در هنگام جستجو کلمه در قسمت عنوان میتوانید کلمات مورد جستجو را با کاراکتر (-) جدا کنید.
کاربرد نوع شرط:
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: علوم دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: سالمونلا,تخمیر میکروبی,سلامت روده,باکتری های اسید لاکتیکی
- چکیده: هدف از این مطالعه بررسی اثرات جیره های غنی شده با پروبیوتیک، پری بیوتیک و کنجاله سویای تخمیری بر عملکرد، مورفولوژی روده و جمعیت سالمونلا در جوجه های گوشتی مواجهه یافته با سالمونلا تیفی موریوم بود. تعداد 450 قطعه جوجه گوشتی سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی به 5 تیمار آزمایشی با 6 تکرار و هر تکرار با 15 جوجه اختصاص داده شد. تیمارهای آزمایشی شامل 1)جیره پایه (بر اساس ذرت و کنجاله سویا) و بدون مواجهه با سالمونلا (شاهد منفی)، 2) جیره پایه و مواجهه یافته با سالمونلا (شاهد مثبت)، 3) جیره پایه بعلاوه 02/0 درصد پروبیوتیک، 4) جیره پایه بعلاوه 2/0 درصد پری بیوتیک و 5) جیره حاوی کنجاله سویای تخمیری بودند. نتایج آزمایش نشان داد که در مقایسه با گروه شاهد مثبت، تغذیه جیره های حاوی پروبیوتیک، پری بیوتیک و کنجاله سویای تخمیری سبب بهبود چشمگیر فراسنجه های عملکرد جوجه های چالش یافته شد (05/0>P). در 7 و 14 روز پس از چالش، درصد آلودگی در تیمارهای پروبیوتیک، پری بیوتیک و کنجاله سویای تخمیری کمتر از تیمار شاهد مثبت، بود. ارتفاع پرز و نسبت ارتفاع پرز به عمق کریپت در دئودنوم و ژژنوم گروه شاهد مثبت کمتر از سایر گروه های چالش یافته بود (05/0>P). بنابراین، کنجاله سویای تخمیری به دلیل داشتن نقشی شبیه به پروبیوتیک ها و پری بیوتیک ها در کنترل آلودگی های سالمونلایی می تواند به عنوان یک منبع پروتئینی فرآسودمند در تغذیه جوجه های گوشتی مورد توجه قرار گیرد.
- چکیده انگلیسی: The aim of this study was to investigate the effects of fortification of diets with probiotic and prebiotic with fermented soybean meal on performance, intestinal morphology and Salmonella population in broiler chickens exposed to Salmonella typhimurium. A total of 450 Ross 308 broiler chickens were allocated into 5 experimental treatments with 6 replicates of chicks each using a completely randomized design. Experimental treatments included: 1) basal diet (corn and soybean meal) without exposure to salmonella (negative control), 2) basal diet and exposed to Salmonella (positive control), 3) basal diet plus 0.02% probiotic, 4) basal diet plus 0.2% prebiotic and 5) diet containing fermented soybean meal. The results showed that in compared to positive control group, feeding diets containing probiotic, prebiotic and fermented soybean meal significantly improved performance parameters in challenged chicks (P <0.05). At d 7 and 14 post-challenge, the percentage of contamination in probiotic, prebiotic, and fermented soybean meal treatments were less than positive control treatment. Villus height and villus height ratio to crypt depth in duodenum and jejunum of positive control group were lower compared with other challenged groups (p < 0.05). Therefore, fermented soybean meal due to having a similar role to probiotics and prebiotics in controlling salmonella contamination, could be considered as a functional protein source in broiler chickens feeding.
- انتشار مقاله: 29-08-1397
- نویسندگان: حسین محب الدینی,وحید جزی,اکرم شبانی,امین عشایری زاده,رضا برکتین
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: علوم دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: عملکرد,جوجه های گوشتی,فعالیت آنزیم های گوارشی,کنجاله سویای تخمیری
- چکیده: به منظور بررسی اثرات هم افزایی جیره های حاوی کنجاله سویای تخمیری و پری بیوتیک مانان الیگوساکارید بر عملکرد رشد و برخی فراسنجه های فیریولوژیکی جوجه های گوشتی، آزمایشی با استفاده از 480 قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار و 6 تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل 1) جیره پایه (بر اساس ذرت و کنجاله سویای معمولی)، 2) جیره پایه بعلاوه پری بیوتیک، 3) جیره حاوی ذرت و کنجاله سویای تخمیری (جایگزینی کامل کنجاله سویای معمولی با کنجاله سویای تخمیری) و 4) جیره حاوی ذرت و کنجاله سویای تخمیری به علاوه پری بیوتیک بودند. نتایج این مطالعه نشان دادند که در کل دوره پرورش (سن 1 تا 42 روزگی) پرندگان تغذیه شده با جیره حاوی کنجاله سویای تخمیری بعلاوه پری بیوتیک از افزایش وزن بالاتر و ضریب تبدیل خوراک بهتری نسبت به سایر جیره های آزمایشی برخوردار بودند (05/0>P). افزایش ارتفاع پرز و نسبت ارتفاع پرز به عمق کریپت در دوازدهه و تهی روده و جمعیت باکتری های مولد اسید لاکتیک و همچنین کاهش جمعیت گونه های کلی فرم و کلستریدیوم در ایلئوم و روده کور جوجه های تغذیه شده با جیره های حاوی پری بیوتیک، کنجاله سویای تخمیری و کنجاله سویای تخمیری بعلاوه پری بیوتیک نسبت به پرندگان گروه شاهد معنی دار بود (05/0>P). فعالیت آنزیم پروتئاز روده ای در پرندگان دریافت کننده جیره های حاوی کنجاله سویای تخمیری و کنجاله سویای تخمیری بعلاوه پری بیوتیک به طور معنی داری بیشتر از سایر پرندگان بود (05/0>P).
- چکیده انگلیسی: In order to investigate the synergistic effects of diets containing fermented soybean meal and mannan-oligosaccharide prebiotic on growth performance and some physiological parameters of broiler chicks, an experiment was performed using 480 one- day old Ross 308 broilers in a completely randomized design with 4 treatments and 6 replicates. The experimental treatments included: 1) basal diet (based on corn and common soybean meal), 2) basal diet plus prebiotic, 3) diet containing corn and fermented soybean meal (total replacement of common soybean meal with fermented soybean meal) and 4) diet containing corn and fermented soybean meal plus prebiotic. The results of this study indicated that during the entire production period (1 to 42 days of age), birds fed diet containing fermented soybean meal plus prebiotic had higher body weight gain and better feed conversion ration than other experimental diets (p < 0.05). The increase in villus height and villus height to crypt depth ratio in duodenum and jejunum and increase in population of lactic acid producing bacteria, as well as the reduction in population of coliforms and Clostridium species in the ileum and cecum of chicks fed diets containing prebiotic, fermented soybean meal and fermented soybean meal plus prebiotic were significant when compared with control group (p < 0.05). The intestinal protease activity in birds receiving diets containing fermented soybean meal and fermented soybean meal plus prebiotic was significantly higher than those of other birds (p < 0.05).
- انتشار مقاله: 14-02-1398
- نویسندگان: حسین محب الدینی,امین عشایری زاده,وحید جزی,مجید طغیانی,اکرم شبانی,الهام اسدی صومعه
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: علوم دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: سالمونلا,تخمیر میکروبی,سلامت روده,باکتری های اسید لاکتیکی
- چکیده: هدف از این مطالعه بررسی اثرات جیره های غنی شده با پروبیوتیک، پری بیوتیک و کنجاله سویای تخمیری بر عملکرد، مورفولوژی روده و جمعیت سالمونلا در جوجه های گوشتی مواجهه یافته با سالمونلا تیفی موریوم بود. تعداد 450 قطعه جوجه گوشتی سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی به 5 تیمار آزمایشی با 6 تکرار و هر تکرار با 15 جوجه اختصاص داده شد. تیمارهای آزمایشی شامل 1)جیره پایه (بر اساس ذرت و کنجاله سویا) و بدون مواجهه با سالمونلا (شاهد منفی)، 2) جیره پایه و مواجهه یافته با سالمونلا (شاهد مثبت)، 3) جیره پایه بعلاوه 02/0 درصد پروبیوتیک، 4) جیره پایه بعلاوه 2/0 درصد پری بیوتیک و 5) جیره حاوی کنجاله سویای تخمیری بودند. نتایج آزمایش نشان داد که در مقایسه با گروه شاهد مثبت، تغذیه جیره های حاوی پروبیوتیک، پری بیوتیک و کنجاله سویای تخمیری سبب بهبود چشمگیر فراسنجه های عملکرد جوجه های چالش یافته شد (05/0>P). در 7 و 14 روز پس از چالش، درصد آلودگی در تیمارهای پروبیوتیک، پری بیوتیک و کنجاله سویای تخمیری کمتر از تیمار شاهد مثبت، بود. ارتفاع پرز و نسبت ارتفاع پرز به عمق کریپت در دئودنوم و ژژنوم گروه شاهد مثبت کمتر از سایر گروه های چالش یافته بود (05/0>P). بنابراین، کنجاله سویای تخمیری به دلیل داشتن نقشی شبیه به پروبیوتیک ها و پری بیوتیک ها در کنترل آلودگی های سالمونلایی می تواند به عنوان یک منبع پروتئینی فرآسودمند در تغذیه جوجه های گوشتی مورد توجه قرار گیرد.
- چکیده انگلیسی: The aim of this study was to investigate the effects of fortification of diets with probiotic and prebiotic with fermented soybean meal on performance, intestinal morphology and Salmonella population in broiler chickens exposed to Salmonella typhimurium. A total of 450 Ross 308 broiler chickens were allocated into 5 experimental treatments with 6 replicates of chicks each using a completely randomized design. Experimental treatments included: 1) basal diet (corn and soybean meal) without exposure to salmonella (negative control), 2) basal diet and exposed to Salmonella (positive control), 3) basal diet plus 0.02% probiotic, 4) basal diet plus 0.2% prebiotic and 5) diet containing fermented soybean meal. The results showed that in compared to positive control group, feeding diets containing probiotic, prebiotic and fermented soybean meal significantly improved performance parameters in challenged chicks (P <0.05). At d 7 and 14 post-challenge, the percentage of contamination in probiotic, prebiotic, and fermented soybean meal treatments were less than positive control treatment. Villus height and villus height ratio to crypt depth in duodenum and jejunum of positive control group were lower compared with other challenged groups (p < 0.05). Therefore, fermented soybean meal due to having a similar role to probiotics and prebiotics in controlling salmonella contamination, could be considered as a functional protein source in broiler chickens feeding.
- انتشار مقاله: 29-08-1397
- نویسندگان: حسین محب الدینی,وحید جزی,اکرم شبانی,امین عشایری زاده,رضا برکتین
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: علوم دامی ایران
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: زئولیت,نانو ذرات نقره,ارتفاع پرز,کلیفرمها,جوجة گوشتی
- چکیده: این آزمایش بهمنظور ارزیابی تأثیر افزودن زئولیت پوشش دادهشده با نانو ذرات نقره در جیره بر عملکرد، ریختشناختی روده و جمعیت میکروبی آخرین بخش رودة کوچک (ایلئوم) در قالب طرح کامل تصادفی با استفاده از 375 قطعه جوجة گوشتی یکروزه در پنج تیمار و پنج تکرار انجام شد. تیمارها شامل 1) جیرة پایه، 2) جیرة پایة مکملشده با 1 درصد زئولیت و 3، 4 و 5) شامل جیرة پایة مکملشده با 1 درصد زئولیت پوشش دادهشده با سه سطح مختلف از نانو ذرات نقره (25/0، 5/0 و 75/0 درصد) بودند. نتایج نشان داد، استفاده از نانو ذرات نقره در همة سطوح و تیمار مکملشده با 1 درصد زئولیت سبب بهبود ضریب تبدیل غذایی نسبت به جیرة پایه در دورة پایانی شد (05/0>P). جیرههای حاوی نانو ذرات نقره در سطح 5/0 و 75/0 درصد نسبت به جیرة پایه سبب افزایش معنیدار ارتفاع پرز و نسبت ارتفاع پرز به عمق کریپت شدند (05/0>P). استفاده از تیمارهای نانو نقره سبب کاهش عمق کریپت نسبت به جیرة پایه شد (05/0>P). همچنین استفاده از زئولیت پوشش دادهشده با نانو ذرات نقره در سطح 5/0 و 75/0 درصد باعث کاهش معنیدار باکتریهای کلیفرم نسبت به جیرة پایه و جیرة پایة مکملشده با 1درصد زئولیت در 21 روزگی شد (05/0>P). نتایج آزمایشها نشان داد، زئولیت پوشش دادهشده با نانو ذرات نقره ضمن بهبود ضریب تبدیل غذایی و ویژگیهای روده، سبب کاهش باکتریهای کلیفرم جوجههای گوشتی شده و میتواند بهعنوان محرک رشد و سلامت مورد توجه قرار بگیرد.
- چکیده انگلیسی: This experiment was conducted to evaluate the effect of supplementing the diet with zeolite coated with silvernanoparticles on performance, intestinal morphology characteristics and ilium microbial population of broiler chickens in a completely randomized design with 375 day-old broiler chicks with five replicates per treatment and 15 chicks per replicate.Treatments were: 1) basal diet, 2) basal diet supplemented with1% zeoliteand 3, 4, and 5) basal diet supplemented with1% zeolitecoated and 0.25%, 0.5% and 0.75% nanosilver. Results showed that dietary supplementation with 1% zeolite and all level of silver nanoparticles had better feed conversion ratio than the basal diet on d 22-42 (P<0.05). Diets supplemented with silver nanoparticles at 0.5% and 0.75% level increased villi length and villus/crypt ratio significantly compared to the basal diet (P<0.05). In comparison to the basal diet, diets supplemented with silver nanoparticles decreased crypt depth. On d 21, broiler chickens fed diets supplemented with 0.5% and 0.75% silver nanoparticles had lower coliforms bacteria population compared with basal diet and basal diet supplemented with 1% zeolite (P<0.05). In conclusion, the present results showed that zeolite coated with silvernanoparticles can improve feed conversion ratio, intestinal morphological characters and decrease coliforms population in broiler chickens and it can be considered as a growth and health promoters.
- انتشار مقاله: 14-06-1394
- نویسندگان: مینا اسمعیلی,سیدرضا هاشمی,داریوش داودی,یوسف جعفری آهنگری,سعید حسنی,اکرم شبانی
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: تحقیقات تولیدات دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: زئولیت,جوجه گوشتی,نانو ذرات نقره,ترکیبات لاشه,آنزیم سوپر اکسید دیسموتاز
- چکیده: این آزمایش به منظور بررسی اثر زئولیت پوشش داده شده با نانو ذرات نقره بر عملکرد، فعالیت آنزیمهای سوپر اکسید دیسموتاز و گلوتاتیون پراکسیدار و مالون دی آلدئید سرم جوجههای گوشتی انجام شد. تعداد 375 قطعه جوجه گوشتی یکروزه به پنج تیمار و هر تیمار به پنج تکرار (15 قطعه) تقسیم شدند و به مدت 42 روز با جیره پایه، جیره پایه مکمل شده با یک درصد زئولیت و جیره پایه مکمل شده با یک درصد زئولیت پوشش داده شده با 25/0، 5/0 و 75/0 درصد نانو ذرات نقره تغذیه شدند. به منظور تعیین غلظت مالون دیآلدهید، فعالیت آنزیمهای گلوتاتیون پراکسیداز و سوپراکسید دیسموتاز سرم، در روزهای 21 و 42 نمونه خون از ورید بال دو پرنده در هر تکرار جمع آوری شد، سپس این پرندهها ذبح و وزن لاشه و درصد نسبی وزن ران، سینه و چربی محوطه بطنی اندازهگیری شد. نتایج نشان داد ضریب تبدیل غذا در تیمارهای زئولیت پوشش داده شده با 25/0 درصد (87/1)، 5/0درصد (84/1) و 75/0 درصد نانو ذرات نقره (92/1) تفاوتی را نشان نداد (05/0<P). افزودن زئولیت پوشش داده شده با 5/0 درصد نانو نقره سبب افزایش فعالیت آنزیم سوپر اکسید دیسموتاز در روزهای 21 (U/mL 585) و 42 (U/mL 20/472) و افزایش درصد نسبی وزن عضله سینه در روزهای 21 (%11/50) و 42 (%19/39) شد (05/0<P). بنابراین زئولیت پوشش داده شده با 5/0 درصد نانو ذرات نقره به عنوان افزودنی جیره در جوجههای گوشتی سبب بهبود میزان سوپراکسید دیسموتاز سرم خون و درصد نسبی وزن عضله سینه میشود.
- چکیده انگلیسی: The aim of this study was to evaluate the effect of different levels of silver nanoparticles coated with zeolite on performance, function of superoxide dismutase and glutathione peroxidase and level of malondialdehyde of broiler chickens. Three handered seventy five 1-day old broiler chicks divided into 5 treatments with 5 replicates (15 chicks per each) and were fed with basal diet, and basal diet supplemented with 1% zeolite and basal diet supplemented with 1% zeolite coated with 0.25%, 0.5% and 0.75% nanosilver. On days 21 and 42 two birds from each replicate were randomly selected and blood sample from their wing vein were collected to determine the malondialdehyde concentration, glutathione peroxidase and superoxide dismutase function in the serum, and then birds was slaughtered and carcass weight and relative weight percentage of thigh, breast and abdominal fat were measured. The result showed that feed conversion ratio of treatments coated with 0.25 (1.78), 0.5 (1/48) and 0.75 (1.92) percent of silver nanoparticles were not different from other treatments (P<0.05). Addition of zeolite coated with 0.5 percent of nanosilver increased function of superoxide dismutase on 21 (585 U/gHb) and 42(472.20 U/gHb) days and increase of breast muscle weight gain in 21 (50.11%) and 42 (39.19%) days (P>0.05). In conclusion, silver nanoparticles coated with zeolite at levels of 0.5% as feed additive in broiler diets improved oxidative enzymes concentrations and breast muscle relative weight percentage
- انتشار مقاله: 07-08-1394
- نویسندگان: مینا اسمعیلی,سید رضا هاشمی,داریوش داوذی,یوسف جعفری آهنگری,سعید حسنی,اکرم شبانی
- مشاهده