ارزیابی تأثیر متغیرهای دما، فعالیت آبی (aw)، غلظت یون هیدروژن (pH)، و زمان بر رشد قارچهای آسپرژیلوسِ نایجر، پنیسیلیومsp. و آلترناریا آلترناتا در کاغذهای تاریخی
ارزیابی تأثیر متغیرهای دما، فعالیت آبی (aw)، غلظت یون هیدروژن (pH)، و زمان بر رشد قارچهای آسپرژیلوسِ نایجر، پنیسیلیومsp. و آلترناریا آلترناتا در کاغذهای تاریخی
عنوان فارسی :
ارزیابی تأثیر متغیرهای دما، فعالیت آبی (aw)، غلظت یون هیدروژن (pH)، و زمان بر رشد قارچهای آسپرژیلوسِ نایجر، پنیسیلیومsp. و آلترناریا آلترناتا در کاغذهای تاریخی
عنوان انگلیسی :
The Effect of Temperature, Water Activity, pH and Time on the Growth of Aspergillus niger, Alternaria alternate and Penicillium sp. in the historical papers
چکیده:
هدف: ارزیابی تأثیر شرایط محیطی اثرگذار(دما، فعالیت آب (aw)،pH، زمان) بر رشد قارچهایِ آسپرژیلوسِ نایجر، پنیسیلیومsp. و آلترناریا آلترناتا. روش/ رویکرد پژوهش: برای گردآوری دادههایِ این تحقیق از مطالعات تجربی استفاده شدهاست؛ بهطوریکه تأثیر جداگانۀ دما از 5 تا 40 درجۀ سلسیوس، تأثیر فعالیت آبی (نیاز رطوبتی) در مقدارهایaw: 0.80, 0.85, 0.90, 0.95, 0.97, 0.98, 0.99، تأثیرغلظت یون هیدروژن(pH)از 3 تا 9، و تأثیر زمان بهمدتِ 168 ساعت بر میزان رشد قارچهای آسپرژیلوسِ نایجر، پنیسیلیوم، و آلترناریا آلترناتا و همچنین اثر متقابل این عوامل برمیزان رشد درشرایط آزمایشگاهی (in vitro)ارزیابی شدهاست. سایر عوامل فرعی مؤثّر در رشد این قارچها ثابت درنظر گرفته شدهاست. همچنین ازآنجاکه کاغذ تاریخی برای انجام این آزمونها در دسترس نبود، نمونهکاغذ صافی مانکتل 393 (سلولز خالص) پیرسازی تسریعی شد و از آن برای انجام آزمونهااستفاده شد. درضمن تمام آزمونها در محیط کشت سیبزمینی دکستروز آگار (PDA) انجام شد. برای تهیۀ سوسپانسیون استاندارد قارچ آسپرژیلوسِ نایجررِقَّت[1]تنظیمشده105×5-1و104×5-1(CFU/ml)و برای قارچهای آلترناریا آلترناتا و پنیسیلیوم 106×1 سلول به ازای هر میلیلیتر سوسپانسیون قارچی (1×106 CFU/ml)است. یافتهها و نتیجهگیری: یافتههای این تحقیق نشان داد که وضعیت مطلوب برای رشد قارچ آسپرژیلوسِ نایجر دمای 30 درجۀ سانتیگراد، فعالیت آبی (نیاز رطوبتی): aw= 0.97، و اسیدیته: pH= 6.5است و وضعیت مطلوب برای رشد قارچ آلترناریا آلترناتا دمای 25 درجۀ سانتیگراد، aw= 0.98، وpH= 6.5 است و وضعیت مطلوب برای رشد قارچ پنیسیلیوم دمای 25 درجۀ سانتیگراد، aw= 0.99، و pH= 6است. دیگر نتیجۀ این تحقیق آن است که عامل فعالیت آبی بیشترین تأثیر را بر میزان رشد شعاعی قارچهای موردمطالعه داشت؛بعدازآن دما و در آخر pH از عوامل مؤثّر بر رشد این قارچها بودند. ازاینرو بهترین و مؤثرترین راه پیشگیری از فرسایش بیولوژیکی در آثار کاغذی، کاهش فعالیت آبی در آنهاست. همچنین اگر کاهش فعالیت آبی در کاغذهای تاریخی با کنترل دما واسیدزدایی همراه شود، روند فرسایش بیولوژیکی ناشی از فعالیت قارچهای موردمطالعه به کمترین میزان کاهش مییابد.
[1]- dilution: رقیقشدگی
چکیده انگلیسی:
Purpose: To examine material the effect of microorganisms responsible for the biodegradation process of old paper. Method and Research Design: The effect of temperature (5–40 °C), water activity (aw; 0•80-0.99) on Munktel paper 393 (100% cellose) with pH values of 3 to 9 in 168 hour and their interactions with the temporal rates of germination and mycelial growth of three mycotoxigenic strains of Aspergillus niger(PTCC 5251), Alternaria alternate (PTCC: 5224) and Penicillium sp. (PTCC: 5224) in vitro was measured on historical papers. The aw of the media was controlled with glycerol. Findings and Conclusion: The most important factor influencing the growth of the above mentioned fungi is water activity, then temperature and finally pH. Therefore, the most effective way to prevent biodegradation of papers of art works is to reduce water activity in them. Reducing water activity along with temperature control and deacidification minimizes the process of biodegradation. C, aw: 0.98 and, pH: 6.5 for Alternaria alternate.° C, aw: 0.97 and, pH: 6.5 for Aspergillus niger and T:25°C, aw: 0.99, pH:6 for Penicillium sp., T:30°The optimum growth occurred at T: 25
خبرنامه
برای ثبت نام در خبرنامه و دریافت خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید.