در هنگام جستجو کلمه در قسمت عنوان میتوانید کلمات مورد جستجو را با کاراکتر (-) جدا کنید.
کاربرد نوع شرط:
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: مجله علوم و فنون دریایی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: مدت ماندگاری,ماهی گطان,نگهداری در یخ,تغییرات پس از مرگ
- چکیده: در این پژوهش بررسی تغییرات پس از مرگ؛ شامل تغییرات شیمیایی، میکروبی و حسی در ماهی گطان (Luciobarbus xanthopterus) در طول دوره نگهداری در یخ انجام شد. بدین منظور، هجده قطعه ماهی گطان با میانگین وزنی 24/4 ±251 گرم، بلافاصله پس از صید، به مدت 72 ساعت در کنار یخ نگهداری شده و سنجش شاخصهای کیفی گوشت در زمانهای صفر، 6، 12، 24، 48 و 72 ساعت بعد از مرگ انجام شد. نتایج حاصل نشان داد که شاخصهای pH، تیوباربیتوریکاسید (TBA)، اسیدهای چرب آزاد (FFA) در طول دوره نگهداری روند افزایشی داشتند. میزان بازهای ازته فرار (TVBN) در ابتدا کاهش و سپس روند افزایشی داشت. همچنین مطالعات میکروبی نشان داد که باکتریهای سایکروفیل در طول دوره نگهداری هیچ رشدی نداشتند. میزان باکتریهای مزوفیل در زمان صفرlog/cfu 53/1 ± 53/2 بوده، پس از آن در زمانهای 6 ، 12 و 24 ساعت نسبت به ساعت صفر سیر نزولی داشته، پس از آن به تدریج افزایش یافته و میزان آن در ساعت هفتاد و دوم نگهداری به log/cfu 72/0 ± 72/1 رسید. ارزیابی حسی ماهیان گطان نشان داد که تا 24 ساعت پس از نگهداری در کنار یخ از وضعیت مناسب و قابل قبولی برخوردار بوده، در طول دوره نگهداری به تدریج از میزان مقبولیت کاسته شده و در ساعت 72 اغلب شاخص های آنالیز حسی امتیاز پایینی کسب نمود و نمونهها در این ساعت پایینترین کیفیت در طول دوره نگهداری را به خود اختصاص دادند. بنابراین استفاده از یخ برای نگهداری طولانی مدت ماهی گطان روش مناسبی نیست.
- چکیده انگلیسی: In this study, post-mortem changes, including chemical, physical, microbial and sensorial changes, were performed in “Gatan” during ice storage. For this purpose, 18 fishes with Average weight 251.4 ± 4.24 g were transferred to the wet laboratory of Khorramshahr University of Marine Science and Technology, and in order to adapt to the laboratory conditions and to remove the stress caused by displacement, They were kept under favorable conditions for a week. Samples were catch immediately stored in ice for 72 hours, and meat quality indices were measured at 0, 6, 12, 24, 48 and 72 hours after death. The results showed that pH, TBA, FFA indices increased during storage period, TVBN initially decreased and then increased Microbiological studies also showed that the Cyrophile bacteria had no growth during the maintenance period. The amount of mesophilic bacteria at time zero was 2.53 ± 1.53 and then at 6, 12, and 24, it was descending process towards the zero hour. It then gradually increased and maintained at 1.72 ± 0.72 at the Seventy second hour of storage. Sensory evaluation of the fish showed that they had a suitable and acceptable condition for up to 24 hours after storage at the ice. During the maintenance period, the gradual decrease in acceptability was reduced and at 72 hours, most of the sensory analysis indexes obtained lower scores, and samples at that hour were the lowest quality during the maintenance period. Therefore, the use of ice to maintain long-term fish is not an appropriate method.
- انتشار مقاله: 17-07-1397
- نویسندگان: سیمین قریشوندی,سید محمد موسوی,سید مهدی حسینی,آناهیتا رضایی
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: مجله علوم و فنون دریایی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: مغز,قزلآلای رنگین کمان,متابولیسم انرژی
- چکیده: جهت بررسی تغییرات متابولیسم انرژی در مغز ماهیان قزل آلا در طول دوره پرورش از بچه ماهیان قزل آلا از متوسط وزن 15/0±35/1 به مدت 7 ماه نمونه گیری بعمل آمد. برای این منظور طی دوازده مرحله نمونه برداری به صورت کاملا تصادفی از ماهیان (7 نمونه هر 8 روز یکبار، 3 نمونه هر دو هفته یکبار،2 نمونه هر یک ماه یکبار)، بافت مغز برای تعیین غلظتهای گلیکوژن، گلوگز، لاکتات، لاکتات دهیدروژناز، پیرووات کیناز، گلوگز 6 فسفاتاز استخراج و در تانک ازت مایع نگهداری و به آزمایشگاه انتقال یافت. نتایج نشان داد که در طی دوره نمونه برداری، تغییرات معنیداری در میزان متابولیتهای مورد سنجش مشاهده شد، بهطوریکه غلظت گلیکوژن و لاکتات دارای یک شیب افزایشی نسبت به افزایش سن ماهی بودند ولی غلظت گلوگز از یک شیب افزایشی تبعیت نکرد و در مرحله هفتم نمونهبرداری، کمترین مقدار گلوگز در مغز مشاهده شد. غلظت آنزیمهای دخیل در متابولیسم انرژی نیز نوسانات را در طی مراحل نمونه گیری نشان دادند و یک روند افزایشی در میزان هر 3 آنزیم مورد سنجش مشاهده گردید. در پایان میتوان چنین نتیجهگیری نمود که عوامل محیطی، تغذیهای و همچنین میزان متفاوت نیاز ماهی به انرژی در زمانهای مختلف روی میزان متابولیتها و آنزیمهای دخیل در متابولیسم انرژی تاثیرگذار می باشد. هرچند که با افزایش سن ماهی میزان تولید این متابولیت ها افزایش نشان داده و بر متابولیسم انرژی در مغز نیز تاثیر خود را می گذارند.
- چکیده انگلیسی: For study of changes in energy metabolism of brain in rainbow trout during early life stages, some samples were collected from fish larvae and fingerlings with initial weight 1.35±0.15 during 7 months. Sample collection was randomly made in 12 stages (7 samples per every 8 days, 3 samples per every 2 weeks and 2 samples every one month). Brain tissue was dissected and transferred to nitrogen tank before analysis. The brain tissues were homogenized and the supernatant was adjusted to measurement of glycogen, glucose, lactate, lactate dehydrogenase, pyruvate kinase and glucose-6- phosphatase. Results revealed statistically changes in the metabolites during the sampling, so, glycogen and lactate concentration showed an increasing trend by increasing in fish age, but glucose concentration did not follow this trend. The minimum glucose concentration in brain tissue was observed in seventh stage of sampling. Concentration of metabolism enzymes was showed fluctuations and increasing trend during sampling. Finally, it is proposed that environmental and nutritional factors and different requirement of fish to energy in different stages of life may be effective on metabolites concentrations and metabolism enzymes activity.
- انتشار مقاله: 25-07-1396
- نویسندگان: محمد رحیمی,سید محمد موسوی,وحید یاوری,آناهیتا رضایی
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: مجله علوم و فنون دریایی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: شوری,پوست,اپیدرم,ماهی بنی
- چکیده: برای انجام این پژوهش تعداد 144 قطعه ماهی بنی سالم در پنج گروه مورد مطالعه قرار گرفتند. گروه اول به عنوان گروه شاهد در آب لولهکشی شهری کلرزدایی شده و چهار گروه بعدی به ترتیب در غلظتهایی با درجه شوری ppt4 ، ppt8، ppt12و ppt 16 در شرایط یکسان نگهداری شده و سپس به ترتیب در روزهای (1، 3، 7، 14، 21 و 28) از پوست نواحی شکمی، خط جانبی و سر ماهیان نمونههایی به ضخامت حداکثر 5/0 سانتیمتر تهیه و در محلول ثبوتی بوئن قرار داده شدند. سپس به روش استاندارد و معمول تهیه مقاطع بافتی برشهایی به ضخامت 6- 5 میکرومتر تهیه و مورد رنگآمیزی H&E و PAS قرار گرفتند. به منظور مطالعات هیستومتریک و تغییرات تاثیر غلظتهای شوری، تعداد سلولهای ترشحکننده موکوس (جامی)، سلولهای هشداردهنده (گرزی) و ضخامت اپیدرم پوست نواحی مورد نظر ماهی بنی، در 200 میکرومتر از طول اپیدرم مورد شمارش و اندازهگیری قرار گرفت. نتایج این بررسی نشان داد هنگامی که پوست نواحی شکمی، خط جانبی و سر ماهی بنی در شرایط استرسزای محیطی مثل افزایش غلظت شوری قرار گرفت نسبت به آنها واکنش نشان داده و در ضخامت اپیدرم، تعداد سلولهای هشداردهنده و تعداد سلولهای ترشحکننده موکوس دچار تغییرات شده و این تغییرات در غلظتهای متفاوت در هر پارامتر، به صورت معنیداری افزایش یافت (5 0/ 0> P).
- چکیده انگلیسی: For this purpose, 144 specimens were studied in five healthy groups. The first group was the control group put in dechlorinated tap water and four respectively in the next group were kept with salinity 4ppt, 8ppt, 12ppt, 16ppt in the same condition . In days (1, 3, 7, 14, 21, 28) samples were collected from skin of head, ventral and lateral lines. Sections with 0.5- 0.6µm thickness were made and stained with PAS and H&E methods. In histometrical survey, epiderm thickness, numbering of club cells and goblet cells in 200 µm of epiderm length in any area, was investigated comparatively. The results showed that in different salinity concentrations, skin of head, ventral and lateral lines were influenced and changes in epiderm thickness, reduce the number of club cells and increase the number of goblet cells were demonstrated . These changes in different concentrations for each parameter , for significantly increased (p
- انتشار مقاله: 23-07-1394
- نویسندگان: حسن مروتی,مهرزاد مصباح,محمد مهدی شمسی,آناهیتا رضایی,خدابخش رشیدی
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: تحقیقات دامپزشکی و فرآوردههای بیولوژیک
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی:
- چکیده: به منظور مطالعه تأثیر عصاره خام سیر بر میزان رشد و هیستوپاتولوژی کبد، کلیه و حباب روده ای، 120 عدد ماهی کپور معمولی با میانگین وزنی 22±95 گرم به طور تصادفی به چهار گروه تقسیم شدند. ماهی ها به ترتیب با مقادیر0 10، 20 و 40 گرم عصاره سیر خام به ازای هر کیلوگرم غذا به مدت یک ماه تغذیه شدند. پس از اتمام دوره ی پرورش، ماهیان از نظر افزایش وزن مورد مقایسه قرار گرفتند و از کبد، کلیه و حباب روده ای آن ها نمونه گیری شده و پس از تهیه ی مقاطع بافتی و رنگ آمیزی هماتوکسیلین ائوزین؛ لام ها با میکروسکوپ مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد مصرف سیر تاثیر معنی داری بر افزایش وزن ماهی ها نداشته است. نتایج هیستوپاتولوژی نشان داد، در گروه هایی که سیر مصرف کرده بودند، در کلیه ها مواردی از تغییرات دژنراتیو و نکروزی، وجود دارد مشاهده گردید. در کبد ماهیان هر چهار گروه، آسیب دژنرسانس سلولی خفیف مشاهده شد. با این حال شدت ضایعات کبدی بین گروه های آزمایشی و گروه شاهد تفاوت معنی داری نداشت. در حباب روده ای ماهی های مورد آزمایش در چهار گروه مورد مطالعه هیچ ضایعه ای مشاهده نشد. نتایج این تحقیق نشان داد در صورت که مصرف عصاره سیر به عنوان یک افزودنی در ماهی کپور، تاثیری بر رشد نداشته و به جز آسیب مشاهده شده در کلیه، ایجاد آسیب قابل توجهی در ماهی کپور نمی کند.
- چکیده انگلیسی: In order to study the effect of garlic crude extract on growth rate and histopathology of liver, kidney and intestinal bulb, 120 fishes with initial mean weight of 95±22 g were divided to four groups. They were fed with 0, 10, 20 and 40 g/kg garlic crud extract in food for 1 month. At the end of experimental period, the growth rate was estimated and samples from liver, kidney and intestinal bulb were taken. After using routine method for preparing the tissue section, they stained by H&E staining method. There was no significant difference between control and experimental group in body weight and growth indices. The histopathology results showed that cellular degeneration was seen in the livers of the all groups of fishes. Cellular degeneration and necrosis was also seen in the kidneys. There was cellular degeneration in each four groups of fishes, but the control group did not show the necrosis changes. The intestinal bulb of the fish in all four groups was normal and no injury was seen in this part of body. In conclusion our study showed that, garlic extract feeding in common carp cannot be regarded as completely safe additive. By feeding the common carp, some injuries were seen in the vital organs. Also garlic feeding had not positive effect on growth rate and, however, no deleterious effects on growth of the fish.
- انتشار مقاله: 22-01-1392
- نویسندگان: رحیم پیغان,آناهیتا رضایی,نسترن زادپرور
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: آفات و بیماریهای گیاهی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: روده میانی,لولههای مالپیگی,؛ Glutathione S-transferases؛ Hottentotta saulcyi Sesamia nonagrioides
- چکیده: به منظور ارزیابی سمیت زهر عقرب Hottentotta saulcyi علیه کرم ساقهخوار نیشکر (Sesamia nonagrioides)، درصد مرگ و میر لاروها، فعالیت آنزیمهای سمزدایی و تغییرات هیستوپاتولوژی بافتهای سزمیا مورد بررسی قرار گرفت. سم به لاروها در پنج دوز مختلف 15/0، 35/0، 5/0، 75/0 و 1 میکروگرم (پانزده لارو به ازای هر دوز) تزریق شد و دوزهای که در طول آزمایش سبب مرگ و میر لاروها شده بودند ثبت شدند. این مطالعه نشان داد که زهر H. saulcyi قادر به ایجاد نشانههای ظاهری بوده که در نهایت منجر به مرگ لاروهای مسموم شده گردید. علاوه بر این، این سم به شدت فعالیت
گلوتاتیون S-transferases (GST) را مهار کرد. دادههای این آزمایش نشانگر وجود رابطه بین فعالیت آنزیم GST و مرگ و میر لارو میباشد، بهطوری که غیر فعال شدن این آنزیم توسط زهر عقرب ممکن است مسئول افزایش مرگ و میر لارو باشد. در این مطالعه، آسیبهای غشای روده و لولههای مالپیگی با استفاده از روشهای هیستوپاتولوژیکی بررسی شد. در اثر مسمومیت، تغییرات هیستوپاتولوژیکی واضحی در تمام لاروهای تزریقی با دوز 1 میکرولیتر سم مشاهده شد، از جمله تجزیه و بهم خوردن ساختار سلولهای غشای روده میانی که با کاهش پیشرونده غشای پریتروفی و ناپدید شدن میکرو ویلیها همراه بود.
- چکیده انگلیسی: To evaluate the toxicity of Hottentotta saulcyi venom on Sesamia nonagrioides, we investigated the larval mortality, detoxification enzyme activity and histopathological alterations of the S. nonagrioides organs. Venoms were injected into the larvae at five doses (0.15µg, 0.35µg, 0.5µg, 0.75µg and 1µg; fifteen larvae per each dose) and the doses causing death were recorded during the experiment. This study demonstrated that H. saulcyi venom was able to cause external symptoms that eventually led to death of the intoxicated larvae. Moreover, this venom strongly inhibited glutathione S-transferases (GST) activity. Our data highlighted the relationship between the activity of GST enzyme and larval mortalities, so that the inactivation of this enzyme by scorpion venom may be responsible for the increasing the larval mortality. In the present study, the damage of midgut epithelium and malpighian tubules has been directly visualized and documented using histopathology methods. Clear histopathological alterations of intoxication were observed for all larvae injected with 1µg doses of venom, including a distinctive lysing and disorganizing of midgut epithelial cells that coupled with a progressive loss of the peritrophic membrane and the disappearance of microvilli.
- انتشار مقاله: 27-04-1397
- نویسندگان: فاطمه ثعلبی,محمود نظری,هدیه جعفری,علی شهریاری,آناهیتا رضایی
- مشاهده