در هنگام جستجو کلمه در قسمت عنوان میتوانید کلمات مورد جستجو را با کاراکتر (-) جدا کنید.
کاربرد نوع شرط:
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: مدیریت بهداشت و درمان
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: هزینه,بیمارستان,تحلیلهزینه,بیمار بستری
- چکیده: مقدمه: بیمارستان به عنوان یکی از سازمانهای اصلی ارائه دهنده خدمات بهداشتی- درمانی، حساسیت و اهمیت ویژهای در اقتصاد بهداشت و درمان دارد. بالا بودن حجم هزینههای عملیاتی بیمارستان و عدم کارایی بخشهای بهداشت و درمان موجب بر انگیختن سؤالهایی در زمینه چگونگی مصرف منابع توسط بیمارستانها میشود. هدف از انجام این پژوهش سنجش هزینه بیماران بستری در بیمارستان آیتاله کاشانی شهر اصفهان در سال 1387 بوده است. روش پژوهش: این مطالعه از نوع مقطعی و گذشته نگراست که در آن 247 پرونده بیماران که در سه ماهه سوم سال 87 در 3 بخش کلیدی بیمارستان کاشانی اصفهان بستری شده بودند به صورت سرشماری مورد بررسی قرار گرفت. اطلاعات مورد نیاز بر اساس اهداف پژوهش و با استفاده از یک چک لیست از پرونده بیماران استخراج شد که روایی چک لیست به تأیید صاحبنظران رشته مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی رسیده است. در تحلیل دادهها توسط نرمافزار SPSS از شاخصهای آمار توصیفی همچون درصد و میانگین و انحراف معیار استفاده گردید. یافتهها: از کل بیماران بستری دراین سه بخش تعداد 106 بیمار زن و تعداد 141 بیمار مرد بودند. تعداد 225 از بیمههای مختلف استفاده کردهاند و تعداد 22 بیمار تحت پوشش هیچ بیمهای نبودند. تحلیل اقلام هزینه نشان داد در بخشهای مختلف مورد بررسی بالاترین قلم هزینه بر مربوطه به اقدامات و مداخلات پزشکی (اعمال جراحی و اقدامات مشابه) با 54.4 درصد از هزینه کل و پایینترین مربوط به هزینههای ویزیت و مشاوره پزشک با 3.26 درصد از هزینه کل میباشد. متوسط هزینه هر روز بستری بیمار در بخش گوش و حلق و بینی 1396178 ریال و در بخش داخلی اعصاب 660520 ریال و در بخش جراحی اعصاب 1663032 ریال برآورد گردید. نتیجهگیری: با توجه به اینکه اعمال جراحی و خدمات وابسته سهم عمدهای در افزایش هزینهها دارند، ایفای نقش فعال کمیته اعمال جراحی یا کمیته ممیزی بیمارستانها برای اعمال نظر و نقش نظارتی در رابطه با موجه بودن یا نبودن اعمال جراحی و کمیتههای تجویز و مصرف منطقی داروها که در ستاد وزارتی و معاونتهای درمان دانشگاههای علوم پزشکی تأسیس شده حساس و مهم خواهد بود. همچنین آموزش و توجیه اعضاء تیم درمان در رابطه با قیمت هر یک از خدمات و پیامدهای متعاقب آنها بر بیمار و سیستم درمانی لازم است.
- چکیده انگلیسی:
- انتشار مقاله: 13-03-1388
- نویسندگان: مرضیه جوادی,مریم یعقوبی,آسیه سلطان محمدی,افروز توکلی,سمیه افشار,ندا کاویانی,طاهره شفیعی
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: تحقیقات مهندسی سازه های آبیاری و زهکشی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: مخزن,مدلسازی,جریان خروج دانه,زیتون تلخ
- چکیده: در این پژوهش میوه زیتون تلخ به دو صورت پوستگیری شده و پوستگیری نشده تهیه و خصوصیات سیالی آنها شامل میانگین قطر هندسی، ضریب کرویت، چگالی ظاهری، زاویۀ اصطکاک ایستایی، زاویۀ اصطکاک داخلی اندازهگیری شد. چگونگی حرکت و مقدار جریان خروجی آنها درون مخزن مکعب مستطیلی نیز بررسی و مدلسازی شد. در این بررسی، حداقل قطر خروج از مخزن برای میوه پوستگیری شده و پوستگیری نشده بهترتیب 4/4 و 3/6 سانتیمتر بهدست آمد. مقایسه مقدار جریان خروجی از دهانهای با قطر 5/5 سانتیمتر نشان میدهد که سرعت جریان خروجی میوه پوستگیری شده و پوستگیری نشده بهترتیب برابر با 586 و 554 سانتیمتر مکعب در ثانیه است. در مخزن سه منطقه افزایش سرعت، کاهش سرعت و افزایش مجدد سرعت از یکدیگر قابل تمایز بود. برای بیان موقعیت افقی دانه بهصورت تابعی از زمان یک تابع نمایی و برای بیان موقعیت عمودی و سرعت لحظهای بهصورت تابعی از زمان دو رابطه درجه سه پیشنهاد شد که با ضریب تبیین بالا از دادههای آزمایشگاهی عبور کردند. سرعت جریان در دهانه خروجی بهصورت تابعی از قطر دهانه با استفاده از دو مدل بورلو و گرگوری بررسی شد. مقایسه این دو نشان میدهد که مدل بورلو با 997/0=R2 بهتر از مدل گرگوری در دادههای آزمایشگاهی برازش شده است.
- چکیده انگلیسی: In this research, unpeeled and peeled fruit from the Persian lilac were prepared and the flow properties, mean geometric diameter, sphericity coefficient, bulk density, coefficient of static friction and coefficient of internal static friction were determined. The flow patterns and discharge flow rates from a cubic hopper was investigated. The results indicate that the minimum discharge diameter for peeled fruit was 4.6 cm and for unpeeled was 6.3 cm. A comparison of discharge through a 5.5 cm diameter discharge outlet showed that the flow for the peeled and unpeeled fruits were 586 and 554 cm3/s, respectively. Three flow patterns were distinguished within the hopper: the increasing zone, the decreasing zone and the re-increasing zone. Exponential and two third-degree polynomial models were chosen and presented to predict the instantaneous horizontal and vertical positions and speed of the fruits within the hopper. The discharge rate was modeled using the Beverloo and Gregory models. Both models were well-fitted to the experimental data; however the Beverloo model resulted in a higher accuracy (R2 = 0.97).
- انتشار مقاله: 13-02-1393
- نویسندگان: آسیه محمدی,احمد غضنفری مقدم,شهین نوربخش
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: تحقیقات سامانهها و مکانیزاسیون کشاورزی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: مخزن,مدلسازی,جریان خروج دانه,زیتون تلخ
- چکیده: در این پژوهش میوه زیتون تلخ به دو صورت پوستگیری شده و پوستگیری نشده تهیه و خصوصیات سیالی آنها شامل میانگین قطر هندسی، ضریب کرویت، چگالی ظاهری، زاویۀ اصطکاک ایستایی، زاویۀ اصطکاک داخلی اندازهگیری شد. چگونگی حرکت و مقدار جریان خروجی آنها درون مخزن مکعب مستطیلی نیز بررسی و مدلسازی شد. در این بررسی، حداقل قطر خروج از مخزن برای میوه پوستگیری شده و پوستگیری نشده بهترتیب 4/4 و 3/6 سانتیمتر بهدست آمد. مقایسه مقدار جریان خروجی از دهانهای با قطر 5/5 سانتیمتر نشان میدهد که سرعت جریان خروجی میوه پوستگیری شده و پوستگیری نشده بهترتیب برابر با 586 و 554 سانتیمتر مکعب در ثانیه است. در مخزن سه منطقه افزایش سرعت، کاهش سرعت و افزایش مجدد سرعت از یکدیگر قابل تمایز بود. برای بیان موقعیت افقی دانه بهصورت تابعی از زمان یک تابع نمایی و برای بیان موقعیت عمودی و سرعت لحظهای بهصورت تابعی از زمان دو رابطه درجه سه پیشنهاد شد که با ضریب تبیین بالا از دادههای آزمایشگاهی عبور کردند. سرعت جریان در دهانه خروجی بهصورت تابعی از قطر دهانه با استفاده از دو مدل بورلو و گرگوری بررسی شد. مقایسه این دو نشان میدهد که مدل بورلو با 997/0=R2 بهتر از مدل گرگوری در دادههای آزمایشگاهی برازش شده است.
- چکیده انگلیسی:
- انتشار مقاله: 13-02-1393
- نویسندگان: آسیه محمدی,احمد غضنفری مقدم,شهین نوربخش
- مشاهده
- جایگاه : پژوهشی
- مجله: تحقیقات مهندسی سازه های آبیاری و زهکشی
- نوع مقاله: Journal Article
- کلمات کلیدی: مخزن,مدلسازی,جریان خروج دانه,زیتون تلخ
- چکیده: در این پژوهش میوه زیتون تلخ به دو صورت پوستگیری شده و پوستگیری نشده تهیه و خصوصیات سیالی آنها شامل میانگین قطر هندسی، ضریب کرویت، چگالی ظاهری، زاویۀ اصطکاک ایستایی، زاویۀ اصطکاک داخلی اندازهگیری شد. چگونگی حرکت و مقدار جریان خروجی آنها درون مخزن مکعب مستطیلی نیز بررسی و مدلسازی شد. در این بررسی، حداقل قطر خروج از مخزن برای میوه پوستگیری شده و پوستگیری نشده بهترتیب 4/4 و 3/6 سانتیمتر بهدست آمد. مقایسه مقدار جریان خروجی از دهانهای با قطر 5/5 سانتیمتر نشان میدهد که سرعت جریان خروجی میوه پوستگیری شده و پوستگیری نشده بهترتیب برابر با 586 و 554 سانتیمتر مکعب در ثانیه است. در مخزن سه منطقه افزایش سرعت، کاهش سرعت و افزایش مجدد سرعت از یکدیگر قابل تمایز بود. برای بیان موقعیت افقی دانه بهصورت تابعی از زمان یک تابع نمایی و برای بیان موقعیت عمودی و سرعت لحظهای بهصورت تابعی از زمان دو رابطه درجه سه پیشنهاد شد که با ضریب تبیین بالا از دادههای آزمایشگاهی عبور کردند. سرعت جریان در دهانه خروجی بهصورت تابعی از قطر دهانه با استفاده از دو مدل بورلو و گرگوری بررسی شد. مقایسه این دو نشان میدهد که مدل بورلو با 997/0=R2 بهتر از مدل گرگوری در دادههای آزمایشگاهی برازش شده است.
- چکیده انگلیسی: In this research, unpeeled and peeled fruit from the Persian lilac were prepared and the flow properties, mean geometric diameter, sphericity coefficient, bulk density, coefficient of static friction and coefficient of internal static friction were determined. The flow patterns and discharge flow rates from a cubic hopper was investigated. The results indicate that the minimum discharge diameter for peeled fruit was 4.6 cm and for unpeeled was 6.3 cm. A comparison of discharge through a 5.5 cm diameter discharge outlet showed that the flow for the peeled and unpeeled fruits were 586 and 554 cm3/s, respectively. Three flow patterns were distinguished within the hopper: the increasing zone, the decreasing zone and the re-increasing zone. Exponential and two third-degree polynomial models were chosen and presented to predict the instantaneous horizontal and vertical positions and speed of the fruits within the hopper. The discharge rate was modeled using the Beverloo and Gregory models. Both models were well-fitted to the experimental data; however the Beverloo model resulted in a higher accuracy (R2 = 0.97).
- انتشار مقاله: 13-02-1393
- نویسندگان: آسیه محمدی,احمد غضنفری مقدم,شهین نوربخش
- مشاهده