اثر تغذیه مکمل اسید لینولئیک مزدوج و مخلوط کنجاله و روغن کنجد بر عملکرد و ترکیب اسیدهای چرب شیر گاوهای شیری هولشتاین طی دوره انتقال
اثر تغذیه مکمل اسید لینولئیک مزدوج و مخلوط کنجاله و روغن کنجد بر عملکرد و ترکیب اسیدهای چرب شیر گاوهای شیری هولشتاین طی دوره انتقال
عنوان فارسی :
اثر تغذیه مکمل اسید لینولئیک مزدوج و مخلوط کنجاله و روغن کنجد بر عملکرد و ترکیب اسیدهای چرب شیر گاوهای شیری هولشتاین طی دوره انتقال
عنوان انگلیسی :
Effect of Conjugated Linoleic Acid Supplement and Sesame as Source of N-6 on Performance and Milk Fatty Acid Profile of Holstein Dairy Cows During Transition Period
چکیده:
زمینه مطالعه: تغذیه منابع اسیدهای چرب غیراشباع در گاوهای شیری به عنوان راهکاری جهت بهبود وضعیت سلامت دام بعد از زایش و الگوی اسید چرب شیر پیشنهاد شده است. هدف: این آزمایش با هدف بررسی اثر تغذیه مکمل اسید لینولئیک مزدوج و مخلوط کنجاله و روغن کنجد طی دوره انتقال بر عملکرد و ترکیب اسیدهای چرب شیر گاوهای شیری هولشتاین انجام شد. روش کار: تعداد 21 راس گاو چند شکم زایش (با آبستنی 249 روز) در قالب طرح کاملاً تصادفی به جیرههای حاوی 1- جیره شاهد، حاوی نمکهای کلسیمی روغن پالم (بترتیب 95/0 و 68/1 درصد ماده خشک در پیش و پس از زایش)، 2- مکمل اسید لینولئیک مزدوج (بترتیب 4/0 و 5/0 درصد ماده خشک در پیش و پس از زایش) 3- کنجاله کنجد ( بترتیب 18/2 و 32/4 درصد ماده خشک در پیش و پس از زایش) و روغن کلسیمی کنجد) بترتیب 83/0 و 4/1 درصد ماده خشک در پیش و پس از زایش) بعنوان منبع امگا-6 اختصاص داده شدند. نتایج: ماده خشک مصرفی، وزن بدن، نمره وضعیت بدنی، میانگین تولید شیر روزانه و همچنین درصد و مقدار پروتئین، لاکتوز و چربی شیر بین تیمارهای مختلف تفاوت معنیداری نداشت. نسبت اسیدهای چرب کوتاه و متوسط زنجیر و اسیدهای چرب با یک یا چند پیوند دوگانه تحت تأثیر تیمارها قرار نگرفت. تیمار دارای مکمل اسید لینولئیک مزدوج، ایزومر سیس-9، ترانس-11 اسید لینولئیک مزدوج را در چربی شیر نسبت به گروه کنترل و کنجد از لحاظ عددی افزایش و درصد اسیدهای چرب کوتاه زنجیر (کمتر از 12 کربن) را کاهش داد. نتیجهگیری نهایی: تغذیه مکمل اسید لینولئیک مزدوج و مخلوط کنجاله و روغن کنجد تأثیری بر عملکرد، ترکیبات و الگوی اسید چرب شیر نداشت.
چکیده انگلیسی:
Background: Feeding unsaturated fatty acids sources in dairy cows is considered as a strategy to improve animal health during postpartum period and milk fatty acid profile. OBJECTIVES: This study aimed to investigate the effects of conjugated linoleic acid supplement and combination of sesame meal and oil on performance and milk fatty acid composition of dairy cows during transition period. METHODS: Twenty-one multiparous Holstein cows (249 days of pregnancy) were randomly assigned to 3 dietary treatments including: 1) control with a source of calcium salts of palm oil (0.95 and 1.68% of the dry matter in prepartum and postpartum diets, respectively), 2) conjugated linoleic acid supplementation (0.4 and 0.5% of the dry matter in prepartum and postpartum diets, respectively) 3) sesame meal (2.18 and 4.32% of the dry matter in prepartum and postpartum diets, respectively) and calcium salt of sesame oil (0.83 and 1.4% of the dry matter in prepartum and postpartum diets, respectively) as source of n-6. RESULTS: Dry matter intake, body weight, body condition score, average milk yield and component including fat, protein and lactose were not affected by dietary treatments. The proportion of short and medium chain fatty acids, monounsaturated fatty acids and polyunsaturated fatty acids were not affected by dietary treatments. Conjugated linoleic acid supplement numerically increased content of cis-9, trans-11 conjugated linoleic acid and reduced short chain fatty acids ( CONCLUSIONS: Feeding conjugated linoleic acid supplement and combination of sesame meal and oil had no effect on performance, milk composition and fatty acid profile.
خبرنامه
برای ثبت نام در خبرنامه و دریافت خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید.