بررسی مدل خصوصیات ضد میکربی جدایههای لاکتوباسیل علیه برخی از میکروارگانیسمهای بیماریزا؛ روشی جدید جهت مقایسه حساسیت میکروارگانیسمهای شاخص
بررسی مدل خصوصیات ضد میکربی جدایههای لاکتوباسیل علیه برخی از میکروارگانیسمهای بیماریزا؛ روشی جدید جهت مقایسه حساسیت میکروارگانیسمهای شاخص
عنوان فارسی :
بررسی مدل خصوصیات ضد میکربی جدایههای لاکتوباسیل علیه برخی از میکروارگانیسمهای بیماریزا؛ روشی جدید جهت مقایسه حساسیت میکروارگانیسمهای شاخص
عنوان انگلیسی :
Rational evaluation of antimicrobial properties of lactobacilli isolates against some pathogenic microorganisms: a new method comparing the susceptibility of indicator microorganisms
چکیده:
زمینـه مطالعه: لاکتوباسیلها بعنوان منبعی ارزشمند برای ترکیبات ضد میکربی شناخته می شوند و از پتانسیل بالایی جهت محافظت بیـولـوژیـک غـذا در بـرابـر میکـروارگـانیسمهای مرتبط با آن برخوردارند. هدف: توان ضد میکربی 63 جدایه لاکتوباسیل لبنی علیه چهار میکروارگانیسم مهم مرتبط با غذا سنجیده شد. همچنین روش جدیدی به منظور سازماندهی دادههای حاصل از آزمون میکربی معرفی گردید که نتیجه آن مقایسهای مستدل تر و بر پایه اطلا عات بیشتر از حساسیت میکروارگانیسمهای شاخص به یک گروه از ترکیبات بود. ارتباط pH و خصوصیات ضد میکربی نیز سنجیده شد. روش کار: روش microbroth dilution assay جهت ارزیابی حساسیت میکروارگانیسمهای شاخص به سوپ رویی عاری از سلول کشت مایع (cell free culture supernatant; CFCS) لا کتوباسیلها مورد استفاده قرار گرفت. سازماندهی و پردازش نتایج حاصل از آزمونهای میکربی به هر دو روش سنتی ( بیان مقادیر حداقل غلظت ممانعت کننده رشد و حداقل غلظت کشنده) و روش پیشنهادی جدید که قدرت اثر مقایسهای هر نمونه CFCS علیه میکروارگانیسمهای شاخص مقایسه شونده را نشان می دهد، صـورت گـرفـت. نتـایـج: حسـاسیـت سـویـه های تست شده از ترتیب زیر تبعیت کرد: > L. monocytogenes > A. parasiticus > C. parapsilosis 7:H157.E. coli O لیستریا مونوسایتوژنز بر خلاف حساسیت بالا، بیشترین مقاومت را نسبت به مرگ در میـان میکـروارگـانیسـمهای آزمایش شده از خود نشان داد. میزان کارامدی CFCS لاکتوباسیلها در کشتن سویه های تست شده، ترتیب حساسیت زیر را نشان داد: > A. parasiticus > C. parapsilosis > L. monocytogenes 7:H157E. coli O. بین میزان pH وخصوصیت ضد میکربی ارتباط وجود داشت. PHهای CFCS غلیظ شده با مقادیر کمتر از 4 و 5/4 اثر مشخصی را به ترتیب بر روی حساسیت C. parapsilosis وE. coli داشتند. نتیجه گیری نهایی: توانایی لاکتوباسیلها در ممانعت از رشد میکروارگانیسمهای شـاخـص امیـدوار کننـده بـود و روش پیشنهـادی بـرای سـازمـانـدهـی دادههـا، بـا فـراهـم نمـودن اطلاعـات بیشتر موجب مقایسه دقیقتر میکروارگانیسمهای شاخص گردید.
چکیده انگلیسی:
BACKGROUND: Lactobacilli are known as a valuable source of antimicrobial compounds and have a high potential of use in food biopreservation against food related microorganisms. OBJECTIVES: Antimicrobial potency of 63 dairy lactobacilli isolates against four highly important food-related microorganisms were evaluated. In addition, a new way in data organization was introduced, which led to a more informative and rational comparison of indicator microorganisms' susceptibilities to a set of compounds. Correlation of pH and antimicrobial properties was investigated. METHODS: Microbroth dilution assay was used to evaluate indicator microorganisms' susceptibility to lactobacilli CFCS (cell free culture supernatant). Results were organized by both the conventional way - demonstrating the minimum inhibitory and lethal concentrations of CFCS - and a new suggested method, representing comparative effectiveness of each CFCS specimen against indicator microorganisms of comparison interest. RESULTS: Susceptibilities of tested strains were in the following order: Escherichia coliO157:H7 > Listeria monocytogenes > Aspergillus parasiticus> Candida parapsilosis. Despite the high susceptibility of L. monocytogenes, it showed the highest resistance to death among the tested microorganisms. Eefficiency of Lactobacilli CFCS in killing the tested strains showed the following susceptibility order: E. coli O157:H7 > A. parasiticus> C. parapsilosis> L. monocytogenes. Antimicrobial property was in correlation with the pH value of CFCS. PH had a pronounced impact on susceptibilities of C. parapsilosisand E. coli in pH values of concentrated CFCS lower than 4 and 4.5, respectively. CONCLUSIONS: Potency of lactobacilli isolates in growth inhibition of the indicator microorganisms was found promising, and the suggested data organization method provided additional information, leading to more precise comparison of indicator microorganisms.
خبرنامه
برای ثبت نام در خبرنامه و دریافت خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید.