چکیده:
بهمنظور بررسی تأثیر سطوح مختلف اسیدآمینه ترئونین بر عملکرد و پاسخ ایمنی جوجههای گوشتی سویه آرین 386در دوره آغازین (1 تا 21 روزگی)، آزمایشی با استفاده از 600 قطعه جوجه گوشتی و در قالب طرح کاملاً تصادفی با 6 تیمار، 5 تکرار و 30 قطعه جوجه در هر واحد آزمایشی انجام گردید. تیمارهای آزمایشی شامل سطوح 66/0، 76/0، 86/0، 96/0، 06/1 و 16/1 درصد ترئونین بودند. جهت جلوگیری از اثرات محدودکنندگی سایر اسیدهای آمینه، سطوح سایر اسیدهای آمینه بالاتر از توصیهها تنظیم گردید. فاکتورهای اندازهگیری شده شامل: افزایش وزن روزانه، مصرف خوراک، ضریب تبدیل غذایی و پاسخ به گلبول قرمز گوسفندی، ایمنوگلوبولین G , M بودند. نتایج نشان داد که صفات عملکردی و پاسخهای ایمنی تحت تاثیر سطوح افزایش ترئونین قرار گرفتند. به این صورت که افزایش وزن روزانه، خوراک مصرفی، ضریب تبدیل غذایی و ایمنوگلوبولین M تفاوت معنیداری نشان داد (P<0/05). از طرفی، پاسخ به گلبول قرمز گوسفندی و ایمنوگلوبولین G تفاوت معنیدار نبود P>0/05)).
چکیده انگلیسی:
To investigation the effect of different levels of the threonine amino acid on performance and immune response of Arian strain broiler chickens in the first period (1 to 21 days), an experiment was conducted by using 600 broiler chicks in a completely randomized design with 6 treatments, 5 replications and 30 birds per each experimental unit (rep). Experimental treatments were consisting of 0.66, 0.76, 0.86, 0.96, 1.06 and 1.16 percent of threonine amino acid. To prevent the inhibitory effects of other amino acids, amino acids levels were adjusted higher than the recommendations. Factors measured were including daily gain, feed intake, feed efficiency and immune response. The results showed that yield and immune response in a non-linear responded to increased levels of threonine. So that the daily gain, feed intake, feed conversion ratio and immunoglobulin M showed a significant difference (p<0.05). On the other hand, the response to sheep red blood cells (SRBC) and immunoglobulin G were not statistically significant (p>0.05).
خبرنامه
برای ثبت نام در خبرنامه و دریافت خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید.