در هنگام جستجو کلمه در قسمت عنوان میتوانید کلمات مورد جستجو را با کاراکتر (-) جدا کنید.
کاربرد نوع شرط:
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: Journal of Veterinary Research
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: تغییر جنسیت,مهارکنندههای آروماتازی,عصاره قارچ تکمهای,عصاره گیاه گزنه,هیدروکلرید فدرازول
- چکیده: زمینۀ مطالعه:ایجاد تغییر در جنسیت جنین تخم مرغهای با جنسیت ماده توسط ترکیبات مهارکننده آروماتاز امکان پذیر بوده و باعث بهبود عملکرد جوجههای گوشتی میشود.
هدف: در مطالعه حاضر اثر تزریق داخل تخممرغی 1/0 میلیگرم از مهار کنندههای آروماتازی شامل عصاره قارچ تکمهای، عصاره برگ گیاه گزنه و هیدروکلرید فدرازول بر تغییر جنسیت جوجههای گوشتی مورد بررسی قرار گرفت.
روشکار: تعداد 336 عدد تخممرغ نطفهدار تولیدی از مرغ مادر گوشتی سویه راس 308 به چهار گروه تقسیم شده و در ابتدای روز پنجم انکوباسیون مورد تزریق داخل تخممرغی قرار گرفتند. یک گروه نیز به عنوان گروه شاهد با تزریق آب مقطر در نظر گرفته شد. جوجههای هچ شده در قالب یک طرح کامل تصادفی با 4 تیمار و 6 تکرار به مدت 42 روز پرورش یافتند.
نتایج: تزریق 1/0 میلیگرم داروی هیدروکلرید فدرازول، عصاره قارچ تکمهای و گزنه به ترتیب باعث ایجاد 100، 67/66 و 5/37 درصد تغییر جنسیت شد (05/0p <). در کل دوره پرورش جوجههای حاصل از تیمار تزریق داخل تخممرغی هیدروکلرید فدرازول و عصاره قارچ تکمهای، خوراک مصرفی روزانه و افزایش وزن روزانه بالاتری نسبت به گروه شاهد و عصاره گیاه گزنه داشتند (05/0p <). داروی هیدروکلرید فدرازول باعث کاهش میزان تریگلیسرید و کلسترول VLDL سرم شد (05/0p <)، ولی در مورد کلسترول، کلسترول HDL و کلسترول LDL اختلاف معنیداری بین تیمارهای مختلف وجود نداشت (05/0p >). تعداد گلبولهای سفید و درصد هماتوکریت خون تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت (05/0p >). تزریق داخل تخممرغی عصاره قارچ تکمهای باعث افزایش معنیدار میانگین تعداد رشتههای عضلانی و میانگین قطر رشتههای عضلانی نسبت به سایر تیمارها شد (05/0p <).
نتیجهگیری نهایی: یافتههای این مطالعه تأیید کننده اثر مثبت تزریق درون تخممرغی عصاره قارچ تکمهای بر برگشتگی جنسی و افزایش مصرف خوراک و افزایش وزن در کل دوره پرورش جوجههای گوشتی بود.- چکیده انگلیسی: BACKGROUND: It is possible for Sex reversal of eggs with female embryo using anti-aromatase agents, and the hatchlings have an improved performance.
OBJECTIVES: The present study was conducted to survey the effect of in ovo injection of 0.1 mL Nettle (Urtica dioica) and mushroom extracts and Fadrozole hydrochloride as anti-aromatase agents on sex differentiation of broiler chickens.
METHODS: 366 fertile eggs from Ross 308 strain broiler breeders were divided into 4 groups. At the beginning of the fifth day of incubation in ovo injection operation was carried out. A control group was injected with 0.1 mL distilled water. The hatched chickens were then reared in a completely randomized design with 4 treatments and 6 replicates for 42 days.
RESULTS: In ovo injection of 0.1 mL of fadrozole hydrochloride, mushroom and nettle extracts led to 100, 66.67 and 37.5 percent sex reversal, respectively (p < /em><0.05). During the whole of the experimental period, daily feed intake and daily weight gain of chickens of fadrozole hydrochloride and mushroom extract groups were higher than those on the control and nettle extract (p < /em><0.05). Fadrozole hydrochloride reduced levels of serum triglyceride and VLDL (p < /em> <0.05), but there was no significant difference in cholesterol, HDL-cholesterol and LDL cholesterol levels (p < /em>> 0.05). White blood cells and hematocrit percentage were not affected by experimental treatments (p < /em>> 0.05). Compared with other treatments, in ovo injection of mushroom extract caused a significant increase in the number and average diameter of muscle fibers (p < /em><0.05).
CONCLUSIONS: The findings of this study confirm the significant anti-aramatogenic properties of the mushroom extract and the positive effect of in ovo injection of mushroom extract on the sexes reversal and improvement in performance of broiler chickens.- انتشار مقاله: 29-06-1399
- نویسندگان: توحید مکرمی,بهمن نویدشاد,نعمت هدایت ایوریق,فرزاد میرزائی آقجه قشلاق
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: Journal of Veterinary Research
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: جوجه گوشتی,اندازه ذرات,پوسته جو,موفولوژی روده,جمعیت باکتریهای ایلئوم
- چکیده: زمینه مطالعه: فیبر نامحلول موجود در خوراک طیور اغلب به عنوان عاملی نامطلوب در نظر گرفته میشود که ارزش غذایی جیره را کاهش میدهد، اما شواهدی نیز در دست است که این نوع فیبر باعث بهبود صفات تولیدی میشود. هدف: پوسته خارجی جو از نظر اثر بر عملکرد تولیدی جوجه گوشتی مورد بررسی قرار گرفت. روش کار: در این آزمایش از 200 قطعه جوجه گوشتی از سویه راس 308 در قالب یک طرح کاملاً تصادفى با 5 تیمار و 4 تکرار استفاده شد. جیرهها شامل جیره شاهد فاقد پوسته جو و چهار جیره آزمایشی حاوی پوسته جو در دو سطح 75/0% یا 5/1%، هر یک در دو اندازه کوچکتر از mm1 و یا بین mm1 تا 2 بودند. نتایج: نوع جیره اثری بر میزان مصرف خوراک در گروههای آزمایشی نداشت. بهترین افزایش وزن زنده و ضریب تبدیل خوراک در جوجههای گوشتی تغذیه شده با جیره حاوی 5/1% پوسته جو با اندازه ذرات mm2-1 ثبت شد و در کل دوره آزمایش، تفاوت مشاهده شده با گروه شاهد معنیدار بود (05/0>p). مصرف فیبر منجر به افزایش تعداد سلول گابلت در ژژنوم در مقایسه با گروه شاهد شد (05/0>p). بر خلاف انتظار، مصرف پوسته جو باعث کاهش ارتفاع پرز در مقایسه با گروه شاهد در همه بخشهای روده کوچک شد (05/0>p). در ژژنوم، عمق کریپت جوجههای شاهد بیشتر از جوجههای تغذیه شده با 5/1% پوسته جو با اندازه ذرات کوچکتر از 1 mm بود (05/0>p). نسبت عمق کریپت به ارتفاع پرز در ژژنوم جوجههای شاهد بیشتر از پرندههای تغذیه شده با جیره حاوی گروه 5/1% پوسته جو با اندازه ذرات کوچکتر از mm1 بود (05/0>p). در ایلئوم، جوجههای تغدیه شده با جیره شاهد حاوی تعداد کمتری لاکتوباسیلوس و تعداد بیشتری اشریشیاکولی در مقایسه با اکثر تیمارهای حاوی پوسته جو بودند (05/0>p). نتیجه گیری نهایی: سطح 5/1 ٪ پوسته جو با اندازه ذرات mm2-1 موجب بهبود صفات تولیدی جوجههای گوشتی گردید، ضمن آنکه وارد نمودن مقادیر تا 5/1% از پوسته جو به عنوان یک منبع لیگنوسلولزی به جیره جوجههای گوشتی باعث تحریک رشد لاکتوباسیلوسها و کاهش تعداد اشریشیاکولی در مجرای گوارش شد و این تغییر ترکیب میکروفلور روده پیشنهاد کننده اثر پری بیوتیکی پوسته جو در مجرای گوارش جوجههای گوشتی است.
- چکیده انگلیسی: BACKGROUND: The insoluble fiber content of poultry feeds is often considered as an unfavorable factor which reduces the nutritive value of diet. OBJECTIVES: The effects of barley hulls on performance traits of broiler chickens were evaluated. METHODS: The experiment was carried out using 200 Ross 308 broiler chickens in a completely randomized design with 5 treatments and 4 replicates. The experimental diets consisted of a control hulls-free diet and four diets containing 0.75 or 1.5 percent barley hulls with particle sizes of less than 1 mm or between 1-2 mm. RESULTS: The dietary type did not affect feed intake of the experimental groups. In the whole the experimental period, the weight gain and feed conversion ratio in the broiler chickens feed, the diet that contained 1.5% barley hulls with 1-2 mm particle size improved compared to the control group (p<0.05). In the jejunum, fiber feeding resulted in an increased goblet cell number as compared to the control group (p<0.05). Unexpectedly, barley hulls feeding reduced the villi height compared to the control group (p<0.05). In jejunum the crypt depth in control birds was more than the treatment fed 1.5% barley hulls with less than 1 mm particle size (p<0.05). The ratio of crypt depth to villus height in control group was more than the birds fed the diet that contained 1.5% barley hulls with less than 1 mm particle size (p< 0.05). In ileum the chickens fed the control diet had more lactobacillus and less Escherichia coli than the majority of the treatment fed barley hulls. CONCLUSIONS: Inclusion of 1.5% barley hulls with particle size of 1-2 mm in diet improved performance traits of broiler chickens. On the other hand, using 1.5% barley hulls as a lignocelluloses source increased lactobacillus growth and reduced Escherichia coli population. This alteration in intestinal micro flora suggests a prebiotic effect for barley hulls in the gastrointestinal tract of broiler chickens.
- انتشار مقاله: 18-12-1395
- نویسندگان: مهدی افرا,بهمن نویدشاد,مسعود ادیب مرادی,فرزاد میرزائی آقجه قشلاق,نعمت هدایت ایوریق
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: Journal of Veterinary Research
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: جوجههای گوشتی,روغن ماهی,روغن سویا,غنی سازی گوشت,لیپوپروتئینهای سرم
- چکیده: زمینه مطالعه: استفاده از منابع غذایی غنی از اسیدهای چرب اٌمگا–3 در غنی سازی گوشت طیور همواره مد نظر پژوهشگران بوده است. هدف: این مطالعه به منظور بررسی اثر روغن ماهی کیلکای دریای خزر (Clupeonella cultiventris) و ترکیب آن با روغن سویا بر غنی سازی گوشت جوجههای گوشتی با اسیدهای چرب نوع اٌمگا–3 طراحی شد. روش کار: دویست و چهل قطعه جوجه یکروزه مخلوط هر دو جنس از سویه تجاری راس 308 طی 11 تا 42 روزگی با جیرههای آزمایشی: 1) جیره حاوی 7% روغن سویا، 2) جیره حاوی 7% روغن ماهی و 3) جیره حاوی 5/3% روغن ماهی + 5/3% روغن سویا تغذیه شدند. نتایج: مصرف جیره حاوی 7 % روغن ماهی علاوه بر تأثیر نامطلوب بر میانگین افزایش وزن روزانه g(5/34) و ضریب تبدیل غذایی (85/1)، کاهش نامطلوبی نیز در درصد لاشه (5/54) و درصد سینه پرندگان (1/18) ایجاد نمود. جیرههای حاوی روغن ماهی باعث افزایش مجموع میزان EPA و DHA(میلی گرم در هر g100) در بافت سینه (230 تا 254) و ران (266 تا 361) شدند. جیره حاوی 7% روغن ماهی باعث کاهش سطح تری گلیسرید سرم شد mg/dL(5/3،0/37) و جیره حاوی مخلوط روغن ماهی و روغن سویا اثر سودمندی به دلیل افزایش غلظت HDL- سرم ایجاد نمود mg/dL(8/4،0/65.) نتیجهگیری نهایی: در مطالعه حاضر، بافت ران تمام جوجههای تغذیه شده با جیرههای حاوی روغن ماهی حاوی بیش از mg300 اسیدهای چرب اٌمگا–3 در هر g100 گوشت بودند که بر اساس معیارهای بین المللی به عنوان فرآورده ای غنی سازی شده قابل طبقه بندی بود. از طرف دیگر ذخیره سازی بیشتر اسیدهای چرب اٌمگا–3 در بافت گوشت پرندههای تغذیه شده با جیره حاوی 7% روغن ماهی در مقایسه با پرندههای تغذیه شده با جیره حاوی مخلوط 5/3% روغن ماهی و 5/3 %روغن سویا مبین آن است که سطح چربی گوشت عاملی تعیین کننده در تفسیر نتیجه غنی سازی گوشت است.
- چکیده انگلیسی: BACKGROUND: Use of |w|-3 fatty acids-rich food in enrichment of poultry meat has always been of interest to researchers. OBJECTIVES: The purpose of this study was to investigate the effects of dietary fish oil (Clupeonella cultiventris, Caspian sea originated) and its combin-ation with soybean oil on the broiler chickens' meat enrichment with w-3 PUFAs. METHODS: Two hundred and forty one-day-old mixed-sex chicks (Ross 308) were fed during 11-42 days of age by the following experimental diets: 1) a diet contaisning 7% soybean oil, 2) a diet containing 7% fish oil and 3) a diet containing 3.5% fish oil plus 3.5% soybean oil. RESULTS: The diet containing 7% fish oil adversely affected chickens daily weight gain (34.5 g) and feed conversion ratio (18.1) and also reduced the percent of carcass (54.5) and breast (18.1). The diets containing fish oil increased the total EPA and DHA (mg/100 g meat) concentrations in breast (230 to 254) and tight (266 to 361) tissues. The 7% dietary fish oil decreased serum triglyceride concentration (37.1 mg/dL), but the mixture of fish oil and soybean oil was resulted in a favorite serum HDL increase (65.0 mg/dL). CONCLUSIONS: In this research, the thigh tissue of all the chicks fed with fish oil, contained more than 300 mg w-3 PUFA/100 g meat which based on international standards could be categorized as enriched product. On the other hand, more fat deposition in meat of chicks fed with diet containing 7% fish oil compared to the birds fed with diet containing 3.5% fish oil + 3.5% soybean oil suggests that the intra-meat fat content is an important factor in interpretation of the results of chicken meat enrichment.
- انتشار مقاله: 04-03-1392
- نویسندگان: بهمن نویدشاد,بهمن نویدشاد,بهمن نویدشاد
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: فیزیولوژی و تکوین جانوری
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: عملکرد,ایمنی,گوساله,سلنیوم معدنی,نانو سلنیوم
- چکیده: زمینه و هدف: مصرف مکملهای سلنیومی در تغذیه دام به دنبال افت عملکرد ناشی از کمبود سلنیوم جیره، بسیار مقرون به صرفه است. با پیشرفت فنآوریهای تغذیهای، محصولات جدید مکملهای سلنیومی مانند نانوسلنیوم دردسترس بوده، که نیازمند تحقیق و مقایسه با محصولات پیشین است. لذا هدف از پژوهش حاضر بررسی اثرات تغذیه منابع مختلف سلنیوم بر عملکرد، متابولیتهای خونی و پاسخ ایمنی در گوسالههای هلشتاین و دورگ هلشتاین-مونت بیلیارد است.
روش کار: تعداد 24 رأس گوساله شیرخوار هلشتاین و دورگ هلشتاین-مونت بیلیارد با میانگین وزنی 1±43 کیلوگرم، در قالب طرح کاملاً تصادفی مختلط، به مدت 75 روز بررسی شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1-جیره پایه بدون مکمل سلنیوم (دورگ هلشتاین-مونت بیلیارد)، 2-جیره پایه بدون مکمل سلنیوم (هلشتاین)، 3-جیره پایه + 3/0میلیگرم مکمل نانوسلنیوم در هر کیلوگرم ماده خشک (دورگ هلشتاین- مونت بیلیارد)، 4-جیره پایه + 3/0میلیگرم مکمل نانوسلنیوم در هر کیلوگرم ماده خشک (گوسالههای هلشتاین)، 5-جیره پایه + 3/0میلیگرم مکمل معدنی سلنیت سدیم در هر کیلوگرم ماده خشک (دورگ هلشتاین-مونت بیلیارد)، 6-جیره پایه + 3/0میلیگرم مکمل معدنی سلنیت سدیم در هر کیلوگرم ماده خشک (هلشتاین) بودند. مصرف خوراک و وزن بدن، گلوکز، کلسترول، تریگلسیرید، پروتئینکل، اوره، گلوتاتیون پراکسیداز، لنفوسیت، نوتروفیل و مونوسیت خون اندازهگیری شد.
یافتهها: منابع مختلف سلنیوم بر عملکرد و فراسنجههای خونی گلوکز، کلسترول، تریگلسیرید، اوره و پاسخ ایمنی گوسالهها تأثیر معنیداری نداشت. اما پروتئینکل خون و فعالیت آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز افزایش یافت. نوع مکمل در میزان فعالیت آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز تأثیری نداشت.
نتیجهگیری: نوع مکمل سلنیومی بر عملکرد و پارامترهای خونی گوسالههای هلشتاین و هلشتاین-مونت بیلیارد تأثیرگذار نبود.- چکیده انگلیسی: Inroduction & Objective: The supplementation of selenium in animal nutrition is useful after a decline in performance due to selenium deficiency of diet. As nutritional technologies progress, new Selenium supplements such as nano selenium are available, which requires research and comparison with previous products. Thus, the aim of this study was the evaluation of selenium sources effect on performance, blood metabolites and immune response in Holstein and Holstein- Mont Bilyard Hybrid calves. Material and Method: 24 sucking Holstein and Holstein-Mont Bilyard calves with mean body weight of 43±1 kg were divided in a completely randomized design for 75 days. The experimental treatments included: 1- basal diet without supplementation of selenium for Holstein-Mont Bilyard calves, 2- basal diet without supplementation of selenium for Holstein calves, 3- basal diet+0.3 mg/kgDM supplementation of nano-selenium for Holstein-Mont Bilyard calves, 4- basal diet+0.3 mg supplementation of nano-selenium for Holstein calves, 5 - Basal diet + 0.3 mg/kgDM Sodium selenite for Holstein- Mont Bilyard calves, 6- basal diet + 0.3 mg/kgDM sodium selenite for Holstein calves. The daily feed intake of calves and body weight gain and the concentrations of metabolites such as glucose, urea, triglyceride, cholesterol, total protein, glutathione peroxidase enzyme activity and the percent of lymphocyte, neutrophil and monocyte of blood samples were determined. Results: There was no significant effect on performance and also on blood glucose, cholesterol, triglycerides, urea and immune response in calves. But blood total protein and glutathione peroxidase activity increased in calves. In general, the source of supplements was not effective in the level of glutathione peroxidase activity of treatments. Conclusion: There was no significant effect on performance and blood parameters of Holstein and Holstein-Mont Bilyard calves.
- انتشار مقاله: 21-12-1397
- نویسندگان: معصومه خوش گفتار کفشگر کلائی,فرزاد میرزائی آقجه قشلاق,جمال سیف دواتی,بهمن نویدشاد,نعمت هدایت ایوریق,سمیرا کرامتی جبه دار
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: تولیدات دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: سلنیوم,دانه کتان,خصوصیات فیزیکی تخم مرغ,لیپوپروتئینها,مرغتخمگذار,وضعیت آنتیاکسیدانی
- چکیده: اثر منابع سلنیوم و دانه کتان بر عملکرد و برخی فراسنجه های بیوشیمیایی خون با استفاده از 384 قطعه مرغ تخمگذار هایلاین (50 هفتگی) در یک آزمایش فاکتوریل 4×3 با سه سطح دانه کتان(صفر، پنج و 10 درصد) و چهار نوع مکمل سلنیوم (فاقد مکمل، سلنیت سدیم، مخمر سلنیومیو سلنوهیدروکسی متیونین( سلیسئوSelisseo) در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار و هشت پرنده در هر تکرار بررسی شد. سلنیومبه میزان یک میلیگرم در کیلوگرم به جیره افزوده شد. افزودن دانه کتان وزن و توده تخم مرغ را کاهش داد(05/0>P). شاخص سفیده و واحد هاو تخم پرندگانی که با جیرههای حاوی 10 درصد کتان و سلنیت سدیم و سلیسئو تغذیه شدند کاهش یافت(05/0>P). پرندگان تغذیه شده با جیره فاقدکتان و پنج درصد کتان، به ترتیب کمترین و بیشترین غلظت تریگلیسرید و با مخمر سلنیومی پایینترین غلظت کلسترول کل در سرم را داشتند، در حالیکه جیره بدون کتان و بدون سلنیوم پایینترین میزان غلظت کلسترول کل را موجب شد(05/0>P). پایینترین غلظت سرمی مالوندیآلدئید و بالاترین ظرفیت آنتیاکسیدانی کل با جیرههای حاوی سلیسئو و بدون کتان مشاهده شد(05/0>P). دانه کتان در سطح پنج درصد موجب افزایش مالوندیآلدئید و کاهش فعالیت آنزیمهای گلوتاتیونپراکسیداز و سوپراکسیددسموتاز(5/0>P) در سرم شد و نیز مکمل سلیسئو سبب افزایش فعالیت ایندو آنزیم و ظرفیت آنتی اکسیدانی کل شد(05/0>P). بر اساس نتایج حاصل، میتوان از سلنیوم تا یک میلیگرم در کیلوگرم جیره بدون تأثیر منفی بر عملکرد، استفاده کرد و نیزبا توجه به تأثیر اشکال آلی سلنیوم به خصوص مکمل سلیسئو بر بهبود وضعیت آنتیاکسیدانی خون، مصرف این مکمل دارای اولویت است.
- چکیده انگلیسی: The effect of different sources of Se, together with flaxseed on performance, egg physical qualities and some serum biochemical parameters in laying hens was investigated. In a completely randomized design, 384 "Hy-Line W36" hens (50 wks of age) were assigned to a 3×4 factorial arrangement comprising four replicates of eight for ten weeks. Birds received three basal diets containing 0, 5% and 10% of flaxseed, supplemented with no Se and one mg/kg of Se from sodium selenite, Se-enriched yeast and seleno-hydroxy-methionine(Selisseo). Inclusion of flaxseed decreased egg weight and egg mass(P
- انتشار مقاله: 19-09-1396
- نویسندگان: حمیدرضا مصلحی,بهمن نویدشاد,سید داود شریفی,فرزاد میرزایی آقجه قشلاق
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: تحقیقات تولیدات دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: عملکرد,گیاه دارویی,سلامت,گوساله,اسید چرب مزدوج
- چکیده: این تحقیق به منظور بررسی تأثیر ژل آلوئهورا و مکمل اسید لینولئیک مزدوج (CLA) بر عملکرد، متابولیتهای خونی و فراسنجههای ایمنی گوسالههای شیرخوار هلشتاین به صورت آزمایش فاکتوریل 2×2 در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام شد. بدین منظور، تعداد 24 رأس گوساله نر و ماده با میانگین سنی 10-1 روزه و میانگین وزنی 8±38 کیلوگرم به مدت 60 روز مورد مطالعه قرار گرفتند. تیمارهای آزمایشی شامل: (1) جیره پایه شامل خوراک آغازین و شیر کامل (شاهد)، (2) جیره پایه+250میلیگرم ژل آلوئهورا به ازای هر کیلوگرم وزن بدن، (3) جیره پایه+20 گرم مکمل CLA (بر اساس هر کیلوگرم ماده خشک مصرفی) و (4) 250 میلیگرم ژل آلوئهورا+20 گرم مکملCLA بودند. میزان مصرف خوراک، افزایش وزن، ضریب تبدیل غذایی، متابولیتهای خونی و شاخصهای ایمنی و سلامتی اندازهگیری شدند.بین تیمار شاهد و سایر تیمارها از نظر مصرف خوراک و عملکرد گوسالههای شیرخوار هلشتاین تفاوت معنیداری مشاهده نشد. اثر متقابل ژل آلوئهورا و CLA بر غلظت گلوکز خون معنیدار بوده و گوسالههای دریافتکننده 250 میلیگرم ژل آلوئهورا کمترین غلظت گلوکز (33/88 میلیگرم در دسی لیتر) را داشتند (05/0p <). از طرفی، اثر زمان بر تعداد گلبول سفید خون، درصد لنفوسیت و مونوسیت معنیدار بود (05/0p <) و استفاده از 20 گرم CLA سبب افزایش درصد مونوسیت خون (33/5 درصد) در مقایسه با عدم استفاده از CLA (58/3 درصد) شد (05/0p <). به طور کلی، اثر متقابل استفاده از ژل آلوئهورا و مکمل CLA بر عملکرد و وضعیت سلامت گوسالههای شیرخوار هلشتاین معنیدار نبود.
- چکیده انگلیسی: This study was conducted to evaluate the effect of Aloe vera gel and conjugated linoleic acid supplement feeding on performance, blood metabolites and immune parameters in Holstein calves in a completely randomized design with a 2×2 factorial arrangement. This study was carried out using 24 male and female Holstein calves (with average age of 1-10 days and 38±8 kg weight) with four treatments and six replications for 60 days. The treatments were: (1) basal diet including starter and whole milk (control), (2) basal diet + 250 mg/kg body weight Aloe vera gel, (3) basal diet+20 g/kgDM complementary conjugated linoleic acid (CLA) and (4) Basal diet+250 mg/kg body weight Aloe vera gel+20 g/kgDM of CLA. The Dry matter intake, weight gain, feed conversion ratio, blood parameters and immune and health factors were measured. Results showed that there were no significant differences between the control and other groups in terms of feed intake and performance of Holstein calves. The interaction effect of Aloe vera gel and CLA was significant on blood glucose concentration and calves receiving 250 mg Aloe vera gel had the lowest glucose concentration (88.33 mg/dL) (p < /em>>0.05). On the other hand, the effect of time on white blood cell, lymphocyte and monocyte was significant (p < /em><0.05) and using 20 g CLA increased blood monocyte (5.33%) compared with no CLA treatments (3.58%; (p < /em><0.05). In general, the interaction effect of aloe vera gel and CLA supplementation was not significant on performance and health status of Holstein calves.
- انتشار مقاله: 12-05-1398
- نویسندگان: فرزاد میرزایی آقجه قشلاق,نادر سیفی حاجی خانلو,بهمن نویدشاد,سعید نیک بین,سمیرا کرامتی جبه دار
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: Health Education and Health Promotion
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: جوجههای گوشتی,جمعیت باکتریایی ایلئوم,صفات تولیدی,ترخون,پارامترهای ایمونولوژیکی
- چکیده: مطالعه حاضر به منظور ارزیابی اثرات سطوح مختلف پودر گیاه دارویی ترخون بر عملکرد رشد، صفات لاشه، سیستم ایمنی و جمعیت میکروبی ایلئوم جوجه های گوشتی مبتلا به بیماری آنفلانزا، با استفاده از 432 قطعه جوجه گوشتی سویه راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی اجرا شد. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: جیره بدون افزودنی ( شاهد)، جیره حاوی 5/0 درصد پودر گیاه ترخون، جیره حاوی 1 درصد پودر گیاه ترخون و جیره حاوی 5/1 درصد پودر گیاه ترخون. عملکرد جوجهها در مراحل مختلف و در پایان مراحل آزمایش ثبت شد. نتایج نشان داد که استفاده از پودر گیاه ترخون در همه سطوح، بدون تاثیر معنیدار بر مصرف خوراک، ضریب تبدیل خوراک پرندهها را در مرحله پایانی پرورش بهطور معنیداری بهبود بخشید(05/0> p). وزن قلب در پرندههای تغذیه شده با جیرههای حاوی پودر ترخون در مقایسه با جیره شاهد کاهش یافت (05/0> p). جیره حاوی 5/1 درصد پودر گیاه ترخون بطور معنیداری تولید آنتی بادی IgMسرم را افزایش داد. مکمل کردن جیره با هر کدام از سطوح پودر گیاه ترخون در مقایسه با تیمار شاهد باعث کاهش معنیدار جمعیت اشریشیاکلی جوجهها و همچنین جیره حاوی 5/0% پودر ترخون، جمعیت لاکتوباسیلوسی را نیز در مقایسه با تیمار شاهد کاهش داد. نتایج حاضر حاکی از آن است که استفاده از پودر گیاه ترخون در جیره جوجههای گوشتی موجب بهبود عملکرد رشد آنها شد. با توجه به یافتههای این پژوهش سطح بهینه مصرف 5/0 تا 1 درصد میباشد.
- چکیده انگلیسی: The present study was performed to evaluate the effects of different levels of tarragon powder on growth performance, carcass traits, immune system and microbial population of broiler ileum using 432 Ross 308 strains in a completely randomized design. During the test, the broiler herd became infected with the flu. Experimental treatments were: diet without additives (control), and experimental diets containing 0.5, 1 or 1.5% percent of dried tarragon powder. The results showed that the use of tarragon powder at all levels, without a significant effect on feed consumption, significantly improved the feed conversion ratio of birds in the final stage of rearing (p <0.05). Heart weight in birds fed diets containing tarragon powder decreased compared to the control diet (p <0.05). Diet containing 1.5% tarragon powder significantly increased serum IgM antibody production. Supplementing the diet with any of the tarragon powder levels in comparison with the control treatment significantly reduced the population of Escherichia coli in chickens and also the diet containing 0.5% of tarragon powder reduced the lactobacillus population in comparison with the control treatment. The present results indicate that the use of tarragon powder in the diet of broilers improved their growth performance. According to the findings of this study, the optimal level of tarragon powder consumption is 0.5 to 1%.
- انتشار مقاله: 31-06-1395
- نویسندگان: ژیلا زند عموقین,بهمن نویدشاد,حسین عبدی بنمار,فرزاد میرزادی آقجه قشلاق,علی مهدوی
- مشاهده