عنوان فارسی :
تاثیر عصاره الکلی گیاه زنیان (Trachyspermum ammi L) بر عملکرد رشد، فراسنجه های خونی و ایمنی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
عنوان انگلیسی :
Effects of Ajwain extract (Trachyspermum ammi L) on Rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) growth performance, blood parameters and immunity factors
چکیده:
در این تحقیق تاثیر عصاره گیاه زنیان (Trachyspermum ammi L) بر شاخص های رشد و ایمنی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchusmykiss) مورد بررسی قرار گرفت. در این بررسی 600 قطعه ماهی قزل آلا با میانگین وزنی اولیه 7±58 با جیره های غذایی به ترتیب حاوی 0/5، 1/5 و 2/5 درصد عصاره زنیان و گروه شاهد با جیره فاقد عصاره تغذیه گردیدند. در پایان دوره، شاخص های رشد، خون شناسی و ایمنی براساس فرمول های استاندارد محاسبه و با استفاده از آزمون توکی آنالیز انجام گردید. در گروه ماهیانی که 2/5 درصد عصاره زنیان دریافت کرده بودند شاخص های رشد مانند افزایش وزن، نرخ رشد ویژه، وزن نهایی و شاخص وضعیت نسبت به گروه شاهد به طور معنی داری بالاتر به دست آمد (0/05>p ). براساس نتایج به دست آمده از پارامترهای خون شناسی، تیمار تغذیه شده با 2/5 درصد عصاره زنیان دارای بیش ترین میزان هماتوکریت و هموگلوبین بوده و اختلاف معنی داری با تیمار شاهد نشان داد (0/05>p ). در سایر پارامترهای خونی (گلبول های سفید، گلبول های قرمز، MCV، MCHC و MCH) اختلاف معنی داری بین تیمارهای آزمایشی و گروه شاهد مشاهده نشد (0/05<p ). تغذیه ماهیان با 2/5 درصد عصاره زنیان فعالیت لیزوزیم و کمپلمان را به طور معنی داری بهبود بخشید (0/05>p ). در سایر پارامترهای بیوشیمیایی خون (ایمونوگلوبولین، آلبومین و پروتئین کل) اختلاف معنی داری بین سطوح مختلف عصاره زنیان و گروه شاهد دیده نشد (0/05<p ). بنابراین می توان نتایج گرفت استفاده از عصاره گیاه زنیان در جیره غذایی ماهی قزل آلای رنگین کمان می تواند منجر به بهبود فاکتورهای رشد و برخی از پارامترهای ایمنی گردد.
چکیده انگلیسی:
Present study was conducted to investigate effects of Ajwain extract (Trachyspermum ammi L)on rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) growth and immunity factors. 600 fish with average weight of 58±7 g were divided into four treatments and were fed by diet supplemented with 0.5, 1.5 and 2.5% Ajwain extract and diet with no supplementation was used for control group. Growth, hematological and immunity factors were measured at the end of the experiment based on standard methods and then were analyzed by Tukey. Fishes fed by two percent Ajwain extract in comparison with control group showed increment and improvement in weight gained, specific growth rate (SGR), final weight and condition factor status index (SI) (p < 0.05). The highest amount of hematocrit and hemoglobin were belonged to those who were fed with 2 % Ajwain extract and showed a significant difference with control group (p < 0.05). No significant difference was found between control group and other treatments in terms of other hematological parameters (RBC, WBC, MCV, MCH, MCHC) (P>0.05). Feeding by 2.5% of Ajwain extract significantly improved lysozyme and Complement activity. No significant difference was found between control group and other treatments in terms of other biochemical parameters of blood (albumin, total protein and Immunoglobulin) (p < 0.05). Therefore, supplementation of Ajwain extract in rainbow trout diet will improve growth factors and some immunity parameters.
خبرنامه
برای ثبت نام در خبرنامه و دریافت خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید.