چکیده:
این آزمایش به منظور بررسی اثر بخار آب تحت فشار پایین، اسید سولفوریک و مخلوط آنزیمی ناتوزیم بر قابلیت هضم و فرآسنجههای تولید گاز کاه کنجد در شرایط آزمایشگاه انجام گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل عملآوری کاه کنجد با دو سطح صفر و یک بار بخار آب در دمای 130 درجه به مدت 120 دقیقه، دو سطح صفر و 4/2 درصد اسید سولفوریک تجاری و دو سطح صفر و 3 گرم در کیلوگرم ماده خشک آنزیم اگزوژنوس بودند. ترکیب شیمیایی، هضمپذیری آزمایشگاهی و فراسنجههای تولید گاز نمونهها تعیین شد. عملآوریهای انجام شده سبب کاهش معنیدار ماده خشک، پروتئین خام، فیبر نامحلول در شوینده خنثی (NDF)، فیبر نامحلول در شوینده اسیدی (ADF) و مقدار لیگنین کاه کنجد شد (05/0>P). عملآوری با اسید، بخار و آنزیم باعث کاهش 4 درصدی میزان لیگنین شد، عملآوری با آب مقدار ADF نمونهها را از 89/46 درصد در تیمار شاهد به 48/26 درصد کاهش داد. تولید گاز، تجزیهپذیری دیواره سلولی و همچنین قابلیت هضم الیاف نامحلول در شوینده خنثی تحت تأثیر عملآوریهای انجام شده قرار گرفت (05/0>P). بیشترین پتانسیل تولید گاز (53/55 میلیلیتر) مربوط به کاه کنجد عملآوری شده با اسید- بخار- آنزیم و بیشترین نرخ تولید گاز (0283/0 میلیلیتر بر ساعت) متعلق به کاه کنجد عملآوری شده با بخار- آنزیم بود. کاه کنجد عملآوری شده با اسید- بخار- آنزیم بیشترین قابلیت هضم NDF (45/55 درصد) و ADF (83/45 درصد) را نشان داد. نتایج این آزمایش نشان داد که عملآوری کاه کنجد با اسید- بخار- آنزیم بهترین اثر را بر کاهش محتوای لیگنین نمونهها داشته و از طرفی تجزیه دیواره سلولی، پتانسیل تولید گاز، توده میکروبی و قابلیت هضم ADF و NDF کاه کنجد عملآوری شده با این تیمار وضعیت مناسبتری نسبت به سایر نمونهها داشته است.
چکیده انگلیسی:
This experiment was conducted to investigate the effect of processing with low steam pressure, sulfuric acid and Natozyme enzyme mixture on digestibility and in vitro gas production parameters of sesame straw. Experimental treatments were two levels of 0 and one bar steam pressure in 120 min and 130 °c, two levels of 0 and 2.4% sulfuric acid, and two levels of 0 and 3 gr/kg/DM exogenous enzyme. Chemical composition, in vitro digestibility and gas production parameters of the samples were determined. Processing caused to significant decrease of dry matter, crude protein, neutral detergent fiber (NDF), acid detergent fiber (ADF) and lignin content of sesame straw (P< 0.05). Processing by acid, steam and enzyme decreased the lignin by 4%. Processing by water decreased the ADF content of samples from 46.89% in the control treatment to 26.48%. Processing influenced gas production, cell wall degradability and digestibility of neutral detergent fiber (P<0.05). The greatest potential of gas production (53.55 mL) was related to the sesame straw processed by acid - steam - enzyme and the greatest rate of gas production (0.0283 ml/h) was belonged to the sesame straw processed by steam– enzyme. Sesame straw processed by acid- steam- enzyme had the greatest digestibility of NDF (55.45%) and ADF (45.83%).Therefore the result of this experiment showed processing of sesame straw by acid- steam- enzyme had the best effect on decrease of lignin content of samples. Also cell wall degradability, potential of gas production, microbial biomass and digestibility of ADF and NDF of sesame straw processed with this treatment was more appropriate than the other treatments.
خبرنامه
برای ثبت نام در خبرنامه و دریافت خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید.