چکیده:
زمینه مطالعه: آفلاتوکسین 1B یک متابولیت بسیار سمی است که توسط گونه های آسپرژیلوس تولید گردیده و طیف وسیعی از محصولات کشاورزی را آلوده می کند. هدف: هدف از این مطاله توسعه یک روش ایمونو اسی سریع و حساس در فرمت ریزآرایه ای به منظور اندازه گیری کمی آفلاتوکسین 1B ، در جهت ارزیابی کارایی این روش به منظور توسعه روشهای غربالگری با کارایی بالا برای استفاده در صنایع مواد غذایی انسانی و دامی بوده است. روش کار: به دنبال بهینه سازی سنجش با استفاده از تکنیک دات بلات و روش ایمونواسی رقابتی غیرمستقیم، غلظت بهینه از آفلاتوکسین متصل شده به آلبومین سرم گاوی بر روی 16ساب اری بر روی اسلایدههای پوشیده شده با نیتروسلولوز پرینت گـردیـده و سنجـش ایمـونـواسی رقابتی اعمال گردید. نتایج: با استفاده از این روش، سنجش آفلاتوکسین در طیف کاری برابر pg/g15 تا ng/g04/3 با حد تشخیص pg/g1 تعیین گردید. به منظور ارزیابی کارایی این میکرواری تولید شده در مواد غذایی، آرد گندم به صورت مصنوعی با مقادیر مختلف توکسین آلوده گردید و پس از استخراج، طیف کاری برابر ng/g11/0-15/4 با حد تشخیصی برابر pg/g30 در آرد گندم حاصل گردید. میانگین تخمین بازیافت 9%±94تعیین گردید که نشان دهنده صحت سنجش با استفاده از این روش میباشد. این سنجش در مدت زمان3 ساعت تکمیل گردید. نتیجه گیری نهایی: این روش سنجش مطرح شده در فرمت ریزآرایهای میتواند به عنوان روش اندازهگیری سریع با حساسیت بالا برای سنجش دقیق آفلاتوکسین 1B در نمونههای گندم به کار رود.
چکیده انگلیسی:
BACKGROUND: Aflatoxin B1 (AFB1) is a toxic metabolite produced by Aspergillus species that contaminates a wide range of agricultural products. OBJECTIVES: This study was designed to develop a rapid and highly sensitive immunoassay method in microarray format for quantitative detection of AFB1 to evaluate the potential of microarray platform for high-throughput screening, which can be beneficial in food and feed industry. METHODS: Following successful optimization, using an indirect competitive immunoassay in dot blot format, AFB1-bovine serum albumin (AFB1-BSA) conjugate was contact-printed onto 16 isolated subarrays on multi-pad nitrocellulose coated slides; subsequently used in competitive binding assays. RESULTS: Using the aforementioned assay, AFB1 was determined from 15 pg/g to 3.04 ng/g working range with detection limit (LOD) of 1 pg/g. To evaluate assay performance in real food matrices, the authors spiked wheat samples with different concentration of AFB1. After extraction, working ranges of 0.11-4.15 ng/g with detection limit of 30pg/g was determined. Good recoveries (94±9%) were obtained, demonstrating accurate detection of AFB1 concentrations in wheat samples. Assay procedure completed in 3 hours. CONCLUSIONS: The results indicated that the proposed developed assay in microarray format could be used for rapid and sensitive detection of AFB1in wheat samples.
خبرنامه
برای ثبت نام در خبرنامه و دریافت خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید.