چکیده:
زمینه مطالعه: مطالعات محدودی در مورد اثر افزودن اسیدهای آمینه در استارتر گوساله ها وجود دارد.
هدف: هدف مطالعه حاضر، ارزیابی سطوح مختلف پروتئین خام در استارتر و نیز مقایسه اثر افزودن برخی اسیدهای آمینه پوشش دار روی بازده، سلامتی و متابولیت های خونی گوساله های شیرخوار و مقایسه آن با نوع معمولی بود.
روش کار: 48 گوساله هلشتاین 3 روزه به طور تصادفی به 4 تیمار در قالب طرح کاملا تصادفی اختصاص یافتند. جیره های آزمایشی شامل (1) 18درصد پروتئین خام در استارتر بدون اسیدآمینه، (2) 18درصد پروتئین خام با 034/0 درصد لیزین و 016/0 درصد متیونین پوشش دار بیشتر، (3) 18درصد پروتئین خام با 215/0 درصد لیزین و 02/0 درصد متیونین معمولی و (4) 22 درصد پروتئین خام بدون اسیدآمینه بود. همه گوساله ها مقدار یکسان شیر کامل دریافت کردند، در 56 روزگی شیرگیری شده و مطالعه در 70 روزگی خاتمه یافت.
نتایج: گوساله ها در تیمار 4 بالاترین مصرف استارتر ، وزن شیرگیری و وزن نهایی را داشتند (05/0>P) ولی بازده مصرف خوراک آنها با سایر تیمارها متفاوت نبود. تفاوت معنی داری در میزان ایمونوگلوبولین جی ،پروتئین تام و مقدار لیزین و متیونین سرم خون وجود نداشت (05/0<P). نمره سلامتی، به غیر از نمره مدفوع، بین تیمارها متفاوت نبود. استارتر با 22 درصد پروتئین خام منجر به مقدار اوره سرمی بالاتر شد (05/0>P).
نتیجه گیری نهایی: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که تفاوتی در عملکرد گوساله هایی که اسید آمینه محافظت شده یا معمولی در استارتر دریافت کردند، وجود ندارد. همچنین سطح پروتئین خام بالاتر در استارتر منجر به بهبود نسبت افزایش وزن به مصرف خوراک نشد
چکیده انگلیسی:
BACKGROUND: A limited number of studies have investigated the inclusion of amino acids in calf starter.
OBJECTIVES: This study was aimed to evaluate different levels of crude protein in starter and supplement- ing some protected amino acids on efficiency, health status and blood metabolites of dairy calves and to com- pare it with unprotected amino acids.
METHODS: Forty-eight 3-day-old Holstein calves were randomly allocated to four treatments in a complete- ly randomized design. Dietary treatments were (1) 18% Crude Protein starter without Amino Acid, (2) 18% Crude Protein with 0.0340% protected lysine and 0.016% protected methionine, (3) 18% Crude Protein starter with 0.215% un-protected lysine and 0.012% un-protected methionine, (4) 22% Crude Protein without Amino Acid. All calves received the same amount of whole milk, weaned on day 56; the study was finished on day 70.
RESULTS: Calves in treatment 4 had the greatest starter intake, weaning weight and final weight (P<0.05) but their feed efficiency was not different among treatments. There were no significant differences in Immu- noglobulin G, total protein and Lysine and Methionine concentration in blood (P>0.05). Health score (eye, ear, nose and respiratory score), was not different among treatments but the fecal score revealed a significant difference (P<0.05). Starter diet with 22% Crude Protein resulted in higher serum urea concentration (P< 0.05)
CONCLUSIONS: Results of the present study indicate that, the performance of calves received protected or un-protected amino acid in starter was not different. Also, higher Crude Protein levels in diet did not lead to a better gain to feed ratio.
خبرنامه
برای ثبت نام در خبرنامه و دریافت خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید.