چکیده:
در سال 1383 جدایه هایی از قارچ Aspergillus flavus از مواد غذایی مورد مصرف در نه گاوداری اطراف تهران (نظیر ذرت، جو، گندم، تخم پنبه، نان خشک، سویا، یونجه، سبوس، آرد جو، کنجاله کلزا، کنجاله پنبه، سیلوی ذرت و تفاله چغندر) جدا شد. توانایی تولید سختینه به وسیله جدایه های حاصل بررسی و مشخص گردید که 9/62 درصد از جدایه ها بر روی محیط CzA سختینه تولید نمودند. درضمن 5/68 درصد از جدایه ها تولیدکننده آفلاتوکسین بودند. دامنه تغییرات در دامداری ها از نظر آلودگی خوراک دام به قارچ A. flavus از 4/20 تا 7/3 درصد بود. درضمن 7/16 درصد جدایه ها مربوط به تفاله چغندر و این خوراک آلوده ترین آنها بود. میانگین درصد جدایه در هر یک از مواد غذایی یونجه، کنجاله کلزا و آرد ذرت 8/1 و کمترین آلودگی به قارچ را داشتند. آزمایش شیر تولیدی گاوداری ها به روش HPLC نشان داد که دامنه آفلاتوکسین M1در آنها از 0009/0 تا ppb 5269/0 بود. ضریب رگرسیون کالیبراسیون برای این آزمایش ها از 99/0 تا 998/0 و ریکاوری حاصل در این آزمایش ها نیز از 3/70 تا 9/ 104 درصد تعیین گردید.
چکیده انگلیسی:
Isolates of A. flavus obtained from different feeds such as corn, barley, wheat, cotton seed, bread waste, soybean, alfalfa, wheat bran, barley meal, canola meal, corn silage and beet pulp from nine dairy farms in Tehran province during 2004. Ability of sclerotiom production by isolates was tested. Results showed 62.9 percent of isolates produced sclerotiom on CzA medium and 68.5 percent of these isolated were aflatoxigenic. From pollution of feed by A. flavus point of view in dairy farms were between 20.37 - 3.7 percent. 16.67 percent of isolates obtained from beet pulp as the most contaminated feed. Alfalfa, canola meal and corn meal with medium 1.8 percent were of the least in every contaminated feeds. Analysis of milk samples by HPLC showed that the rate of AFM1 in samples varied and ranged from 0.0009 to 0.5269 ppb. Calibration regression coefficients determined 0.99 to 0.997 for these experiments and determined recovery was between 70.31 to 1.4.93 percent in these experiments.
خبرنامه
برای ثبت نام در خبرنامه و دریافت خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید.