اثر تنظیم کنندههای رشد گیاهی (اسید جیبرلیک و بنزیل آدنین) بر رفع خفتگی بذر و شاخصهای ریخت شناسی، فیزیولوژیکی و بیو شیمیایی دانهالهای پسته رقم ’بادامی ریز زرند‘
اثر تنظیم کنندههای رشد گیاهی (اسید جیبرلیک و بنزیل آدنین) بر رفع خفتگی بذر و شاخصهای ریخت شناسی، فیزیولوژیکی و بیو شیمیایی دانهالهای پسته رقم ’بادامی ریز زرند‘
عنوان فارسی :
اثر تنظیم کنندههای رشد گیاهی (اسید جیبرلیک و بنزیل آدنین) بر رفع خفتگی بذر و شاخصهای ریخت شناسی، فیزیولوژیکی و بیو شیمیایی دانهالهای پسته رقم ’بادامی ریز زرند‘
عنوان انگلیسی :
The effects of plant growth regulators (GA3 and Benzyladenine) on seed dormancy breaking and parameters of morphological, physiological and biochemical of pistachio seedlings Cv. ‘Badami Rize Zarand’
چکیده:
بذور پسته بهدلیل وجود خفتگی، دارای جوانهزنی نامنظم و با درصد پایین بوده که رشد بعدی دانهال را با مشکل مواجه می-سازد. هدف این آزمایش بررسی اثر غلظتهای مختلف تنظیم کنندههای رشد گیاهی (اسید جیبرلیک و بنزیل آدنین) بر رفع خفتگی و جوانه زنی بذور پسته رقم بادامی ریز زرند بود. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با 10 تیمار و 30 تکرار، و در شرایط گلخانه انجام شد. نتایج نشان داد که اثر غلظتهای مختلف تنظیم کنندههای رشد بر همه شاخصهای بررسی شده در سطح احتمال یک درصد دارای اختلاف معنیدار است. بهطوریکه تیمار تلفیقی ppm 100 جیبرلیک و ppm 100 بنزیل آدنین منجر به بیشترین درصد جوانه زنی (100 درصد)، سرعت جوانهزنی (76/0 بذر جوانه زده در روز)، طول شاخساره (33/33 سانتیمتر)، طول ریشه (76 سانتیمتر)، حجم ریشه (83/7 سانتیمتر مکعب)، وزن تر شاخساره (31 گرم)، وزن تر ریشه (16/15 گرم)، وزن خشک شاخساره (52/11 گرم) و وزن خشک ریشه (83/3 گرم) شد. با این وجود، بالاترین میزان کلروفیل a (43/14 میلیگرم بر گرم وزن تر)، کلروفیل b (63/8 میلیگرم بر گرم وزن تر) و کلروفیل کل (06/23 میلیگرم بر گرم وزن تر) مربوط به تیمار صفر پیپیام اسید جیبرلیک و 100 پیپیام بنزیل آدنین بود.
چکیده انگلیسی:
Pistachio seeds have irregular and low percentage germination due to dormancy, which causes the next growth of seedlings to be difficult. The purpose of this experiment was to investigate the influence of different concentrations of plant growth regulators (Gibberellic acid and Benzyladenine) on seed dormancy breaking and germination of pistachio Cv. ‘Badami Rize Zarand’. This experiment was carried out as a completely randomized design with 10 treatments and 30 replicates in condition of greenhouse. Results showed that different concentrations of plant growth regulators had a significant difference on all parameters investigated (P<0.01), as the treatment of 100 ppm GA3 in combination with 100 ppm BA resulting in the greatest seed germination percentage (100%), germination rate (0.76 seeds per day), shoot length (33.33 cm), root length (76 cm), root volume (7.83 cm3), shoot fresh weight (31 g), root fresh weight (15.16 g), shoot dry weight (11.52) and root dry weight (3.83). Nevertheless, the highest content of chlorophyll a (14.43 mg/g fresh weight), chlorophyll b (8.63 mg/g fresh weight) and total chlorophyll (23.06 mg/g fresh weight) was related to the treatment of 0 ppm GA3 in combination with 100 ppm BA.
خبرنامه
برای ثبت نام در خبرنامه و دریافت خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید.