چکیده:
زمینه مطالعه: اثر تحریک ایمنی آلوئه ورا در پستانداران اثبات گردیده، اما مطالعات کمی درمورد اثر آلوئه ورا بر سلامت ماهی و پاسخهای ایمنی انجام شده است. هدف: در این پژوهش اثر مصرف خوراکی آلوئه ورا بر شاخصهای رشد، پارامترهای خونی و پاسخهای ایمنی ماهی قزلآلای رنگینکمان بررسی شده است. روش کار: هزار و پانصد عدد ماهی قزلآلای رنگینکمان انگشت قد ( ۲±۲۰ گرم، میانگین ± انحراف معیار) به ۵ گروه، هرگروه با ۳ تکرار در مقیاس مزرعه تقسیم شدند. گروه ۱ به عنوان شاهد در نظر گرفته شد و با غذای معمولی تغذیه گردید، گروههای ۲ تا ۵ با رژیم غذایی همراه با۵ ۰ /۰، ۱/۰، ۲/۰ و ۵/۰ % عصاره آلوئه ورا به ترتیب به مدت ۶۰ روز تغذیه شدند. شاخصهای رشد شامل SGR ، FCR، PWG، FER، PER و CF در روز ۳۰ و ۶۰ محاسبه گردیدند. نمونه خون در روز ۶۰ و پارامترهای خونی ازجمله PCV،Hb ، RBC، WBC، MCH، MCV، MCHC و همچنین پارامترهای ایمنی ازجمله: لیزوزیم و فعالیت باکتری کشی سرم، پروتئین تام سرم و گلوبولین در میان گروه ها مقایسه شدند. نتایج: نتایج نشان داد که تمام شاخصهای رشد بهجز CF و تمام پارامترهای ایمنی ذکر شده بهطور قابلتوجهی در ماهیان تغذیهشده با غذای حاوی عصاره آلوئه ورا نسبت به گروه شاهد افزایش معنی داری نشان دادند (P < 0.05). پارامترهای خونی: HB، RBC، PCV، WBC افزایش قابلتوجهی نسبت به گروه شاهد نشان دادند (P < 0.05)، اما MCV، MCH و MCHC تغییرات معنیداری را نشان ندادند (P > 0.05). نتیجهگیری نهایی: میتوان نتیجه گرفت که مصرف خوراکی ۱/۰و ۲/۰ % عصاره خام آلوئه ورا در جیره غذایی میتواند شاخصهای رشد و پاسخهای ایمنی غیراختصاصی را بهبود بخشیده و بر روی برخی از پارامترهای خونی در قزلآلای رنگینکمان اثر مثبت داشته باشد.
چکیده انگلیسی:
BACKGROUND: The immunostimulating effect of Aloe vera in mammals has been documented, but few works were done on effect of A. vera on fish health and immune responses. OBJECTIVES: In this study the effect of oral administration of A. vera on growth indices, hematological parameters and immune responses of rainbow trout were investigated. METHODS: One thousand five hundred rainbow trout fingerling (20 ± 2 g, Mean ± SD) were divided into five groups, each in triplicate, in farm scale. Group 1 were adopted as control and fed with non-supplemented feed, groups 2 to 5 were fed with diet supplemented by 0.05%, 0.1%, 0.2% and 0.5% A. vera extract respectivly for 60 days. Growth indices (SGR, FCR, PWG, FER, PER and CF) calculated in day 30 and 60. Blood samples were taken in day 60 and hematological parameters including: PCV, Hb, RBC, WBC, MCH, MCV, MCHC as well as immunological parameters including: Lysozyme and serum bactericidal activity, serum total protein and globulin were compared among the groups. RESULTS: Results showed that all calculated growth indices (except CF) and all mentioned immunological parameters were significantly increased in fish fed with 0.1% and 0.2% A. vera supplemented food (G3 and G4) compare to control group (P < 0.05). Hematological parameters, HB, RBC, WBC and PCV showed a significant enhancement in G3 and G4 compare to control (P<0.05), but MCV, MCH and MCHC showed no significant changes (P > 0.05). CONCLUSIONS: It can be concluded that oral administration of 0.1% and 0. 2% A. vera crud extract in food (G3 and G4) can improved growth indices, stimulate non-specific immune responces and affect some hematological parameters positively in rainbow trout.
خبرنامه
برای ثبت نام در خبرنامه و دریافت خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید.