چکیده:
برای بررسی اثر شرایط نگهداری غده بذری و مصرف تنظیمکننده رشد (اسید جیبرلیک) بر خصوصیات کمّی و عملکرد محصول سیب زمینی این آزمایش در کشت و صنعت خرمدرّه اجرا شد. غدههای بذری از سه رقم سیب زمینی (مارفونا، آگریا و دراگا) با دو روش انبارداری و سه غلظت محلولپاشی اسید جیبرلیک بر غدهها (صفر، پنج و 10 میلیگرم در لیتر اسید جیبرلیک) در یک طرح آزمایشی فاکتوریل با طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی و در سه تکرار اجرا شد. تیمار اسید جیبرلیک با غلظت پنج میلیگرم در لیتر در هر دو شیوه نگهداری و هر سه رقم سیب زمینی بیشترین اثر را در تولید غده بذری داشت. در تیمارهای اسید جیبرلیک با غلظتهای پنج و 10 میلیگرم در لیتر، اثر شرایط نگهداری در میزان تولید ساقه معنیدار نبود. بهطورکلی، بیشترین عملکرد مربوط به رقم مارفونا با میانگین 71/3 کیلوگرم در هر مترمربع بود.
چکیده انگلیسی:
This experiment was conducted to investigate the relationship between storing condition of potato seed and application of Giberellic acid (GA3) on quantitative traits and total yield of potato seed tubers. The research was conducted at the Khorram dareh Agro - industry. Three cultivars of potato with two methods of storage and three levels of GA3 (0, 5, 10 ppm) in a factorial design with randomized complete blocks were cultivated. The five ppm of GA3 with storage conditions number two had most effects on potato seed production. The effects of storage conditions in treatments of five and 10 ppm of GA3 on producing amount of main stem didn’t show any significant difference at one percent level. In total, "Marfona" had the highest yield in the most treatment and we have obtained 3.71 kg/m2 on mean weight of tubers from this cultivar.
خبرنامه
برای ثبت نام در خبرنامه و دریافت خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید.