اثرات پروبیوتیک و کروم- متیونین بر هورمون های تیروئیدی، روی، پروتئین تام و وزن گیری گوساله های شیری هولشتاین در دوره از شیرگیری
اثرات پروبیوتیک و کروم- متیونین بر هورمون های تیروئیدی، روی، پروتئین تام و وزن گیری گوساله های شیری هولشتاین در دوره از شیرگیری
عنوان فارسی :
اثرات پروبیوتیک و کروم- متیونین بر هورمون های تیروئیدی، روی، پروتئین تام و وزن گیری گوساله های شیری هولشتاین در دوره از شیرگیری
عنوان انگلیسی :
Effects of Probiotic and Chromium-Methionine on Thyroid Hormones, Total Protein, Zinc, and Weight Gain in Dairy Holstein Calves During the Weaning Period
چکیده:
هدف: اثر مکمل خوراکی پروبیوتیک ( پروتکسین ) و کروم – متیونین چلاته بر روی هورمونهای تیروئیدیT3 و T4، پروتئین تام، آلبومین، روی و وزنگیری در طول دوره ی از شیرگیری مورد بررسی قرار گرفت. روش کار: تعداد 21 راس گوساله هولشتاین شیرخوار به صورت تصادفی در 4 گروه آزمایش شدند. این تحقیق 21 روز قبل از شیرگیری آغاز شد (سن میانگین گوساله ها 70 روزگی). دوز پیشنهادی برای هر دو مکمل پروبیوتیک (پروتکسین) و کروم – متیونین به میزان 2 گرم در روز جهت هر راس گوساله بنا به توصیه شرکت سازنده در نظر گرفته شد. اولین نمونه خون در زمان شروع تحقیق در 21 روز قبل از شیرگیری از ورید وداج گرفته شد و در روز های 3، 7 و 21 روز پس از شیرگیری مجددا خونگیری انجام شد و غلظت سرمی هورمون های T3 و T4، پروتئین تام، آلبومین و روی اندازهگیری شد. وزن گوساله ها در 7 روز قبل ازشیرگیری، روز از شیرگیری و 7 روز پس ازشیرگیری اندازه گیری شد. نتایج: هیچ تفاوتی در بین گروه های مختلف تغذیه ای مورد آزمایش و اثر متقابل گروه و بازه ی زمانی بر روی افزایش وزن روزانه، پروتئین تام و آلبومین مشاهده نشد. همچنین تفاوت معناداری در هورمون T4بین گروه های مختلف تغذیه ای مشاهده نشد ولی اثر متقابل بین گروه و بازه ی زمانی مشاهده شد. تاثیر گروههای مختلف تغذیهای و بازه ی زمانی بر روی هورمون T3 مشاهده شد و میانگین غلظت هورمون T3 در گروه دریافت کننده ی هر 2 مکمل پروتکسین و کروم – متیونین در پایین ترین سطح ممکن بود. میانگین غلظت روی در 21 روز بعد از ازشیرگیری در تمامی گروه ها در بالاترین میزان بود در صورتی که میانگین غلظت سرمی روی درگروه های مختلف تغذیه ای تفاوت معناداری نداشت. نتیجه گیری نهایی: هیچ تاثیر بسزایی در مصرف به صورت جدا و یا ترکیبی هر دو مکمل پروبیوتیک (پروتکسین) و کروم – متیونین بر روی افزایش وزن، پروتئین تام و هورمونهای تیروئیدی مشاهده نشد
چکیده انگلیسی:
BACKGROUND: Many additives have been recommended to calf feed but the effects of each supplement have been under investigation especially during weaning stress. OBJECTIVES: The effects of dietary supplementation of probiotic (Protexin) and chromium-methionine che- late (Cr-Met) on triiodothyronine (T3), thyroxine (T4), total protein, albumin, zinc, and growth body-weight gain in dairy calves during weaning period was investigated. METHODS: A total of 28 dairy Holstein calves were randomly allocated to one of the four experimental treatments (n=7). The study commenced 21 days before weaning (average 70 days).The recommended dosage for both chromium-methionine chelate (Cr-Met) and probiotic (Protexin) is 2 gr/calf daily. Blood samples were collected from the jugular vein, 21 days before weaning and 3, 7 and 21 days after weaning. Serum consen- trations of T3, T4, total protein, albumin, and zinc were measured. Bodyweight (BW) was measured 7 days before, at weaning and 7 days after weaning. RESULTS: No effect of different diets nor interaction was found for body weight gain, total protein, and al- bumin. No effect of different diets was observed for T4 although the interaction was observed between groups and time. An effect of different diets and time was found for T3 and the mean T3 concentration was lowest in group Protexin + Cr-Met. The mean Zinc concentration was at its highest level 21 days after weaning, while different diets did not affect the Zinc concentrations. CONCLUSIONS: There is no benefit associated with the separate or combined feeding of Protexin and Cr- Met on calves’ growth performance according to weight gain, total protein, and thyroid hormones.
خبرنامه
برای ثبت نام در خبرنامه و دریافت خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید.