چکیده:
امروزه در صنایع غذایی مبحث ارتقای کیفیت بستهبندی محصولات در کانون توجّه تحقیقات قرار دارد. در این مطالعه به برخی از پژوهشهای صورت پذیرفته در این عرصه و با رویکرد بستهبندی مواد غذایی به وسیلۀپلیلاکتیک اسید پرداخته شده است. کاربرد اصلی بستهبندی پلیلاکتیک اسید محدود به مواد غذایی خام و زمان ماندگاری آنها بین سه تا پنج روز حتّی در شرایط یخچال میباشد. کاربرد وسیعتر پلیلاکتیک اسید برای دیگر محصولات غذایی، بستگی به امکان بهبود خاصیت عبوردهی آن و به طور خاص کاهش تراوایی بخار آب و گازها است. در این راستا سه روش بکارگیری پلیمر، پلیمر پوشش داده شده و مخلوط پلیمری مناسب جهت بهبود خواص عبوردهی مناسب شرح داده شده است. ارتقای خواص عبوردهی در بستهبندی مواد غذایی از اهمیت ویژهای برخوردار میباشد به نحوی که از ورود گازها و بخارات مضر به درون بستهبندی و خروج مواد مورد نیاز محتویات درون بستهبندی جلوگیری به عمل آید. در سه روش ذکر شده فوق، پلیلاکتیک اسید به عنوان ماده پایۀ بستهبندی میباشد و با پیادهسازی پوششهای مختلف و یا ترکیب آن با پلیمری مناسب، خواص عبوردهی بستهبندی بهبود یافته است. خواص عبوردهی پلیلاکتیک اسید در برابر نفوذ اکسیژن و بخار آب که عواملی حیاتی در ماندگاری محصولات غذایی میباشند، مناسب نیست، لذا از روشهای متفاوتی برای بهبود خواص عبوردهی پلیلاکتیک اسید در بستهبندی استفاده شده است: استفاده از نانو ساختارهای هیبریدی آلی / معدنی به عنوان پوششی برای پلیلاکتیک اسید روش آمیزههای پلیمری فیلم پلیپروپیلن / پلیلاکتیک اسید با نسبتهای مختلف استفاده از نانو کامپوزیتهای پلیلاکتیک اسید/ سیلیکات
چکیده انگلیسی:
خبرنامه
برای ثبت نام در خبرنامه و دریافت خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید.