تأثیر شکل خوراک، ارقام جو و مکمل آنزیمی بر عملکرد، خصوصیات لاشه و پاسخ ایمنی جوجههای گوشتی
تأثیر شکل خوراک، ارقام جو و مکمل آنزیمی بر عملکرد، خصوصیات لاشه و پاسخ ایمنی جوجههای گوشتی
عنوان فارسی :
تأثیر شکل خوراک، ارقام جو و مکمل آنزیمی بر عملکرد، خصوصیات لاشه و پاسخ ایمنی جوجههای گوشتی
عنوان انگلیسی :
Effect of diet physical form, barley variety and enzyme supplementation on growth performance, carcass characteristics and immune response of broiler chickens
چکیده:
آزمایشی با روش فاکتوریل 2×2×3 با قالب کاملاً تصادفی در 12 تیمار ، 3 تکرار و 27 قطعه جوجه در هر تکرار برای بررسی تأثیر شکل خوراک، رقم جو و مکمل آنزیمی بر عملکرد، خصوصیات لاشه و پاسخ ایمنی جوجههای گوشتی با استفاده از 972 قطعه جوجه گوشتی سویه راس 308 اجرا شد. عاملهای اصلی و سطوح هر عامل شامل رقم جو (فجر، ریحانه و یوسف)، شکل خوراک (آردی و پلت) و سطح آنزیم (صفر و 05/0گرم در کیلوگرم) بودند. بر اساس نتایج حاصله در کل دوره پرورش، مقدار مصرف خوراک و سرعت رشد تحت تأثیر اثرات اصلی و اثرات متقابل تیمارهای آزمایشی قرار گرفت (05/0> P). اثرات اصلی (به استثنای رقم) و اثرات متقابل شاخص کارآیی تولید را تحت تأثیر قرار_دادند (05/0> P). پلت نمودن جیره و استفاده از آنزیم، عملکرد و درصد وزن نسبی کبد و صفرا را به طور معنی داری بهبود داد (05/0> P). عیار پادتن تولیدی علیه گلبول قرمز گوسفند (SRBC) و ایمنوگلوبولین نوعIgM تحت تأثیر اثرات اصلی و اثرات متقابل بین عوامل قرار نگرفت، اما غلظت ایمنوگلوبولین نوع IgG با افزودن آنزیم به جیرهها بطور معنیداری افزایش یافت (05/0> P). نتایج این تحقیق نشان داد استفاده از جو رقم ریحانه به شکل پلت و همراه با آنزیم بدون اثر منفی بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجههای گوشتی قابل توصیه است.
چکیده انگلیسی:
A 3*2*2 factorial experiment with a completely randomized design in 12 treatments, 3 replicates and 27 chickens in each replicates was conducted to evaluate the effects of physical form, barley variety and enzyme addition on growth performance; carcass characteristics and immune system response of broiler chickens with use of 927 one day of old Ross 308 broiler chickens. .Main effects and levels of Factors were barley varity (Fajr, Reyhaneh, and Yosef), diet form (mash or pellet) and enzyme level (0 and 0/05 g/kg dry matter).Results showed that feed intake and growth rate are affected by main effects and interaction effects over the entire raising period (P < 0.05). Main effects (Even though, variety) and interaction effects, affect production efficiency index (PEI). Pelleting of diets and utilizing enzyme significantly improved yield, increased abdominal fat and decreased relative weight of liver and gall (P < 0.05). antibody titers in response to sheep red blood cells (SRBC) and IgM no affected by main and interaction effects (P>0.05) but increased levels of IgG with the addition of enzymes to the diet(P <0/05). According to this result, the use of pellet diet containing Ryhaneh variety with enzyme recommended in poultry nutrition.
خبرنامه
برای ثبت نام در خبرنامه و دریافت خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید.