چکیده:
در این تحقیق، اثر سطوح مختلف موننزین بر مصرف خوراک، میزان تولید و ترکیب شیر و پروفیل اسیدهای چرب شیر گاوهای شیری بررسی شد. چهار راس گاو چند شکم زایش با میانگین وزنی 47 ± 517 کیلوگرم و 8/19 ± 101 روز شیردهی که به طور انفرادی نگهداری میشدند در یک طرح مربع لاتین 4× 4 با 4 دوره آزمایشی 21 روزه مورد استفاده قرار گرفتند. جیرههای آزمایشی شامل 4 جیره دارای 0، 10، 20 و 30 میلیگرم موننزین در هر کیلوگرم ماده خشک جیره بود که به صورت کاملا مخلوط و دو بار در روز به گاوها تغذیه شدند. مصرف ماده خشک در بین گروههای آزمایشی مشابه بود. مصرف موننزین موجب افزایش تولید شیر گردید (P<0.05). درصد چربی و پروتئین شیر تحت تاثیر افزودن موننزین قرار نگرفتند اما میزان تولید چربی روزانه و چربی استاندارد شده بر اساس 4 درصد افزایش یافت (P<0.05). موننزین موجب کاهش درصد اسیدهای چرب کوتاه زنجیره و اشباع چربی شیر گردید، اما اثری بر درصد اسیدهای چرب متوسط و بلند زنجیره نداشت. اسیدهای چرب غیر اشباع با افزودن موننزین افزایش نشان داد (P<0.05). بر اساس یافتههای این آزمایش افزودن موننزین موجب کاهش بیوهید روژنه شدن اسیدهای چرب غیراشباع در شکمبه و در نتیجه افزایش درصد اسیدهای چرب غیراشباع چربی شیر گردید که از نظر تغذیهای برای سلامتی انسان اهمیت دارد.
چکیده انگلیسی:
The objective of this study was to determine the effects of feeding different levels of monensin on feed intake, milk production and composition, and milk fattyacid profile in lactating Holstein cows. Four multiparous cows averaging 517 ± 47 (SD) kg in body weight and 101 ± 19.8 (SD) days in milk were housed individually in tie-stalls. The study was conducted as a 4 × 4 Latin square design for four periods (14-d for adaptation and 7-d for sampling). Cows were offered four dietary treatments (0, 10, 20, or 30 mg of monensin/kg of DM) as total mixed ration, twice daily. Dry matter (DM) intake was similar among treatments. Monensin supplementation significantly increased (P<0.05) milk yield and 4% fat corrected milk (FCM). Milk fat and protein percentages were not affected by monensin supplementation, but fat yield was increased. Monensin reduced the percentage of the short-chain and saturated fatty acids in milk fat, but had no effect on the percentages of medium- and long-chain fatty acids. Monensin supplementation increased (P<0.05) unsaturated fatty acids concentrations in milk fat. Based on the results of this study, feeding monensin was effective in inhibiting the biohydrogenation of unsaturated fatty acids in the rumen, and consequently increased the percentageof unsaturated fatty acids in milk fat, which improves the health characteristics of milk for human consumption.
خبرنامه
برای ثبت نام در خبرنامه و دریافت خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید.