بررسی تغییرات فاکتورهای بیوشیمیایی سرم ناشی از مصرف عصاره هیدروالکلی گیاه آویشن دنایی (Thymus daenensis) در سگ های نژاد پرشین شفرد
بررسی تغییرات فاکتورهای بیوشیمیایی سرم ناشی از مصرف عصاره هیدروالکلی گیاه آویشن دنایی (Thymus daenensis) در سگ های نژاد پرشین شفرد
عنوان فارسی :
بررسی تغییرات فاکتورهای بیوشیمیایی سرم ناشی از مصرف عصاره هیدروالکلی گیاه آویشن دنایی (Thymus daenensis) در سگ های نژاد پرشین شفرد
عنوان انگلیسی :
Investigation of Changes in Biochemical Factors in the Serum of the Persian Shepherd Dogs due to Consumption of Thymus daenensis Extract
چکیده:
زمینه مطالعه: در سالهای اخیر تحقیق در مورد داروهای گیاهی و جایگزینی آن ها به جای دارو های شیمیایی رو به افزایش است.
هدف: ارزیابی تغییرات فاکتورهای بیوشیمیایی سرم ناشی از مصرف عصاره گیاه آویشن دنایی و تاثیر مدت زمان مصرف در جیره سگ های گله بود.
روش کار: برای انجام این تحقیق از 8 قلاده سگ بالغ نر استفاده شد و به مدت 1 ماه با جیره ثابت تغذیه شدند سپس به صورت تصادفی به دوگروه چهارتایی تقسیم شدند گروه اول (کنترل) فقط با جیره ثابت تغذیه شدند و گروه دوم، عصاره گیاه آویشن دنایی را به میزانmg/ml 200 یک سی سی به ازای هر کیلو وزن بدن همراه با جیره ثابت دریافت کردند در نهایت برای انجام آزمایشات، سگ ها در 3 زمان مختلف یعنی قبل از مداخله، 7 و 14 روز بعد از مداخله خونگیری شدند. سپس نمونهها جهت اندازه گیری فاکتورهای قند خون، کلسترول، تری گلیسرید، لیپوپروتئین های LDL و HDL، آلانین آمینوترانسفراز و آسپارتات آمینوترانسفر به آزمایشگاه مجهز انتقال یافت.
نتایج: سطوح فاکتورهای FBS، LDL، TGL، CHOL و AST طی 14 روز پس از مداخله در مقایسه با روز صفر و گروه کنترل به طور معنی داری کاهش یافتند ( 05/0 ). همچنین فاکتور HDL، طی 7 و 14 روز پس از مداخله نسبت به روز صفر و گروه کنترل افزایش یافت )05/0 .( همچنین میزان فاکتور ALT در طول مدت مطالعه تغییر نکرد (05/0 ).
نتیجه گیری نهایی: نتایج نشان داد مصرف خوراکی عصاره گیاه آویشن دنایی میتواند باعث کاهش قند و چربی خون شود. همچنین نشانه های هپاتوتوکسیک مشاهده نشد. لذا توصیه به استفاده از این گیاه برای درمان بیماران دیابتی و افراد با کلسترول بالا میشود.
چکیده انگلیسی:
BACKGROUND: Recently, the researches about herbal medicines as substitutes for chemical drugs have risen in number.
OBJECTIVES: To add more aspects to this research area, this study evaluated the changes in biochemical factors of the blood serum due to the consumption of Thymus daenensis extract and the effect of the period of its consumption into the diet of herd dogs.
METHODS: Eight adult male dogs were chosen and fed with a fixed diet for 1 month. Then they were ran- domly assigned to two groups of four. The members of first (control) group were fed only with the fixed diet and the second group received 200mg/ml, administered as 1ml/kg of Thymus daenensis extract into their fixed diet. Finally, the dogs were bloodlet at 3 different times, namely before intervention, 7 and 14 days after the in- tervention to measure the factors of glucose, cholesterol, triglyceride, LDL and HDL, alanine aminotransferase and aspartate aminotransferases.
RESULTS: Comparing to the control group and the starting point of this experiment, levels of FBS, LDL, TGL, CHOL, AST factors significantly decreased 14 days after intervention, but the HDL factor increased after 7 and 14 days of intervention (P 0.05).
CONCLUSIONS: Consequently, oral consumption of Thymus daenensis extract led to decrease in the amounts of glucose and lipids of blood and this herb can be recommended for treating diabetics and persons suffering from high cholesterol.
خبرنامه
برای ثبت نام در خبرنامه و دریافت خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید.