بررسی اثر فرمولاسیونهای قارچ Beauveria bassianaبا روغن های گیاهی مختلف و ترکیب شیمیایی آنها بر قدرت کشندگی آن در جمعیت شپشه داندانه دار Oryzaephilus surinaemensis در شرایط تغذیه از خرما
بررسی اثر فرمولاسیونهای قارچ Beauveria bassianaبا روغن های گیاهی مختلف و ترکیب شیمیایی آنها بر قدرت کشندگی آن در جمعیت شپشه داندانه دار Oryzaephilus surinaemensis در شرایط تغذیه از خرما
عنوان فارسی :
بررسی اثر فرمولاسیونهای قارچ Beauveria bassianaبا روغن های گیاهی مختلف و ترکیب شیمیایی آنها بر قدرت کشندگی آن در جمعیت شپشه داندانه دار Oryzaephilus surinaemensis در شرایط تغذیه از خرما
عنوان انگلیسی :
Effect of Fungus Beauveria bassiana Formulations with Different Vegetable Oils and their Chemical Attraction to the Pathogenesis on the Sawtoothed Beetle Population Oryzaephilus Surinaemensis in Terms of
Dates Nutrition
چکیده:
جهت تکمیل برنامه کنترل میکروبی شپشه دندانه دار، Oryzaephilus surinamensi L. در مدیریت تلفیقی آفات انباری خرما، تعیین فرمولاسیون مناسب قارچ Beauveria bassiana Balsamo با استفاده از روغنهای گیاهی ضروری بود. با توجه به این موضوع 9 روغن گیاهی تصفیه شده خوراکی تجاری شامل روغن کلزا، سویا، کنجد، ذرت، نارگیل، هسته انگور، زیتون، آفتابگردان و بادام تهیه و جهت فرمولاسیون قارچ مزبور مورد آزمایش قرار گرفتند. براساس نتایج این پژوهش روغن گیاهی کنجد برای فرمولاسیون قارچ پیشنهاد شد زیرا در میان فرمولاسیونهای روغنی مورد آزمایش، کمترین LC50 مربوط به قارچ B. bassiana جدایه C 441 فرموله شده با روغن کنجد روی حشراتکامل معادل104×491/1 اسپور در میلیلیتر بود. فرمولاسیون قارچ با روغن گیاهی کنجد باعث کاهش طول دوره وقوع درصدهای مختلف تلفات نسبت به شاهد شد. در میان روغنهای گیاهی، روغن کنجد و روغن بادام به ترتیب دارای بیشترین اثر سینرژیستی وآنتاگونیستی در خواص زهرآگینی قارچ بودهاند. در میان اسید چرب های چرب موجود در روغن های گیاهی اسیدهای چرب مارگاریک و اوراسیک دارای اثر افزایشی و اسیدهای چرب پالمولیتیک و لینولئیک دارای اثر کاهشی در قدرت کشندگی قارچ B. bassianaبوده اند.
چکیده انگلیسی:
In order to complete the microbial control of the sawthoothed beetle by the fungus Beauvaria bassiana (isolate 441c) in IPM program of stored date, 9 edible and commercial vegetable oils including Canola, Soybean, Sesame, Corn, Coconut, Grape seed, Olive, Sunflower and Almond were investigated to formulate the fungus. Results showed that B. bassiana formulated with sesame oil was the most suitable among the oils used in this research because of the lowest LC50 with 1.491×104 spore/ml. Sesame oil had also the highest synergistic effect with the quickest mortality effect and almond oil had the highest antagonistic effect on the fungus. The lowest and highest immunity coefficient of the pest population was calculated with sesame and soybean oils formulation, respectively. Among the fatty acids found in vegetable oils, The Margaric and Arashidic acids had additive effects and the fatty acids Palmoletic and linoleic had an impact effect on the pathogenesis of the fungus B. bassiana.
خبرنامه
برای ثبت نام در خبرنامه و دریافت خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید.