situ DM and CP effective degradability (g/100 DM & CP, respectively, k=0.02), digestible OM (g/100 g) and microbial protein yield (g/kg DOM) was 65, 79.5, 52 and 62.7, respectively. Heat treatments significantly (P<0.05) reduced soluble protein fraction, resulted in lower QDP, microbial protein yield and the higher amount of protein passing into the small intestine in compare to control group. Microwave irradiation had higher efficiency in reduction of tannins and phenolic compounds and lowest effective protein degradability was belonged to autoclaved materials. Roasting had higher efficiency in reducing QDP, without negative effects on OMD and ME estimates. According to the obtained results, cost and availability of processing, roasting is the best of processing method to reduce the rate of protein degradation in the rumen. In vivo experiments are needed for more evaluation of processing efficiency and economical values of chick pea pre cleaninig wastes in ruminants’ nutrition.
- انتشار مقاله: 25-06-1393
- نویسندگان: فاطمه شمعی,رسول پیرمحمدی,حامد خلیل وندی بهروزیار
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: علوم دامی ایران
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: RT-qPCR,اسیدهای چرب غیراشباع,روغن ماهی,اسیدهای چرب فرار,روغن نخل
- چکیده: هدف از انجام این آزمایش بررسی تأثیر افزودن الگوهای مختلف اسیدهای چرب بر گوارشپذیری شکمبهای مواد مغذی، برخی فراسنجههای شکمبهای و جمعیت میکروبی شکمبه بر پایۀ استفاده از روشهای مولکولی در شرایط برونتنی بود. به این منظور، روغنهای مختلف بهعنوان منابع اولئیک، لینولئیک، لینولنیک، دکوزاهگزانوئیک و ایکوزاپنتانوئیک استفاده شد. برای تأمین اسید پالمتیک از یک مکمل تجاری (برگافت تی-300) حاوی درصد بالایی از اسید پالمتیک بهصورت گلیسریدی استفاده شد. نتایج این بررسی نشاندهندۀ کاهش ضریبهای گوارشپذیری و کاهش جمعیت شکمبهای باکتریهای سلولولایتیک، قارچهای بیهوازی و پروتوزوآ درنتیجۀ افزودن منابع اسیدهای چرب غیراشباع بود (05/0˂P). روغن ماهی همزمان با کاهش باکتریهای سلولولایتیک سبب افزایش جمعیت باکتریهای پروتئولتیک و آمیلولتیک شد (05/0˂P). روغن نخل (پالم) باوجود کاهش برخی از باکتریهای سلولولایتیک تأثیری بر ضریبهای گوارشپذیری دیوارۀ یاختهای، مقدار و الگوی اسیدهای چرب فرار تولیدی نداشت (05/0P>). همۀ منابع روغنی مورداستفاده بهاستثنای روغن نخل سبب کاهش معنیدار متانوژنها نسبت به گروه شاهد شدند، درحالیکه افزودن روغن نخل، سبب افزایش متانوژنها شد (05/0˂P). منابع اسیدهای چرب غیراشباع ازجمله روغن ماهی سبب کاهش جمعیت باکتریهای مسئول در مراحل مختلف هیدروژنه کردن زیستی (بیوهیدروژناسیون) شدند (05/0˂P). افزودن منابع مختلف اسیدهای چرب غیراشباع سبب کاهش غلظت کل اسیدهای چرب فرار و اسید استیک شد. بیشترین میزان کاهش در غلظت اسیدهای چرب غیراشباع نسبت به گروه شاهد مربوط به روغن ماهی بود (9/103 در برابر0/74 میلیمول در لیتر به ترتیب برای گروه شاهد و روغن ماهی).
- چکیده انگلیسی: The aim of this study was to determine effects of different fatty acid profiles on rumen digestion coefficients, some of rumen metabolism parameters and rumen microbial populations. Different oils were used as source of fatty acids such as, Oleic, Linoleic, Linolenic, DHA and EPA. Palmitic acid supplemented from a commercial product (BergaFat T-300) containing high Palmitic acid percentage. Results showed that supplementation of unsaturated fatty acids led to reduction in nutrient digestibility and rumen population of protozoa, anaerobic fungi and cellulolytic bacteria (P˂0.05). Fish oil resulted in higher population of proteolytic and amilolytic bacteria in expense of cellulolytic and major biohydrogenating population (P˂0.05). Palmitic acid source reduced population of two of major cellulolytic bacteria, but there were no effects on cell wall digestibility, total and profile of rumen VFA (P>0.05). All of the oil supplements except for Palmitic acid supplement reduced methanogeinic archaea (P˂0.05). Unsaturated fatty acid sources including fish oil greatly reduced rumen biohydrogenating bacteria population (P˂0.05). Rumen total VFA and acetate concentration but not propionate decrease as PUFA sources supplemented. Fish oil resulted in greatest reduction in VFA concentration compared with control (103.9 vs. 74.0 mM/L, respectively).
- انتشار مقاله: 25-06-1393
- نویسندگان: حامد خلیل وندی بهروزیار,مهدی دهقان بنادکی,محمد غفارزاده,کامران رضایزدی
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: علمی- ترویجی (حرفهای) دامستیک
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: تغذیه,نشخوارکنندگان,آنزیمهای هضم کننده الیاف
- چکیده: امروزه در جهان تقاضا برای محصولات دامی افزایش یافته است و این موضوع سبب ایجاد استراتژیهایی برای افزایش در تولید محصولات دامی گردیده است. استفاده از روشهای فرآوری بیولوژیکی آنزیمی برای مقابله با مشکلات مرتبط با خوراک به دلیل کم هزینه بودن و عدم آلودگی محیطزیست در مرکز توجه متخصصان تغذیه قرار گرفته است. آنزیمهای تجاری مورد استفاده در تغذیه نشخوارکنندگان به وسیلهی میکروارگانیسمهایی نظیر برخی گونههای باکتریایی و قارچی تولید میشوند و میتوانند به صورت مایع، جامد و کپسولهای محافظت شده مورد استفاده قرار بگیرند. ازجمله آنزیم سلولاز که از سه مجموعه آنزیمی (اگزوگلوکاناز، اندوگلوکاناز و بتاگلوکوزیداز) تشکیل شده است و وظیفهی هضم سلولز را بر عهده دارد. آنزیمهای تجزیهکننده لیگنین، اکسیدازهایی نظیر لاکاز و منگنزپراکسیداز هستند. افزودن آنزیمهای فیبرولیتیک به جیره گاوهای تازه زایمان کرده سبب افزایش تولید شیر به دلیل تأثیر مثبت بر روی مقدار مصرف خوراک، قابلیت هضم آنها، میزان تخمیر شکمبهای و سنتز پروتئین میکروبی میشود و افزودن آنزیمهای فیبرولیتیک در جیره گاوهای گوشتی در حال رشد سبب تحریک مصرف خوراک و تأثیرات مثبتی را در تخمیر شکمبهای ایجاد میکند. همچنین افزودن آنزیمها به جیره برهها سبب افزایش وزن روزانه و قابلیت هضم مواد مغذی بدون تأثیر بر مصرف خوراک میشود.
- چکیده انگلیسی: Nowadays, the number of livestock products in the world has increased, and this has led to strategies to increase the production of livestock products. The use of enzymatic biological methods to deal with feed-related problems has been the focus of nutritionists due to their low cost and environmental pollution. Solid and protected capsules to be used. Including cellulose enzyme, which is composed of three enzyme complexes (exoglocanase, endoglucanase and beta-glucosidase) and is responsible for digesting cellulose. The lignin-degrading enzymes are oxidases such as lacase and manganese peroxidase. Adding fibrolytic enzymes to the diet of Fresh cows increases milk production due to its positive effect on nutrient intake, digestibility, ruminal fermentation and microbial protein synthesis, and in the diet of growing beef, it stimulates feed intake and Its effects. They create a positive in ruminal fermentation. Also, the addition of enzymes to the diet of lambs increases daily weight and the ability to digest nutrients without affecting feed intake.
- انتشار مقاله: 24-02-1399
- نویسندگان: مریم ثاقبی,حامد خلیل وندی بهروزیار
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: تحقیقات تولیدات دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: اسانس آویشن,گوساله,اسانس نعناع,جیره آغازین
- چکیده: هدف از انجام این تحقیق، بررسی اثر افزودن اسانسهای نعناع فلفلی و آویشن شیرازی به جیره آغازین گوسالههای شیرخوار هلشتاین بر میزان مصرف خوراک، عملکرد رشد، سن از شیرگیری، قابلیت هضم مواد مغذی و قوام مدفوع بود. در این آزمایش 36 راس گوساله هلشتاین بهطور تصادفی به سه جیره غذایی با 12 رأس گوساله (6 راس نر و 6 راس ماده) اختصاص داده شدند. جیرههای غذایی شامل 1) خوراک آغازین بدون افزودنی (شاهد) 2) خوراک آغازین حاوی 2/0 درصد اسانس نعناع فلفلی و 3) خوراک آغازین حاوی 2/0 درصد اسانس آویشن شیرازی بود. گوسالهها در جایگاههای انفرادی نگهداری شده و به آب و خوراک دسترسی آزاد داشتند. از شیرگیری در زمان مصرف روزانه یک کیلوگرم ماده خشک در دو روز متوالی انجام شده و آزمایش تا دو هفته بعد از شیرگیری ادامه یافت. میزان مصرف ماده خشک به صورت روزانه اندازهگیری شده و وزنکشی در سنین یکماهگی، 2 ماهگی، زمان از شیرگیری و پایان آزمایش انجام شد. قوام ظاهری مدفوع به صورت یک روز در میان اندازهگیری شد. تفاوت معنیداری بین تیمارها از نظر سن از شیرگیری و میزان خوراک مصرفی وجود نداشت. گوسالههای مصرفکننده جیره حاوی اسانس نعناع فلفلی، افزایش وزن روزانه و بازده مصرف خوراک بیشتری نسبت به تیمار شاهد داشتند (05/0P<). تیمارهای آویشن و نعناع باعث سوددهی بیشتر در زمان از شیرگیری نسبت به گروه شاهد شدند. نتایج این آزمایش نشان داد افزودن اسانس نعناع به جیرههای آغازین باعث بهبود بازده مصرف خوراک و در نهایت افزایش سود ناخالص پرورش گوساله شد.
- چکیده انگلیسی: This experiment was conducted to evaluate the effects of feeding thyme or peppermint essential oils in calf starter diet on growth performance, fecal score, nutrient digestibility, dry matter intake and weaning age of Holstein calves. Thirty-six Holstein calves were allocated to each of dietary treatments (Twelve calves (six females and six males) per treatment as: Control, (starter without additive), Mint, (starter supplemented with 0.2% peppermint essential oil) and Thyme, (starter supplemented with 0.2% Zataria multiflora essential oil). Calves were housed in individual hutches, and fed whole milk at 10% of the initial body weight daily and had free access to starter and water. Calves were weaned when they had consumed one kg of starter for two consecutive days. The experiment was ended two weeks after weaning of the calves. Feed intake was measured daily. Body weight was measured at birth, at monthly throughout the study, at weaning and at the end of study. Thyme and mint diets resulted in higher daily weight gain and feed efficiency. No significant difference showed in growth performance between calves after weaning (P>0.05). Essential oils were resulted in higher economical profit at weaning. Results of this study showed that supplementing calf starter diet with thyme and peppermint essential oils guaranty higher calf performance.
- انتشار مقاله: 05-06-1394
- نویسندگان: محسن ابراهیمی,مهدی دهقان بنادکی,مهدی گنج خانلو,حامد خلیل وندی بهروزیار
- مشاهده