اثرات تانن اسپرس عملآوری شده با آب یا اوره برجمعیت میکروبی شکمبه، فراسنجههای تولید گاز و تخمیربرونتنی
اثرات تانن اسپرس عملآوری شده با آب یا اوره برجمعیت میکروبی شکمبه، فراسنجههای تولید گاز و تخمیربرونتنی
عنوان فارسی :
اثرات تانن اسپرس عملآوری شده با آب یا اوره برجمعیت میکروبی شکمبه، فراسنجههای تولید گاز و تخمیربرونتنی
عنوان انگلیسی :
Effects of sainfoin tannin treated by water or urea on microbial population, gas production parameters, digestibility and in vitro fermentation
چکیده:
این آزمایش با هدف اثر اسپرس آبی و دیم عملآوری شده با آب یا اوره بر جمعیت میکروبی شکمبه، فراسنجههای تولیدگاز و خصوصیات تخمیر برونتنی انجام شد.تیمارها شامل علوفه اسپرس عملآوری شده (با آب یا اوره) و بدون عملآوری بودند. دادههای روش گاز در قالب طرح اندازهگیریهای تکرارشونده و سایر دادهها در قالب طرح کامل تصادفی آنالیز شد. نتایج نشان داد عملآوری با اوره و آب باعث کاهش درصد ماده خشک شد. بیشترین میزان درصد پروتئین خام مربوط به عملآوری با اوره(25/14درصد) بود. اثر عملآوری با آب و اوره بیشترین درصد کاهش ترکیبات فنولی، تاننکل و تاننمتراکم را در اسپرس آبی داشت (05/0>P). نتایج نشان داد اسپرس آبی عملآوری شده با آب و اوره دارای پتانسیل تولیدگاز و نرخ تولید گاز بالاتری بود. افزایش گاز تولیدی در تیمارهای عملآوری اسپرسآبی با آب یا اوره نشان دهنده اثر تانن-زدایی عملآوری با آب یا اوره بر اسپرس بود. بیشترین و کمترین میزان ماده آلی هضم شده واقعی مربوط به تیمارهای اسپرس آبی عملآوری با آب و اسپرس دیم بدون عملآوری (به ترتیب با 296 و 105میلیگرم) بود. در مورد فاکتور جداکننده تیماراسپرس آبی عملآوری با آب (01/6 میلیلیتر بر میلی گرم) اختلاف معنیدار با دیگر تیمارها داشت(05/0>P). کمترین و بیشترین غلظت نیتروژن آمونیاکی به ترتیب مربوط به اسپرس دیم بدون عملآوری و اسپرس آبی و دیم عملآوری شده با اوره بود (05/0>P). اثر تیمارها بر جمعیت کل باکتریهای شکمبه، باکتریهای سلولولایتیک و پروتوزوآها معنیدار شد (05/0< P). تانن اسپرس موجب کاهش تولید گاز در کل فرآیند تخمیر شکمبه در پایان انکوباسیون شد. در مجموع، عملآوری اسپرس با آب و اوره موجب تغییر جمیت باکتریهای کل، سلولولیتیک، پروتوزوآها و در نهایت افزایش سنتز توده میکروبی شد. به طور کلی عملآوری اسپرس با آب روش موفق و ارزانتری نسبت به روش استفاده از اوره بوده و قابل توصیه میباشد.
چکیده انگلیسی:
This experiment with aim to determine the effect of the tannins in dry land and irrigated sainfoin forage treated by water or urea on gas production (GP) parameters, in vitro fermentation characteristics and microbial population was carried out. Treatments were consist of untreated irrigated sainfoin (UNIS), untreated dry land sainfoin (UNDS), irrigated sainfoin by water (ISTW),dryland sainfoin treated by water (DSTW), irrigated sainfoin treated by urea (ISTU) and dry land sainfoin treated by urea (DSTU). Data of GP method were analyzed by Repeated Measurement and data other analyzed with CRD design. The results showed that treated by water or urea was due to reduce dry matter (DM). The most crude protein (CP) was relation to treated by urea (14.25%). The effect of treated by water or urea had the most decreasing of total phenolic compounds, total and condensed tannin in irrigated sainfoin (P<0.05).The results showed ISTW and ISTU treatments were highly on potential of GP and gas production rate (GPR).Increasing of GP in ISTW and ISTU treatments indicated detanning effect of treated by water or urea. The most truly degraded substrate )TDS) was related to ISTW treatment and the least UNDS (296 and 105mg, respectively). Partitioning factor in ISTW treatment (6.01) was significantly difference other treatments (P<0.05). Sainfoin tannin was due to decrease GP in total process of ruminal fermentation.The least N-NH3 concentrations was related to UNDS and the most were ISTU and DSTU treatments (P<0.05). The effect of treatments on the total number of rumen bacteria, cellulolytic bacteria and protozoa were significant (P<0.05). Overall, treated sainfoin by urea or water was due to no change of total number of rumen bacteria, cellulolytic bacteria and protozoa and increasing of the microbial biomass efficiency and synthesis. Generally, treated by water was more successful and cheaper method than the use of urea.
خبرنامه
برای ثبت نام در خبرنامه و دریافت خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید.