در هنگام جستجو کلمه در قسمت عنوان میتوانید کلمات مورد جستجو را با کاراکتر (-) جدا کنید.
کاربرد نوع شرط:
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: علوم پیراپزشکی و توانبخشی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: صدا,ظرفیت حیاتی,اختلال صدا اسپاسمودیک,اختلال صدا ناشی از تنش عضله,ارزیابی آیرودینامیکی,حداکثر زمان آواسازی,ضریب آواسازی
- چکیده: هدف:
صداسازی یا تولید انرژی صوتی قابل شنیدن ناشی از فعالیتهای عضلانی و آیرودینامیکی است که بر بافت تارهای صوتی اثر می گذارد. هدف اصلی این پژوهش بررسی پارامترهای آیرودینامیکی در دو گروه اختلال صدای اسپاسمودیک و اختلال صدای ناشی از تنش عضله بود.
روش بررسی:
آزمودنیها شامل 30 فرد (10 نفر اختلال صدا از نوع اختلال صدا اسپاسمودیک، 10 نفر اختلال صدا از نوع اختلال صدا ناشی از تنش عضلانی و 10 نفر دارای صدای طبیعی) بودند. ظرفیت حیاتی هریک از آزمودنیها با استفاده از دستگاه اسپیرومتر ثبت شد و با کمک زمان نگهدار حداکثر زمان آواسازی محاسبه شد. دادهها با نرمافزار SPSS 19 آنالیز شد.
یافته ها:
حداکثر زمان آواسازی در اختلال صدا ناشی از تنش عضله کمتر از دو گروه دیگر است و در گروه اختلال صدا اسپاسمودیک کمتر از گروه طبیعی بود،که تفاوت میانگینها بین سه گروه معنادار بود (0/001>p). ظرفیت حیاتی در گروه اختلال صدا ناشی از تنش عضله از دو گروه دیگر کمتر و در گروه اختلال صدا اسپاسمودیک و گروه طبیعی برابر بود، که تفاوت میانگین ها بین سه گروه معنادار بود (0/001>p). ضریب آواسازی در گروه اختلال صدا ناشی از تنش عضله بیشتر از گروه اختلال صدا اسپاسمودیک و در گروه اختلال صدا اسپاسمودیک بیشتر از گروه طبیعی بود و باز هم تفاوت میانگین ها بین سه گروه معنادار بود (0/001> p).
نتیجه گیری:
حداکثر زمان آواسازی بین سه گروه طبیعی، اختلال صدا اسپاسمودیک و اختلال صدا ناشی از تنش عضله تفاوت معنادار دارد. ظرفیت حیاتی در گروه طبیعی و اختلال صدا اسپاسمودیک تفاوت نداشت و در گروه اختلال صدا ناشی از تنش عضله متفاوت از دو گروه دیگر بود. به نظر می رسد کاهش ظرفیت حیاتی در این دسته از مبتلایان خود می تواند توجیهی برای بروز این نوع اختلال صدا باشد. نتایج نشان دادند که تغییرات در پارامترهای آیرودینامیکی علاوه بر تفکیک گروه طبیعی از گروه دارای اختلال صدا، وابسته به نوع اختلال نیز هست. این تفاوتها باید در روند ارزیابی و مداخلات درمانی مدنظر قرار گیرد.- چکیده انگلیسی: Purpose:
Phonation or the generation of audible sound energy is caused by muscular and aerodynamic activities that affect the vocal cords. The main objective of this study was to determine aerodynamic parameters in three categories of normal, spasmodic dysphonia and muscle tension dysphonia.
Methods:
Study population consisted of 30 individuals (ten subjects with spasmodic dysphonia, ten subjects with muscle tension dysphonia and ten normal subjects). Vital capacity of each individual was recorded by a spirometer and maximum phonation time was calculated with the help of stop watch. The data were analyzed with Spss 19 statistical software.
Results:
The maximum phonation time in muscle tension dysphonia was lower than two other groups and in spasmodic dysphonia group was lower than normal, the mean difference between groups was significant (p<0.001). Vital capacity in the group of muscle tension dysphonia was lower than other groups and in spasmodic dysphonia was equal to the normal group, mean difference between groups was statistically significant (p<0.001). Phonation quotient in muscle tension dysphonia was more than spasmodic dysphonia group and in spasmodic dysphonia group was higher than normal and again the mean difference between groups was statistically significant (p<0.001).
Conclusion:
Maximum phonation time between three categories of normal, spasmodic dysphonia and muscle tension dysphonia was significantly different. Vital capacity in normal and spasmodic dysphonia group did not differ significantly and in muscle tension dysphonia group was different compared to other two groups. It seems that vital capacity reduction in this category of patients is an explanation for the occurrence of this type of dysphonia. The results showed that changes in the aerodynamic parameters in addition to separate the normal group from voice disorders, depending on the type of disorder as well. These differences must be considered in the process of assessment and therapeutic interventions.- انتشار مقاله: 25-08-1395
- نویسندگان: اکبر داروئی,مهشید آقاجان زاده,پیمان دبیرمقدم,ابوالفضل صالحی,مهدی رهگذر
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: تحقیقات تولیدات دامی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: ترکیب شیمیایی,تولید گاز,ترکیبات فنولیک,تخمیر شکمبه,تخمیر شکمبه ای
- چکیده: این پژوهش به منظور بررسی ترکیب شیمیایی، تولید گاز و فراسنجههای تخمیر آزمایشگاهی تفاله گوجهفرنگی و پوستپسته عملآوری شده با قارچ پلوروتوس ساجور کاجو انجام شد. تیمارهای آزمایشی برای تفاله گوجهفرنگی شامل شاهد (انکوبه نشده)، شاهد مثبت (انکوبه شده بدون تلقیح)، عملآوری شده با میسلیوم قارچ و عملآوری شده با اسپان قارچ بود و برای پوستپسته نیز شامل شاهد (انکوبه نشده)، شاهد مثبت (انکوبه شده بدون تلقیح) و عملآوری شده با اسپان قارچ بود. مقدار 25 گرم از هر یک از دو نمونه فوق در 3 تکرار برای تهیه هر یک از تیمارها به درون ارلن شیشهای ریخته شد و پس از استریل شدن بهمدت 3 هفته در درون انکوباتور در دمای 25 درجه سانتیگراد نگهداری شدند. دادهها براساس طرح کاملاً تصادفی آنالیز شدند. غلظت مادهخشک، خاکستر، پروتئینخام در تفاله گوجهفرنگی بهترتیب 27/95، 40/2 و 81/12 درصد و در پوستپسته بهترتیب 63/94، 33/9 و 81/7 درصد بود. عملآوری با قارچ موجب افزایش این ترکیبات در هر دو نمونه شد. (05/0P<). ترکیبات فنولی پوستپسته با عملآوری با قارچ کاهش یافت (05/0P<). حجم گاز تولید شده در طول 24 ساعت، گوارشپذیری ظاهری مادهخشک و گوارشپذیری حقیقی مادهآلی در تفاله گوجهفرنگی عملآوری شده نسبت به شاهد کاهش یافت (05/0P<). اما مقادیر فوق در پوستپسته تحت تأثیر عملآوری قرار نگرفت. پتانسیل تولید گاز در تفاله گوجهفرنگی فرآوری شده با اسپان نسبت به تیمار شاهد کاهش یافت (05/0P<). بهطور کلی، نتایج این مطالعه نشان داد عملآوری با قارچ پلوروتوس ساجور کاجو، ارزش غذایی تفاله گوجهفرنگی و پوستپسته را بهطور مطلوبی افزایش نداد.
- چکیده انگلیسی: This study was carried out to assess the nutritional value of tomato pulp (TP) and pistachio hull (PH) treated by pleurotus sajor cajo fungi. The treatments for TP were control (not incubated), positive control (incubated without inoculation), treated with mycelium and treated with spawn, and for PH were control (not incubated), positive control (incubated without inoculation) and treated with spawn. Twenty five grams per each two above-mentioned samples and three replicates of each treatments were poured into the glass flask and after sterilizing were kept inside an incubator at 25 °C for three weeks. Data were analyzed based on a completely randomized design. Dry matter, ash and crude protein concentrations from TP were 95.27, 2.40 and 12.81 percent and from PH were 94.63, 9.33 and 7.81 percent, respectively. Processing with fungi led to increase these components in both of two samples (P<0.05). Phenolic compounds of PH decreased due to treatment with fungi (P<0.05). In TP treated, comparing to control, gas production after 24 hours incubation, apparent in vitro dry matter digestibility and true in vitro organic matter digestibility reduced (P<0.05). Wheras, no changes were observed in PH, due to processing. In TP treated with spawn, compared with control group, the potential of gas production decreased (P<0.05). Overally, the results of this study showed that the nutritional value of tomato pulp and pistachio hull were not increased desirably by pleurotus sajor cajo treatment.
This study was carried out to assess the nutritional value of tomato pulp (TP) and pistachio hull (PH) treated by pleurotussajorcajo fungi. The treatments for TP were control (not incubated), positive control (incubated without inoculation), treated with mycelium and treated with spawn, and for PH were control (not incubated), positive control (incubated without inoculation) and treated with spawn. Twenty five grams per each two above-mentioned samples and three replicates of each treatments were poured into the glass flask and after sterilizing were kept inside an incubator at 25 °C for three weeks. Data were analyzed based on a completely randomized design. Dry matter, ash and crude protein concentrations from TP were 95.27, 2.40 and 12.81 percent and from PH were 94.63, 9.33 and 7.81 percent, respectively. Processing with fungi led to increase these components in both of two samples (P<0.05). Phenolic compounds of PH decreased due to treatment with fungi (P<0.05). In TP treated, comparing to control, gas production after 24 hours incubation, apparent in vitro dry matter digestibility and true in vitro organic matter digestibility reduced (P<0.05). Wheras, no changes were observed in PH, due to processing. In TP treated with spawn, compared with control group, the potential of gas production decreased (P<0.05). Overally, the results of this study showed that the nutritional value of tomato pulp and pistachio hull were not increased desirably by pleurotussajorcajo treatment.- انتشار مقاله: 14-09-1395
- نویسندگان: ابوالفضل صالحی,داریوش علی پور,سهیلا میرزایی,خلیل زابلی
- مشاهده