چکیده:
زمینه مطالعه: مصرف گسترده شیر و فراورده های لبنی، این محصولات را به هدفی برای تقلب و سودجویی توسط تولید کنندگان غیر متعهد تبدیل کرده است. هدف: هدف از این مطالعه ارزیابی روش PCR جهت تشخیص حضور شیر گاو در شیر، ماست و پنیر لیقوان گوسفندی انجام گردید. روش کار: در این بررسی از پرایمر هایی که ژنهای s12 و s RNA16 میتوکندریایی رامورد هدف قرار می دادند استفاده شد. در این مطالعه 35 نمونه شیر گوسفند، 35 نمونه ماست گوسفند و 35 نمونه پنیر لیقوان گوسفندی از بهر های تولید متفاوت از سوپر مارکتهای مختلف در سطح شهر مشهد خریداری گردید. نتایج: نتایج نشان دادند که تنها 21 نمونه از 105 نمونه (20)% مورد آزمایش از شیر خالص گوسفندی تهیه شده بود. حضور شیر گاو و بز به ترتیب در 33 (5/31)% و 68 (65)% نمونه از نمونه های مورد بررسی تشخیص داده شد. نتیجه گیری نهایی: به نظر می رسد که روش تشخیص بر اساس PCR متدی مناسب برای پایش تقلب در محصولات لبنی باشد.
چکیده انگلیسی:
BACKGROUND: The extensive consumption of milk and dairy products makes these foodstuffs targets for potential adulteration with financial gains for unscrupulous producers. OBJECTIVES: The aim of this study was using PCR assay to detect cow milk in labeled sheep milk, sheep yoghurt, and Lighvan cheese (a traditional ripened cheese produced from sheep's milk). METHODS: The assay utilized primers targeting the mitochondrial 12s and 16s rRNA gene. In this study, 35 samples of sheep milk, 35 samples of sheep yoghurt, and 35 samples of Lighvan cheese were purchased from different supermarkets in Mashhad city with different batch numbers. RESULTS: The results showed only 21 out of 105 (20%) samples contained pure sheep milk. Undeclared presence of cow and goat milk was detected in 33(31.5%) and 68(65%) of the 105 samples, respectively. CONCLUSIONS: It seems the PCR based analytical method is an applicable technique to monitor adulteration in dairy products.
خبرنامه
برای ثبت نام در خبرنامه و دریافت خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید.