چکیده:
زمینه مطالعه: کیفیت میکروبی و شیمیایی شیر خام یکی ازمهمترین موضوعات در بهداشت عمومی می باشد. هدف: اگر چه مطالعات کمی در جنوب شرقی ایران انجام شده است، این موضوع به منظور مطالعه کیفی شیر تحویلی به یکی از کارخا نجات در استان کرمان انجام گرفته است. روش کار: مجموع 109 نمونه شیر خام در زمان تحویل به کارخانه جمع آوری گردید. تمام نمونهها به آزمایشگاه مواد غذایی دانشکده دامپزشکی منتقـل گـردیـدو شمـارش کلـی میکـروبهـا، شمارش سرماگراها و شمارش استافیلوکوکوس آرئوس انجام شد. محتویات شیمیایی، بقایای مهارکنندههای میکروبی و آنتی بیوتیکهای بتالاکتام توسط لاکتواستار، کیت کوپن و آزمایشات بتا استار به ترتیب انجام گرفت و شمارش سلولهای سوماتیک توسط سل کانترانجام شد. نتایج: بر مبنای مقایسه با معیار های استاندارد ملی ایران فقط 26 نمونه از 109 نمونه (8/95 :23)% با 0/33-2/16 :CIدر محدوده استاندارد از نظر تمام فاکتورها قرار داشتهاند. تعداد زیادی از نمونههای خارج از استاندارد (50 از 83) در اثر کمبود پروتئین بوده است. نتیجه گیری نهایی: طبقه بندی نمونهها بر مبنای تمام معیارها بدون در نظر گرفتن پروتئین نشان داد که مشکل اساسی این شیر ها کمبود میزان پروتیئن بوده است.
چکیده انگلیسی:
BACKGROUND: Microbiological and chemical qualities of milk are among the most important issues in public health. OBJECTIVES:Although there are a few published studies which have been conducted in south east of Iran this study was performed to investigate quality of raw milk delivered to a dairy industry company Kerman Province. METHODS:Atotal of 109 raw milk samples were collected at the time of delivering to the company. All the samples were transferred to the food lab of Veterinary School for total counting and psychotropic and Staphylococcus aureus counting. The chemical contents, residues of microbial inhibitors and Beta Lactam antibiotics residues were evaluated by Lactostar, Copan kit and Beta star test, respectively, and somatic cells were counted by a cell counter. RESULTS: Based on the comparison with national standard criteria, only 26 out of 109 samples (23.8; 95% CI: 16.2- 33.0) were at standard limits in terms of all the factors. Alarge number of out-of-standard sample (50 out of 83), were in contrast with the defined criterion due to low protein. CONCLUSIONS: Classification of the samples based on all the defined criteria without considering protein content showed that the main problem of the milk was its low protein percent.
خبرنامه
برای ثبت نام در خبرنامه و دریافت خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید.